Skocz do zawartości
Forum

KWIECIEŃ 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli bedzie to chlopiec to niby mam wsZystko po pierwszym synku ale teraz urodzie na wiosnę a za pierwszym razem urodzilam na jesien więc wiele moze sie nie przydać. Również mnie bopolewa zab bo nie zdazylam przed ciaza wyleczyć. Wczoraj zulam gozdziki pomogli ale i tak wizyta mnie nie omienie. Polecam koszule CiąŻOwe z firmy Italian Fashion. Kupowalam na allegro. Teraz szukam cos z długą nogawka.

Co do zakupów to się wstrzymujemy.Dwa razy straciliśmy ciążę,więc ... Chuchamy na zimne. Za to będziemy szaleć na wiosnę .
Chociaż skusiłam się na wanienkę z odplywem.Siostra w Anglii ma,poleca i dziewczyna z okolicy sprzedawała to się połasiłam. Zamówiłam też u tejże siostry nosidelko/fotelik Maxi Cosi z bazą Isofix.U nas ,w Polsce nawet używane kosztują kilkaset zł,a u siostry już za 25 £ można kupić całość.Siostra wyszukuje takie pierelki i daje znać czy nam się podoba. Mój tato jeździ tirem i kilka razy w miesiącu przejeżdża obok niej i jak trzeba to wszystko przywiezie.
U mnie w rodzinie to trzeba liczyć razy dwa bo miesiąc przede mną brat zostanie ojcem ... Także u nas szykuje się "wysyp" w 2018 :P
Czy któraś z Was,kwietniowe mamusie już coś czuje ?jakieś motylki ? łaskotanie? Ja to czuję takie coś...jakby jelita,coś się przewracało,ale zawsze w jednym miejscu...

Hej dziewczyny, przez ostatnie tygodnie opadłam z sił i nie miałam nawet chęci jakoś pisać. Ale ciągle byłam na bieżąco z Wami. Od całego wymiotowania i nie jedzenia zgubiłam 5 kilo. Dopiero wczoraj zaczęło mi przechodzić, jak weszłam w 13 tydzień. W środę mamy USG genetyczne i badania z krwi, trzymam kciuki żeby chociaż w paru procentach dowiedzieć się czy to córeczka czy synek. A przede wszystkim czekać na wiadomość, że moje maleństwo jest zdrowe.
MoniaZmc właśnie chciałam poruszyć ten sam temat, bo stan moich zębów pogorszył się znacznie odkąd jestem w ciąży ( pewnie przez te wymioty i nie jedzenie). Bolą mnie cały czas, wiem że miałam kilka dziurek do wyleczenia przed ciążą, ale nie zdążyłam ich wyleczyć. Teraz byłam już na spotkaniu z położną i wiem, że mam darmowego dentystę w czasie ciąży i po ciąży 12 miesięcy. Więc zastanawiam się czy nie skorzystać bo tak boli, z tego co wiem to w drugim trymestrze można już zacząć leczyć dziurki i ściągać kamień. A kanałowe tylko w okropnych przypadkach. A wy co o tym myślicie?

Witam mamy. I ja sie zalapalam na kwiecien 2018r. To moja druga ciaza .Pierwsza zdrowa corke ur 10 lat temu. Mam 34 lata. Mdlosci dokuczaly mi strasznie mialam kilka razy plamienia . Duhaston jak zwykle pomogl i utrzymal ciaze. W srode (jutro) ide na usg aby sprawdzic czy dziecko rozwija sie prawidlowo i czy jest zdrowe. Trzymajcie kciuki.

witam nowe forumowiczów. tez biorę duphaston.

również wszystkie artykuły higieniczne zamówię na gemini. Bo taniej.

do szpitala to chyba musi być koszula z tego co pamiewam bo lekarz chce mieć swobodny dostęp do badania krocza. do domu może być już ze spodniami.
ja się chyba wstrzymam do końca 6 miesiąca.

Ja tez jestem na duphastonie,mdli mnie prawie cale dnie czasem jakid dzien mam spokoj ☺,20 mam prenatalne jednak sie zdecydowalam ,a do dentysty tez musze sie wybrac. Wero-Nika ja mam te koszule z sercem i nie polecam,sztuczny material i nie przepuszczaja powietrza i rozmiary jakies duze byly, bede tez musiala popatrzeć za jakimis bawelnianymi. MoniaZmc ja tez sie na razie wstrzymuje z zakupami po ostatnich stratach tez sie boje,ale jak będzie druga cora to wyprawke praktycznie mam . Pozdrawiam

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqrjjgzfbeh8ud.png
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09tv73nn0mrhob.png

Wiedziałam świetne koszule na
O-matko.com.pl
Jak coś to będę tam kupować :)
Teraz przymierzam się do zakupu poduszki do spania.Uwielbiam spać na brzuchu i niestety w nocy mi się zapomina... Muszę mieć podporę.Meża mam na weekendy (żołnierz), więc na tygodniu musi go coś zastąpić :P

Hej :-) Weronika dzięki ze pytasz , czujemy się w miarę dobrze trochę daleko depresja mnie łapie i takie przygnębienie trochę też ze względu na to moja sytuacje z praca się stresuje ale po za tym jest w miarę dobrze a u Ciebie ? :-) jeśli chodzi o różne rzeczy to tez się wstrzymuje jeszcze trochę dopiero zacznę coś kupować na miesiąc dwa przed porodem ... a nad tą poduszka tez się zastanawialam :-)