Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2018

Gość Lenka88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was kobietki...jak tak Was czytam to póki co cieszę się, ze nie mam żadnych problemów z zasypianiem i z przesypianiem nocy :-) nic mnie nie boli, nie dokucza, żadnych dolegliwości od samego początku; chodzę do pracy i oby nadal takie dobre samopoczucie było :-) Mały też mi nie daje w kość, najbardziej aktywny rano i wieczorem..
Nie wiem skąd ta moja anemia...blada byłam od zawsze.. ale czuję się znakomicie. 29.01 mam powtórzyć badania a i od razu też krzywa cukrowa. Dobrze, że nie muszę żadnych badań wykonywać w laboratorium gdzie kupa ludzi i się przepychają. Tylko przy gabinecie Pani dr. Pani położna pobiera krew. Bez nerwów bo same kobietki :-)

Witajcie dziewczyny! Ja również jestem już po dzisiejszym usg połówkowym. Płeć się nie zmieniła i tak jak lekarz wskazywał na pierwszym usg prenatalnym będzie chłopczyk :) Podczas badania (22 tydz.) waga synka 524 g, inne pomiary również w normie. Teraz najwyższy czas zacząć myśleć o wyprawce :) teraz już będzie łatwiej znając płeć. Starszy syn również zadowolony z braciszka :). Ja czuje się w miarę dobrze, choć w nocy źle sypiam. A jak się obudze, to już ciężko zasnąć. Waga też szybuje w górę, póki co 7 kg na plusie. Pozdrawiam was serdecznie

Dziewczyny w pierwszej ciąży przytyłam 23 kg!!!! Dopiero po ok. 6 miesiącach zrzuciłam dodatkowe kg. Mam nadzieję że tym razem będzie podobnie choć mam obawę, że przez niedoczynność tarczycy i hashimoto, które zostały zdiagnozowane na początku ciąży może być to trudne. No ale jestem dobrej myśli. Brzuszek mam już spory, ale i apetyt mi dopisuje. No cóż jestem na zwolnieniu, dużo odpoczywam i od razu widać u mnie te dodatkowe kg.

To widzę że wszystkie borykamy się z niedoczynnością.Pewnie ta nasza waga nie odpuszcza i przez to.Wiadomo- gorsza przemiana materii i od razu efekty.Do tego siedzenie w domu i apetyt.
Ja pocieszam się tym że dziecko urodzi się na lato a ja będę miała cały ogród warzyw do dyspozycji+ długie spacery z małym i może jakoś pozbędę się dodatkowych kg.

Wiem, że późno odpisuje.. prócz mrowienia palców nie mam problemów z żadnymi skurczami, więc magnez raczej w normie :)

Ciesze się widząc, że są inne osoby decydujące się na
x-landera, bo sama nie potrafię przekonać się do innego w wózka w podobnej cenie. Podoba mi się jego design i już nic z tym nie zrobię ;P

Właśnie dziewczyny.. rodzimy na wiosnę. Czy w związku z tym mam mieć w planach kupno jakiegoś śpiworka do wózka czy kocyk powinien wystarczyć? Przeraża mnie kwestia ubierania dziecka stosownie do pogody, bo czasem sama siebie nie potrafię dobrze ubrać -.-

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7yi68imlv4.png

Akemi,ja mam tylko problem z ciuchami po porodzie,bo liczę się z tym,że zrzucanie potrwa dobre kilka miesięcy,ale lato odkrywa wszystkie "niedoskonałości":) a i czasu na zakupy będzie mniej przy maleństwie...
Kamilla,ja mam polarkowy kombinezon i grubszy koc,bo z tą pogodą to różnie może być.w ubiegłym roku wiosna nie była za ciepła i chyba każdy wariant trzeba brać pod uwagę.

Witam ja nawet się nie ważę ponieważ Julka rozwaliła mi wagę. Na razie myśle o pokoju dziewczynek. Sprzątam bo mała u dziadków. weszłam nie potrzebnie na stronę cesarek i przeczytałam że zbyt wczesna ciąża po cesarce może sprawić pęknięcie macicy. Jestem przerażona.
Ej tam zamiast obiadem się zająć to bzdury czytam.

https://www.suwaczki.com/tickers/ug37cwa1tvsvvnny.png]Tekst linka[/url]a href="https://www.suwaczki.com/tickers/3jgx0tc7at991j01.png]Tekst linka[/url][url=[im

Moje w 22 tyg.wazylo mniej więcej tyle co twoje i lekarz powiedział że spory maluch.Takze chyba wszystko w porządku.Dzieci różnie rosną.
Co do ubranek to też mam takie kombinezoniki misiowe.Mi zawsze wszyscy mówili że za ciepło dzieciaki ubieram a ja wolałam żeby maluchowi było cieplej niż za zimno.Poza tym wszystko zależy od predyspozycji dziecka.Jeden nie lubi za grubo i się rozkopuje a 2 musi mieć 2 koce w domu bo się drze że za zimno.Takze sama zobaczysz co będzie lubiło twoje dziecko.