Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

stardust.serw
Ale żyje jakby co ta wredna mamusia narazie też

Ja ja widze takie mamuśki to mi się w kieszeni nóż otwiera ;/ Widziałam nie raz "mamusie" z brzuchem z fajką w gębie to bym patelnią w ten głupi łep przywaliła. Niektóre kobiety które mogą dać i dobre wychowanie i miłość nie mogą zajść w ciąże a takie głupie pindy od tak zachodzą i tego nie doceniają.
U mnie od wczoraj ciężko - zjadłam na obiad wczoraj na szybko warzywa na patelni i jakieś 1,5 h później rzygałam jak kot chyba przez 2 godziny myślałam że pojade na pogotowie. Dobrze że w pon do gin mam bo się martwię.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhgv16dcva.png

Kati78
nikalifestyle, współczuję.. Jeśli to już nieodwracalne, to musicie od początku wypracować sobie niezależność, autonomię, prywatność, bo obawiam się,że to co wywalczysz na początku, to będziesz miała do końca... Pogadaj z chłopem na spokojnie...

Stardust, trzymam kciuki, żebyś nie zabiła wrednej mamuśki. Może jak urodzi, to pojawią się jakieś instynkty macierzyńskie..

U mnie dzień zaczął się pięknie. Mianowicie na wadze minus 0,7 kg :):):) Zaraz potem dostałam obuchem w łeb. Moja najstarsza latorośl (lat 15) zobaczyła że szukam na allegro ciuchów ciążowych. No i od razu 100 pytań do. A tak odwlekałam ten moment, wiedziałam co mnie czeka. Moja delikatna i subtelna córeczka poinformowała mnie że jestem za stara,że współczuje temu dziecku, że ona chce więcej kasy a nie dzieciaków w domu itd itp. Na końcu stwierdziła,że teraz to już ona na pewno całkiem pójdzie w zapomnienie. Przynajmniej spadł ze mnie ciężar informowania reszty rodziny - moja córa wyręczyła mnie dzwoniąc do każdego żeby pożalić się jaka jest biedna.
Na szczęście Oliwka i Marcin są szczęśliwi, a mój brzuch zagłaskany:)

Ja mam tylko 12 nastolatka Ale wykład miałam i kazanie ze wiocha ze wstyd itd. Po około miesiącu dziecku przeszło . Mi nie chce iść do domu znowu mi krew z nosa leci masakra

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

Gusia a ja dzisiaj jestem ledwo żywa. Od rana mdli że szok. Na śniadanie zjadłam kanapkę i kawałek szarlotki. Na obiad zjadłam małego kotleta z indyka, łyżkę ziemniaków i surowke z buraczkow i zaraz wszystko poszło do kibelka. Z jednej strony się cieszę bo to znaczy że z dzidzią ok ale te mdłości strasznie męczą. Nic nie dam rady robić. Mąż gotuje, sprząta. ...a ja leżę pod kocem.

Stardust trzymaj się dzielnie!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jqv6ew1kq.png
(*) Aniołek 13.01.2015 (8 tc.)

Czesc dziewczyny ja wczoraj mialam fatalnie rzugajacy dzien nawet po wodzie. Dzwonilam do mojej gin i pozwolila mi zmiejszyc dupka z 3x2 na 3x1 i dzis jest duzo lepiej.
Mam do was pytanie: ile tygodni macie przerwy w usg przed prenatalmymi? Ja musze czekac 4 tyg bez usg a ze jestem w goracej wodzie kapana to mnie skreca. Prenatalne dopiero 24.11. Wy tez macie taka dluga przerwe?

http://www.suwaczek.pl/cache/7cc5c5ed9a.png]Tekst linka[/url]

Czesc dziewczyny ja wczoraj mialam fatalnie rzugajacy dzien nawet po wodzie. Dzwonilam do mojej gin i pozwolila mi zmiejszyc dupka z 3x2 na 3x1 i dzis jest duzo lepiej.
Mam do was pytanie: ile tygodni macie przerwy w usg przed prenatalmymi? Ja musze czekac 4 tyg bez usg a ze jestem w goracej wodzie kapana to mnie skreca. Prenatalne dopiero 24.11. Wy tez macie taka dluga przerwe?
Co do mieszkania z rodzicami to my tez przez 4 lata po slubie mieszkalismy z moimi, mielismy odzielne pietro tylko wejscir wspolne. Od roku mieszkamy sami i mimo ze bylo mi cholernie ciezko odciac pepowine i sie wyprowadzic teraz za nic bym sie do nich nie wprowadzila znowu :)

http://www.suwaczek.pl/cache/7cc5c5ed9a.png]Tekst linka[/url]

Nikaa76
Gusia a ja dzisiaj jestem ledwo żywa. Od rana mdli że szok. Na śniadanie zjadłam kanapkę i kawałek szarlotki. Na obiad zjadłam małego kotleta z indyka, łyżkę ziemniaków i surowke z buraczkow i zaraz wszystko poszło do kibelka. Z jednej strony się cieszę bo to znaczy że z dzidzią ok ale te mdłości strasznie męczą. Nic nie dam rady robić. Mąż gotuje, sprząta. ...a ja leżę pod kocem.

Stardust trzymaj się dzielnie!

Ja cały dzień praktycznie przespany wczoraj tak się wymęczyłam - zjadłam dziś 4 bułki i woda. Nie wiem jak dzieciątka mają rosnąć jak to co zjemy ląduje w kibelku ;/

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhgv16dcva.png

Hej hej

Ja mialam usg w niespełna 8tc a prenatalne mam 26go listopada...nie rozpieszczaja nas tu tymi usg ;)

Dzis od znajomej odkupilam dwa leżaczki (jeden wibrujacy i grajacy), wanienke i playmat. Dostalam przy okazji dwie reklamówki ciuszkow 0-3mies po jej chlopcach blizniakach (mają 8 miesięcy). Wazystkie w super stanie i neutralnych kolorach. Mąż nie za bardzo chcial zebym brala używane ale wiem ze z czystego domu więc dlaczego nie? Czeka nas jeszcze największy wydatek w postaci nowego wózka, który kosztuje tyle ze spokojnie mozna tu kupic za tą kasę dobry samochód haha więc niech nie narzeka :D A zaplacilam grosze bo całe £10
Wpadlyby mi jeszcze ciuchy ciążowe ale niestety nie ten rozmiar...jej rozmiar (38) mi nie grozi niestety...

Nikaa u mnie mdłości w ciagu dnia znosne ale poranki i wieczory to jakas porażka..

Zaraz wstawie rybke dla męża, troche ogarne bo caly dzien poza domem i siadamy do ogladania komedii z dziewczynkami:)

Kati78 charakterna ta Twoja córa :) Pewnie jej serce rozmieknie jak zobaczy bobasa ;) Tak jak i moja 11latka - ma mieszane uczucia...niby sie cieszy ale ma też rozterki. Poza tym często ma dosc rozwrzeszczanych bliźniaków i chyba sie boi ze jak pojawi się najmlodsze to bedzie tylko gorzej ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

witam w niedziele:)

kawa z mlekiem odpisalam moze nie zauwazylas:) ja mialam jedno usg w 7+4 a nastepne mam umowione dopiero na 26go listopada...no ale to uk a tutaj nie rozpieszczaja czestymi usg

no i jutro mamy zabieg...ech stresuje sie choc do tej pory bylam raczej spokojna...no ale nastawilam sie ze to chwilowe niedogodnosci przed ogromna ulga dla mojej niuni...

zajme czyms rece to nie bede tyle myslec o tym...choc pozniej czeka mnie pakowanie nas do szpitala

czy u was mdlosci tez tak strasznie nasilaja sie wieczorem czy tylko ja taki ewenement?? normalnie czas jak musze isc spac to jakis koszmar...tak jestem wyczulona na zapachy wieczorami ze na okraglo ciaga mnie na wymioty :\

witaj Magda dolaczaj do nas fajnie ze nas tak duzo:))

milego dnia pa!

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

Moniaaaa
witam w niedziele:)

kawa z mlekiem odpisalam moze nie zauwazylas:) ja mialam jedno usg w 7+4 a nastepne mam umowione dopiero na 26go listopada...no ale to uk a tutaj nie rozpieszczaja czestymi usg

no i jutro mamy zabieg...ech stresuje sie choc do tej pory bylam raczej spokojna...no ale nastawilam sie ze to chwilowe niedogodnosci przed ogromna ulga dla mojej niuni...

zajme czyms rece to nie bede tyle myslec o tym...choc pozniej czeka mnie pakowanie nas do szpitala

czy u was mdlosci tez tak strasznie nasilaja sie wieczorem czy tylko ja taki ewenement?? normalnie czas jak musze isc spac to jakis koszmar...tak jestem wyczulona na zapachy wieczorami ze na okraglo ciaga mnie na wymioty :\

witaj Magda dolaczaj do nas fajnie ze nas tak duzo:))

milego dnia pa!

U mnie też mdłości coraz gorsze. Dzisiaj nie spałam całą noc. Ale wymiotów zero.

Wzięło mnie dzisiaj na pichcenie. Robię właśnie szarlotkę, a później przygotuję mężulkowi risotto :) Będzie zaskoczony jak wróci z pracy bo ostatnio tylko leżę...

Cześć dziewczyny!!! Trochę mnie nie było... Dzisiaj mam luz. Jedno Dziecię mąż uśpił i zasnął razem z nim a drugi właśnie odłożyłam do łóżeczka:-) Ufff.... Noga na nogę i jestem!
Mdłości to u mnie nowość bo nigdy wcześniej nie miałam ale teraz są i o dziwo też mam wieczorem, a ostatnio jakiś zapach mnie prześladował i nie mogłam wyłapać co to jest. Już wiem - to były chusteczki zapachowe( miały pachnieć a mi śmierdzą i już). Na szczęście tym razem nie mam zgagi jak na razie:-) Jestem w 11 tygodniu ale Kruszynka jest mniejsza o tydzień, rozwija się dobrze ale trochę się martwię bo mam krwiaka.... Mam nadzieję, że się wchłonie. Jeśli chodzi u USG to w jednej i drugiej ciąży już w 15 tyg znałam płeć (dobry sprzęt no i lekarz) Nie pomylił się tylko przy córce do końca się asekurował że może być niespodzianka.... Ale się rozpisałam!!!! Rzadko piszę ale podglądam Was każdego dnia.
Zdrówka życzę wszystkim i jak najmniej nieprzyjemnych objawów.

kawa z mlekiem, ja u mojej gin mam wizyty co 4 tyg (dopiero w 3 trymestrze co 2), więc nawet nie ma opcji,żeby usg było częściej. Niby na każdej wizycie robi usg, ale zazwyczaj na szybko, żeby tylko sprawdzić czy jest ok. 3 razy w ciągu ciąży robi bardzo dokładne usg genetyczne (około 12-13 tc + połówkowe ok. 20 tc+ pod koniec). Wg mnie to całkiem normalne,że masz 4 tyg przerwy między usg.

Moniaaa, trzymaj się kochana. Po zabiegu odetchniecie z ulgą. Co do mdłości dawno już mi minęły, ale jak były to nigdy rano, zawsze w ciągu dnia się nasilały. Jak byłam w 1 ciąży to rzygałam jak kotka, i to właśnie im później w ciągu dnia tym bardziej. Pamiętam jak kiedyś nie mogłam wytrzymać bujania w autobusie i wysiadłam na pierwszym lepszym przystanku,żeby pawia puścić pod krzakiem;)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3i09kqgef4enx.png

Magda12 witaj :)

Kawa z mlelkiem ja też będę czekala miesiąc na te badania no chyba że znowu coś po drodze wyskoczy, jakiś niepokój...ale mam nadzieję że będzie wszystko ok i dotrwam do początku grudnia.

Moniaa mi też mdłości nasilają się na wieczór. Dziś na razie czuję się ok i tez wzięło mnie na pichcenie...
Właśnie robię energetyczne batoniki. Już się pieką. Rozpuściłam w śmietanie trochę krówek i wrzuciłam do tej masy płatki owsiane, kukurydziane, orzechy wloskie, nerkowce, pestki słonecznika i dyni, sezam, płatki migdałów, wiórki kokosowe i żurawinę.

Moniaa trzymam mocno kciuki za jutrzejszy zabieg córeczki! Napisz później jak mała to zniosła. Interesuje mnie to bo mego brata córkę czeka to samo. Ma 3,5roku. Bratowa też bardzo się stresuje.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jqv6ew1kq.png
(*) Aniołek 13.01.2015 (8 tc.)