Skocz do zawartości
Forum

Obawa ciazy. Prosze o odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakos 16.02 ja z moim chlopakiem ocieralismy sie narzadami pluciowymi o siebie, nie doszlo do wytrysku ale wydaje mi sid ze byl to dzien owulacji. Bardzo obawiam sie faktu, ze moze cos z tego byc. Jakos wczoraj wieczorem zaczely bolec mnie sutki przy ich "przyciskaniu". Za tydzien powinnam miec okres 02.03-06.03. Prosze o jakas odpowiedz

Sądząc z infantylności postu pewnie autorka na etapie gimnazjum której wydaje się ze dorosła do spraw damsko-męskich ale w rzeczywistości nie na pojęcia skąd się biorą dzieci. Przeraża mnie postawa dzieci które potem mają dzieci. Dziewczyno skoro jesteś na tyle odważna żeby rozebrać się przed chłopakiem to rozbierz się też przed ginekologiem zanim zmarnujesz życie kolejnemu dziecku w tym kraju! Włos na głowie staje!

Nie ma jak pokrzepiająca wypowiedz. Współczuję twoim dzieciom jeśli jedyna metoda wychowawcza jaka znasz to opierdziel. Chyba lepiej, że dzieciak szuka pomocy na forum, gdzie ktoś może jej udzielić merytorycznej odpowiedzi, a nie podpytuje również niedoinformowanych koleżanek. Jak masz zamieszczać takie posty to lepiej sobie daruj, forum to miejsce gdzie mamy się wspierać niezależnie do poziomu naszej wiedzy i wieku, a nie oceniać i krytykować.
Klaudia - jeśli nie doszło do wytrysku raczej nie masz się czym martwić. Na przyszłość zastosujcie prezerwatywę. I rozważ wizytę u ginekologa jeśli planujecie z partnerem rozpoczęcie współżycia. To będzie najlepsza osoba, z którą powinnaś porozmawiać o ewentualnej antykoncepcji. I nie przejmuj się komentarzami osób i niskim poziomie empatii. Pozdrawiam

Chrlotte to nie jest opieprzanie tylko stawianie sprawy jasno. Uprawiasz seks lub inne rzeczy z tym związane. Piszesz że jak nie doszło do wytrysku to autorka postu raczej nie jest w ciąży. Nic bardziej mylnego. Nie ma czegoś takiego jak raczej. To nie jest zabawa tylko gra życiem dziecka. W preejalujacie czyli płynie przez wytryskiem jak najbardziej znajdować mogą się plemniki zwłaszcza u młodych osób u których płodności jedst największa. To są właśnie skutki niedoedukowania młodego pokolenia. Ale cóż się dziwić skoro rodzice nie do końca wiedzą na czym polega zapłodnienie i jak może do niego dojść.

Może powinnaś od razu udzielić takiej odpowiedzi, a nie oceniać autorkę. Chodzi mi przede wszystkim o formę twojej wypowiedzi. Poza tym wybacz za kolokwializm, ale materacem nie byłaś i nie wiesz czy doszło do preejakulacji. Nie wiesz też czy u partnera autorki dochodzi do wydzielania preejakulatu. Autorka o tym nie napisała, pewnie właśnie dlatego, że nie ma pojęcia o takim zagrożeniu. I dlatego też napisałam, że przy jakimkolwiek kontakcie powinni zastosować prezerwatywę. Dzieciakom potrzebna jest edukacja, ale nie w takiej formie jaką ty zaserwowałaś.