Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

No sprawy u notariusza zalatwione. Dzieci grzeczne byly tylko karmic musialam sporo;) teraz aby bank przelal kasiore i dostaniemy klucze. Mam nadzieję że w weekend bedziemy mogli juz tam pojechac. dzien w domu intensywny ale pranie ogarnelam. Upieklam z marysia babeczki. Najbardziej sianie mąki sie podobalo. Troche madzia malo spala bo marysia szalala ale coz. No i wyszedl dzien bez drzemki za to z kupą na dywanie i w lozeczku. Troche musze marysie ustawiac bo jadlaby co chwile. A skoro dala rade jedzac raz dziennie to i troszke sie musi ograniczyc.

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Meju no duzo sie u nas dzialo ale moglby juz byc spokoj z tymi chorobami. Sprobujemy sie przeprowadzic przed grudniem. Wiem duze przedsiewziecie no ale wtedy czynszu bysmy nie placili juz za najem. No dwojka dzieci i mąż pracujący od 8 do 20. Ale mysle ze jak bedziemy miec klucze to juz weekendy zostawi sobie wolne.

Zawiszka ale super, że u notariusza wszystko załatwione. Teraz szybki remoncik i pakowanie;) Oby już te wszystkie choroby odeszły jak najdalej.... Moja z kolei już od paru tygodni jak zasypia to musi trzymać mnie za sutek. Kręci nim albo trzyma ale cycek musi być wyjęty z piżamy:) w nocy też potrafi przez sen go szukać....
Meju to już bliżej niż dalej na swoim;)
Cebulka co u Ciebie?
U nas wszystko dobrze. Zrobiłam parę pralek prania z rzeczami dla Malwinki;) teraz czeka mnie prasowanie no i zacznę pakować torbę do szpitala.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6upjy8vb5lcfc.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e1gst0qcer3.png

Monika Ty już coraz bliżej finiszu,u mnie ostatnio też Dawid w ciągu dnia lubi podotykac cyce.
Ja wczoraj z rana zamówiłam szczepionkę na ospę, a jak odbierałam Dawida to Przedszkolanka mówiła że skarżył się na ból ucha, dziś został w domu i po 15 pojadę z nim do lekarza, niech go zbada. Ale to pewnie znowu przez katar.

Monika zaszczepił go na ospe, wiec jedno z głowy. A z uchem cos nie chalo i dał skierowaniedi laryngologa, cis z błoną. Pewnie przez to ze katar ma non stop i mu spływa, juz wolałabym zeby byla wysypka, a tu ze skory ta alergia na nos przeszła. Tak ze so poniedziałku w domu. Boze jak dobrze ze do pracy nie chodze, bo juz by mnie dawno zwolnili za taką obecnosc.
Mi ostatnio czesto brzuch sie napina, wczora prawie cały dzień, kupilam magnez dodatkowo.i dzis wybieram sie do lekarza bo kaszel mnie dusi juz 2 tygosni i moze od tego tez tak sie brzuch spina.

Monika z samkchidem strasznie przykra sprawa. Mam nadzieje ze jakos pozytywnie to sie wyjasni.
Mnie kaszel juz 3 tydzien męczy. Bylam u rodzinnej i tylko sie wkurzylam bo wypisala mi antybiotyk, ja jeszcze w aptece pytalam czy bezpieczny w ciaży, panie powiedziała ze tez,a tu w ulotce pisze ze nie zażywac w ciąży i jak w necie poszukałam to lek jest na liscie C, czyli nie jest bezpieczny. I pieniadze i czas w błoto, a ja dalej kaszle. No i trochy zwolniłam tępo i brzuch sie nie spina. Ale to sobota wiec mąż w domu i wyręczy, mam nadzieje że do poniedziałku Dawid całkiem wydobrzeje, a ja dychne.

Monika bardzo drogie auto było? Lidka ma AZS. Widzisz ja to już bym wolała suche plamy, a Dawid teraz ma skórę ok, za to katar mu właściwie nie przestaje się lać z nosa i pediatra mówi za to właśnie tak mu się przekrztałcilo. A przez ten katar i z uchem coś nie halo.
Siedzę przed gabinetem i się stresuje. Dawid dziś tak się rozżalił w przedszkolu że az mi łezka się zakręciła. Nie był od środy i już nie chciał iść. W nas -1 śniegu niema ale tak zimno.

Cebulka samochód wart ponad 25 tysięcy. Wiadomo sporo kasy ale najbardziej żal mi z tego powodu że to taki okres: końcówka ciąży no i w planach przeprowadzka. Ech...
Masz rację że te plamy chyba są lepsze niż non stop katar. Biedne te nasze dzieciaczki. A to masz wizytę u gina? Daj znać po. Czasem dzieci tak mają ale wiadomo że matczyne serce wtedy boli. Trzymaj się...

Cebulka gdybyśmy mieli zostać w tym mieście to musielibyśmy wynająć większe mieszkanie a wiadomo że to już dużo wiekszy wydatek plus inne opłaty to nam się nie będzie opłacało. Mąż niekoniecznie chce wracać ale chyba nie będzie miał wyboru. Myślę że do Wielkanocy wrócimy. To już spory chłopak ale widzę że uparty;) koniecznie z nim porozmawiaj o jego ułożeniu. Ja wizytę mam za tydzień w środę ale to już bez usg, tylko z wynikami i po L4.

Monika po pierwsze strasznie współczuję samochodu... Porażka człowiek pracuje żeby coś mieć a jakiś idiota po prostu sobie to zabierze :/
Cebulka a do którego tygodnia musi się obrócić? 455g to już spory chłopaczek ale z tego co pamiętam z mojej 1 ciąży to jeszcze spokojnie ma czas :) mój też długo był uparty :p
Ten kaszel u Ciebie może od ogrzewania? Igor po chorobie już miesiąc kaszle...a zdrowy i w sumie wszystko ok
Monika a co stosujecie na te suche miejsca? U nas się super sprawdziło emolium do mycia i smarowania ale u nas to był epizod...

Meju pewnie od ogrzewania, bo to już tak miałam i w zeszłym roku i 2 lata temu. Chociaż w domu wcale nie grzeje bardzo jest około 18…max 20 stopni. Ale że poza uporczym suchym kaszlem mi nic nie Dolega to pewnie od ogrzewania. Ale stacja pogodowa pokazuje że mamy dobre powietrze w domu. Super ze wszystko ok z maluszkiem:)
Ja mam połówkowe w czwartek, oby wszystko było ok.

Meju dzięki. Używamy mediderm, oliatum do mycia, bepanthen na egzemę oraz poldermin hydro. Niestety będziemy męczył się z tym do wiosny. Bardzo się cieszę, że z maluchem wszystko dobrze. Imię macie już wybrane?
Cebulka niestety od centralnego ogrzewania jest bardzo suche powietrze w domu, taki "urok". Mam tak samo w domu... Jak po połówkowych? Wszystko Ok?
Zawiszka co tam u Was? Pakujecie się pomalutku? Dziewczyny zdrowe?
Nie pisałam Wam jeszcze tego ale kolejna osoba z mojego otoczenia jest w ciąży. Tym razem to dyrektorka żłobka:) termin ma na początek marca;)

Monika Dziś byliśmy z Dawidkiem u laryngologa, i w prawym uchu ma zapadnięta błonę, powiedziała że to normalne po zapaleniu, kontrola za miesiąc i jeśli bedzieial katar to trzeba pilnować żeby non stop smarkał, żeby nie spływało mu do ucha.
Na połowkowymnajadłamsie strachu razem z mężem, byłam na NFZ, ale w prywatnym szpitalu, podobno u jednego z najlepszych specjalistów w województwie. Był miły, ale małomówny, i na samym początku patrząc w ekran zrobił Hmmm i się gapił, a mnie poty oblały i serce zaczęło walić, potem mąż też mówił
że się wystraszył:)potemlądał główkę i nic nie mówił, potem tylko jak oglądał to mówił, to serce, to lewa ręka, to siusiak. Ale jak skończył to spytałam czy wszystko ok, on odpowiedział że tego nikt nikomu zagwarantować nie może, ale na USG wszystko prawidłowe i niema noc niepokojącego:) a główkę pewnie bardzo dokładnie oglądał przez podwyższone NT. Ale grunt że wszystko ok, no i Adaś na USG był ułożony głowkowo:)

Zdrówka dla Was i dzieciaczkow super ze badania ok. Ale leci ten czas! Zaraz bedziecie sie chwalic maluszkami! A moja juz wcale nie taki maluszek zreszta obie mi tak urosly! Dziewczyny zdrowe.oczywiscie wszyscy gadają ze madzia byla zle ubrana na pogrzebie i dlatego byla chora. A to bylo tyle czynnikow ze ja tam nie zamierzam sie obwiniac bo ubrana byla akurat ale wystarczy ze yrzy razy pakowalismy sie do auta i bylo cieplo az za cieplo w samochodzie a potem trzeba bylo wysoadac o chorych dzieciach nie wspomne... ale ok bylo minelo.
Z przeprowadzka narazie stoimy bo maz pracuje od rana do 21 a nawet 23. Nie mamy jeszcze mebli jest nie pomalowane wiec ciagle siedzimy w mieszkaniu bo tam nie dam rady sama z dziewczynkami bez kuchni. Takze musze uzbroic sie w cierpliwosc. Teraz w weekend znow troszke porobimy no i moze kanape na black friday kupimy. Na razie maz mi kupil mopa z viledy z lidlowej promocji co bym mogla szybciej sprzatac:) bedzie na prezent mikolajowy;)

Zawiszka piękny prezent :D
Cebulka dobrze że wszystko w porządku :) maluch napewno zdrowy :) a Dawidek pewnie szybko wróci do siebie :)
Monika u nas z imieniem problem... Wybraliśmy ostatnio wstępnie Wojtuś albo Tomek ale nie wiem czy przy tym zostaniemy :p
Dziewczyny u mnie w rodzinie ostatnio taki motyw. Siostra męża ma synka który ma 3,5 roku, mały w tym roku był już 3 razy w szpitalu z zapaleniem płuc i teraz byli na oddziale alergologicznym na diagnostyce i wyszło że zdrowy jak ryba poza tym że ma glistę ludzką :/ badaliśmy się rok temu wszyscy w rodzinie bo było takie podejrzenie u niego i nikomu nic nie wyszło a teraz się okazuje że nie koniecznie musi wyjść danego dnia. U tego od szwagierki objawiało się to kaszlem którego od ponad roku nie dało się wyleczyć, dziecko osłuchowo czyste i zero objawów. Od wczoraj żyje w stresie że mój Igor mógł też to złapać bo chłopaki w sumie sporo czasu razem spędzają...

Meju a kupkę na badania oddawałam tylko raz? Bo u mi koleżanka mówiła że jak u synka była właśnie glizda ludzką to 3 dni z rzędu oddawała kupkę na badania.
Zawiszka zawsze ktoś będzie gadał, ja to co chwilę w zeszłym roku słyszałam nawed od obcych ludzi na ulicy że że lekko ubieram dziecko, a jakoś Dawid nie chorował w cale. Dopiero teraz dojrzał do rękawiczek bo od maluszka nawet w -7 nie chciał, a teraz jak wychodzimy z przedszkola to sam się upomina:)
Monika co tam u Was? Jak wysypka Lidki?

Cebulka widać, że rozmowa z Adasiem poskutkowała:) można było najeść się strachu ale najważniejsze że wszystko jest dobrze. A Dawidkowi życzę aby więcej nie chorował. U nas w miarę ok. Byłam dziś na wizycie, jak na razie wszystko dobrze. Lekarz pytał jak bym chciala rodzic, mówił kiedy mam jechać do szpitala itd. Powiedział też że ok. 13 grudnia mam już ciążę donoszoną. Ja wolałabym urodzić w styczniu ale zobaczymy co bedzie. No i jakby co to wizyte mam za 3 tygodnie. Lidce raz te plamy robią się tylko suche A innego dnia są czerwone. Zdecydowanie jest ich więcej niż rok temu.
Zawiszka pomalutku ogarnięcie remont, choć wiadomo że przy takiej ilości pracy męża będzie Wam ciężko. Ech.... te wszystkie rady. U mnie jest podobnie, a to mama a to siostra, zrób tak albo ubierz ją tak itd. Najważniejsze że dziewczyny są zdrowe.
Meju fajne imiona, choć Wojtek kojarzy mi się z bocianem;) Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie w badaniach. A jak taką glistą można się zarazić? Na samą myśl to ciarki przechodzą, brrrr.