Skocz do zawartości
Forum

Grudniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czemu, ale obcina mi posta i widać tylko nagłówek.. To chyba kara za to zdjęcie powyżej :P:P
Jestem w miarę na bieżąco z Waszymi postami (czytałam, czytałam :D)
Miałam ostatnio kilka ciężkich dni, po tym jak grzebałam sobie w uchu (tzn. czyściłam patyczkiem kosmetycznym- wiem, wiem, ze nie mozna :) ). Na następny dzień obudziłąm się z zatkanym prawym uchem i bólem (nie jakimś mega, ale jednak...). Wczoraj byłam u laryngologa. Przeczyscił ucho i posmarował czymś w środku, Przeszło :D Od dzisiaj- żadnego grzebania!! Słowo harcerki!!:D
Madzia, okropnie Ci współczuję tych przejsć z chorobami i szpitali. Trzymam mocno kciuki za Zosię, aby szybko się z tego wszystkiego wykaraskała. Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz, jako mama... Trzymaj się, bo Malutka potrzebuje Cie silnej!
Ewelinchen, fajnie Cię widzieć. Ja też powoli zbieram sobie materiały, patrzę co tam w przepisah się pozmieniało i powoli przygotowuje się do rozmowy kwalifikacyjnej (w blizszej, badź dalszej przyszłosci).
Eszel, to nieciekawie z tym podejrzeniem zakrzepicy, po cc...
U nas zmiana (widać na wyzej załączonym obrazku). Mała zaczęła spać po ok 2 h ciagiem (w dzień oczywiscie). Spi tak już ok 5 dzień, więc chyba mogę się pochwalić...
Dziewczyny, my jutro jedziemy do Pl, biorę akt urodzenia małej. Jakie dokumenty są jeszcze potrzebne aby załatwić chrzest w kościele? Oczywiście oprócz kilku nominałów, z wizerunkami królów Polski, w kopercie..

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371rl9kqn35.png

Co zrobiłaś Lilce, że tak ładnie śpi? :) mój królewicz zaczął zasypiać na leżąco przy cycu ale żeby mi ładnie spał to muszę leżeć z nim. Ale jakaś nadzieja że będzie lepiej jest bo jeszcze niedawno wisiał tylko na rękach.
Co do chrztu to Ci nie pomogę bo jeszcze to przed nami. A jak Twoje relacje z facetem?

Ja miałam opcję pójścia do pracy od kwietnia ale nie skorzystałam. W innej firmie będą kogoś potrzebować od lipca ale też chyba jeszcze zaczekam. Chciałabym posiedzieć z małym chociaż rok w domu i trochę go odchować :)

https://www.suwaczki.com/tickers/relgh371iwqyu1o3.png

Renata do chrztu potrzeba zaświadczenie od chrzestnych z parafii ze mogą zostać rodzicem chrzestnym i kartki ze wszyscy byli u spowiedzi- tak bynajmniej było u nas i uwaga ksiądz nie chciał wziasc pieniędzy dziwne co ale są jeszcze pozadni kapłani. Jednak go przekonalismy ze to taka mała ofiara na kościół i wtedy wziął.

Kornelia ze tak powiem olalam moja cukrzycę i nie robilam krzywej wcale.

Widze ze wszystkim dzieciom pomału się odmienia tylko mój maruda ciągle na rekach chce być a i tak marudzi. Chyba lada moment będę musiała z KP całkiem zrezygnować bo w nocy jak pije to zaczyna robić to co w dzień czyli łapie puszcza i się wkurza może mu malo nie wiem juz sama.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanlis1yvcr1e.png

No to my mamy teraz tak, że śpimy sobie razem w ciągu dnia tak do 1,5-2 godziny przez pół do dwóch godzin. Ale za to już całkowicie zrezygnowałam z karmienia piersią. No niestety, brałam Ovulan i po nim moje libido było na poziomie minus pierdyliard (innym słowem moje najskuteczniejsze tabletki anty w życiu) no a poza tym, to mam załamkę, od dwóch miesięcy dieta i siłownia i nic się nie ruszyło. Muszę iść zbadać tarczycę, bo w mojej rodzinie to powszechna dolegliwość szczególnie ujawniająca się po ciążach, no i pewnie bez hormonów przyjmowania się nie obejdzie więc tak czy siak bym musiała odstawić, a zależy mi na powrocie do dawnej wagi bo moje samopoczucie też jest chyba ważne, co nie? A jak ja o siebie nie zadbam to kto?
Teraz od trzech tygodni śpi z Amelką moja mama to powiem wam tak twardo śpię, ale nie mogę nadal się dospać. Tak szczerze mówiąc to ja porodu nie odespałam, ani czuwania jak mała była w inkubatorze, ani zapalenia płuc w szpitalu, nic, więc te kilka dni co tu jestem i te kilka nocy dopiero teraz czuję jak bardzo zmęczona jestem.
Powiem wam, że nie sądziłam, że remonty to taka okropna rzecz, myślałam, że to tylko ciapowatość majstrów jest powodem tych opóźnień. My ekipę mamy fest a mimo to przeciągnęło się z 2 tygodni na 3 a jeszcze w trakcie się okazało, że jednak wymienimy podłogę w sypialni, a to jednak wszystkie grzejniki a nie tylko w dużym pokoju a to ściany i sufit w kuchni, ale to już po świętach nam zrobią. MA-SA-KRA

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49mg7yrsnyy62l.png

My nie chrzcimy Amelki, taka nasza decyzja. Teraz w niedzielę idziemy na obiad do hotelowej restauracji do rodziny od Kajtka strony no i się pewnie zacznie ,,a kiedy chrzest?'' no i na dodatek Kajtka kuzyn za miesiąc zostanie ojcem no i w ogóle obawiam się że zacznie się porównywanie i faworyzowanie.
Ja już bym chciała pójśc do pracy ale nie wyobrażam sobie dać małą do żłobka.

Kornelia, my też walczymy z asymetrię, byliśmy dziś na pierwszej wizycie u fizjoterapeutki, niestety prywatnie 40 zł za pół godz. Na fundusz dopiero od czerwca, wiec za długo czekać. My jutro mamy mieć szczepienie, ale dziś tak wyje, że aż na chrypke nie wiem czy to problem z brzuszkiem czy kolejny skok rozwojowy. Renatki mała jest cudna, witaj ewelinchien długo Cię nie było

Kurde, jak wy tak piszecie, to ja chyba też wybiorę się z małą gdzieś. Wydaje mi się, że przez ten pieprzony leżaczek ona może być krzywa. Jak ją w niego posadzę to jest prosto a jak zajrzę do niej za 5 minut to już taka powyginana, skrzywiona siedzi, na prawą stronę ciągle. No i podkładam jej poduszeczki, kocyki albo pieluchy żeby temu zapobiec ale jak ją biorę na ręce albo podnoszę pod ramionkami to nie zwisa prosto tylko właśnie tak krzywo...

ho ho jaki dzisiaj ruch jak na A4 :)))
Kornelia to milość tak Ci daje sile zeby wytrzymywac to wstawanie i walke z niewyspaniem. Mnie sie czasem nie chce w nocy pieluchy zmieniac, a potem sobie mysle ze przeciez ne moze spac w takiej ilosci siuskow i zmieniam. Jak objawia sie u was asymetria???

Ewelinchien fajnie ze do nas wrocilas :)))) remonty i przeprowadzki to chyba najgorsza robota, sprzatania kupa i czlowiek urobi sie po pachy. Ja to nie wiem kiedy sie wyspie chyba jak mala bedzie duza czyli za jakies 5 lat, najgorsze ze odbija sie to na moich oczach bo zmarszczek przybylo zdecydowanie.

Renatakislodkiego masz Aniołka, pewnie wiecej bryka w dzien to i regeneracji potrzebuje.

Magda mam nadzieje ze u was idzie ku dobremu i Zosia ma sie coraz lepiej.

Megs przyjdzie i poprawa u Ciebie tylko jeszcze musisz ponosic slodki ciezar a co :P

U nas calkiem spoko, tylko mala ostatnio o 3 w nocy ma problemy z zasnieciem po karmieniu albo sie wierci i ja spac nie moge, wiec biore ja do naszego lozka a tam spi jak susel. tylko nie chce zeby sie przyzwyczaila bo pozniej bedzie ciezko wrocic do lozeczka. W trakcie dnia mamy z 3-4 drzemki a tak to sie bawimy, nosimy, bujamy i juz jest takim slodkim usmiechnietym niemowlakiem z reklam . Chyba zblizaja sie zeby bo czasem ma chwile marudzenia ale narazie nic nie widac. Podziwiam was ze juz myslicie o powrocie do pracy, mnie to nawet przez mysl nie przechodzi. moglabym isc ale z dziewczynami z pracy na kawke na pogaduchy.
mam smaka na piwko no ale musze sie wstrzymac jeszcze niestety. co do kp to najpierw mowilam ze do pol roku i koniec ale teraz mysle ze do poki bede mogla to karmie max do roczku.

Udanego wieczoru Mamusie

U nas asymetria objawIa się tym, że ciągle by patrzył w prawą stronę, słabo odwraca na lewą i z tej prawej strony ma bardziej splaszczoną główkę. Fizjoterapeutka tez uważa, że przez tą asymetrię cała lewa strona, a więc i nóżka i rączka i cały bok są słabsze. Mówiła, że trochę ćwiczeń i powinno być ok. To moja wina, bo za dużo go kładłam na prawym boku

Megs może kiedyś jednak zbadaj ten cukier, ja byłam przekonana że będzie dobrze bo cukry niskie a wyszło że mam hipoglikemię i duże ryzyko cukrzycy w przyszłości. Krzywa do powtórki za jakiś czas.
Ewelina wiem co to remont, ja 1.5 roku temu wykańczałam rodzicom całe mieszkanie ze stanu deweloperskiego to myślałam że padnę, co chwilę a to czegoś brakowalo, a to klej nie taki, zawór zły, tu cieknie, masakra jakaś.
Moje libido bez tabletek jest dużo poniżej zera ale to wynika z faktu, że ten mój tak się zachowuje ze nie mam nawet ochoty na niego patrzeć...
Ang81 nam się super udało bo na pierwszą wizytę czekaliśmy 13 dni, teraz za trochę ponad tydzień mamy kolejne. Tylko, że w takim ośrodku przechodzi się wszystkich lekarzy pokolei, pedagog logopeda neurolog psycholog ktoś tam jeszcze i dopiero na koniec fizjoterapeuta.
Ja małego w leżaczku trzymam możliwe najmniej, ale i tak mam ten plus że tiny love są całkowicie leżące.
U nas asymetria objawia się tym, że mały upodobał sobie jedną stronę, główka ciągle w jedną stronę, jak to zauważyłam to oczywście od razu wszystko zaczelam robić koło niego z drugiej strony, w nocy co karmienie go przekładam i jest poprawa. Ale nadal widać że mu ciężej z prawą stroną, chociażby jak go próbuję przekrecić, czy jak leży na brzuszku to też główkę ciągnie na lewo. No i ma trochę słabszą rączkę.

Kornelia, jeśli mam być szczera to sytuacja w naszym związku nie uległa znacznej zmianie. Widzi, że ja już na "ostro" chce wracać i nie ma dla mnie odwrotu. On to z kolei tutaj chce zostać i aktualnie jest to nasza (kolejna) kość niezgody. A ja nie zostanę tutaj tylko dlatego, że On tego chce. Szczerze powiedziawszy nie zrobiłabym tego ani dla Niego, ani dla żadnego innego :) Cóż, może zabrzmi to egoistycznie, ale moje szczęście też się liczy. I tak ostatnie 4 lata było jednym wielkim kompromisem z mojej strony i mam ochotę zwyczajnie to przerwać, i skupić się teraz na sobie oraz dziecku (przede wszystkim). Mala z resztą ma podwójne o obywatelstwo i sama zdecyduje kiedyś, gdzie będzie chciała żyć (choć i w zasadzie można to dzisiaj zrobić z i bez podwójnego paszportu ;). A tak swoją drogą, to nie mam pojęcia, co on tutaj takuego widzi. Robi się niebezpiecznie, pełno tutaj tych ciapatusow, pracowac im się nie chce, do tego sa bardzo rozczeniowi. Jak dla mnie, tak nie wygląda podejście człowieka, który uciekł przed wojna... Ale to moje zdanie oczywiście

Nie udało się jednak. To cd

Jeśli chodzi o spanie w dzień- nie mam pojęcia co się stało, że Jej się odwidzialo i zaczęła spać. Pozostała część dnia jest aktywna tak samo jak była wcześniej. Też mamy tak, że muszę się z nią położyć, dać cycusia i poczekać jak usnie. Zaraz potem czmycham robić swoje rzeczy i tylko co chwilkę do niej zagladam ;) Zdarza mi się pospać razem z nią i to też jest super sprawa (o niebo lepsze samopoczucie).

Renata powiem Ci szczerze, że dla mnie syn stał się jakimś bodźcem do tego, żeby przestać usprawiedliawiać tą moją pierdolę i poświęcać się dla niego. I doskonale Cię rozumiem, że chcesz skupić się na sobie i małej. Ja też mam dość wiecznego podporządkowania się M. i akceptowania tego, że ma nas zwyczajnie gdzieś, chociaż oczywiście on uważa inaczej. Ma się za super tatusia i męża, normalnie medal mu się należy. Coraz bardziej nie wierzę że nam się uda, on nigdy się nie zmieni...
Pewnie Lilka 'dorosła' do takiego spania :D Mama w końcu też kiedyś musi odpocząć :D

Ewelina jak zrezygnowała z KP to bralas tabletki na zasuszenie czy samo wyschlo? Ile Amelcia teraz mleczka ci wypija i jak często??

Renata Kornelia moje libido tez poniżej normy.. Wieczorem marzę tylko o tym by pójść spać przykładami głowę do poduszki i mnie niema :-)) i biedny T znow SE nie skorzysta hehe od porodu może z 6 razy się bzyknelismy.
Tez mam dość tego mojego chlopa. Ostatnio pojechalismy do teściowej zawieść zaproszenie na komunie to kochający tatuś i na raczkach nosił i uwaga- pieluche zmienił a w domu tylko patrzy żeby się uwalic i leżeć i nic nie robić a wszystko na mojej glowie. Dawid tak mi wypełnia czas ze nie mam go wogule dla córki lekcje odrabiamy z młodym na rekach uczymy się tak samo. Teraz muszę jej książkę przeczytać oczywiście z młodym na rekach nie wiem czy cos z tego zrozumie... Nie powiem bo mama mi dużo pomaga ale ona tez niema siły długo go nosić bo zaraz kręgosłup ja boli. Święta za pasem a ja w domu nic zrobić nie mogę bo mały ciągle na rekach a śpi po pol godziny to ledwo zdaze się ogarnąć czy cos zjesc.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanlis1yvcr1e.png

Hej dziewczyny. Wczoraj nie dałam rady napisać, byłyśmy u lekarza i jest minimalna poprawa tylko. Zosia dalej robi kupki po 20 dziennie.... Ale nie jest już to sama woda. Podobno może taki stan trwać z dwa tygodnie aż jelita zaczną dobrze pracować i trawić dobrze mleko. Dajemy jej enterol w proszku to probiotyk podobno jeden z najlepszych. Poza tym to nie jestem w stanie w domu zrobić kompletnie nic. Chodzę tylko z małą na rękach i co chwila jej przystawiam butelkę to z mlekiem to z wodą żeby się nie odwodnila.
Kornelia podziwiam Cię i zasługujesz na medal , ja jak 4 noce z rzędu wstaje po 6-8 razy to chodzę nie przytomna a Ty tak dajesz radę już ponad 3 miesiące.... Masakra.
Mała w nocy teraz budzi się co godzinę góra półtorej mleko lub woda i za każdym razem kupka.
O świętach nawet nie myślę i robieniu czegokolwiek czy sprzątaniu , chciałabym tylko żeby mała była już w pełni zdrowa :((

Ja nie biore tabletek, bo po pierwsze sa mega drogie a po drugie to kolejna porcja hormonów, i po co mam sobie robić większy syf niż mam. Jeszcze mam trochę tego mleka, bo jak czasami nie może zasnąć w ciągu dnia to kładę się obok, daję jej pocycać na 3-4 minuty i odlatuje i tyle co sobie pociumka, bo najeść się na bank nie naje, ale powoli już ją oszukuję, kładę się koło niej i tak z 30 ml mm jej daje z zagęstnikiem i słabiej leci i tak zasypia. Je 120 ml, chociaż mogłaby już więcej, ale i tak dalej ulewa więc uważam, że to jej wystarcza z resztą lekarze są tego samego zdania. Je z 3-4 butelki dziennie. W nocy jedną tak około drugiej, potem koło piątej, jak wstaje między 6 a 7 (tak tak, moje dziecko do roboty wstaje) to o 8 robię jej kleik ryżowy z dotychczas 60 ml mm ale ostatnio zrobiłam jej z 90 i też zjadła i jak się skończyło to otwierała buzię po więcej, potem koło 9 drzemka, jak wstanie to się pobawi, koło 12 kolejne 120 mm i drzemka, po tej drzemce obiadek, jeżeli po obiadku jest zmęczona to kładę się z nią i wtedy albo cycek na chwilę albo 30 mm, po tej drzemce (albo jeśli jej nie było a bawiła się od czasu obiadku) to deserek, jeżeli nie spała to wtedy śpi a jeżeli spała to się bawi (te czynności akurat się u niej zmieniają, raz jest tak raz tak więc to jest najbardziej niestabilna część naszego dnia) no i potem wieczorne mleka 120 między 19 a 21 zależy jak tam nam się ułożył dzień i sen.
Wiadomo, czasem ma gorszy dzień i nie chce zjeść kleiku to robię jej zmiast tego mleko, albo obiadek jej nie wchodzi no to też butla, ale już spokojnie mogę wrócić do gotowania zamiast słoików, bo je już jak obiadku to 3/4 słoika, chyba że ją przetrzymałam albo długo spała i jest megagłodna to zje cały a deserku zawsze cały słoiczek wciągnie, nie ważne jak wielki by on był. Więc już jak takie porcje jej wchodzą to dzisiaj ugotowałam rosołek (jedna marchewka, jedna pietruszka, kawalątek selera i połowa jednego fileta z kurczaka (ta ,,cieńsza'' część) jak mi się to ugotowało to zblędowałam, zagęściłąm jeszcze neutralnym kleikiem ryżowym, ponownie zblędowałam i wyszły mi trzy takie pojemniczki z canpola do przechowywania mleka i jedzenia dla dzieci)no i dzisiaj pierwszy raz jemy mięsko w obiadku. Ale widzę, że nie może ziemniaków, bo co dostanie coś z ziemniaczkami to od razu ma takie zatwardzenie, ciśnie jakby nie wiadomo ile tego było a takie pojedyncze, twarde bobki wychodzą, wię ziemniakom stanowcze NIE! No i tak powoli sobie radzimy.