Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Bea.ta1 :-))
zgadzam się z Tobą - strasznie mulący dzień.
Miałam dzisiaj trochę wyzwań intelektualnych i to, co normalnie zrobiłabym w godzinę, gmerałam przez 4 godziny. Mózg mi spuchł i głodna jestem.
Panie Jole z biur to zazwyczaj wredne małpy.

Moniaaa - przyłączam się: Precz z zimą wszelkiej maści (śnieżną, bezśnieżną, pluchowatą, szarą, zgniłą i każdą inną)!

stardust.serw
~Bea.ta1
alez dzis mulacy dzien :(
niedawno wstalam z poludniowej drzemki, rano odwozilam syna do szkoly wiec zrobilam ambitne zakupy marzac o fasolce po bretonsku, no i efekt taki, ze nie ma fasolki ale za to jestem wyspana :D

Moniska
podziwiam Twoja odwage, mnie juz by zezarl stres w trakcie tak radykalnych zmian i trzymam kciuki :)
co do wrednych ludzi - sa wszedzie - ja jestem dwa miesiace na L4 i cudowna pani Jola z biura nie znalazla czasu zeby przez ostatni miesiac zadzwonic do mnie, ze mam do odbioru pieniadze (byly tam caly miesiac), bo... nie miala czasu!!!!
szkoda wkurwa :(

Usmiech
Twoje zdjecia wywolaly we mnie prawdziwy usmiech :)
teraz idac za ciosem okaz nam swoje piekne dlugie wlosy :)

stardust
to napisz w skrocie co tam naszkrobalas

O których zdjęciach mówisz malpo hihi

o zdjeciach paznokci Usmiechu, jakie wymalowaly jej dzieciaki :)
ale przypuszczam, ze gdybym poprosila o pomalowanie paznokci swojego meza efekt bylby jeszcze gorszy :D

Stardurst Ty wycmokaj tego syna ode mnie, widac, ze na fajnego chlopa wyrosnie :)

co do zimy - ja kocham zime!!! do lasu mam 10 metrow, uwielbiam snieg, nalogowo kocham narty, no ale teraz nie moge a tu od wczoraj Szczyrk dziala :(, tyle, ze dzis jest nieciekawie, jakos mgliscie no i wyspana nie bylam bo mi sie harcow wieczornych wczoraj zachcialo :)

kamilka00
Ja juz po genetycznym i mam zdrowego trzeciego synka. Lekarka powiedziała ze ba 1000 % chłopczyk. Ale moim zdaniem w tak wczesnej ciąży nie można określić tak na 100. Co prawda najlepszy sprzęt w Małopolsce wiec juz sama nie wiem. Wazne ze mogę spać spokojnie bo wszystko wyszlo idealnie. Badanie trwało godzinę i mam płytkę w 4d

no to super!!!
widzisz, mowilam, ze tutaj wszystkie bedziemy mialy piekne i zdrowe dzieciaczki :)

Usmiech
Moniaaa - Dzięki :-)

Ja doła i to niezłego zaliczyłam kilka dni temu, na szczęście przeszło - widocznie taka już "uroda ciąży" - wygląda na to że wszystkie zaliczamy po kolei...

Ja też nie mam siły gotować - nastawiłam pranie i "ugotowałam" owsiankę - he, he...

Moniska12 - Nie dziwię się, że humor nie dopisuje - takie duże zmiany wiążą się ze stresem. Na szczęście te zmiany są na lepsze. Tylko się nie przeciążaj pakowaniem... Daleko się przeprowadzacie?

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Trochę się dzisiaj przeciazalam a jeszcze sec tyle rzeczy nerwowka na maxa. Czekam tylko kiedy emocje wybuchna albo rykne płaczem. Taka podjęliśmy decyzję na dniach tu na wynajętym opłaty, oboje na umowie zlecenie na której nie mam nic zapewnionego więc ani l4 ani nic. Załatwiłam umowę o pracę po znajomości popracuje ile będę mogła blisko szpitala więc będzie opieka. Przeprowadzamy się do zachodniopomorskiego. Zobaczymy jak to się potoczy teraz za wiele wyboru nie mam decyzja ryzyk -fizyk. Narazie będziemy mieszkać u teściów więc też nie wiemy jak to będzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kwlknu3e0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/8unes65g1giu5hc4.png

Witam serdecznie stare i nowe Wiedźmy ;). Coraz więcej się nas tu zlatuje. Ale to dobrze :)! Ktoś będzie musiał pracować na te nasze emerytury ;).
Dziewczyny mimo że się nie odzywam to i tak Was poczytuję. I jak widzę, wszystkie w coś wierzymy, a wiara daje siłę! Modlę się za nas Wszystkie, wiem, że tym razem damy radę. Jest raz lepiej, raz gorzej,ale ważne, żeby nadszedł nowy dzień. Niektóre z Was mają dzieci, dla nich wszystko robimy, dla nich nie warto się poddawać.
Niezmiernie Was podziwiam, niektórym chłopom to trzeba by jaja ukręcić, niektórym lekarzom zakazać kontaktu z pacjentem, niektórych położnych nie powinno się z archiwum wypuszczać. Ale i z takimi damy radę!

http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73pwoq2or9.png

Dziewczyny nie wiem, czy słyszałyście o czymś takim jak pasek Świętego Dominika. Jego rozpowszechnianiem zajmują się siostry zakonne chyba z Krakowa. Wszystkie informacje można znaleźć w internecie. Ja taki pasek mam od grudnia, nosi się go od planowanego poczęcia, przez całą ciążę aż do porodu. W każdy wtorek jest odprawiana Msza za kobiety, które noszą pasek.
JA założyłam swój w grudniu, w czerwcu zaszłam w ciążę. Nie wiedziałam o tym, że jestem w ciąży i w lipcu pojechaliśmy z mężem na wakacje do Chorwacji. Długa droga, tam się nie oszczędzałam, ale przecież nie będę się opalać z paskiem na brzuchu i pasek zdjęłam. Po powrocie okazało się,że jestem w ciąży. Dwa tygodnie później poroniłam. Słyszałam różne cudowne historie na temat paska i teraz swojego nie zdejmuję..
JEżeli któraś z Was jest zainteresowana, zostawiam link:
http://www.grodek.mniszki.dominikanie.pl/dominik/dominik_pasek.html
Tak sobie pomyślałam,że może i Wam się przyda...

http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73pwoq2or9.png

~Bea.ta1
kamilka00
Ja juz po genetycznym i mam zdrowego trzeciego synka. Lekarka powiedziała ze ba 1000 % chłopczyk. Ale moim zdaniem w tak wczesnej ciąży nie można określić tak na 100. Co prawda najlepszy sprzęt w Małopolsce wiec juz sama nie wiem. Wazne ze mogę spać spokojnie bo wszystko wyszlo idealnie. Badanie trwało godzinę i mam płytkę w 4d

no to super!!!
widzisz, mowilam, ze tutaj wszystkie bedziemy mialy piekne i zdrowe dzieciaczki :)

Beata no innej opcji nie widziałam w końcu na darmo ten kocioł z wywarami nie jest odpalany codziennie . Jakoś mnie wzięło na salceson masakra hihi bo go nienawidze

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

storcz
A tak na 100proc. to jak myslicie w ktorym tyg? Na usg polowkowym ?

I jeszcze jedno. My to mozemy jest makrele wedzona? Mam taka ochote na taka paste wr!

Podobno w niewielkich ilościach tak ale nie powiem Ci ja dopóki nie zaszlam w ciążę kochałam ryby teraz, patrzeć na nie nie mogę a co dopiero wachac. Więc przyznam szczerze tym razem nie zazdroszczę hihijiji

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

stardust.serw
storcz
A tak na 100proc. to jak myslicie w ktorym tyg? Na usg polowkowym ?

I jeszcze jedno. My to mozemy jest makrele wedzona? Mam taka ochote na taka paste wr!

Podobno w niewielkich ilościach tak ale nie powiem Ci ja dopóki nie zaszlam w ciążę kochałam ryby teraz, patrzeć na nie nie mogę a co dopiero wachac. Więc przyznam szczerze tym razem nie zazdroszczę hihijiji

To ja mam na odwrót :)