Skocz do zawartości
Forum

Sierpniowe mamusie 2017

ineeska

Rekomendowane odpowiedzi

Mama2014 nastepnym razem to chyba już sobie takiej drzemki przy końcu nie zrobię. Sto razy bardziej lepiej byłoby wstać o tej 5godz mimo że nie spałam od 2godz w nocy :D
Natha86 ja w pierwszej ciąży przyprowadziłam sobie takiego małego kotka. Tyle samo miał i też gdzieś w połowie ciąży. A że dużo spałam i spał ze mną non stop to teraz żyć beze mnie nie może tylko chodzi za mną aż czasem mam jej dość :D

Czekalismy na niego jak był w brzuchu, potem jak rósł, cała wyprawka była w domu gotowa, miał być albo przed samymi świętami albo zaraz po, a tu wczoraj wieczorem ok 20 telefon, jesteśmy pod domem otwórzcie drzwi, szwagierka z teściową, myslałam ze z zakupów wracają i tak wpadły a one z kotem wchodzą :D o rety ile radości, a najwieksza frajde mial chyba moj maz, ktory na poczatku wcale go nie chciał :) oczywiście poszlismy pozno spac, bo maluch chcial spac z nami a my sie balismy ze go przygnieciemy a on tak miauczal bidula a wyspał sie, oczywiscie na narozniku a nie w swoim miejscu do spania, ladnie je i od rana juz z nami urzeduje, cały czas chce sie bawic :) po obiedzie do weterynarza a potem wieczorem w koncu ja do mojego gina jade :)
U nas wczoraj 2 konkretne burze przeszły i spadek cisnienia odczuwam do dzis :/

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3uay3nci3hh85.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bzbmhpfq2uu94.png

Mnie tak wku**il pan od stolu, ze az mnie trzesie. Przyjechalam na targowisko, ide do jego pracownika a on do mnie, ze nie ma stolu i on nic nie wie. Zadzwonil do szefa a ten ze mam przyjechac 3 miasta dalej sobie odebrac na magazyn. Chyba go pogielo. Dzwonie do mojego;jak sie wkurzyl, zaraz do pana zadzwonil i mam poczekac pol godz a on sie postara byc.. oby nie zabladzil po drodze :-/ zimno, deszcz leje, nie mam parasola i zas mam katar do pasa :-/ EXTRA

Moja corcia meczy nas o kotka, ale maz nie lubi i powiedzial zdecydowane nie.. :( a Mloda tylko pyta kiedy pojedziemy do cioci, bo ma 2 koty i chcialaby sie z nimi bawic .. ech. Moj malzonek zdecydowanie woli psy.. nawet przygaduje czy bym sie zgodzila szczeniaka miec w domu jak sie przeprowadzimy.

Chyba zapomnial ipe obowiazku jest przy piesku malym , duzego wypuszcze na plac i niech lata.. noworodek, szczeniak i starsza cora, suuper :D jeszcze miotelke w pupe i bede zamiatac hehehehe

O Dziolszki,nie wyspalyscie się- współczuję,teraz to takie białe nocki mogą się zdarzyć niestety.. Za to ja dziś spałam jak zabita,moja Martunka przyczlapala do łózka mi o 7, tyle dobrze, bo bym zaspała. Leje i leje...ale zmotywowalam się i zaprowadzilam ja do przedszkola. Jutro już dam spokój,odpoczniemy 3 dni i może od pon pójdzie.
Muszę Wam powiedzieć,że przy mojej Karolinie rozszerzam horyzonty pokarmowe- otóż,ona w fazie odchudzania ( choć była szczupła) odrzuciła chleb,laktoze i niestety mięso... no i w sumie to już nie jadła nic a jak się najadła,bo miała napad wilczego głodu to wymiotowała, ale teraz od 2 tyg gdzieś, pod wpływem psychoterapeutki,endokrynolog,psychiatry,moim. Zaczyna jeść zamienniki. Zamiast sera - tofu,wedlin- humus,chleb- pumpernikiel- to po długich pertraktacjach,jajka- żółtka, mięso- wątróbka i kaszanka ( całe szczęście że 2 rzeczy lubi i toleruje,no i nie wymiotuje po tym nawet jak się tym obje), nasiona chia noszone w mleku kokosowym,ryżowym lub sojowym.musli skomponowane wspólnie z duża ilością orzechów,ziaren,pestek,żurawiny...z jogurtem naturalnym, owocami. Słodyczy unika jak ognia, powiedziała że to jest jej taki nałóg psychiczny,że przy pierwszym gryzie czegoś słodkiego wie że będzie wymiotować jednak jak już zacznie to amen... no więc w domu nie mamy ciastek,cukierkow, balonów itd,jak dla narkomana a odwyku.
Dziś będę piekła ciasto drożdżowe, takie pod nią że zmniejszona ilością cukru z owocami,bo dogadaliśmy się,że na takie ciasto miała by ochotę a wiedząc o tym,że jest bez sztucznych dodatków to nie będzie po nim chciała wymiotować.
Jedynie holistyczne podejście do tego jej stanu odnosi skutek.

Wczoraj mąż przywiózł wanienko- przewijak dla Synusia, jest w super stanie,jak za stówkę to się opłacało,no i półeczki są ekstra, wszystko mi się tam zmieści., jedyny ślad zużycia to pęknięta ceratka na brzegu przewijaka ale i tak będzie założony pokrowiec frotte, wiec nijak mi to nie wadzi. Kolorki też mi się ekstra podobają. No i jest wysoki,nie będę się musiała schylac - co przy moim kręgosłupie....jest mega rozwiązaniem.

monthly_2017_04/sierpniowe-mamusie-2017_56405.jpg

monthly_2017_04/sierpniowe-mamusie-2017_56406.jpg

monthly_2017_04/sierpniowe-mamusie-2017_56407.jpg

Mama - ależ to jest wkurzające - psują całą radość meblowania, pomyśl, że już niedługo będziecie u siebie :)
psa też chcemy ale dużego i najpierw musimy dokończyc ogrodzenie wiec niestety funduszy na psa w tym roku juz braknie, kotek bedzie wychodzący, przynajmniej taki mamy zamiar, mój mezu nie byl do konca przekonany ale jak go zbaczyl to od razu miłość :)

Axam - Karolina wolę walki ma po Tobie :) dobrze, że chce jeść a do tego zdrowo :) to super wieści :) wiesz taka motywacja dla nas wszystkich :)

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3uay3nci3hh85.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bzbmhpfq2uu94.png

Natha86 jak bedziesz trzymać w domu to polecam żwirek silikonowy. U mnie się świetnie sprawdza. Kupuje na allegro bo jest dużo taniej. Pół worka 3.8l idzie na tydzień. Kot ogólnie miał normalnie na pole wychodzić ale mimo że mój mąż nie chciał za bardzo kota to sam potem nie chciał go wypuścić bo jest biały i stwierdził że bedzie tylko brudny chodził. Wychodzi tylko na balkon. Muchy i pająka nie znajdę w domu. Wszystko łapie i zjada :D

Axam super przewijak i swietny kolor :)
A ja na budowie się nalatalam z konewka bo wąż za krótki muszę pożyczyć drugi i złączyć bo ciezka ta konewka z wodą jak czort :/
Już po kąpieli teraz Jaguske ubieram i do pani adwokat jedziemy a z powrotem wstapimy na kawę do koleżanki jej niespełna roczna córcia znowu mnie wycaluje obslini hi hi
Moja tylko patrzy z boku i przychodzi mówiąc podkreślając że jestem jej mama :D
Może jeszcze po drodze zaliczymy auchana i Leroy Merlin jest zimno i ten deszcz a miałam zaplanowany dzień żeby porobić rabatki posiac kwiatki a tutaj nic nie zrobię przy takiej pogodzie i jeszcze na budowę później podlewanie.
Wcześniej po tym noszeniu mnie w dole brzucha bolało chwilę i muszę to inaczej ogarnąć żeby krzywdy nie zrobić maleństwu :(

https://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhm97um47xs.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qq87io4pu3yiw551.png

Nataszko, zapytaj fachowcow czy przy takiej pogodzie i deszczu musisz az 3 razy podlewac .. nie ma goraca, upalow, wiec chyba nie musisz sie tak meczyc, bo tak szybko nie wypije beton wody .. my podlewalismy raz dziennie jak wylewalismy sufity .. wiecej nie trzebabylo - tak twierdzil fachowiec, a bylo cieplo ;)

Axam, zajefajna sprawa z wanienka i przewijakiem w jednym!! Nowka sztuka chyba dosc konkretnie kosztuje. Wanienka jest sciagana czy ma odplyw ?
Gratuluje Ci wytrwalosci i Karolinie rowniez, milo przeczytac, ze sa postepy i dajecie rade! Napewno jest to zasluga Twojej woli walki o corcie i jej szczescie.. zycze Wam obu duzo sily i wytrwalosci w dalszej drodze do celu i normalnego zycia :-)

Nataszka,jak Ty nie przestaniesz nosić ciężarów to ja tam przyjadę- gdziekolwiek mieszkasz i normalnie Ci po dupie natluke!!!
Jedz do jakiegoś większego sklepu z ogrodniczym i kup wąż,tylko jak to połączyć? Jakaś objemka,weź no tego szwagra zaciagnij do tego, zabrać rabarbar umiał to i węża zlaczy. Albo najlepiej jakiś tani kup długi w całości. A,przypomniało mi się, my na działce mamy taki,który sam się kurczy...no rewelacja!!! Odkąd go mamy to podlewam z przyjemnością,on się w ogóle nie placze i jest leciutki,różne wymiary ma a potem przydałby Ci się na później do ogrodu jak nic. Proszę Cię,nie noś tej konewki, jak to przeczytałam to myślałam,że się przewroce- a leżałam....

monthly_2017_04/sierpniowe-mamusie-2017_56412.jpg

Mama,wanienka ma odpływ,ale wezyka vmusi poszukać ta znajoma,bo gdzieś go....wsadziła:)

Kotka trzymalabym w domu, będzie czysciutki wtedy, nie będzie przynosił z zewnątrz do dzieci jakiś dziadostw. Takie domowe są też spokojniejsze,bo nie rozbudzaja instynktu łowcy,miałam kiedyś kota wychodzącego i drugiego - domowego,różnica w zachowaniu była spora. Dla dzieci - lepiej taki ciapek. No ale oczywiście to tylko spostrzeżenie:)

Axam zapraszam do Łańcuta na zwiedzanie zamku i oczywiście na grila do nas :)
My to przez to że pracowaliśmy za granicą to znajomych w całej Polsce mamy i nawet w strzelcach opolskich szkoda że nikogo z Wrocławia bo uwielbiam to miasto :D
W Krakowie mój ma siostrę ale ogólnie Kraków to już w zdluz i w szerz zwiedzony tyle razy tam bylam.
Brzuszek masz super mój też już jest duży heh mój mały/mała już się nastawilam na małą hi hi jest bardzo aktywna o każdej porze już ale jak lupnie to konkretnie :D
Teraz z Jagoda mamy święto ja wcielam hamburgera a ona frytki je ze smakiem :)

https://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhm97um47xs.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qq87io4pu3yiw551.png

Axam to mój brzuch malutki przy Twoim ;) wczoraj się spotkałam z koleżanką, ona ma termin na październik i też brzuch dużo większy niż mój. tyle, że mój nie jest taki ładny do przodu wystający, tylko na boki rozlany i pewnie dlatego taki mały się wydaje ;)
mierzyłam przed chwilą to w pasie mam 88cm. w tamtej ciąży mierzyłam co miesiąc a teraz zapomniałam, wiem, że wtedy w 9 miesiącu miałam 98cm, zobaczymy jak teraz ;)

dzisiaj pogoda marna, może i dałoby radę przejść się na spacer, ale dalej cierpię na totalne 'niechcemisie'. musiałabym się ogarnąć, włosy umyć, więc odpuściłam. za to dogadzam sobie w kuchni, rano zrobiłam bułeczki drożdżowe z serem i dżemem, a teraz robię babkę ziemniaczaną z sosem grzybowym. już z głodu mnie skręca i synka chyba też ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png