Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zuzu111

Cześć dziewczyny!
U mnie tez pobolewanie, ciągniecie i twardnienie (właśnie jak pochodzę, zdenerwuje sie albo sie przekręcę z boku na bok). Przykre ale pociesza mnie, ze większość tak ma (czyli najpewniej fizjologia). Lekarz uspokaja ze ok, ale no-spa i magnez są. Na magnez uwaga bo właśnie chyba od niego mam problem z przyspieszona praca jelit. W dodatku pojawiło sie takie kłucie (cieżko ocenić, trochę w pochwie ale promieniuje do tylu).

Ela, mocno trzymam kciuki za dobry wynik!!!

Ela ja również trzymam kciuki!
Zazdrosze Wam jak juz wiecie co bedziecie miały :) ja jeszcze chwilę musze poczekać (17 tc), mam sentyment do dziewczynek bo mam dwie siostrzenice, ale jak na pierwszym usg zobaczyłam maluszka jak machał rączką do mnie to juz mi wszystko jedno co bedzie :) byle zdrowe..

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

bajka_3 Ja zas podczas stosunku czuje ból brzucha wiec zaczełam poprostu od niego uciekac bo sie boje o dzidzie ! Ahh te stresy z tym bólem brzucha ale skoro wszystkie Nas cos kłuje i boli to znaczy ze tak widocznie ma byc i jestem spokojniejsza ! Mi lekarz mowił ,ze zawsze musi bolec bo sie wszystko w srodku zmienia rozciaga i dzidzia sie rozpycha ;) Obyy wszystko było pieknie i do przodu !:)

Ela - Trzymam mocno kciuki !:)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfxzkr4oowo0fg.png

Gość mika project

Witam mamusie,
Co prawda macie jeszcze trochę czasu, ale może którąś z Was zainteresuje ten temat :) Jestem czerwcówką i tworzę metryczki dla dzieci, które idealnie nadają się jako element dekoracyjny pokoiku dziecięcego lub na prezent urodzinowy :)

W ofercie mam również plakaty na Dzień Matki - bo o naszych mamach też warto pamiętać i podziękować im za cały trud wychowania :)

Zapraszam na https://web.facebook.com/mikaproject

Ela27, mocno trzymam kciuki! Odpoczywaj :) Będzie wszystko idealnie :*

Ale to okropne tyle czekać na wyniki...

A ja po połówkowych, chłopak <3 Tymek :) (chyba)<br /> Ale jeśli któraś z Was ma problem, że dziecko zbyt ruchliwe - jak było w moim przypadku, dlatego nie można było określić płci - to polecam.... pójście na czczo :)
Poszłam przed śniadaniem na USG i mały jeszcze spał, a zawsze jak coś zjem to potem czuje, że szaleje
I lekarz przyznał mi racje, że często po jedzeniu (po cukrze) zwiększa się ich aktywność :)

monthly_2016_05/pazdziernikowe-mamusie-2016_47894.jpg

Październikówka '16 i '18 :)

Bajka super. Maluszek jeszcze w brzuszku bardzo fotogeniczny. Słodziak.
Mój maluch wariuje ostatnio cały czas. Już dwa razy pod pępkiem czułam, że się wypnął hi hi. Cudowne uczucie. Teraz czekam aż mój M będzie mógł poczuć ruchy maluszka.
Wyjeżdżam w nocy na krótki urlop. Po tym wszystkim co przeszłam muszę gdzieś wypocząć. Lekarka na szczęście nie robiła problemu. Dwa dni po powrocie mam drugie prenatalne. I mam nadzieję że dowiem się kto rozrabia w brzucholku.

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Ela27
Wuka a czy Ty po amino miałaś robione usg? Ja miałam aminopunkcje w zabiegowym i zaraz po pobraniu lekarz sprawdził biometrie plodu. Ale czy powinnam się umówić do swojego gin w celu sprawdzenia wód plodowych?

Ela ja miałam wykonane kontrolne badnie usg tydzień po amniopunkcji. Przed i po amnio lekarz również wykonał szczegółowe badania biometryczne.
Obserwuj bielizne, jeżeli zauważysz, że jest mokra (wody płodowe są bezbarwne i bezwonne) radziłabym wizytę u prowadzącego ciążę lub na izbie przyjęć. Wody płodowe uzupełnisz pijąc dużo wody, około 2 litrów na dobę. Dużo odpoczywaj. Teraz już na nic nie masz wpływu, co ma być to będzie. A myślę, że wszystko będzie dobrze. Tak analizowałam wyniki kilkunastu dziewczyn po amnio i w znacznej części mają zdrowe dziewczynki☺

Witajcie mamusie. Muszę się komuś wyżalić, komuś kto jest w ciąży, kto mnie zrozumie...
Przez ostatnie 2 tygodnie miałam okropne, nocne napady duszności, tak jakby nagle ktoś odcinał mi dopływ tlenu, leciałam jak wariat na balkon i czasem to pomagało czasem nie. Miałam poczucie, że zaraz umrę/ uduszę się. Nie życzę nikomu takiego uczucia. Przez to wszystko nabawiłam się bezsenności, a jak już udało mi się zasnąć to spałam 2/3 godziny. 2 tyg. wyjęte z życia. Odwiedziłam mnóstwo lekarzy i wyszło, że kardiologicznie/ ginekologicznie/położniczo jestem bez zarzutu. Zdrowa jak rydz a jednak płakałam do poduszki bo dalej się dusiłam. No i dzięki przytomności mojego lekarza rodzinnego dostałam skierowanie do poradni pulmonologicznej i diagnoza na dziś: astma. A mój ginekolog już dawał mi valium bo powiedział, że to może być coś na kształt nerwicy!! Mam leki wziewne i już mogę oddychać jak człowiek:)))

Ale jakby tego było mało byłam dzisiaj u swojej położnej i przy okazji chciała posłuchać serduszka maleństwa...Przez 15 minut szukała tętna i nie znalazła a ja miałam prawdopodobnie stan przedzawałowy. Wysłała mnie do innej pani z niby lepszym sprzętem i tym razem też jeździ po brzuchu i nic. Ta cisza dla osoby, która się w ten sposób dowiedziała, że jej poprzednia ciąża obumarła to tak jakby przystawić pistolet do skroni. Obłęd. No i nie znalazła tętna. Wysłała mnie na USG i tam już widać było i serduszko i ruchy mojego małego chłopczyka:) Płakałam wtedy i teraz też. Pani gin. dała mi dość długo oglądać dzidziusia za co najchętniej bym ją pocałowała. Kochana kobitka.

Ale się rozpisałam... trochę ulżyło ale żal został.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz2n0aaasno3xk.png

Ja też pozwole sobie ponarzekać i poprosic o rade....

A wiec tak,jak wczesniej byłam mega zadowolona z lekarza to dzisiaj chyba miał zły dzień i mnie olał. Mówię mu o plamieniu,że może to przez luteine którą odstawiam i może mam ja dalej brac...? On nic na to nie powiedział.... Moje dzieciatką wg sie nie ruszało nic a nic i sie sestresowałam i pytam czy to normalne ( niby wiem,że maluszek może spać ale nawet jak lekarz naciskał głowicą na brzuch nic sie nie poruszył. Czy to naprawde normalne)? A onn na to,ze ma nadzieje,że to fizjologia. Tym tekstem jeszcze bardziej mnie zdenerował i nie wiem czy jest okej. Wyszłam zdenerowana i umówiłam,sie do innej lekarki i chyba tam bede prowadzic ciażę. Pewnie sie teraz smiejecie,ale ja naprawde sie obawiam,o zdrowie i może zabardzo panikuje... Ale uważam,że lekarz jest po to,żeby dziecko ważyc,mierzyc,wytłumaczyc i uspokojic jak naprawde nic poważnego nie widzi....

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

No właśnie Ela,miałam tak z w pierwszej ciaży,że mało się ruszało prawie nic i ciaża zle sie rozwijała dlatego jestem w taki stresie i zdenerwowana. Ja wiem,ze to nie jest normalny objaw. A z drugiej strony,to na prenetalnnych maluch sie ruszał i wiercił,że zbadać sie nie dał sama nie wiem co myslec... Płakać mi sie chce

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Misia1994, wiesz niby każdy może mieć gorszy dzień ale.... No nie powinien tak się zachowywać - idź lepiej do tej drugiej lekarki, zobacz czy będzie fajniejsza i w razie czego nie przejmuj się tylko zmień lekarza prowadzącego :)

Mamusiamuminka1, strasznie współczuje takiej sytuacji, Ci lekarze to są czasem bez serca :/ koszmar....
A co do leków które teraz masz, to powiem Ci, ze moja mama ma astmę i dała mi jeden swój wziewny bo ja czasem np. Po sprzątaniu (kurz) czy jakiś koncertach to tez mam takie duszności ze tylko leki rozszerzające oskrzela mnie ratują :) super ze udało się szybko zdiagnozować, i ze udało się dobrać leki które pomagają :)
A ta astma to w ciąży Ci się zrobiła? Czy myślisz ze wcześniej miałaś jakieś objawy?

Październikówka '16 i '18 :)

Misia 1994 dzidziuś może być mniej aktywny. Wcześniej moja Maleńka też była mniej aktywna podczas badań, ostatnio się uaktywniła. Być może dlatego że przed wizytą zjadłam, lekarz powiedział że dzidziuś dostał zastrzyk energii :) Nie zamartwiaj się, ja też straciłam rok temu dzieciątko i bardzo panikowałam w tej ciąży. Wszystko będzie dobrze, musi być dobrze.

Gość WawAnia

Mamusiamuminka - to miałaś przeżycie... nie życzę nikomu, by przez coś takiego musiał przechodzić. Najważniejsze jednak, ze wszystko jest dobrze :)

Misia1994 - może maleństwo spało i się nie ruszało? ponoć to normalne:) a odczuwasz już ruchy? możesz sama "poczuć", że jest wszystko okej? jak masz się martwić to pojedź dziś do innego lekarza, albo na IP, zrobią Ci usg i będziesz spokojniejsza :)

Dziewczyny, z tym cukrem to widzę, że co lekarz to inna opinia :) Mojej przyjaciółce, gdy mały na usg prenatalnym tak się wiercił, że nie mogli go pomierzyć, lekarz kazał zjeść batonika i wypić colę, by podnieść poziom cukru i by dziecko się uspokoiło :) to samo twierdzi moja lekarka, że cukier dziecko uspokaja :)