Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Bbbb no w sumie ja ogladalam.lozeczka klups i sie.strasznie.chwialy itd, ale w jednym.sklepie kupilismy rozlozone lozeczko potrzanelismy.nim itd. A potem okazalo.sie.ze klups. Akurat nam sie dobre trafilo. Moze ladnie.wyczyscili na.wystawe itd.

unatu no praca w ogrodzie a raczej stworzenie go to męka, ale pozniej super kawe na powietrzu, grille i boso po trawie. Ah tesciowa i maz tylko przescigaja sie pomyslami a ja w glowie yhym ciekawr kiedy. Duzo zrobione mamy drewutnie, teraz ogrodzenia a kwiaty i warzywa to dzialka tesciowej. Narazie sie nie pcham bo albo ciaza albo.dziecko. ale za.rok pewnie i mi.przyjdzie.robic na.ogrodku. Taras mi sie.marzy taki rowniutki itd.
A kwiaty przy dzieciach trzeba uwazac czy nie.trujace a poza tym jak.dziecko uczy sie chodzic to kwiatki sa biedne;D

Miila mam.nadzieje ze przekonam tesciowa do kupna samsunga. Tylko chyba Ty pisalas, ze puscilqs puste pranoe.z.soda albo octem a ta pralka nie ma przypadkiem funkcji czyszczenia bebna?
Vena nie pozostaje Ci nic.innego jak.zaufac lekarzom, choc matki serce swoje czuje.

Nat jak narazie planuje lozko dopoki szkola sie nie zacznie i pozniej kupic takie same synowi, a do szkoly to albo osobne pokoje albo widzialam takie meble lozko jakby pietrowe a zamiast dolnego biurko, i szafki w schodach.
Na teraz takie chcemy 80 na 160 koszt z materacem ok 700 cos. Tylko materac trzeba wybrac i biale bierzemy jak cos to kiedys sie przemaluje.

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45094.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Vena Ty szalona! echh, uważaj :)

Ataa energie.. heh, dziś 2 razy się popłakałam, bo mąż przeziębiony i źle się czuł a ja przez moją cholerną rwe nie mogłam mu pomóc z listwami, a potem drugi raz, bo wstać po pranie z pralki nawet było ciężko i jak ruszę nogą to mam łzy w oczach, chyba jest gorzej i boję się, że do końca to ja serio o kuli będę chodzić :(

Vena Kobieto, ze Ty sie nie polamalas. Maskara, a tu jeszcze ciaza. Ja w poprzedniej ciazy sie spieszylam na pociag na prawko i stracilam.rownowage, glebnelam.na.rece ale.i tak.caly dzien przezywalam. Matko ale Ty to.niezle.
Swoja droga przypomnialo mi sie jak.ogladalam.kobiete rodzaca i miala noge w gipsie, i tylko pi pi pi bo tak.przeklinala;D

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Nat ja miałam to łóżko dla najstarszego, jest super. Taraz złożone poszło do schowka, bo trzeba było piętrowe i będzie dla młodej. Piętrowe też mamy w wersji, że da się postawić jako dwa osobne łóżka pojedyncze wymiarem są na dorosłego. Tak więc liczę, że jeśli korniki i dzieci nie zjedzą to będzie do collegu :D

Melly to może taką uniwersalną barierkę, choć u Ciebie to jeszcze syn może skorzystać … ja to myślałam że 2 latek mi będzie spadał, ale zadziwiająco sobie poradził. Pod prześcieradło wsadzałam przez pierwsze 2 tyg taki dmuchany ogranicznik później już nie trzeba było

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45096.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Vena na te Twoje tańce, rurki i szpagaty przyjdzie jeszcze czas, choć pewnie Ci tęskno ;) Poczekaj przynajmniej do porodu, dobra?

Miila lacze sie w bólu biedaku :(
No widzisz, mnie do kul wszyscy zmuszają,tylko ja się nie chce czuć jak totalna kaleka. To siada na psyche...

Nie przeforsuj się tym prasowaniem.
Lepiej rozłoż to na parę dni.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Melly ma :) jest taki program 'eko czyszczenie bębna', zrobiłam go po tym praniu w 95' (pustym), samo eko czyszczenie jest w temp. 70' ale czyści bardzo fajnie, zupełnie inaczej ta woda w środku lata niż przy praniu, mam wrażenie, że pod dużym ciśnieniem wnika w te wszystkie uszczelki itd.

W ogóle hit hitów, wyczyszczona praleczka w piątek, jak nówka po prostu, cieszę się ja, że mogę zacząć prać małego rzeczy, puściłam pieluszki, kocyki, wraca mąż z pracy i pyta 'miś, a wypierzesz mi rzeczy na piłkę? bo nie wyjąłem ich jeszcze z torby...' - a ostatnia piłka była tydzień temu :)

Dziewczyny, które dalej są na luteinie ja wróciłam do dowcipnej, bo jednak lepiej mi ona działa na brzuch, ale powtórka z rozrywki - ona mnie tak w środku wyjaławia, że aż mnie boli po prostu wszystko (uczucie jak po BARDZO bolącym stosunku), co na to? :( ledwo siedzę :( mam dość. Gin kazała mi to brać do końca 37 tyg więc jeszcze 13 dni!!!!!

Heltinne wiem Kochana, ale mam deskę przystawioną do kanapy i prasuję na siedząco, a co do kul.. jak nie będzie wyjścia to chyba zacznę korzystać, bo serio jest coraz gorzej :( ale uczucie straszne, tak jak mówisz - poczułam się dziś taka inna niż zwykle, że chcę pomóc a ogranicza mnie sprawność, ciężka sprawa.

Z tym wypadem do szpagatu to mnie chyba tylko przed poważną kontuzją pamięć mięśniowa uratowała … w końcu ostatni rok przed ciążą codziennie się rozciągałam do szpagatu inaczej też bym Bbbbbb została do porodu … aż żałuję że ukrytej kamery nie było … miałaby hit na YT :D

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Miila a stosujesz jakieś globulki z kwasem mlekowym? Ja bym bez tego nie dała rady, u mnie lactovaginal co 3 dni. Ja tez juz niedługo odstawiam luteine, oczywiście wydaje mi się ze urodze na drugi dzień po ostawieniu :)

Miila aż nazbyt dobrze Cię rozumiem. Jeszcze parę tygodni i po wszystkim, tak trzeba myśleć.
Ja będę musiała jeszcze o swoją sprawność powalczyć ale i tak będzie bez porównania lepiej :)
Gdybyś po porodzie przez dluzszy czas nadal odczuwała ból to warto wybrać się do ortopedy,jakieś zabiegi.
Ja tego nie zrobiłam po 2.ciazy i bardzo tego żałuję,to był wielki błąd jak się później okazalo

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Hehe teraz to jeszcze bede namyslala sie ktore lozko:D
Vena tez myslalam kiedys o pietrowym ale jak co telefon mam slyszec jej stan podzawalowy to odpuszczam, juz i tak jak slyszy ze moja corka je jablko albo banana to sie rozlacza zebym byla skupiona na corce a przeciez siedze obok, co ja poradze ze moja corka nie chciala tartych owocow tylko pilowala zabki.
Miilaja chce juz ta pralke. Oj maz tez gral w pilke, jakie te ciuchy byly brudne i smierdzace hehe. Ale teraz tesciowa pracuje na produkcji i wrzuca tzw robocze zakurzone ciuchy ale no coz bedzie trzeba czyscic pralke.

Milla mi o omaga sylveco...no i o przyznam ze przy aplikacji mam mokre palce (po umyciu dloni nie wycieram ich w recznik) i jest nawet ok :)

Ja mam brac do konca opakowania czyli niecale 2 tyg. Mam nadzieje ze zaraz po tym nie urodze... i licze ze lekarka wie co robi ;)

A u nas kuchnia skonczona! Polka juz trzeci raz pomalowana wiec jutro bedzie ready.

Z pilnych rzeczy zostala ta cholerna komoda. Dzisiaj przejrzalam jakies 5000 (sic!) I cos wybralam... ale musimy sie zdecydowac na ktoras...

Jak sądzicie lepsze 2 glebsze szuflady czy 3 plytsze?

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee 3 płytsze, większy ład :)

Dzięki dziewczyny! mam ten lactovaginal, wzięłam, ale zbliża się pora wzięcia znów luteiny, więc się chyba utopie w tym wszystkim :P

Heltinne to na pewno, jak po ciąży samo nie przejdzie to jakieś zabiegi bankowo, wczoraj nawet moja przyjaciółka jak tylko mnie zobaczyła to powiedziała 'a co Ci się stało w nogę?', musimy o siebie zadbać pod tym kątem, Ty też! :*