Skocz do zawartości
Forum

Skarby Październikowe 2017

Koraliczek

Rekomendowane odpowiedzi

Migot
U nas tego typu zabawki zaczęły być dostrzegane ok pół roku.
Mam z tej serii małpę i podobnego pirata z lamaze.

Pierwsze, które wywołały zainteresowanie to były nieduże grzechotki i małe maskotki najlepiej z dzwonkiem.
W sumie im mniejsze tym lepsze.
Wieszałam je na pałąku przy bujawce.
Młody nimi bujał i w nie kopał.

A najlepsze były takie 10 letnie plastikowe miśki z karuzeli, które mam po jakimś dziecku.
W te kopał zawzięcie...
Były brzydkie, jak z poprzedniej epoki ale młody lubi je do tej pory.

Ogólnie najfajniejsze były te malutkie, takie, które łatwo było rozbujać ręką lub kopnąć ;)

Dziś pozostało zero dni i zero objawów,spodziewałam się że trzeci poród bedzie podobny do drugiego :/
Tz objawy zbliżającego się porodu będą podobne a w tej ciąży nic nawet skurczów przepowiadających nie mam i nie miałam zero rozwarcia wszystko po zamykane na 10 spustów a miałam nadzieję że 20.10 to już bedzię po wszystkim,ktg zerowe ,linia ze skurczami prosta jak u trupa ,chce mi się płakać a nawet po kątach jak nikt nie widzi nie żałuję sobie,z pierworodną jak byłam na wizycie w terminie to lekarz prowadzący stosował wtedy masaż szyjki i dał mi globulki z hormonami żebym nie musiała przechodzić ciąży i żeby odbyło się to w miarę szybkoi jak naj szybszym czasie od terminu, a w szpitalu w którym chcę rodzić każą czekać 2 tyg na rozwiązanie porodu :/
Jestem załamana mam już dojść ;(

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3i09koiqdad11.png

Oliwia 09.05.2005
Oliwier 13.11.2007

Mamatrojki, głowa do góry. To, że dziś nie masz żadnych objawów nie oznacza, że jutro się nie pojawią :-) będzie dobrze!
Już nie nadążam które z Was urodziły, dlatego gratuluję wszystkim razem :-D
Trochę mało czasu ostatnio mam na własne przyjemności, starszy syn właśnie wychodzi z choroby, młodszego starałam się izolować, żeby nie poczęstowal się wirusem. I chyba nawet się udało. Ale nasza pediatra podejrzewa refluks u maluszka... Od 2 dni jest dość mocno zaflegmiony, ale nosek ma czysty, wiec podobno to nie katar. Na razie mam odstawić nabiał, nad czym bardzo ubolewam. Ale jakoś dam radę dla maluszka.
A jak Wasze pociechy się mają? :-)
No i życzę powodzenia i szybkich porodów pozostałym dziewczynom.

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvx1hpddkvnmbq.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/tuwys90.png

Mamotrojki88
Bardzo dobrze Cię rozumie. Miałam tak w poprzedniej ciąży. Na ktg cisza, rozwarcia brak, szyjka długa.
A w końcu młodemu zaczęło spadać tętno i miałam poród wywoływany od zera.

A teraz wcale nie zapowiada się lepiej ale teraz mam jeszcze kilka dni. Do niedzieli mam w planie wziąć na luz a termin mam na wtorek. I do wtorku mam zwolnienie. Coś muszę potem z tym zrobić.
Ale jak sobie pomyślę, że po terminie muszę jeździć na ktg, zazwyczaj zajmuje to dużo czasu bo niby umawiają na godziny ale jak to na ip zawsze coś się dzieje.

Starszak sobie dziś rozwalił wargę. Dużo stresu bo dużo krwi leciało i zanim odkryłam co i jak to chwila minęła.
I co nawet taki stres nie spowodował pół skurczu....eh.....

MamoJG
Współczuję chorób.
Kurcze, już musisz coś odstawić. W sumie nowe teorie mówią, że to nie ma sensu ale wiadomo, że lepiej odstawić i przynajmniej wtedy się wie na czym się stoi.

Ja po kilku dniach kiedy czułam się mega super mam kryzys. Ledwo się toczę, ale co tam week planuje spędzić poza domem bo ma być piękna pogoda. Nie będę siedzieć w domu !
Wczoraj na wizycie powiedzieli mi, że w porównaniu do ubiegłego tygodnia szyjka zmiękła więc jest jakiś mały plusik. Moja dr będzie na dyżurze w szpitalu w przyszły czwartek więc celuje w przyszły czwartek :). Wcześniej we wtorek mam wizytę.
Mała od 3 dni wieczorami tak się rozpycha jak nigdy do tej pory. Może szuka wyjścia :).

Miłego dnia.

żoo wykrakałaś :)
Po wizycie dr cofneła mnie do gabinetu,uznała że ma czas i zrobi masaż szyjki i usg jeszcze jako że ktg wychodziło badziewnie,właśnie młodemu zanikało tętno :( to zrobi jeszcze to usg i bedzie z głowy a na usg wyszło że ma bardzo mało wód połodowych :O i skierowanie do szpitala
Właśnie 0,5 godz temu założyli mi balonik i ciągłe ktg a przy nim nawet lekki skurczyk boli jak djabli ,do rana powinien zadziałać jak nie ściągnięty zostanie za 24 h i inna opcja wywoływania trzeci poród i za miast lżej to ten chyba bedzie naj gorszy

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3i09koiqdad11.png

Oliwia 09.05.2005
Oliwier 13.11.2007

Mamotrojki88
Ha, ha ale błyskawicznie poszło :)
Gratulacje

To może ja też pomarudzę, bo ja mam plan na dziś ale plan to sobie mogę mieć ;))))))

Mery
Nie ściągaj laktatorem bo tylko bardziej napędzisz. Lepiej trochę upuścić ręką ale tylko tyle żeby się luz zrobił.

Początki są trudne, nie martw się. Ja po tygodniu chciałam uciekać z domu. Akurat nadarzyła się okazja i uciekłam na pępkowe do znajomych.
Jak się pojawiam tydzień po porodzie na imprezie to wszyscy zrobili oczy w słup.
Ale było mi to potrzebne...
Więc jak mas okazję chociaż na godzinę wyjść to śmiało.

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych:-) my właśnie siedzimy przy cycusiu, starsza pcha się na kolana zazdrosna. Dziewczyny ile zajmuje Wam karmienie? Mała pije co 2 godziny trwa to 8 minut i odpływa, przy tym co chwilę ja wybudzam bo zasypia. W nocy super, zje i śpi. Dla nie rozpakowanych wytrwałości niedługo też będziecie tulic swoje maluszki. Pozdrawiamy:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/iv098ribf18d4fc1.png