Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

stardust.serw
Jeszcze szybkie pytanie kochane

Prowadzicie kartę ciąży z NFZ czy prywatnie pytam bo mnie wczoraj gin wkur........ł za bardzo z NFZ. I zastanawiam się nad przejściem do prywatnego sektoru.

ja prywatnie, NFZ sobie odpuscilam

Hejka:)

Ja również nadal zamulona na maksa...nic mi się nie chce, ciagle bym leżała albo spała. Dziś mnie tak pociągnęło że wylądowałam nad sedesem ale jakimś cudem nie zwymiotowalam - moj synek trzyletni przybiegl za mną i klepal mnie po plecach! Normalnie rozplynelam sie...kochany mój łobuz :D

Ja nadal czekam na pierwszą wizytę normalną i założenie karty ciąży...jak oni tu sie spieszą to jest szok :/

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

~Bea.ta
ja wczoraj bylam u okulistki i niestety cisnienie w oku rosnie :( przez trzy dni mam kroplic oko a potem kontrola, zalamie sie jak nie przejdzie, bo to oznacza w konsekwencji, ze nie bede mogla karmic buuu :( :(

jutro kolejna atrakcja w postaci badan prenatalnych denerwuje sie jak cholera
zna ktoras z Was dra Jacka Jackiewicza-wlasnie do niego jestem zapisana

Ja robiłam u niego drugie usg tzw. połówkowe w poprzedniej ciąży. Ja byłam zadowolona ale różne są opinie na jego temat. Koleżanka była w zeszłym roku i też zadowolona.
Daj znać jak będziesz po badaniu. Gdzie idziesz do niego do gabinetu w Sosnowcu?
Ja mam usg genetyczne w następny wtorek. Ja to usg będę robić w mojej przychodni bo lekarka dała mi skierowanie na NFZ. Mam nadzieję że wszystko wyjdzie dobrze. Nie nogę się doczekać.

Witam dziewczynki!!!!
Ja choć mam wiek ciąży jak Stardust, wszystko mam z opóźnieniem:) Czytam,że macie wymioty, mdłości, mega zmęczenie, napady wilczego głodu a do mnie dopiero teraz te objawy przylazły! Padam jak tylko wracam z pracy, dopadają mnie mdłości w różnych porach dnia i mam taki apetyt, że masakra!
Ja dość wcześnie powiedziałam w pracy szefostwu o ciąży. Wciąż pracuje ale nie mam na szczęście tylu obowiązków co kiedyś więc dla mnie lepiej. Przygotowuję też, że w każdym momencie może być gorzej i może być L4 więc gram fair. Ale muszę zaznaczyć że szefową też mam w porządku.
Stardust, ja wszystko robię na NFZ. Jeszcze się wykosztuję na szczepienia, wyprawki itp;) Tylko, że u mnie na razie wszystko przebiega prawidłowo. Gdybym miała zagrożenie i niefajne przejścia w przeszłości też bym raczej wybrała priv. Chociaż dobrze połączyć i chociaż badania na NFZ robić żeby z torbami nie pójść!

[quote="Moniaaaa"]Hejka:)

Ja również nadal zamulona na maksa...nic mi się nie chce, ciagle bym leżała albo spała. Dziś mnie tak pociągnęło że wylądowałam nad sedesem ale jakimś cudem nie zwymiotowalam - moj synek trzyletni przybiegl za mną i klepal mnie po plecach! Normalnie rozplynelam sie...kochany mój łobuz :D

Ja nadal czekam na pierwszą wizytę normalną i założenie karty ciąży...jak oni tu sie spieszą to jest szok :/[/quote

Super synuś Moniaaaa]

Ja mam 11 tydz już cycki przestają boleć tylko rosną nie mieszcze się w staniki

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

saga
Witam dziewczynki!!!!
Ja choć mam wiek ciąży jak Stardust, wszystko mam z opóźnieniem:) Czytam,że macie wymioty, mdłości, mega zmęczenie, napady wilczego głodu a do mnie dopiero teraz te objawy przylazły! Padam jak tylko wracam z pracy, dopadają mnie mdłości w różnych porach dnia i mam taki apetyt, że masakra!
Ja dość wcześnie powiedziałam w pracy szefostwu o ciąży. Wciąż pracuje ale nie mam na szczęście tylu obowiązków co kiedyś więc dla mnie lepiej. Przygotowuję też, że w każdym momencie może być gorzej i może być L4 więc gram fair. Ale muszę zaznaczyć że szefową też mam w porządku.
Stardust, ja wszystko robię na NFZ. Jeszcze się wykosztuję na szczepienia, wyprawki itp;) Tylko, że u mnie na razie wszystko przebiega prawidłowo. Gdybym miała zagrożenie i niefajne przejścia w przeszłości też bym raczej wybrała priv. Chociaż dobrze połączyć i chociaż badania na NFZ robić żeby z torbami nie pójść!

No wiem Ale chyba przejdę na prywatne szkoda moich nerwów tym bardziej że chlop mnie rozwalił. Zamiast być spokojną jestem mega wkurwiona

aga8207
~Bea.ta
ja wczoraj bylam u okulistki i niestety cisnienie w oku rosnie :( przez trzy dni mam kroplic oko a potem kontrola, zalamie sie jak nie przejdzie, bo to oznacza w konsekwencji, ze nie bede mogla karmic buuu :( :(

jutro kolejna atrakcja w postaci badan prenatalnych denerwuje sie jak cholera
zna ktoras z Was dra Jacka Jackiewicza-wlasnie do niego jestem zapisana

Ja robiłam u niego drugie usg tzw. połówkowe w poprzedniej ciąży. Ja byłam zadowolona ale różne są opinie na jego temat. Koleżanka była w zeszłym roku i też zadowolona.
Daj znać jak będziesz po badaniu. Gdzie idziesz do niego do gabinetu w Sosnowcu?
Ja mam usg genetyczne w następny wtorek. Ja to usg będę robić w mojej przychodni bo lekarka dała mi skierowanie na NFZ. Mam nadzieję że wszystko wyjdzie dobrze. Nie nogę się doczekać.

badania bede robic w Katowicach w Angeliusie -to miejsce i Rude ślaska bodajze polecal mi gin, w Bielsku ro bia je nierzetelnie co wiem od mojej okulistki,dlatego nie chcialam ryzykowac
w Angeliusie poinformowano mnie ze na skierowanie ide bezplatnie pomimo tego, ze do gina prywatnie

czytalam sobie opinie na jego temat dzis w necie- jest opisany jako dobry fachowiec, ma sporo certyfikatow, nawet z zakresu kardiochirurgii prenatalnej, wiec pocieszam sie, ze dobrze trafilam, drugie badanie mam zaplanowane z dr Szwaczka, tez dobre opinie, zobaczymy jutro, napisze jak wroce o swoich wrazeniach;
trzymajcie kciukasy :D

A ja jem ser pleśniowy jak najdzie mnie ochota. Jak jest zrobiony z mleka pasteryzowanego to można.
Ja czekam na pierwsze USG i jak będzie ok to wtedy powiem szefowi. Z pewnością się ucieszy jako człowiek, ale jako człowiek może być różnie bo jestem jego "prawą ręką" i jako kierowniczka tylko ja ogarniam burdel w biurze :) I jak to jest z tą pracą przy komputerze? Bo pracuje 8h a podobno ciężarnej można tylko 4 h. Szef do innej pracy mnie nie przydzieli bo nie ma takiej u nas :) Miałyście podobną sytuację?

apropo sera pleśniowego i innych zakazanych produktów, to lepiej czasami zjeść troszeczkę jak bardzo, bardzo najdzie ochota niż stresować się zakazem..
Ja jestem w 10 tygodniu, w pracy już wiedzą, współpracownicy jak i szef, bardzo się ucieszyli i mi kibicują, jednak jestem świadoma tego, ze nie będzie im łatwo, więcej obowiązków spadnie na nich..

Stardust kupiłam dzis amarantus przez Ciebie polecany i zjadłam już kilka łyżek z nutellą :D Smaczne!

Pisałyście też o witaminach, to ja biorę femibion1.

A poza tym to jutro o godz.9 mam pierwszą wizytę na NFZ no i mam stresik co tam z fasolką. Dziś czułam się nawet Ok. Za bardzo mnie nie mdliło ale to pewnie dzięki tabletkom Prevomit które biorę rano i wieczorem. Plus 2x dziennie nospa bo dziwne kłucia w tym brzuchu się pojawiają.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jqv6ew1kq.png
(*) Aniołek 13.01.2015 (8 tc.)

Nikaa76
Stardust kupiłam dzis amarantus przez Ciebie polecany i zjadłam już kilka łyżek z nutellą :D Smaczne!

Pisałyście też o witaminach, to ja biorę femibion1.

A poza tym to jutro o godz.9 mam pierwszą wizytę na NFZ no i mam stresik co tam z fasolką. Dziś czułam się nawet Ok. Za bardzo mnie nie mdliło ale to pewnie dzięki tabletkom Prevomit które biorę rano i wieczorem. Plus 2x dziennie nospa bo dziwne kłucia w tym brzuchu się pojawiają.

No ja też go lubię a już w ogóle z jogurtami bo ich nigdy nie lubiłam a teraz to chociaż zjem jeden

Paula, Ty masz 24 lata to nie masz wskazań do badań prenatalnych (chyba że masz w rodzinie osobę z wadami chromosomalnymi, np zespół Downa), a jeśli chodzi Ci o usg genetyczne, to może Twój gin sam robi (ma odpowiednio sprzęt i doświadczenie) i nie daje nigdzie skierowania.Jeśli tak to na pewno zrobi na następnej wizycie.

Ja mam ginkę, która pół dnia przyjmuje prywatnie, a drugie pół na nfz (w tym samym gabinecie, na tym samym sprzęcie). Wizyta prywatna od nfz nie różnią się niczym (poza zawartością portfela). Na pierwszą wizytę poszłam prywatnie (żeby nie czekać miesiąc na termin), a teraz już będę chodzić do niej na nfz.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3i09kqgef4enx.png

Nikaa76
Dziewczyny miałam bardzo złe sny :/ I nie mam żadnych mdłości. Nic mnie nie boli. Temperatura spadła.
Jak ja się boję tej wizyty. Chyba zanim dotrę do tego lekarza to stres mnie zje...

Nikaa, easy! Wszystko jest ok:) Mnie mdłości minęły ze 2 tyg temu, a temperaturka też przecież nie trzyma się przez całą ciążę na wyższym poziomie:) Spoko! Powodzenia na wizycie:)!

Dziewczyny, mam pytanie, jak u Was z wagą? Bo mnie szlag dziś trafił. Na początku ciąży mogłam żreć nutellę, wpychać w siebie wszystko i waga ani drgnęła, a nawet spadła jakieś 0,5-1 kg. Potem zauważyłam,że aby trzymać się wagi, muszę jednak zrezygnować z nutelli itp. Ostatnio nie powiem że jadłam jakoś mało, ale starałam się mieć nad tym kontrolę (np jak miałam ochotę na słodkie to kupowałam batonik zbożowy albo suszone owoce, a nie od razu snickersa). Wczoraj w ogóle miałam dzień postny, bo z pracy wróciłam dopiero o 19:30. A dziś na wadze mam pół kg więcej. Wszędzie piszą,że to co się przytyje w 1 trymestrze idzie w tłuszczyk, więc cholera mnie bierze, bo tłuszczykiem to ja mogłabym obdzielić parę osób..