Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Miila
Nat jaka ona piękna! :*
Dzięki ❤️

Ja też jem wszystko łącznie z kawę bo rano bez tego nie zatrybię...

Miila,Magda takie texty działają jak demotywatory, no szkoda że nie ma zrozumienia i empatii w temacie no ale wystarczy doedukowac tych wątpiących ;)
Oczywiście, że dziecko na piersi pije cześciej ale to nie znaczy , że się NIE NAJADA tylko ma potrzebę na nieodżywcze ssanie.Czyli zaspokaja swojà potrzebę bliskosci i ssania.Butla tej funkcji nie pełni, dzieciak possie z lateksu , naje się mleka bardzo wysoko kalorycznego i zalegnie na te 3 h .
Jak już słyszę, że dziecko jest duże i matka nie może go wykarmić to toczę pianę z ust...to takie bzdury i mity, że brak słow.Magda masz mleko wiec go uzywaj, pediatre poki co wymien na porzadna doradczynie laktacyjna i glowa do gory!!!

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Z karmieniem mm jest zdecydowanie łatwiej. ....wiadomo ile dziecko zjadlo.....co 4h karmienie. ......i praktycznie od razu sen.......matka jest zdecydowanie bardziej wypoczęta i po ok 2-3 miesiącach dziecko przesypia całe noce.....
To chyba też kwestia charakteru.....ja nie mam tyle cierpliwości żeby mi dziecko wisiało cały dzień przy cycu....Dziewczyny szacun!
Myślę że każdy sposób karmienia czy kp czy mm ma swoje dobre i złe strony. ....ale decyzja należy do matki.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Cześć dziewczynki

Bbb przykro czytać ze tyle maluszek sie namęczył, ja dziś zaczęłam prawie płakać jak pomyslałam ze moj moze miec ta żółtaczkę :((

Odżywianie w szpitalu obiady były bardzo urozmaicone : np łamania , ryba , kurczak curry , pizza , śniadanie to duuuuzy wybór owoców i muesli , parówki , jogurt i każda mamusia tam sie stołowała .
Ja jem wszystko minus słodycze i kawa . Pożyjemy zobaczymy .

Kp bardzo mnie zmotywowalyscie i karmie i karmie i boli ale karmie

Oliver ur. 20.04.2016.

Myśle ze naprawde mały mógł nie dojeść .. Z cycka zjadł 20 ml bo tyle udało mi sie odciągnąć do tego 40 z butli. I spi spokojnie. Cały dzień mu w brzuszku burczalo mimo mojego przystawiania non stop:( a ja juz mu krople na kołki dawałam.. Co ze mnie za matka....... Dodatkowo z lewej piersi jic prawie mi nie leci no masakra jakaś ... Jutro odciągnie jeszcze raz na spokojnie i zobaczę ile mi sie uda .. Moze mam jakieś zastoje no sama nie wiem :/ u mnie w mieście nie ma czegoś takiego jak doradczyni laktacyjna

Magda, jak zmierzysz ile z piersi masz mleka??? Laktatorem to co sciagniesz w życiu nie da ci wyniku takiego jaki osiagnie dziecko? Jak w brzuszku mu burczalo??? na pewno nie z glodu tylko to procesy trawienne.To, że teraz spi to mnie zupełnie nie dziwi...
Takie odciaganie tylko poglebi twoja frustrację a i tak nie da żadnego obrazu stanu faktycznego.Poza tym jedno mm i mniej pokarmu z piersi...Gwarantuję ci, że z takim nastawieniem max miesiąc i przejdziesz całkowicie na butelkę...no szkoda...Niemniej to twoje dziecko.

Groszek, brawo że dajesz radę z cycem!!!Kibicuję!!!

Ja dobie tak myślę, po kiego grzyba się tak męczę, karmię godzinami, zarywam noce, jestem na każde zapłakanie bo przecież"ona chce cyca" ale kiedy spojrzę w te wlepuone we mnie oczy to , drapanie mnie po piersi łapką i kiedy słyszę to słodkie postękuwanie podczas jedzenia yo wiem, że do rze robię!!!Nic to rano użyję więcej podkładu pod oczy, wypiję mocniejszą kawę i dam radę.W końcu ten czas nie trwa wiecznie, mija i się reguluje, znam to z autopsji ;)

Magda1010 nie jestes dla siebie zbyt surowa? Matka ktora chce jak najlepiej nie jest zla matka.
Nat sliczna Hela;))

powiedzialam, ze nie chce mm..same juz nie wiedzialy o co chodzi. Nagle sod to tylko.na papierze nawet slowa o tym.nie gadaly a wyszlo ze musze wiedziec ze dziecko je czy udaje i ze godz przynajmniej musi pospac po jedzeniu niewzruszony bo jak nie to niedojada. Eh a ja ze potrafi 2,5h ah same sobie nie umialy gadac. Szkoda slow. Na zadanie nie wyjde jak cos. Narazie Maly je jutro sie okaze.

Tu dziewczynie kazali pobidzav laktatorem sutki a 2 zmiana ze nie. Gdzie kucharek szesc..

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

GroszekNo
Nat czy to normalne ze ja nie mam potrzeby używania tych wkładek do stanika - nie leci mi mleko miedzy karmieniami. Czy to mi sie jakoś rozbuja ? Mały ma 4 dni .
Helcia jakby w jeziorku sie kompala - taki okruszek a wanna taka duża Hihi

Groszku jak mam teraz tak samo a Helena ma 16 dni.Mleka samoistnie lecącego nie widuję a mloda sie objada po kokardę.Wkladek nie uzylam ni razu , nie mam takiej potrzeby dodam tylko, że przy Jadze musialam zmieniac kilka razy dziennie.Byc moze jestesmy dobrze dostrojone z naszymi ssakami ;)

Dziewczyny jeszcze jedna uwaga, zamiast tych miliona gadzetow ktore kupilysmy i sa zbedne, sama to odkrylam...zainwestujcie w wage to koszt ok 150 zl , bedziecie miec czarno na bialymile dziecko je.Mozna wazyc przed i po , to dla tych kobiet co nie zawierzaja wlasnym mlecznym zdolnosciom.Zobaczycie, ze dzieci pieknie choc nie tak jak na mm przybieraja na wasze i sie rozwijaja!

Wkladke uzywam zawsze podczas karmienia, bo jak karmie jedna to z drugiej tez leci. My tez od 4 dni tylko na cycu. Maly spi 2,5 do 3 godz. Z waga nieglupi pomysl bo caly czas mysle czy nie chudnie. Od wyjscia ze szpitala nie byl wazony. Dopiero w srode w przychodni bedzie. Dobra nie sadzilam ze bede kiedys o tym gadac ale zastanawiam sie czy moj robi dobre kupy? Ma dzis 10 dni i sa zolte. Troche rzadkie czasem pieniste. Slyszalam ze tak wygladaja te kupy przejsciowe ale czy to nie za dlugo? Moze mu szkodzi cos co jem?

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Ataa nie stresuj się, sab simplex to nic innego jak symetykon. Cudowne działanie sab simplexu polega głównie na tym, że w Niemczech jest inne, dużo wyższe dawkowanie niż w Polsce. W PL sam simplex można z powodzeniem zastąpic espumisanem, tylko kwestia odpowiedniego przeliczenia i zastosowania dawek. Tu jest wszystko fajnie opisane: http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html
Magda1010 jakakolwiek decyzję podejmiesz, będzie ona właściwa. Jeśli zdecydujesz się tylko na kp, a będziesz się stresowac że nie dojada, etc. to na dziecko źle wpłynie. Jeśli zdecydujesz się na mm, to nie miej żadnych wyrzutów sumienia, bo to wtedy też będzie bez sensu. Rób tak jak czujesz i żebyś była spokojna.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Nat dziekuje za odpowiedz . Bardzo mnie uspokoilaś .
Ja tez myśle ze ten bol sutków to przejściowy i tak wiecznie nie bedzie .
Madzia biedna sie martwisz , ja cie rozumiem , starasz sie dać z siebie wszystko .
Ale to dla nas wszystko jest nowe i czasami naprawdę trudne .
Melly olivier ma 4 dni , przez pierwsze dwa dni zjadł moze 5 razy z piersi i położne powiedziały ze to ok.
I nie polecają mm. , ze ta siara mu wystarczy .

Oliver ur. 20.04.2016.

Anna jakiś czas temu już czytałam tego faceta obliczenia.niesamowite ze tak podszedł do tematu. Dlatego ja stosuję teraz Bobotic forte w dawce 6-7 kropli zamiast 3. Sab juz mi się skończył. Różnicy żadnej nie zauważyłam. Zresztą tego nie da się przedawkowac bo nie wchłania się z przewodu tylko przelatuje przez dziecko. Mi w szpitalu jak Gabi miała atak po tym jak zdałam banana to położna z butelki wprost do buzi dosłownie lała esputicon.

Miila typowe podejście faceta:) ale z drugiej strony to rozumiem Twojego męża. On pracuje i musi być przytomny w pracy a w nocy jak często karmisz małego to wybudzasz męża i taki przerywany sen to nie sen. Jak się czujesz na siłach to karm dalej kp a mąż niech sobie zmieni miejscowke na noc. Lepszy pożytek z wyspanego męża jak wróci z pracy niż marudzacego i poddenerwowanego bo niewyspany. Ty się wyspisz z dzieckiem w dzień.
Ja nie karmie cycem ale przeprowadziłam się z Gabi do innego pokoju. Dzieki temu mój mąż jak wraca z pracy to nie ma argumentu ze jest zmęczony i zajmuje się Gabi.

A ja właśnie pisze do was ze szpitala. Pojechałam bo zauważyłam najpierw troszkę krwi a za chwilę juz cała wkładka we krwi. Rozwarcie na 4 cm. Skurcze się niby piszą
Nawet do 100 ale ja ich jakoś wyjątkowo mocno nie odczuwam. Łożysko juz mam stare a wody slomkowe. Być może jak się nie rozkręci samo to przebija wody. A ja się strasznie zaczęłam bać tego bólu co mnie czeka. Wiem ze nie przeskoczenia tego, ale bardzo się boję.