Skocz do zawartości
Forum

Grudniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Eszel właśnie problem w tym, żeto raczej nie kwestia zbyt szybkiego wstawania, bo zwlekam się z łóżka bokiem i zawsze trochę siedzę, dodatkowo w nocy były podobne ekscesy nawet na leżąco, i teraz też nie czuję się za rewelacyjnie :/ . Nie wiem czy to nie od żoładka bo coś mi dokucza łącznie z jelitami.
Myślicie, że sprzedadzą mi w aptece opakowanie luteiny jak powiem że doniosę receptę we wtorek? Źle przeliczyłam i mi braknie :/

https://www.suwaczki.com/tickers/relgh371iwqyu1o3.png

Kornelia jak leze juz dwa miesiace to dla mnie wstanie to mega wysilek. I tez mi slabo i jakby glucha sie chwile robiejak postoje. A jak dziecko sie wierci to tchu mi brakuje. Albo tak moze sieanemia tez objawiac.

Mysle ze jak pokazesz karte ciazy to powinni wydac na 100pr a pozniej zwroca reszte jak doniesiesz.Ewentualnie internista moze Ci wypisac. Chyba ze chodzisz do takiej poradni gdzie mozna zamowic recepte na telefon i sie odbiera.

Ja tez po wizycie. Dziecko wazy ok 2,300kg i poza tym wszystko dobrze. Szyjka od ostatniej wizyty sie nie skrocila. Moja hemoglobina z 10-ciu po 2 miesiacach lykania zelaza wzrosla do 10,5 szalenstwo normalnie:-)a tak poza tym to lekarz dzisiaj sobie ze mnie zazartowal,robiac usg na koniec mowi:chlopiec a ja do niego,nie dziewczynka,on patrzy na monitor i na mnie i znow mowi,ze chlopiec a ja zaniemowilam a w koncu sie smieje i mowi:chcialem sprawdzic pani poczucie humoru;-) nie spodziewalam sie zartow z jego strony bo zawsze jest powazny i ogolnie taki gburowaty. Ale 3 raz potwierdzil dziewczynke wiec jestem juz spokojna.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hsaytum47.png

PeggiSu super waga :)
Marta2016 a możesz przypomnieć czemu leżysz już tyle czasu? Mam jakieś zaćmienia i czasem zapominam co której dolega :)
Luteinę małż załatwił w aptece, mam donieść receptę. Ogółem muszę Wam powiedzieć, że ostatni tydzień mój M. bardzo się troszczy, lata jak szalony między domem a pracą, wszystkim się zajmuje, aż jestem zaskoczona. Przeze mnie wczoraj i dzisiaj musiał zarwać pracę bo źle się czułam i bał się mnie zostawić samą, ciągle dzwoni i pyta czy jeszcze wytrzymam chwilę sama. Na szczęście jeszcze kilka dni i wracają moi rodzice z urlopu więc mąż może nadrobi swoje pracowe zaległości.
Odnośnie anemii to pewnie ją mam, bo hemoglobina ostatnio ledwo 10, piję tego buraka mam nadzieję że coś pomoże. Straszliwie Wam zazdroszczę jak patrzę na te suwaczki, które już dawno przekroczyły 30 tc :) ech dłuży mi się to wszystko.

Marta2016 już sobie przypomniałam :) szkoda, że mnie nikt nie dał żadnego zastrzyku, skoro działa takie cuda. Biorę jedynie luteinę dopochwowo. Obawiam się bardzo o tą szyjkę, że pessar nie utrzyma mimo wszystko :/. Na dodatek z tym ustrojstwem można szyjkę badać tylko na fotelu, a wiadomo że usg jest dużo lepsze. A na kiedy masz termin? Coś koło połówki stycznia? Ja odliczam każdy jeden dzień, zakładam sobie małe cele, póki co muszę wytrwać do 28 tc żeby podali mi sterydy.
Ja nie oglądałam porodów, jakoś mnie to przeraża :) wolę nie wiedzieć :D . A jakbym pokazała to mężowi to by chyba zemdlał na miejscu, on strasznie przeżywa jak mały da radę ze mnie wyjść :) trochę mnie to martwi, żeby po porodzie go to jakoś ode mnie nie odrzuciło, że będzie miał wizję tego że przy seksie :) oby nie.

Tak mnie dziś rwie ten lewy pośladek ze chodzę jak polamana. Młody fika jak szalony ale nie potrafię tak jak wy wyczuć czy to ręką czy noga no tylko domniemam po tym co mi lekarz powiedział jak ułożony jest. Ja tez nie oglądam żadnych porodów mniej więcej wiem czego się spodziewać a ten czas mi tak zapiepsza ze lada moment będzie grudzień wtedy zacznę się bać :-))
Dziewczyny co lepiej do wózka? Poduszkę i kocyk np minky czy może śpiworek polecacie? Chciałam zamówić ale zastanawiam się co lepiej i jaki kombinezon taki ala śpiworek czy z oddzielnymi nogami no wiecie co mam na myśli i czy na 62 cm jak zamówię to chyba nie zdąży do wiosny wyrosnąć z niego co??? Mam taki na 56 taki misio z polarem od środka ale czy to nie za cienkie na zimę juz sama nie wiem...A wy co kupujecie co macie??

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanlis1yvcr1e.png

To wszystko zależy od pogody ja mam jeszcze po synku śpiworek taki polarowy jak będzie chłodniej to jeszcze do środka kocyk. Później fajny jest w spacerówce bo ładnie się go zasuwa a kocyk zawsze gdzieś zwisa. Ja mam takie dwa kombinezony polarowe jeden gruby drugi trochę cieńszy ale są na 56-62 bo zlumpa. Z młodym miałam od koleżanki jeden taki większy i też sobie radziliśmy wkładałam w niego synka to nic że nóźki nie wchodziły tylko podkulone mieściły się w śroku ale mu to nie przeszkadzało i w gondoli też było ok.
Ja ubieram w ten kombinezon i do śpiworka jeszcze jak będzie bardzo zimno plus jeszcze przecież obudowa gondoli jest. Zawsze można manewrować dodać lub zabrać kocyk:)

http://www.suwaczki.com/tickers/16udugpj77s1mw6h.png

Czesc dziewczyny, wczesniej napisalam dluuuugiego posta ale jak wcisnelam dodaj to wyskoczyl blad i sie tylko zdenerwowalam.
Ja wczoraj mialam wizyte u gina i stwierdzil ze szyjka sie nie skraca, na razie planowany porod SN bo dla niego moje zylaki sa malutkie...dla mnie nie bardzo ale to on jest lekarzem i wie lepiej. Od soboty mialam to uczulenie na penicyline, z dnia na dzien coraz gorzej mimo odstawienia antybiotyku... Wiec we wtorek bylam u alergologa i sie wkurwilam bo spieszylo mu sie do domu i tylko wysluchal ze to prawdopodobnie po lekach ale ze wzgledu ze jestem w ciazy to moge tylko wapno ipic wiecej wody zeby szybciej wyplukac z organizmu, niestety zadnej poprawy nie bylo wrecz odwrotnie caly czas gorzej wczoraj gin powiedzial zebym poszla do innego alergologa. No i dzisiejsza noc to byla jakas katastrofa, od 3 nad ranem nie spie bo chodzilam normalnie po scianach i dzis bylam znow u alergologa ale innego i kobitka powoedziala ze tamten lekarz to jakis konowal ze w tym tygodniu ciazy to ja moge brac leki bo w innym przypadku zwariuje od tego swedzenia... I przepisala mi claritine i powiedziala ze spokojnie moge dwie tabletki, wapno a jezeli to nie pomoze to nawet mam na recepcie encorton w najdelikatniejszej dawce no bo to steryd ale kobitka mowi ze juz nie ma zagrozenia dla ciazy a tak to ja sie wykoncze... Dzis to w ogole od rana ryczalam bo wizyte mialam dopiero o18 a do tego czasu to sie prawie na smierc zadrapalam...wygladam jak jakas trendowata bo nie dosc ze w wysypce cala to do tego jeszcze w strupach bo jak zaczynam sie drapac to az do krwi...
Mam nadzieje ze dzis przespie noc... Najgorsze ze do tego wszystkiego mam dola bo tyle bym chciala w domu porobic a przez to swedzenie nic nie robie...moze jutro bedzie lepiej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72893.png

Cześć dziewczyny. Ja dziś po wizycie.
Wyniku moczu i krwi ok tylko wód znowu mniej Afi 7,4 a jak wychodziłam ze szpitala było 8,1 ...
Pytałam lekarza od czego to jak ciągle leżę i pije wody dużo to powiedział, że od mojego nadciśnienia. A nadciśnienie mam uregulowane... Bez sensu. Puścił mnie do domu ale za tydzień wizyta i jak będzie jeszcze mniej to szpital już do końca :((
Oczywiście mam leżeć i wstawać tylko do łazienki i dużo pić.
Mała ma 1457 g w 31 tc.
Ogólnie jakaś podlamana jestem tym wszystkim: (

Magda 13 wspolczuje z tymi wodami... A malutka to strasznie malutka bo moj byk w 31 tygodniu wazyl 1900g a teraz nie wiem dopiero dowiem sie przed porodem bo gin juz powiedzial ze tylko jedno jeszcze zrobi na koniec. Mnue przeraza ze juz niedlugo porod... Czas mi tak szybko leci, teraz kolejna wizyta 2.11 no chyba ze mi to uczulenie nie przejdzie.
Mlody szaleje w brzuchu tylko ze teraz to bardziej zmiana pozycji taki wiercipieta :-) maz uwielbia to czuc a mnie troche to boli

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72893.png

Witam :) mama blizniakow chlopakow ,obecnie 30tc ,17.10 mam wizyte w Poznaniu na Polnej,ogolna ocene rozwoju ciazy,czuje sie dobrze .Jak ten czas leci! Dolaczylam tu w kwietniu gdy dowiedzialam sie o ciazy a za ok 1,5 msc pewnie urodze :))) czy jest tu jakas mama blizniat?

Kochane jak jestem tu to skopiuje link mojego konkursu,pieke torty na zamowienia i mam swoja strone na FB ,oglosilam konkurs pewnie ostatni przed porodem i serdecznie Was zapraszam do brania udzialu w nim :)))do wygrania pyszny tort zdobiont masa cukrowa!
Dowoz osobisty badz wysylka kurierem 24h .Ogloszenie wynikow juz w poniedzialek, Pozdrawiam ! :)))

https://web.facebook.com/HugSzmiloscidoslodkosci/posts/2134738923417871:0?__mref=message_bubble

Moj profil na FB to " HugS z Milosci do slodkosci "

Pozdrawiam wszystkie mamy i multimamy ;)

monthly_2016_10/grudniowki-2016_51514.jpg

Kornelia to zastrzyki z progesteronu dawka 25mg a luteina ma 50-100 tabletka tylko ze utrzymuje sie dluzej w organizmie zastrzyk. Przez miesiac mi szwagier je podawal codziennie domiesniowo. A w szpitalu dostalam dwie dawki po 250 mg. A od 16 tc leze tylko wc. Teraz zaczelam robic sobie tylko kanapki. Zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy. Mam nadzieje ze zle nie bedzie. W pierwszej ciazy nie mialam problemu no to w drugiej wyrownuje sie.

A z tym pessarem to mysle ze bezpieczniej duzo o tym czytalam ze wiele kobiet przenosi ciaze ze skuteczniejszy od szwu. No i dzieki temu troche sie pozniej ruszaja a tak lezenie.

Marta2016 ja biorę 2 razy dziennie po 2 tabletki 100 mg. Do tego nospa i magnez. Ja lezę trzeci tydzień dopiero, też staram się ograniczać ruch do zera ale wiadomo do łazienki wstać trzeba, umyć się trzeba, i w ciągu dnia wstaję na chwilę zrobić sobie kanapkę albo odgrzać obiad, bo niestety nie ma mi kto podać do łóżka :). Ciągle leżysz czy pozwalasz sobie czasem usiąść? Mnie strasznie uderzyło to, że właściwie z dnia na dzień musiałam się położyć, funkcjonowałam bardzo dobrze,praca sprzątanie zakupy a tu z dnia na dzien koniec. Mam tylko nadzieję tak jak Ty,że przyniesie to chociaż dobry rezultat. I oby pessar trzymał i nic nie puszczał :). W szpitalu leżałam na sali z dziewczyną która miała zakładany pessar w bardzo podobnej sytuacji jak ja i miała cesarkę bo po terminie była a dziecko nie miało ochoty wyjść :) to podbudowujące ale jest też masa sytuacji że pessar puszcza mimo wszystko, więc trzeba chuchać na zimne.
Magda.13 trzymaj się mocno, musi być dobrze, ważne że kruszynka rośnie i jeszcze troszkę a będzie mogła spokojnie wyjść. Na patologii była dziewczyna, która w 31 tc miała afi poniżej 3 i nawet o tym nie wiedziała bo lekarz nie zwrócił uwagi. Jej dziecko urodziło się w 31 tc i ważylo niewiele ponad kilogram, ale to dlatego że ona to przechodziła i mała nie mogła się prawidłowo rozwijać, lekarze mówili że gdyby wczesniej trafiła do szpitala to by przetrzymali ciążę dłużej lekami i kroplówkami, ale na takim afi nie mieli pola do popisu. Ważne, że Wy jesteście pod ciąglą kontrolą, lekarz tego nie bagatelizuje. Wiem, że łatwo się mówi ale też mam 'problematyczną' ciąże ale mimo to wierzę że będzie dobrze, chociaż coraz bardziej nastawiam się że synek będzie wcześniakiem.
Aggaa25 współczuję Ci przejść, niestety u nas ciężarne są często traktowane jak jakieś trędowate, lekarze nie wnikają w problem tylko z góry mówią że nic nie wolno brać i trzeba się męczyć. Powinna być jakaś dodatkowa specjalnosć dla lekarzy, żeby potrafili się zająć ciężarnymi a nie stosować spychologię.
Marta2016 ja mam termin na 11.01 :) ale pewnie nie dotrwam i będzie wcześniej. Mój syncio w 25 tc ważył 790 g, ciekwe