Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Moniaaaa
Storcz smialo jedz paste oby nie codziennie bo to wedzone...jutro przyjedzie moja makrela i wegorz z Mielna bo mama wraca:) tez zrobie pastę z makreli:)

Stardust pisala ze 3D dobrze robic między 15 a 20tc bo całą dzidzie d9brze widac i wtedy juz raczej płeć tez mozna poznac

To Kati pisała wiedzmo jedna :P

Dobra potrzebna mi ta co chlorelle je w ciąży .

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

Dziewczyny, zazdroszczę pierwszych ruchów i tego, że już niektóre z Was znają płeć. Jak ja jestem tego ciekawa! Myślę, że jak się dowiem, czy to dziewczynka czy chlopiec, to dopiero będę się mogła tak w 100% w tę ciążę zaangażować, tzn. wyobrażać sobie to dziecko, życie z nim... A tymczasem dołączam się do tych, które narzekają na dzisiejszy dzień. Ja też mam straszny zamuł dziś, szczególnie po południu. Chciałam wreszcie zwlec się z wyrka, coś zrobić, ale po 16 tak mnie ścięło zmęczenie, że do tej pory nie mogę dojść do siebie. Ale w sumie też się cieszę, że ten etap ciąży przechodzę na jesieni, pogoda i tak nie zachęca do wychodzenia. Gorzej, gdybym lato w łóżku przeleżała. A tak, to będzie dzidzia na lato :)

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3o90bvz743ukkv.png

Coś z tymi rybami jest na rzeczy, Dziewczyny!

Ja ryb nie cierpię!
Ale dzisiaj tak mi odbiło, może po tej owsiance, że zachciało mi się... kotletów rybno-warzywnych!

No i zrobiłam!
I zjadłam!!!

I jestem w głębokim szoku w obliczu moich uczynków! Nadal nie mogę w to uwierzyć... :-D

monthly_2015_11/czerwcowe-maluszki-2016_40085.jpg

Hee ja tez dzis makrele wcinałam ale sie zawiodłam bo w PL sa takie dobre i tak fajnie sie je obiera. Normalnie otwierasz ja i dlubiesz i ta ktora dzis jadłam miałam myśl zjeść tak samo a tu co? Kuźwa noga calkiem inna makrela..tzn taka twarda i ości nie wychodzą jak w tej naszej tylko byla tak twarz jakbym piers z kurczaka widelcem dlubala. Owszem byla w smaku prawie identyczna male ta "konsystencja" czy struktura jak to się tam zwie no beznadzieja... :/ kupił mi ja maz w ruskim sklepie bo tam sa najbardziej maturalne ryby i mięsa... Nie wiem jak niemieckie ale pewnie sztuczne i ładne bez smaku

Maturalne ryby zdają egzamin! he, he

Moniaaa - nie ma sprawy - tyle narobiłam, że dla wszystkich wystarczy.
Ja z kolei teraz czuję się nie tego... Za bardzo się obżarłam i się męczę, bleh :-P

Moniska-12: Eeee, gdzie tam od razu do piekła? Masz rozgrzeszenie za brokuły :-) Uważaj na siebie z tą przeprowadzką i nie dźwigaj ciężarów!

Usmiech
Maturalne ryby zdają egzamin! he, he

Moniaaa - nie ma sprawy - tyle narobiłam, że dla wszystkich wystarczy.
Ja z kolei teraz czuję się nie tego... Za bardzo się obżarłam i się męczę, bleh :-P

Moniska-12: Eeee, gdzie tam od razu do piekła? Masz rozgrzeszenie za brokuły :-) Uważaj na siebie z tą przeprowadzką i nie dźwigaj ciężarów!

No pięknie już siedzcie cicho bo wszystkie was usmaze do jasnej cholery Wy myślicie ze w tym szpitalu karmią jak w sheratonie.

Sio! Sio! Babusy jedne! Nie gadać mi tu o jedzeniu! :-D

Dobranoc :-))

P.S.
Dziewczyny, co robicie, żeby zapobiegać rozstępom? Ja mam tendencję do rozstępów i boję się, że będę wyglądać jak tygrysica albo zebrzyca...! 8-0

Usmiech

P.S.
Dziewczyny, co robicie, żeby zapobiegać rozstępom? Ja mam tendencję do rozstępów i boję się, że będę wyglądać jak tygrysica albo zebrzyca...! 8-0

Na rozstepy jednego dnia smaruje oliwka na rozstepy babydry - szybko sie wchłania, a na drugi dzien palmers na rozstepy, zawsze na noc. Ja rozstepy mam na piersiach z okresu dojrzewania i boje sie o brzuch

Moniaaa jutro jade po makrele,a co mi tam. Nad morze mam 170km wiec tam nie ale rybny jest blizej hehe.

A stardust jak wyjdziesz to nadrobisz te zaleglosci z jedzeniem :)

Hej dziewczyny. Od rana mam dola..jestem w 12 tc i dalej nie bylam u lekarza tu w De mamy problem z moim meldunkiem bo przez uchodźców pozmieniały się przepisy i nie można sie od tak zameldować tylko trzeba zgodę od najemcy...a on w Polsce jest. Jest jeszcze szansa ze mąż mnie zamelduje bo on z dziecmi juz w tym mieszkaniu jest zameldowany... Bez zameldowania pomimo ze mnie ubezpiecza nie chca dać mi dyskietki i nigdzie nie chca mnie przyjąć;( a prywatnie jest strasznie drogo... :( nie wiem co robić niby w czwartek mamy jechac do urzędu spróbować mnie domeldowac bo maz dlugo pracuje wtedy jest do 18... I zdążymy... Ale tak sie martwię ze to o miesiąc znów sie wszystko przeciągnie :( juz nie wiem co mam robic. To moja trzecia ciąża. Wszystko w porządku oprócz tego ze mam grzybka :((( smaruje crotlimazolem juz tydzień. Troche pomaga ale nie wylecza. Nie wiem juz co robić takiego mam dola i tak się martwię... W ogóle caly czas mysle ze mogę miec bliźniaki to 12tc i nie możliwe żeby jedno dziecko dawaloby odczuwać mi ruchy.jest to niemożliwe. Ale czuje to niziutko. I dlatego kolejne zmartwienie bo jesli faktycznie to opieka powinna byc tym bardziej... Ahhh dupa dupa dupa!!!! No dupa ;((((

Kiedys kobiety rodziny bez ciążowej opieki lekarskiej. Do dzis tak w krajach trzeciego świata soe dzieje. I tak się pocieszam ale czy będzie dobrze mysle ze gora miesiąc to się przedluzy... A jak nie to w czw sie uda,w piatek do ubezpieczalni i w kolejnym tyg wcisnelabym sie do lekarza. Jak mge jeszcze sobie poradzic z grzybicą. Mamy tak ciezki początek w de.. Niech to się juz konczy :((

storcz
Usmiech

P.S.

Na rozstepy jednego dnia smaruje oliwka na rozstepy babydry - szybko sie wchłania, a na drugi dzien palmers na rozstepy, zawsze na noc. Ja rozstepy mam na piersiach z okresu dojrzewania i boje sie o brzuch

Moniaaa jutro jade po makrele,a co mi tam. Nad morze mam 170km wiec tam nie ale rybny jest blizej hehe.

A stardust jak wyjdziesz to nadrobisz te zaleglosci z jedzeniem :)

Jakbym miała je nadrobiic to będę wyglądać jak cysterna przed wybuchem :D a Wy litości nie macie i chyba Wam wątek kulinarny założę. Pod tytułem co zrobić żeby szybko przytyć hihihi :D

Slyszalam ze zwykla wizyta 60€ plus usg i i badania wszystko osobno dodatkowo sie płaci. Wiec wyszlo by mnie to ok 100€ a na dzień dziejszy jestem w takiej sytuacji ze każdy grosz sie liczy. Mieszkam sporo od granicy..300km wiec paliwo tam i z powrotem.... No nie opłaca sie. Juz myślałam ze jak pojedziemy do Polski na święta ale juz sama nie wiem czy nam się uda

UśmiechDzięki za rozgrzeszenie od razu mi lepiej :)

Ja też mam rozstępy po okresie dojrzewania co dziwne zawsze byłam szczupła a mam na piersiach i pośladkach też się martwię o brzuch.
Jak się dowiedziałam o ciąży mimo że świadoma to miałam tydzień kryzysu zaczęłam czytać i oglądać filmiki o różnych "skutkach ubocznych "ciąży):) rozstępy,hemoroidy, nietrzymanie moczu itd i się pograzylam. Ale jakoś mi przeszło. Mam nadzieję że jak się nie spase i tu trzeba powstrzymać Stardust przed zakładaniem wątku kulinarnego to będzie ok. Ja się zarejestruj tylko oliwka w żelu zaraz po kąpieli i ona trzyma normalnie do następnego dnia jak skóra będzie na tyle nawilżona będzie się lepiej rozciągac. Myślę że drogie kremy nie mają sensu bo reszta to genetyka, hormony osłabiają teraz włókna kolagenowe więc jak będzie miało coś być to wyjdzie. Lepiej o siebie dbać masować skórę przyzwyczajać do rozciągania hartowac prysznicem zimny i naprzemiennie ciepły. Moja koleżanka za tydzień,dwa rodzi i też tylko oliwki używa nie ma rozstępów.

Olibu nie martw się na zapas nerwy nie przyspiesza spraw ani Co w niczym mię pomogą, pamiętaj że wiele kobiet do późnych miesięcy nie zdaje sobie sprawy ze są w ciąży. Ty wiesz więc dbaj o siebie wszystko się ułoży :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kwlknu3e0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/8unes65g1giu5hc4.png

Olibu makrela z ruskiego sklepu jest inna od polskiej bo oni wedzą na zimno...ja raz u nich kupilam i nigdy więcej ;) Nasza rozpływa się w ustach a tamta ciągnie się jak guma...
Życzę szybkiego rozwiązania problemu lekarza i nie martw się na zapas bo jesli nie masz niepokojących objawów to wszystko gra. Tu w uk na infekcję dawali mi Canasten cream i tabsy jednocześnie.

Na rozstepy - cokolwiek nawilżającego, bo to geny bardziej niz cokolwiek innego. Osobiście polecam super krem do twarzy i całego ciała Aveeno (pszeniczny, reklamuje go Jennifer Aniston), nie rozwali budżetu a jest naprawdę bardzo dobry. Ja rozstępów nie mam ale skóra na brzuchu to juz inna historia...rozciągnięta jak u babci, ciąża bliźniacza tak mi się dala we znaki:)

Miałam napisać ze robilam na śniadanie american pancakes ale nie będę drażnić Stardust :D

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png