Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Motylka tak, tez się wybieram do PF :). Nie, nie biorę tych podkładów. Tak jak mówisz, zajmują najwięcej miejsca w torbie, a oni tam wszystko dają. Także pakuję się zgodnie z listą na ich stronie. Dla dzidziusia tylko krem do pupy i chusteczki. Ubranka na wyjście zostawiam w domu, to mąż potem dowiezie. Tak się nad rożkiem zastanawiam, czy brac na wyjście? W sumie do nosidełka i tak bez rożka trzeba, prawda? Dziewczyny, Wy bierzecie rożki?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Cholera, zaslablam. Nawet nie wiem kiedy znalazłam się na podłodze i jak długo to trwało, zrobiło mi się ciemno przed oczami. Zdarzyłam się tylko złapać poręczy, akurat miałam iść pod prysznic. Dobrze ze nie zdazylam wejść na schody...

Ciśnienie mam ok,100/65,juz po sniadaniu, nie wiem o co chodzi...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Anna205 ja biorę rożek, bo u mnie wszystko poza kosmetykami trzeba mieć swoje.

Magda2600 mogłabyś mi podlinkować witaminy o których mówisz? trochę się obawiam wypadania włosów po ciąży, a nóż widelec będą dla mnie dobre :)

Heltinne !!!!!!! masz NAKAZ leżenia od kwietnióweczek! martwie się :(

Melly u mnie też normalne, rzadko miewam wyższe, ale sprawdzilam na wszelki wypadek.
Ja nie wiem co ja za dużo robie,wczoraj przelezalam prawie cały dzień przez to głupie dretwienie nóg....Dola mam, bo w domu tylko pies, gdyby coś się wydarzyło...

Wczoraj poryczalam się gdy mąż oświadczył ze jedzie w trasę w weekend. Nie udało mi się ukryć łez i chyba dobrze bo odrazu stwierdził.ze przesunie wyjazd albo odwoła.
Nienawidzę czuć się bezsilna, a tak w tym momencie się poczułam. ..

Miila leżę. Serio.
Jak juz urodze będę chyba tylko biegać...

Annaja biorę choć nie muszę. Taki ładny szyję,że aż żal nie użyć ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

heltinne tak jak pisze Miilla masz NAKAZ lezenia! Do tego duzo szpinaku/pietruszki i moze jakas wołowinka? Popijane sokiem pomaranczowym. Obstawiam hemoglobine i zmęczenie materiału.

Ja mialam kilka gorszych dni dlatego nie pisałam.. niesamowite jak w głowie mozna sobie uroic rozne rzeczy.

a dzisisj urodziny meza wiec cały dzień cos robimy :)

Mimo paskudnej pogody zycze Wam wspaniałego dnia.

agulla gratulacje! Jestem pewna ze teraz gdy trzymasz w ramionach Emilke powoli zapominasz o tych 32h ;)

Anna ja tez wezme rozek do szpitala.

Magda2600 a jak tam sytuacja z mieszkaniem? Chwal sie :D

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee właśnie przed chwila o Tobie pomyślałam, patrzę, a tu Twój post :) Hemoglobina miesiąc temu 11.00,w normie. Jem codziennie norweski pasztet,czyli spora dawkę żelaza..

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla męża!

Miila usg w piatek,już nie mogę się doczekać :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Miila juz 2 pranie dziecka leci ale glosna tzn na tyle ze wieczorem jak zasna dzieci nie bedziemy prac. To chyba kwestia łazienki ze wieksza i echo bo mamy pralka tylko seria 2 letnia chodzi cicho ze nawet nie wiem ze pierze. Pomijajac to zadowolona jestem tylko powala mnie ilosc ubran do prania. Eh.

Wlasnie piore kombinezon kocyk i rozek.

Heltinne ah Ty. Z jednej str Cie rozumiem ze jakby cos sie dzialo to Ty sama, ja z corka ale ona to nikogo.nie zawola. Wies to i karetka zanim dojedzie dlatego tez w tamtej ciazy nie wypuszczali mnie ze szpitala.
Tak czy siak jestes juz przepracowana. Same ogarniecie dzieci to juz wysilek. Jeszcze troche.

Mialam isc do dentysty ale mezowi pasuje zeby mnie zawiezc i potem do pracy, za 2 tyg a wtedy mam gina a poza tym roznie bywa i po co mam umawiac wizyte. Takze juz wiemy ze z 2 dzieci po porodzie dentysta. Eh. Tak mysle jaj ja sobie kupie buty na wiosne z 2 dzieci w galerii hehe. Oh nir chce mi sie o tym myslec.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Natwiem ze to w ciąży nic nadzwyczajnego,ciesze się ze nie stało się to chwile później na schodach. Tez znalazłabym się ostatecznie na podlodze,ale droga byłaby ciut dłuższa ...
Prawie wysyłam się przed mężem,chyba jakoś inaczej brzmie, bo odrazu zaczął wypytywac czy coś się stało. Powiedziałam tylko ze słabszy dzień i jakoś przeszło.
Niech się lepiej skupi na drodze.

Magda 1010 to nie to, bo byłam jakas chwilę na nogach.Zreszta jestem nauczona powolnego wstawania, sercowe sprawy do tego zmuszają.No a teraz inaczej nie potrafię, moja dolna część nie współpracuje ze mną.

Teraz musisz uzbroić się w cierpliwość,najlepiej zajmij się czymś co lubisz a nie będziesz na to miała czasu PO :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltine straszysz ludzi. Mi sie wydaje ze.to moze byc ta hemoglibina jednak. Nie wiem jak u was ale czytalam ze norma jest powyzej 11,5. Ja mialam 11,7 i mi mowila ze na granicy a jak zaczelam brac zelazo to z.powrotem 13. Jak mialas badania mies temu to roznie moze dzis byc. Masz tam mozliwosc suplementacji?
ramajani kciuki za wizyte.
Ja juz nie wiem jak ten moj maly ulozony. Kopniaki ewidentnie u gory po prawej. A na dole gmera jakby po lewej. Chyba nie moze byc tak skrecony?

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

heltinne jeszcze dodam ze najwieksze spadki hemoglobiny sa miedzy 30a34. Tc.
anaweea to jej pierwsze dzieciatko?
20 dni. Dla mnie teraz to malutko. Jak sie zapiaywalam na konsultacje anestezjologiczna przed ewentualnym zzo miesiac temu to myslalam, ze trzy razy urodze do tego czasu. I czemu to robia w 9 mies jak mozna wczesniej urodzic przwciez. A wczoraj ja mialam. I mi ten miesiac tak szybko zlecial

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Anawee mi to w sumie nawet na rękę, że 20 dni, bo nie mamy pokończonego wszystkiego, a ja bym chciała ostatni tydzień przed porodem nie musieć NIC, potrzebuję trochę spokoju już i odpoczynku, a tak ciągle latam gdzieś i coś ogarniam, chcę już ostatecznie skończyć kącik małego, niby wszystko mamy, zamówiłam właśnie lampkę, do piątku nie mam jak zamówić tego obrazka na który się tak uparłam, bo dopiero od piątku będą dostępne, jak powiesimy wszystko i będzie na gotowe to mi ulży na maksa :)

Dzien dobry wszystkim ! oh mamy śliczne słońce i temperatura przyzwoita ;)
Ja juz jestem po spacerze krótkim i teraz planuje co dziś robić .
Heltinne chyba juz tak przy końcu to każda z nas sie sypie :(
Potrzebujesz męża żeby z tobą polezal , pogadał żebyście troszkę czasu ze sobą spędzili . Wszystko sie ułoży zobaczysz . Zawsze po złym okresie wychodzi słoneczko.
No i ta krowa cie wczoraj wkurzyła, a humor tez wpływa na ciało .
Malaga ja ma hb cały czas poniżej 10 i jakoś żyje ;) suplementują , popijam sokiem , jem kiwi i nic . Ale tu sie tym wogole nie przejmują .
A propo kopniaków ja mam identycznie , na gorze i na dole po przeciwnej stronie .
Melly ja nie wiem jak z jednym sie ogarnę hihih . Metoda prób i błędów i dam radę i na zakupy wyjsć ;)
Oj zapomniałam , kupiłam wczoraj kosz Mojżesza , to była moja ostatnia pozycja na liście !!! Jupi . Teraz tylko jakieś pierdołki zostaje dokupować ;)

Przesyłam wszystkim duuuuzo słoneczka !
Miłego dnia

Oliver ur. 20.04.2016.

Griszek znajdz pokoj maluszka w galerii i szalej. A ja mysle ze z jednym latwo bo jedno przymierza a drugie pilnuje a z 2 nijak choc buty to inaczej. Wozek moze stac obok a do przymierzalni juz nie wejde jak maz pobiegnie za corka. Kolezanka mowi za kazdym razem ze z 2 nigdy wiecej do galerii a ma 4latka. Nie chce zostawiac corki z babcia bo poczuje ze rodzice maja dzidzie to juz ona nie jedzie. Najwyzej bede chodzic boso heh. W takich chwilach zaluje ze nie mieszkam w miescie.

20 dni to bardzo malo a ja mam 40 eh. To duzo.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Heltinne oszczędzaj się! Już tak niewiele zostało. Teraz musisz uważać na siebie!

Melly patrząc po mojej siostrze to powiem Ci, że z 2 jest bardziej zorganizowana. A różnica wiekowa u nich jest taka jak u Ciebie będzie :-)

Miila 20 dni? WOW! Kiedy to zleciało? Teraz to już z górki :-)

Flawia a jak tam u Ciebie? Tobie chyba już tylko 3 dni zostały do CC?

ramajani kciuki za wizytę!

GroszekNo u Nas wczoraj było piękne słoneczko. A dziś szaro, buro i deszczowo :-( Super, że już macie wszystko z listy :-) teraz to już tylko czekać :-) a słoneczka trochę przygarnę :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Heltinne norma hemoglobiny to 12 więc 11 to na pewno za mało a jeszcze twoje krwawienia z nosa bo naczynka słabe. Powinna jakieś witaminy pobrać i zwolnić przede wszystkim. W piątek się dowiesz jak synek a do tego czasu trochę bardziej odpocznij.
Malaga82 też nie mogłam sobie wyobrazić jak mój synek jest ułożony bo z różnych stron go czułam i na wizycie pytałam lekarza jak jest ułożony. To wyszło że główką do dołu ale nie po środku a pleckami raz z prawej a po kilku dniach z lewej strony a wtedy nogi ma na odwrót. I jak się przeciąga to wypina się pleckami np z lewej a nogami z prawej, a rączkami gmera na dole :) sama przyjemność.
Dziś będę testować termometry bo mi przyszło zamówienie z Gemini. Kupiłam jeden na podczerwień i jeden elektroniczny i porównam pomiary z niezawodnym swoim rtęciowym.
Pozdrawiam

Jakub Piotr urodzony 19.04.2016r. :)