Skocz do zawartości
Forum

Lipcowe maluszki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :)
Dołączam do wątku - przewidywany termin porodu ok 8 lipca Chociaż aplikacje różnie to liczą :)
To moja pierwsza ciąża choć mam już 36 lat. Mój TŻ szaleje ze szczęścia bo o niczym innym tak w życiu nie marzył jak o dziecku a już myśleliśmy, że nie będzie nam dane i nie uda się. Ale stał się cud
Chociaż "stara d.." jestem to to wszystko mnie przeraża :)

Dziękuję za miłe przywitanie :)

Staraliśmy się od marca, ale mieliśmy duże problemy. Ja od 15 roku życia leczę się hormonalnie. Po 20 roku życia usłyszałam od ginekolog, że warto pomyśleć o dzieciach, bo z każdym mijającym rokiem moje szanse na zajście w ciążę spadają. Tyle, że do tańca trzeba dwojga, a wtedy drugiej osoby nie było...

Właściwa osoba, TA osoba pojawiła się w moim życiu 4 lata temu, ale wiadomo, że nie od razu staraliśmy się o dzieci :)
Mój M. marzył o dziecku, więc już na początku znajomości powiedziałam mu, że mogę ich nie mieć. Ale ta wizja nie powstrzymała go, jesteśmy szczęśliwi cały czas :)

Po serii badań okazało się, że nie jest ze mną aż tak źle i powinno się udać. Ale się nie udawało... M zrobił badanie nasienia i okazało się, że to nie ja a on jest prawie bezpłodny. On pracuje w ciężkich warunkach, wysokiej temperaturze i okazało się że prawdopodobnie kilkanaście lat takiej pracy spowodowało problemy z plemnikami.
Lekarz stwierdził, że tylko in vitro. Ale na in vitro nas nie stać, poza tym jeden z kolegów M razem z żoną w ten sposób właśnie doczekali się dziecka. M widział jak przez to przechodzą, ile ich to kosztuje - nie mam na myśli pieniędzy tylko przeżycia. Podjął decyzję, że on tego nie chce i jeśli nie uda się w sposób naturalny to nie będziemy mieli dzieci.

Udawał twardziela ale ciężko przeżył ten fakt.
Chwyciliśmy się ostatniej nadziei - moja ginekolog stwierdziła, że poprzez leki podniesiemy moją płodność jak tylko się da i może wtedy się uda. No i udało się :)

Mina mojego M gdy się o tym dowiedział jest nie do opisania :) W pierwszym dniu był w szoku, w następnym planował gdzie będzie stało łóżeczko :) A ile ja przeżyłam żeby utrzymać to w tajemnicy przed nim - nie chciałam mu mówić od razu jak tylko test wyszedł pozytywny bo wiem jaki przeżyłby zawód gdyby wynik testu okazał się fałszywy.
Zrobiłam więc betę i po odebraniu wyników od razu poszłam do ginekologa, żeby potwierdzić ciążę. Dopiero wtedy będąc pewna powiedziałam mu o wszystkim :)

No to taka jest moja historia :) Przepraszam, że tak się rozpisałam, jeszcze nikomu o tym nie mówiłam poza M i tak mnie jakoś poniosło :)

Dziś M jak kładł się spać (ja chodzę później ;) ) dał buziaka mnie i mojemu brzuchowi mówiąc że bardzo nas kocha :) Dla takich chwil warto żyć a dla takiego faceta warto było czekać :)

Gość SweetCandy28

Witam wszystkie przyszłe lipcowe mamuśki :) w pierwszej kolejności chciałam Wam wszystkim z całego serca pogratulować tak wielkiego szczęścia :) Ja również niedawno dowiedziałam się, że zostanę mamą. Ostatni okres miałam 14 października. Praktycznie już pod koniec miesiąca zauważyłam, że coś się dzieje w moim organizmie. Nagła zaczęłam miewac zawroty głowy, nogi jak z waty i ciągle chciało mi się spać :) Wszytskoe badania krwi wykluczyły jakiekolwiek problemy z anemia, tarczyca itp. Natomiast beta hcg o poziomie 35 zrobiona 10 listopada potwierdziła ostatnie z moich przypuszczeń czyli ciążę :) tego samego dnia zrobiłam test ciążowy, który to tylko potwierdził. Kolejne badanie beta hcg wykonane 14 listopada wskazał juz poziom 125 wiec wyglądałoby na to, że wszytsko jest w najlepszym porządku. Oczywiście okresu rowniez nie dostałam. Wczoraj miałam pierwszą wizytę u ginekologa o tu niestety zaczęły się schody. Pani doktor stwierdziła, że wg niej wyglądałoby to na 5 tydzien ciazy i żeby się upewnić wykonała badanie USG. Niestety samo badanie nic nie wykazało. Nie było nawet pęcherzyka :( stwierdziła zatem że sznse są 50/50 a jak pojawia się plamienia to oznacza że poronilam i mam jechac odrazu do szpitala. Dala mi skierowania na kolejne badania krwi ( w tym hcg ) i tyle.... Powiem Wam, że jak na pierwszą ciążę i pierwsza wizytę to nieźle mnie wystraszyła. Od wczoraj nie myślę o niczym innym :( bardzo bym chciała żeby wszytsko się wyjaśniło a czas oczekiwania jest jak czekanie na wyrok... :(

SweetCandy28 myśle, ze przede wszystkim powinnaś się uspokoić i spróbować odstresować (chociaż wiem, ze łatwo się mówi). Co prawda nie jestem lekarzem, ale wydaje mi się, ze mogła przesunąć Ci się owulacja i ciąża może być po prostu mlodsza, dlatego nie widać jej jeszcze na usg. :) Musisz dużo odpoczywać, dbać o siebie i po prostu pójść jeszcze raz za jakieś 2 tygodnie :) Najgorsze co możesz teraz zrobić, to nastawić się negatywnie. Głowa do góry, będzie dobrze :*

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3ce6ydiask18lw.png

Ja mam po poronieniu 3x1 ale i niestety na takiej dawce mam plamienia. Z piątkowego usg średnio dobrze, muszę czekać dalej ale nastrój mam taki sobie... W czwartek kolejne usg mam nadzieję że będzie widać już coś co mnie ucieszy... Na razie coś tam przebąknięte o podejrzeniu pustego jaja płodowego. Z dwojga złego wolę puste jajo niż poronienie jak co. Nic no muszę czekać dalej niecały tydzień chociaż tyle.

Czesc dziewczyny ;)
Glowa do góry i sie nie zamartwiac wszystko będzie dobrze!!! ;)
U mnie wszystkie chyba możliwe objawy ciążowe od 3 dni... Mdlosci non stop nawet w nocy, najchętniej bym jadla kanapki z kajzerkami albo białym chlebkiem tylko i wyłącznie a nie mogę, bo cukier :( co 20min w toalecie na siusiu tak pęcherz ciśnie a piersi to mi chyba eksplodują, nie wiem czy juz mi się jeden rozstęp na piersi nie robi :/ no ale pocieszam sie ze to jeszcze jakies 1,5miesiaca i będzie juz lepiej heh

Aniołek 8tc - 31.08.2018r.
https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxskjoqkrxh0in.png

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k7dd6tv02.png