Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Vena, bidulko trzymam kciuki za ten odetkany kanał :*

A u nas Młoda wysypana jak cholera, cała buzia w drbnych kropeczkach.Więc nie wiem już czemu nabiału nie jem.Za radą lekarki kąpałam ją wczoraj z dodatkiem octu i jest lepiej trochę.
Ja mam wózek z budką 50 UVB także nie przepuszcza, co do filtrów to nam Eucerin dla dzieci ale jeszcze nie używam.

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Vena współczuję tych atrakcji z piersią :(
Dzuewczyny dziekuje za odpowiedzi. Dzis pierwszy raz zauwazylam ze zaczęły mi wypadac szwy ze środka. Jeszcze nawet nie wpadlam na to ze trzeba sie do ginekologa zarejestrowac.. :/
Mialam jakas awarie z tel i nie moglam wczoraj odp a dzis nie pamiętam ci chcialam :/
Takaona szczepionke na rota podobmo warto zrobic jesli dziecko ma duzy kontakt z innymu dziecmi. My nie robimy na razie. Pneumo i mengino chcemy po 6 miesiacaxh a ci do ogolnych szczepionek to jeszcze nie wiem co zrobimy.. jak zobaczyłam ile tych wkluc co chwilę i ze poznicj to.wszystko trzeba obserwować? Nie wiem czy to jest na moje sily :( eh...

szczepionka na rota ja szczepilam rotarixem, nie karmilam dziecka ok 1,5h przed szczepieniem, aby nie ulalo szczepionki. A ze wzgledu na to, ze byl glodny to wypil ta szczepionke, ze az sie oblizywal. I nie kaemilam 30 min po szczepieniu, zeby tez nie ulal. Tak zalecala pani od szczepien.
takaona co robisz z ta soda na buzie?

nabial wczesniej Tymek mial krosty i plamy tylko na policzkach, takie suche brzydkie plamy. Po tym co zjadlam w weekend krosty byly na calej buzi i zupelnie inne niz te wczesniej, cala szyja i dekold tez wysypany.
Dzisiaj przypomnialam sobie o kremie weleda ktory kupilam jakis czas temu i jeszcze nie uzywalam. Posmarowalam mu jeden polik, zeby zobaczyc czy nie ma uczulenia i o dziwo zginely mu czerwone plamy! Skora nawilzona i sie nie luszczy. No cudo normalnie! Krostki sa jakby bledsze i wyglada to wspaniale! Drugi polik byl nieposmarowany i caly czerwony.

usmiechy tak jak pisalam Tymcio wczoraj usmiechal sie rano do Taty a dzisiaj usmiecha sie do mnie. Jezyczek na wierzchu i duzy szeroki usmiech. Boze jak wspaniale! To takie piekne! Nie robi tego czesto (jest skryty jak tata) ale nawet jeden usmiech na dzien mi wystarczy.
sucha skora na glowie jak sobie z tym poradzic? To raczej nie ciemieniucha, ale taka sucha luszczaca sie skora.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Vena kurcze, ale kijowo :( trzymam kciuki za szybką poprawę!

Kumi my też 5w1 + engerix na wzw i nie wiem co z rota, bo jedna jest taka, którą trzeba rozpocząć przed 8 tyg życia, a druga przed 12stym, ja chcę tą trzy dawkową, ona chyba przed 12 tyg to wtedy podam razem z pneumo za 2 tyg.

Mały spał dziś 8h!!!! byłam w szoku jak się obudził i spojrzałam na zegarek, aż miałam wyrzuty, że tyle czasu nie jadł, ale dałam pierś i ok :) swoją drogą cycki po 8h jak kamienie, aż nie wiedziałam jak mam mu do buzi wsadzić, pierwszy raz tak, mleko mi aż kapało.

Alergia na nabiał ja próbuję właśnie to rozgryźć czy u nas mały przypadkiem nie ma, mówiłam Wam o tej wysypce na nóżkach, co prawda jest tylko na nóżkach i po jednej dawce wapna i kąpieli w mące ziemniaczanej prawie zeszło, ale odstawię nabiał na 3 najbliższe dni i zobaczę co i jak. Buzię ma czyściutką.

Venano to mnie uswiadomilas, dobrze ze corke urodzilam na koniec lata bo bym miala wyrzuty sumienia, jak miala rok to 50 uzywalam a w tym 30. Eh.

kumi dzieki za linka a do calego ciala co? Bo ten do twarzy jest.

Miila niby nie kaza budzic w nocy, a Ty sie wyspalaa pewnie. Ja od 3 lat 8h nie przespalam. Zazdroszcze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Vena znowu lobuzjesz, co z Ciebie wyrośnie ;)? a tak serio to trzymaj się bidulko,przesrane z tym stanem zapalnym, to boli jak cholera... Jak to się stało,wydawałoby się ze po takim czasie laktacja ustabilizowana itd..

A propos piersi...czy któraś zaobserwowala u swojego maleństwa powiększone piersiatka, jakby plaskie pęcherzyki wewnątrz i zapadniete sutki?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

miila wow 8 godzin snu! Ja wczoraj nastawilam budzik na 3 by go nakarmic, ale sam obudzil sie o 2.30. Bąki go wybudzily. Dzisiaj chyba w ogole nie bede nastawiac budzika. A niech spi.

klimatyzacja w samochodzie we czwartek wybieramy sie do Zakopanego, a wiec dluga podroz przed nami, zapewne w upale. Jak przetrwac taka podroz z dzieckiem? Chcemy wyjechac ok 3 w nocy, aby bylo chlodniej. Ale co z klimatyzacja w aucie? Mozna wlaczac choc minimanie? Czy lepiej uchylic okno troszke, a fotelik obudowac daszkiem, aby nie wialo? To koja pierwsza taka dluga podroz z dzieckiem i naprawde nie wiem jak sie przygotowac.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Heltinne to o czym piszesz to od naszych hormonów z mleka, przejdzie samo, nie pamiętam do którego tygodnia.

Anawee pije takie w rozpuszczalnych tabletkach.
a co do podróży i klimy, ja po wczorajszym dniu stwierdzam że będę włączać i wcale nie będę zasłaniać fotelika. Mały wczoraj w 27 stopniowym upale musiał spędzić 2 godziny w foteliku ubrany był tylko w body z krótkim rękawem a przez ten cholerny nieoddychajacy fotelik dupka od pampersa zaparzona i cala czerwona. Jak go wyjęłam to miał całe mokre plecki, a wydawało mi się ze w samochodzie wcale nie jest tak goraco

Dziewczyny czy wasze dzieci też tak niespokojnie śpią? Mój synek ciągle się kręci, wierci, prezy, otwiera oczka, chyba jedyny jego spokojny sen to po kąpieli, później między kolejnymi karmieniami i w dzień to już jakąś masakra

Ciemiączko - czy zauważcie zmiany w jego wyglądzie? Ja wcześniej nie zwracała na nie uwagi, ale ostatnio jak synek płakał a trzymałam go pionowo zauważyłam że jest lekko zapadniete, pytałam lekarza, mówi ze to informacja o stanie nawodnienia, u nas się to średnio sprawdza, nawet jak mały zje 2 cycki to zdaza się ze nie jest na równi z reszta główki. Chyba zaczynam schizowac

bbbb moj syńcio tez czasami spi niespokojnie i o dziwno najczesciej w nocy. Jak juz usnie o 22 to zdarza mu sie stekac, wiercic, charczec. My podchodzimy do lozeczka i okazuje sie ze on smacznie spi. Kiedys stekal 2 godziny, stekal i spal. Dziwne to trochę. Ja to wszystko lacze z gazami lub kupka. W dzien spi jak aniolek.

Tymon Jan ur 04.04.2016