Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, przrpraszam troche mnie nie bylo ale mam takie mdlosci i wymioty ze szok. Juz 8 kg chudne a to dop 10 tydzien... cale dnie masakra.. Nie mam juz sil doslownie. Ciezko mi jest cos pic i jesc. Zmuszam sie do lyczka wody. Jak juz to zjem jakis owoc. Wysypalo mnie zwlaszcza kolo ust. Ale jakos na 99% mysle ze bedzie trzeci chlopak. Juz nawet mowie do niego Maksiu ;) Niech sie tylko skoncza te mdlosci i wymioty bo normalnie juz padam.. buziaki dla wszystkich mamus :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=73563]Tekst linka[/url]

Cześć dziewczyny,
dołączam do grupy ☺ Jestem w 8 tygodniu i mam wyznaczony termin na 28.września. Na razie leze grzecznie w domu bo pojawiło się u mnie plamienie, które trwa pomimo przyjmowania duphastonu. Lekarz zalecił leżenie przez 2 tygodnie i jestem juz na półmetku ☺Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze ☺pozdrawiam.

Gość Milutka86

Witam nowe mamusie. Spokojnie może to plamienie minie. Moja koleżanka przez 4 miesiące miała jakby okres w tych dniach. Różnie to jest nie trzeba od razu się tak martwić. Wszystko będzie dobrze.
A co do wymiotow to ja też jak schudłam 5 kg w pierwszej ciazy przez wymioty to lezalam w szpitalu pod kroplowkami. Bo przez wymioty można się obwodnic szybciej. Także trzeba uważać.

Jak ktoś chce mogę trochę moich kg oddać bo ją z tych mdłości cały czas coś podjadam ale i tak mi niedobrze. Dalej katar i kaszel aż brzuch pobolewa od kaszlu szczególnie jakby prawy jajnik mnie kuł kupilam prenalan zobaczymy niby naturalny a na pierwszym miejscu sam cukier i to syrop glkukozowo- fruktozowy czyli największy syf dzisiaj IDE szukać czegoś w tabletkach.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3c6edvc6gpavu.png

Hej dziewczyny. W czwartek byłam zobaczyć maluszka, ma 3 cm :) 9t5d czyli jesteśmy już w 11 tygodniu a maluszek wariowal na usg :) kolejna wizyta 25.02 i idziemy z mężem bo chce zobaczyć dzidzie :)
Od soboty niestety leżę z podwyższona temperatura, bolaca głową, kaszlem i katarem :( lekarka rozlozyla ręce i kazała leżeć. Jakieś szybkie sposoby na pozbycie się męczacego kaszlu?

Czesc Dziewczyny! U mnie dzien pełen wrażeń. Byłam dzisiaj u lekarza i po raz pierwszy słyszałam bijące serduszko :) cos cudownego ❤️ Na usg juz widac rączki i nóżki i duża główkę ;) dzidzia ma 1,5 cm. Jutro koncze 8 tydzien a termin mam na 27.09.
Oprócz tego moj mężczyzna oświadczył mi sie dzisiaj :) takze w ogóle jestem przeszczęśliwa ! Az normalnie nie moge zasnąć z tych emocji.
Pozdrawiam Wszysykie Mamcie! Trzymajcie sie zdrowo !

Gość Milutka86

Maaag gratulacje. Super wiadomości. Ja wczoraj się wykanczalam przez te wzdęcia. Zjadłam pierogi z mięsem masakra tak mi stanęły. Ani w jedną, ani w drugą. Dzisiaj znowu mam katar .....
A ja tego prenalenu w ogóle nie mogę pić. Masakra.
Renia co do tego syropu to wpisz sobie na neta i tam powinno być, co i ile. Bo ja tego też nie robiłam

Dziekuje wszystkim :)!
Karolcia trzymam kciuki za wizytę. Ale wierze ze wszystko bedzie dobrze !
Jeśli chodzi o kaszel to syrop z cebuli rzeczywiście pomaga a na ból głowy nie ma chyba żadnych specyfików niestety. Ja uciekam czasami czaszkę tak mocno ręka albo opieram sie o ścianę i to pomaga.
Obudzilam sie wlasnie i w sumie to mogłabym dalej spac. Taka jestem zmęczona... Ale trzeba śniadanie zjesc bo zaraz mnie wymioty dopadną

kajamich
No tragicznie doslownie... na pewno juz jestem odwodniona i mam anemie bo juz cos takiego mowili ale nie zostawili mnie... no juz normalnie mam dosc!! Mieszkam w Irlandii moze tu troche inaczej ale w pon mam wizyte i bede sugerowac ten szpital bo w koncu sie przewroce i nie podniose :(

Cześć dziewczyny,
Ja wczoraj miałam dzień grozy - i dlatego zacytowałam Cię kajamich. Ogromny ból głowy i zdrętwiała mi w domu dłoń i prawy kącik ust, przeraziłam się bo miałam najgorszy scenariusz w głowie - zator/udar - było pogotowie, nie wzięli mnie do szpitala, zalecili pilną wizytę u neurologa, na szczęście mam medicover więc pojechałam od razu. Na szczęście innych niepokojących oznak nie było, ale głowa mnie bolała cały dzień i byłam przerażona. Dziś muszę zrobić badania na potas i sód.. Wczoraj nadrobiłam trochę picia i staram się pić dziś też dużo. Uważaj kajamich ... anemia, odwodnienie i brak ruchu to niebezpieczne połączenie ... dziś jest lepiej.
PS. też macie zaparcia ? ja mam kłopoty po pierwszej ciąży ( niestety wspaniałe hemoroidy ) i nie dość że cierpiałam z żyganiem to teraz cierpię przy każdy wypróżnianiu... eeeh

U mnie 11 tydz i 4 dni

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png

Catya to rzeczywiście mialas sporo strachu. Dobrze ze narazie wszystko ok. Mam nadzieje ze to nic poważnego i niedobór jakis pierwiastków mogl spowodować takie skutki. Biedna musiałaś sie ostro stresować. Jeśli chodzi o zaparcia to mnie tez doskwierają. Przed ciąża często je miałam ale teraz to dzien w dzien. Hemoroidy tez były ale zaleczylam. Niestety jazda konno ma tez swoje minusy :/