Skocz do zawartości
Forum

Sierpniowe mamusie 2017

ineeska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sylwia Łomżynianka

Cichadoro wiesz w sumie może to i racja z tym smogiem. Nie skojarzylam z tym. Mieszkam w Polsce tylko że w rejonie chyba tak mi się wydaje nie aż tak skażonym. To malutka mieścina w woj.podlaskim.
Zapytań swojej ginki o to przy najbliższej wizycie. A skąd jesteście dziewczyny? Bo przeczytać prawie 100 stron... To ciut dużo :-) mam nadzieję, że już będę was poznawać bliżej :-)

Jestem po wizycie, ale mam strasznie mieszane uczucia... z ciążą wszystko jest ok, z usg wychodzi dzisiaj dokładnie 9 tydzień, 2.2 cm ale oprócz tego gin nie poinformował mnie o żadnych badaniach prenatalnych, choć możliwości ich zrobienia, przeziernosc zrobi na następnej wizycie za 4 tyg, to będzie już 13 Tydzień...twierdzi że wtedy najlepiej widać, po 11 może być słabo... to nie za późno? Poza tym dostałam już od położnej kartę ciąży, skierowanie na badania. Cała wizyta u lekarza trwała jakieś 4 minuty łącznie z badaniem i wywiadem którego w sumie nie było. I jeszcze zdjęcie płodu który jest w sumie sama białą plamą...nie wiem czy zostawać u niego....jestem zdegustowana brakiem jakiekolwiek zainteresowania

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ywn157u1qwnog.png

Gość Sylwia Łomżynianka

Lex w sumie u nas u większości lekarzy tak wygląda wizyta. Ja swoją doktor tez miałam zmieniać ale jednak nauczylam się o wszystko pytać sama. Hm... Nie wiem czy to wina samego lekarza czy tego że wizyta jest na NFZ i nie skaczą zbytnio nad pacjentem nie wiem. Ja podejrzewam że pytając o badania prenatalne powie mi że muszę zrobić prywatnie i chyba sporo kosztują. No dlatego jestem ciekawa jak to jest teraz? Czy na NFZ też mogę się ich domagać? A jeszcze powiedz cię czy odczyn Coombsa robicie prywatnie czy macie od swojego ginekologa skierowanie na NFZ ?

Hej. Sylwia na coombsa mam skierowanie od gin na nfz, tak samo na prenatalne, ale to ze wzgledu na to, ze w pierwszej ciazy mialam robione i amniopunkcje. Wiem, ze wielu lekarzy daje skierowanie od tak sobie, zapytaj swojego lekarza, moze Ci da .

Z tego co się orientuje to żeby badania prenatalne były na NFZ to muszą być jakieś wskazania tj. albo masz już dziecko z wadą, albo Twój ginekolog stwierdzi jakąś nieprawidłowość u płodu i chce to dalej zdiagnozować, albo masz >35 lat.
Tak trzeba zapłacić prywatnie.

A co do terminu tych badań to mi wczoraj mój prof. powiedział, że robi się je jak dziecko osiągnie 4,4 cm.

Dziewczyny dzisiaj przekonalam sie co to wstret do zapachow. Jak mi smierdzi wszystko... gotowalam ziemniaki do obiadu, myslalam ze zwymiotuje :-( masakra.
Jest mi tak niedobrze , czuje sie jakbym miala zaraz zwymiotowac ;-(
Corka spi a ja leze.. niech ten dzien sie skonczy :-(

mama_2014 współczuję, nie jest to przyjemna sprawa i najlepiej to przelezec. Ja tak mialam wczoraj, wszysto dla mnie smierdzialo. Nawet balsam i szampon do włosów :(

Kurczee przez te zaparcia, jak tylko cos zjem to brzuszek od razu jak beczka sie robi :( w ogole mam wrażenie ze ludzie z pracy patrza sie na moj brzuszek a jeszcze nikomu o ciąży nie mowilam z pracownikow.

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9qqmzxacyl9ax.png

Gość Sylwia Łomżynianka

1987aga baaardzo wspolczuje :-( to jest bardzo ciężkie i przykre przeżycie :-( sama to przeżyłam w 1 ciąży. Później urodziłam syna i córkę. I w tej ciąży też mam ciągle strach i ciągle się martwie. A to 1 ciąża jeśli mogę zapytać? Trzymaj się ciepło.

aga1987 trzymaj się, bardzo Ci wspolczuje, też mam to za sobą, ale potem znowu zaszlam w ciaze i urodziłam zdrowego wspaniałego synka. Teraz przezywasz żałobę, ale uwierz, że później zaświeci dla Ciebie słoneczko.
Witam Was wszystkie, jestem tu pierwszy raz, choć czytam już to forum od jakiegoś czasu. Mam termin teoretycznie na 26sierpnia, ale od dwóch dni mam dziwne brazowe plamienie..serduszko bije dziś byłam u lekarza, ale bardzo się martwie:( czy któraś z Was tak miała?

Aga, jest mi bardzo przykro :(
Nawet nie wiem co Ci napisac, jak dodac otuchy..

Masz w domu corcie, masz dla kogo zyc, dla niej musisz byc silna..
Jeszcze napewno sie uda i bedziecie mieli drugie malenstwo!

Nie zasmiecasz forum. Pisz jesli tylko masz ochote. Jestesmy tu po to by sie wspierac.. moze razem z nami bedzie Ci ciut latwiej. Sa mamy, ktore przeszly przez to co Ty. Pamietaj, ze nie jestes sama!!

Sciskam Cie mocno.

Upomnij sie jutro o usg, moze zaszla jakas fatalna pomylka :-(

Przed wywołaniem poronienia i tak dwóch lekarzy musi orzec taką samą diagnozę. Mam nadzieję, że okaże się to fatalną pomyłką.

Nie wiem jakie masz plany teraz, ale jeśli da się już określić płeć to masz prawo do tego, żeby szpital poinformował urząd cywilny. Dostajesz wtedy akt urodzenia martwego dziecka i przysługuje Ci 8 tygodni pełnopłatnego urlopu macierzyńskiego. Może będziesz wolała wrócić do pracy, a może potrzebujesz czasu dla siebie, żeby pobyć z starszym dzieckiem, może gdzieś wyjechać na ferie. Warto pamiętać o takiej możliwości.

Agusiu, słowa nie będą i tak w stanie ukoić Cię teraz, więc po prostu wiedz, że jesteśmy z Tobą, wszystkie... pisz ile dasz radę.Jakoś to przerwasz, pomożemy Ci z całych sił, tylko pisz do nas.
Ja ostatnio trochę się wyłączyłam z forum, bo ten tydz mam na serio ostra jazdę, w robocie masakra, idę po godzinach z dziećmi spać- w sali takiej nie używanej na materacu pod kocem, nastawiam budzik na 45 min, przebieram się i idę grać jasełka z dziećmi
...
Dziś moja 3- latka dostała gorączki... po 3 dniach pobytu w p- lu, już chora... a ja jutro rano prenatalne, powiem Wam szczerze, że robię w galoty że strachu..... Jeszcze muszę wrócić na 11 na jasełka...
Dziś jeszcze wieczorem byłam u endokrynologa, mam przejść na 100 mg Letroxu .. a moja 14 latka ( też była na wizycie - ale pierwszej) dostała też hormon 25 mg. Cholerna tarczyca....no ale przynajmniej już młoda będzie pod kontrolą.
Trzymajcie kochane za moje prenatalne jutro....mam o 8.20..dam Wam znać zaraz po.