Skocz do zawartości
Forum

Wrzesniówki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie śniadanie kończę, poodkurzałam wcześniej a teraz chyba zacznę się ogarniać bo dzisiaj wizyta u mojego gina. Ciekawe co powie i czy zrobi mi usg, byłoby super znów zobaczyć moją kruszynkę. Później jadę odwiedzić mamę, rano już mi napisała że zrobiła specjalnie dla mnie gołąbki więc już się doczekać nie mogę. Miłego dzionka :)

https://www.suwaczki.com/tickers/w5wqej2819evzgte.png

Cześć Dziewczyny!
Melduję się ponownie po długim milczeniu :)
Po badaniach prenatalnych termin przesunął mi się na końcówkę sierpnia, podobno dzisiaj zaczęłam 16 tydzień ciąży.
Mimo, że to już drugi trymestr i wszyscy twierdzili, że będzie super, jest nadal tragicznie. Wymiotuje, codziennie boli mnie głowa, mam zawroty głowy, jest mi bardzo słabo i często pobolewa mnie brzuch mimo 3 tabletek magnezu dziennie. Chyba zwiększę dawkę.
Niestety jeszcze nie znam płci, ale 22 marca mam kolejną kontrolę - może wtedy się uda. Powstrzymam się z zakupami do tego czasu :)
Póki co kontroluję tarczycę, która jest trochę podwyższona i odwiedziłam stomatologa, żeby mieć pewność, że zęby zdrowe. Polecono mi higienę jamy ustnej, którą zrobiłam wczoraj. Nie wiedziałam, że to tak boooli :( Ale widać różnicę i jestem zadowolona, że pozbyłam się bakterii.
Tylko podróże mi nie służą, pół godziny w autobusie i myślałam, że zwymiotuję. Przemęczyłam wczoraj resztę dnia bez życia i dzisiaj będę się oszczędzać, żeby nabrać sił, bo póki co jest kiepsko.
Ja urlopu jakiegoś dłuższego nie planuję, jedynie pod koniec kwietnia odwiedzimy Rodziców i może się trochę zrelaksujemy na wsi. Poza tym jedynie tylko jakieś małe 1 - 2 dniowe wycieczki po okolicy. Lipiec i sierpień podejrzewam, że będę mieć bardzo ograniczoną swobodę ruchów, spuchnięte nogi i złe samopoczucie, więc w tym roku typowy urlop nam się nie uda... :)

https://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribjagi2v0b.png

Gość strawberry

A my mamy zarezerwowane Włochy na początku czerwca. Za zgodą lekarza. Z tym, że mam tam ok 350 km. Też chcieliśmy nad polskie morze, ale to za daleko 1400 km. (Co za strata :D )
Dziewczyny, uszyłam wczoraj pierwsze spodenki dla mojego maleństwa. Takie bardziej chłopięce. Jaka satysfakcja ;)

A teraz do garów, bo szwagierka wpada na obiad ;) Miłego dnia wszystkim!!

Witam wszystkie wrzesniowki 2017, gratuluję i życzę dużo zdrówka;) Pozwoliłam sobie odwiedzić wasze forum bo u nas też tak bywalo;) Jestem mamą Adasia urodzonego 12.09.16 i chciałam zaoferować Wam sprzedaż ubranek na pierwsze pół roczku , cały komplet od a do z , wszystko co potrzebne , ubranka w dobrym stanie i bardzo praktyczne , czego mi brakowało przy córeczce, ale tak jest przy pierwszym dziecku że nie wiadomo co kupic;) Jeśli są tu mamusie zainteresowane z Trójmiasta to zapraszam . Pozdrawiam i życzę Wam wszystkiego dobrego;)

alitia i Zielizka to widzę że nie tylko ja tak mam z tym samopoczuciem zgroza ale tak jak mówisz nie ma co się roszczulac niestety. Podziwiam was z tymi wyjazdami nad morze ja bym bardzo chciała ale w tym roku sobie odpuszczę. Pojadę chyba do babci w góry Sowie,albo jakas Wisła, Ustron bo mieszkam niedaleko. Ania1200 - narazie większość nie wie jeszcze jaka płeć :)

https://www.suwaczki.com/tickers/16udskjojdz05qpj.png

Gość milenka21152

Hej dziewczyny nie pisałam długo chyba z racji lenistwa i zmęczenia? :) samopoczucie okropne jutro wizyta u gina . Prenatalnych nie robie dawno nie byłam u gina jakiś mam niepokój w sobie a może tęsknota aby zobaczyć dziecko na usg. I usłyszeć ze jest wszystko ok? Mam propozycje co wy na to abyśmy ustaliły datę np 30 marca i wszystkie tego dnia wstawiamy zdjęcia naszych brzuszków? :) co wy na to? A potem na przykład kolejna akcja w kwietniu, maju itd.... piszcie co o tym sądzicie?