Skocz do zawartości
Forum

KWIECIEŃ 2018

Rekomendowane odpowiedzi

karolina ładnie :) ale nie jest od nas zależne :)
a z resztą Ty leżysz ciągle więc czego byś nie jadła to raczej się zbiera.
ja jak na razie utrzymuje - 3 kg
Asia my całe łóżeczko z nowym materacem dostaliśmy od znajomych więc nie pomogę.

ja się też zastanawiam nad tym monitorem oddechu ale widziałam razem z nianią i kamerka ale dość drogie

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wlp07w522hu293.png

Kurcze dziewczyny ale przyatakowałyście z wyprawką. Sporo już wiecie co i jak. Ja póki co mam głowę zajetą zmiana stanu cywilnego :D za 2,5 tyg wesele. Potem chwila odpoczynku i dopiero się za wyprawkę weźmiemy a będzie to już luty (planowałam do końca lutego mieć wyprawkę skompletowaną ale czuję że mi się to spokojnie na marzec przeciągnie).

https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kvcy62t1q.png

Aniołek - 15.05.2017, 8 tc

My mamy materac pianka lateksowa-kokos. Nie mam mu nic do zarzucenia:-) kupiliśmy ogólnie większe łóżeczko, z funkcją tapczanika, co u nas sprawdziło się super chociaż w związku z druga ciąża synek śpi już na większym łóżku, w swoim pokoju a materac będzie teraz testował drugi synek jak się urodzi :-) co do nakładek. Ja karmilam 19 miesięcy syna. Na początku właśnie przez nakładkę i chociaż nie mam wklęsłych sutek to syn na początku źle łapał, położne w szpitalu próbowały go poprawnie dostawić ale synek łapał sutka i zaraz puszczał a z nakładką sobie radził super. Lekarka na wizycie patronazowej go dostawila i od tamtej pory już karmilam bez nakładem. Co do monitoru oddechu to ja nie miałam i jak tylko do końca będzie wszystko ok to nie planuje kupować. Zamierzam zainwestować w nianie, chociaż przy pierwszym synu nie miałam, ale teraz chciałabym móc wyjść z synkiem na podwórko jak malutki będzie spał sobie w domu i wiedzieć co i niego. No i teraz odkupiłam od koleżanki szumisia. Przy pierwszym synu stosowaliśmy aplikacje w telefonie z szumami i naprawdę nam to pomagało więc mam nadzieję że teraz się też sprawdzi.

Dziewczyny ale się rozkreciłyście z tą wyprawka :-) dobrze że napisaliście o tej aptece internetowej bo szczerze to nie wiedziałam też tam zerknę :-) tylko nie wiem co kupować z jakich firm ? Np takie majtki poporodowe, butelki smoczki doradzcie jakie firmy są dobre :-) Hela pisałaś że zamawiałas tam też termometr A z jakiej firmy ? Bo czytam i czytam i są różne opinie na temat różnych firm A chciała bym jak najdokładniejsze :-) ja znalazłam też fajna stronkę na Internecie z różnymi rzeczami najwięcej jest ciuszkow i to w dobrych cenach ( wiele z tych ciuszkow widziałam na różnych innych stronach o wiele droższe ) także sobie zajrzyjcie strona to : wyprawkowo.com :-)

jadzka ja biore 3x2 juz ponad miesiac codziennie.
bierz sobie tez magnez. tez rozkurcza. ja biorec3x2 magne b6 max.

magda ja biore to co przy starszym sie sprawdzilo. smoczki avent a butelki tommee tippee maly byl na piersi ale czasem zostawal z mezem i jadl z butelki i cyca nie odrzucil te butelki maja kszatalt jak piers.
majtki z siateczki kupilam baby ono
podpaski te duze z belli podlklady z akuku.
ogolnie raczej biore to co taniej wychodzi.
emolium kupowalam ale jak na tej srokao poczytalam to juz tego nie wezme. tylko te z babydreem z rozmana.

laktator mam reczny tez z baby ono i ladnir mi sciagal. no ale ja nie mialam zadnych zapalen ani nawałów.
masc na sutki mam z flos lek stosowalam przy starszym i bylo ok.

na ciemieniuche np. polozna nam polecila zeby przed kąpiela nacierac główke zwykla oliwka a po kapieli masowac skóre głowy szczoteczka z miekkim wlosiem i my nigdy ciemieniuchy nie mielismy. robilismy tak z rok.

Magda92s ja kupiłam termometr kardio-test kt-40. Sprawdziliśmy na sobie i jest ok. Opinie też ma dobre. Jest taka strona bangla.babyonline.pl, tam są opinie o produktach dla dzieci. Ja wybierając kierowałam się właśnie tymi opiniami i ewentualnie czytałam na blogach.