Skocz do zawartości
Forum

Mamy Listopadowe 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Milka, wrzucam kilka przepisów bez mięsa. Nie smakują tak wybornie jak tradycyjne, ale zawsze to jakaś namiastka normalnej diety.
Pierogi leniwe
- mąka – 4 łyżki (30 g)
- jajko
- twaróg chudy lub półtłusty – 2 cienkie plastry (40 g)

Pomidory nadziewane twarogiem z tymiankiem, zapiekane
- pomidory wydrążone – 2 szt. (200 g)
- twaróg chudy lub półtłusty – 2 plastry (40 g)
- olej rzepakowy lub oliwa oliwek – 2 łyżeczki (10 g)
- przyprawy

Naleśniki z serkiem homogenizowanym i plasterkami kiwi
- mąka, najlepiej razowa – 4 łyżki (30 g)
- woda
- białko jaja
- olej rzepakowy
- serek homogenizowany chudy wymieszany z cukrem waniliowym – 3 łyżki (40 g)
- kiwi – 1 szt.

Brukselka z bułką tartą
- brukselka – 100 g
-bułka tarta – 1 łyżka (15 g)
- olej rzepakowy lub oliwa z oliwek – 1 łyżeczka

Sałatka z brokułami, pstrągiem wędzonym, makaronem i ziołami prowansalskimi
- brokuły – 50 g
- pstrąg wędzony – 15 g (porcja)
- makaron razowy – 15 g suchego produktu
- pieczarki marynowane – 2 szt.
- oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
- cytryna - ósemka

Hejka! GRatuluję wizyt, Emilka wagę ma piękną:)Zaraz nasze szkraby po 2 kg będę miały:)
Ja wczoraj wyprałam resztę nowych ciuszków i kocyków itp. POprasowałam nawet i mam już poukładane w komodzie., Jeszcze mam kilka kocyków, rożków od kogoś i już prałam, ale remont się przedłużył i mi zakurzyły się.Także je dopiorę jak będzie pogoda, bo dziś kiepsko.'
My walczymy z remontem dachu- Mąż sam- bo fachowiec nam porobił kilka dni i wpadł w ciąg alkoho- szok i M sam dyga po 12 godz. Wściekłą jestem, bo cały urlop zasuwa jak głupi. Połowę dachu już położył, ale teraz coś ma padać i z resztą kiepsko. Oby się dobrze skończyło.
Ja od 5 września idę na szkołę rodzenia i dokupię resztę rzeczy dla małego- kosmetycznych kilka i pod koniec września pakuję się:)Jeju jak to leci.

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqe6hhw5c61oj2.png

Cześć dziewczyny dziękuję za przepisy przy cukrzycy.
Dzisiaj miałam wizytę. Lekarz źastanawial sie czy nie skierować mnie do szpitala, bo mam bardzo twardy brzuch przy badaniu. Ale kazał leżeć i dostałam jeszcze leki. Mam nadzieje, ze będzie dobrze. Tak właśnie ostatnio ciągle twardnial mi ten brzuch a ja myślałam, że to te przepowiadajace.

http://fajnamama.pl/suwaczki/6dg3c0y.png

Miewam tylko kolke jelitowa, ale to przypadlosc jeszcze sprzed ciazy teraz spotegowana.
Dzisiaj spuchly mi palce u rak, wygladaja jak serdele. Pol dnia meczylam sie ze zdjeciem obraczki i pierscionkow. Uff! Udalo sie i nie bedzie strat w mieniu na wypadek przecinania bizuterii.

U mnie fizycznie to tragedii nie ma ale umysłowo nie poznaje siebie! Jestem taka otumaniona. Wszystko robie 3x wolniej, na przejsciu 3x się rozglądam. Robie cos, a za 10minut nie pamiętam co robilam. Wyslalam paczki do klientów i nie pamietam co wysylalam. Masakra jakaś. Na łepek mo padło totalnie ;))) Stasiek jakiś grzeczniejszy od 3 dni jak jego taty nie ma ;) chyba teskni! Ale dziś wraca! Bedzie szalenstwo;)