Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2018

nati91

Rekomendowane odpowiedzi

ja z przeziębieniem walczę naturalnie tzn chleb pieczony z czosnkiem a do tego herbata z cytryną miodem i imbirem :) A jak mnie zatoki złapały że nie dałam rady to lekarka dała mi ospamox bezpieczny dla dziecka a ulga po 1 tabletce praktycznie :)
To jest fakt że moja lekarka to skarb o wszystkim mówi, o wszystko dba, czuje się zaopiekowana :)

Kropkapoha na pewno sie przemeczylas stad ten bol,ja tez wczoraj umylam okna a dzis mnie caly dzien boli w krzyzu.ka biore 3 razy przed glownymi posilkami novorapid a przed snem insulatorad 10 jed. Mimo tego w nocy i na czczo mam za wysoki cukier bo ponad 100 .Mi sie normalnie juz chce plakac jak patrze na te wyniki :((dzis zas diabetolog kazala mi zwiekszyc dawki:(((

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k5rssy8k2.png

Laraa ja biorę już 33 jednostki insuliny Levemir. Diabetolog mi powiedziała że mam się nie zrażać bo nie ma maksymalnej dawki insuliny jest tylko dawka prawidłowa. Ta moja insulina trochę kosztuje bo za 5 ampułek płace 250zł ale lekarka mi tłumaczyła że to jest taka insulina która działa cały dzień dlatego wystarczy że wstrzykuję ją raz dziennie około godziny 21:30. Ważne żeby to była stała pora. Nie wiem może pogadaj z lekarką czy nie mogłabyś też brać jakiejś raz dziennie żeby się nie kłuć tyle razy w ciągu dnia. Współczuje Ci, ja już mam siniaki na nogach i mam już dość tego bólu wbijania igieł :(

I mnie tez choróbsko dopadło :( najgorsze ze nic wziąć nie można i trzeba się męczyć. Pozostaje zrobienie syropu z cebuli i picie herbatki z cytrynka i miodem, tylko pamiętajcie żeby nie dawać miodu do gorącej herbaty tylko już ostudzonej bo inaczej miód traci wszystkie swoje wartości! Oby szybko minęło

Dziewczyny współczuję Wam tej cukrzycy.. macie też odpowiednią dietę, której musicie się trzymać?
Bylam dziś u lekarza i mam anemię. Żelazo spadło mi w ciągu miesiąca z 11.5 do 10.9. dostałam tabletki.
I PRAWDOPODOBNIE mam dziewczynkę :P wow. W końcu coś ruszyło z tym.. chociaż i tak nie ma 100 procent pewności.
Ile przytyłyście? Ja na początku ciąży ważyłam 51kg a teraz w 28 tygodniu ważę 61.. czy to naprawdę za dużo? Ginekolog mówi, że za duzo. Ale ani ja ani mój mąż nie widzimy po mnie żebym az tyle przytyła. Tylko według mnie mam za duży brzuch. Wkleje zdjęcie sprzed tygodnia.

https://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk3vuoznslg.png

Lidi no właśnie że nie miałam pomiarów te 300 to tylko za to że mogłam małą w kolorze zobaczyć , dostać parę fotek i film na CD.
Jak bym chciała z pomiarami to 400 wolała. Drogo bardzo bo 2 lata temu z córką za te 300 to miałam wszystkie pomiary zdjęcia i film. Dobrze , że wcześniej mój GP mi pomiary porobił.

Słuchajcie ja mam miednicę na granicy patologii 18 cm. I jak bym się uparła że chcę CC to bym pewnie miała ale mimo tego rodziłam sn i z córką był to na prawdę piękny poród. Jestem też bardzo drobną osobą bo mam 158 i ważę 48 kg. Więc nie bójcie się rodzić jak macie małe gabaryty, dacie radę.

Co do brzucha to ja wyglądam jak w 8 miesiącu ale kocham ten brzuch bo to już ostatni raz kiedy taki noszę.
Boję się wejść na wagę hihihi.
Mała jest bardzo silna, potrafi kopać jak zawodowy piłkarz. Czuję ją bardzo często i regularnie.

Też byłam w Rossmann i się obłowiłam. Uwielbiam kosmetyki HiPP dla dzieci.

Macie już syndrom wicia gniazda? Bo mi się chyba zaczyna. Strasznie się denerwuję, że jeszcze ubranek nie mam popranych i wyprasowanych, że pokój dopięto w styczniu robimy itp.
Wiem,że mamy jeszcze sporo czasu ale to uczucie jest silniejsze ode mnie.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Catarisa masz większy brzuszek ode mnie, a jesteś w 25tygodniu. Jest piękny!! Tak mi się wydaje, że może u szczupłych osób jakoś bardziej ten brzuszek się odznacza i przez to wydaje się być duży.
Ja mam syndrom wicią gniazdka :)
Ale jakoś tak ciągle odwlekamy wszystko i sobie mówię że mam jeszcze czas. Pewnie po świętach ruszę z wszystkim. Czekałam tylko na wiadomość o płci, a i tak dzisiaj nie dostałam stu procentowej odpowiedzi :(

https://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk3vuoznslg.png

Catrisa troszkę mnie uspokoiłaś bo ciągle się martwię,ale Twój jest śliczny jakbym miała taki duży brzuszek to bym była spokojna ,wieczorem wiadomo jest troszkę wiekszy po całym dniu a tak martwię się że maly ma mało miejsca ..co do wicia gniazda to ja też już bym chciała ale mój mąż i teściowa mnie ciągle od tego odwlekają a z chęcią już bym pokupowala rzeczy j oglądam na internecie i wzdycham :(
Metrszescdziesiat nie przejmuj się płcią, będzie większa niespodzianka :)