Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Heltinne na pewno maja jakis sprzet do grania, ale co, nie wiem.. ale macie w jednym rację ze nie wiem co lubi, bo ogolnie jest zamknieta w sobie i na kazda zaczepke reaguje rumiencem i ucieka, co do rodziców.. boje sie pytac bo oni kupują prezenty w stylu iphone.. a nas nie stac takie prezenty szczególnie teraz, i szczególnie gdy tzreba tez cos dla tych chłopców ogarnac :/ więc chyba jakis bon bedzie najbezpieczniejszym rozwiazaniem.. i najlatwiejszym w wykonaniu..

Wcieło mi gdzieś posta przez ta przerwę techniczną.

Dziewczyny, pytanie o monitor oddechu, wiem ze temat już był ale nie mogę się dokopać. Któres z Was kupowały bezprzewodowy mocowany do pieluszki/ubranka, proszę o info jaki

PaulinaNo gratuluję z całego serca ;* masz cudownego syna i piękny poród który na pewno oboje z mężem zapamiętacie do końca życia. Wszystkim nam ( a sobie szczególnie ;P ) życzę takiego łatwego i szybkiego porodu. Jesteś bardzo dzielna kobieta, urodziła swojego pierworodnego syna ( ładna ma wagę ten twój potomek) bez znieczulenia. Życzę wam spokoju i udanego karmienia :( dawaj znać jak będziesz miała chwilkę ;)

Bbbb paulinka zaczęła właśnie od odejścia wód ale co z czop em to nie pamiętam.

Atta napewno ucieszy się z bonu. Zawsze sama coś sobie wybierze. Mi się wydaje ze hh&m to dobry pomysł, chociaż i empik ma naprawdę dużo różnych rzeczy nie tylko książki...

No ja dziś znowu byłam u lekarza. Czekam na wyniki moczu ale ciśnienie całe wysokie wiec dopegyt juz od dziś jemy. Brzuszek mi się dość często stawia, zobaczymy może zmonilizuke to malutka do obrucenia się. Kurcze zaczyna mi też dokuczać mój hemoroid... no nic trzeba z tym jakoś żyć. A właśnie. Juz jakiś czas temu miałam mówić tym z takim problemem albo z zaparciami, nie wiem czy próbowałyscie ale mnie zaskoczyło jakie to skuteczne. Otóż takie gardłowo mruczenie przy wypruznianiu działa cuda! Miałam z tym problem i przypomniałam sobie rade kobiety od filmiku hypno birth żeby w ten sposób oddychać na skorczach partycji, i właśnie przy zatwardzeniu można to trenować. Naprawdę działa !

Pytalyscie od kiedy liczy się początek porodu. Wiec od odejścia wód plodowych lub wystąpienia regularnej akcji skorczowej ( conajmniej co 10 min i trwające 30 s.). A paulina szybciutko poszło od tych pierwszych skurczy od 22 do 5 to naprawdę sprawnie ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Magda mam pytanie, tym razem odnośnie GBS. Po pierwsze jak powinno się pobierać próbkę, bo u mnie wyglądało to tak ze doktor zamieszał tym samym patyczkiem w obu dziurkach ze tak to ujme, co wydaje mi się być kompletnie bez sensu, bo przecież nie musi być tak że obecność gbs w pochwie jest równoznaczna z obecnością w odbycie. Wynik wyszedł mi dodatni i teraz pytanie nr 2 czy w przypadku CC ma to jakieś znaczenie?

Oh dziewczyny jesteśmy teraz najszczesliwszymi ludzimi na ziemi! Kochana nasza kruszynka jest całym naszym światem, ohh!
Wg. obliczeń norweskiego systemu i tak mam pisane w karcie, Wiktor urodził sie w 36+3. Ogolnie poród zaczął sie jak wiecie sadzeniem wód, czop nie wypadł do samego końca. W sumie to nie wiem co mam jeszcze napisać. Jestem przeszczęśliwa!

Bbbb gdy masz wymaz z pochwy to oni postepuja inaczej niz gdy na zleceniu jest napisane ze jest to wymaz w kierunku gbs, wtedy to idzie na zupelnie inny rodzaj podloza, nie znam dokładnie tych stosowanych w lab medycznych. W kazdym bafz razie jest to możliwe ze w takim ogolnym wymazie one sie nie pokazaly. Ogólnie to nie jest nic zlego byc nosicielem gbs a dzidzius z racji ze jest jalowy to mu moze to zaszkodzic wiec podaje sie Tobie antybiotyk po to by dzidzia nie musiala brac. Choc nie wiem czy przy cc jest to praktykowane..

Paulina wspaniale Cie czytac! Super ze mozecie byc juz razem i ze wszystko gra! Normalnie wzruszasz mnie! Bo jakos tak do mnie dociera ze ta fala uczuc po przychodzi i moze byc naprawdę czyms pueknym! Ja na swoja chwile chce jeszcze troche poczekać ale juz sie nie boje tak bardzo :D

Dzieki za rady! Kupuje bon. :D
Heltinne ja tam widzę tylko sukieneczke, ale jeslu chodzi o mnie to nie jestem tak szybka jak Wy w temacie robótek i jeszcze mam co robic :P ale jakbys miala cos latwego dla chlopca to pokaż :D

Heltinne juz dojrzalam fotki, jesli ktorejs z dziewczyn bwdziesz przygotowywala ten plik to ja tez poprosze, ale jakby co specjalnie dla mnie sie nie fatyguj :) kilka rzeczy mi sie spodobało ale jak juz pisalam nie dam rady od razu wszystkiego zrobic, a Ty i tak masz sporo zajęć. Moj mail jakby co: bsadlo@gmail.com

Heltinne ogolnie czuje sie dobrze, oprócz obolałego całego dołu i faktycznie zastanawiam sie jak to bedzie z wypróżnieniem.
Co do karmienia to przystawiam i próbuje ale mały to taki śpioch ze nic nie rusza, pielęgniarki mówią ze to normalne bo jest zmęczony po porodzie i dostaje tak po 10ml mleka z mini kubeczka ze względu na poród przed terminem.
Cieszę sie niezmiernie ze jest juz z nami nasz zajączek :) widze ze wy wzięliście sie ostro do pracy, no i czas najwyższy :D nigdy nic nie wiadomo :D teraz to ja bede spokojnie siedziec i czekać na resztę zajączków :)

Ataa spoko, zrobię pdf w weekend, dziś już odpadam.

Zakończyłam poz.nr 8, coraz bliżej celu! Jutro nr 9 :)
Jakby ktoś się zastanawiał czemu się tym chwalę to juz wyjasniam.
Publiczna deklaracja wspomaga motywację w dążeniu do celu,działa podobnie jak przy odchudzaniu bądź rzucenie palenia. Trudniej sobie "odpuścić";taka prosta automanipulacja ;) ale dość skuteczna :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Ataa dzięki za info, wiem ze ten paciorkowiec powszechnie występuje, czytałam tez na Marcoweczkach ze niektórym dziewczynom, ktore miały planowane cc nawet nie pobierali tego wymazu. No nic w poniedziałek jestem umówiona na wizytę w szpitalu w którym chce rodzić to się dowiem co i jak

Heltinne spokojnie, nic na siłę :) a Twoj system rozumiem, sama tez cos Wam tu pusze glownie po to by siebie zmotywowac do dzialania, bo oprócz ograniczen wynikajacych z ciazy po prostu wole posiedziec i poczytac ksiazke :) Heltinne dopytujesz sie o warunki, bo to jest Twoj puerwszy porod w No?

Ataa dzisiaj słabiej z moja forma, a uparlam się ze dokończenia to co zaczęłam dziś rano, teraz mam za swoje ;)

Zgadza się,to pierwszy raz tutaj. Trochę nas w trakcie ciąży olewaja, zastanawiam się jak to jest jak juz znajdziemy się na porodówce...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

No narazie sie nie przejmuje bo widac ze jest zmęczony, jak przykładam piers to ciągnie raz i zasypia ale od jutra nie ma zmiłuj :)
Heltinne warunki fajne, zarówno na porodówce jak i oddziale poporodowym. Wszystko jest, majtki wielorazowe, dwa rodzaje wkładek poporodowych, ubranka na dziecka na trzy dni, pampersy, chusteczki suche, ręczniki, koszule do porodu i po porodzie, pieluchy bawełniane i tetrowe no i jedzenie cały dzien dla mamy. Pokój mamy familijny ale maz musi zapłacić 280nok. Ogolnie to jestem bardzo zadowolona, mogłam ni nie brać ze sobą :)