Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

MellyNiestety.Ludziom zbyt szybko przychodzi przylepianie etykietek, a z taką to jak z piętnem...
Nie chodzi o to,by za wszelka cene zaprzeczać faktom, ale by nie iść drogą na skróty.
Nie uległam gdy próbowano mi wmówić ze moje prawie 3- letnie dziecko jest opóźnione i nadpobudliwe zarazem. Mialam racje, okazało się, ze syn miał spory niedosluch,a dreny w uszach i usunięcie gigantycznego 3 migdała rozwiązały problem.
Miał trudniejszy start, ale szybko nadrobil zaleglosci.
Wszelkie testy wykazują ze w żaden sposób nie odbiega od normy, a pod niektórymi względami ma wyniki wyższe niż przeciętne.
Dodam tylko ze testy przeprowadzano po norwesku co jest pewnym utrudnieniem.
Cóż, pewne sytuacje są dla nas wyzwaniem,ale to praca,która po czasie przynosi pozytywne efekty :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Ataa fizjoterapeutka twierdzi, że to przez niedowlad i próby używania ręki to za mało. Ze jeszcze przed porodem powinnam mieć kontrolę u neurologa. Nie wiem co to teraz da, i tak nie zrobią badań. ..
Za miesiąc minie rok a ja wciąż nie wiem co jest przyczyną.
Wykluczyli stwardnienie i wygląda na to, że nie widzą potrzeby dalszych poszukiwań. Tyle że problem sam się nie rozwiąże. ..No chyba, że będzie tak jak mawia moja babcia "samo przyszło, samo pojdzie" Zaczynam coraz bardziej na to liczyc

Co do jedzenia to staram się odżywiać zdrowo,w każdym razie nie śmieciowo...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

heltinne u mnie maluszek zostal okreslony zajaczkiem jakos w polowie ciazy... gdy zaczal regularnie fikac :)

Nie wytrzymalam - Prototyp juz ma m zrobiony :D

Suoer glue jest do d... poniewaz utwardza filc i wychodzą biale plamy. Ponize i zdjeci:) nie jest super hiper ale juz wiem co mozna lepiej :) od jutra rozpoczne produkcje malego stadka :D

Tutek na organizer super! wlasnie o czyms takim myslalam :) dziekuje :*

Co do chorob rozwojowych.. czasami mam wrazenie ze rodzice na sile chca by dziecku cos przypisać i aby mialo latwiej. U mnie rodzice raczej zachecali do wyboru trudniejszej drogi, ktora pozniej przynosila wiecej satysfakcji.

przyznam, ze przeraza mnie to ze lekarze mogą byc/sa sterowani a ty czlowiek badz madry. Z drugiej strony, osoba nie-po-studiach-medycznych nigdy nie bedzie miala takiej wiedzy a raczej doświadczenia, niz lekarz ktory na co dzien praktykuje (o ile ciągle poszerza swoją wiedze ).

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44734.jpg

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee super ten Twój kicus :)
Szyłam kiedyś podobne tildowe.
Ja chciałam takiego bardziej 3D, do tego gwiazdki, narazie jako wstępny projekt w głowie.
Nie wiem o co chodzi ale jakoś połączenie zajaczkow i gwiazdek jest mega dobre, ale co mają zajączki do gwiazdek...? Jakieś moje ciążowe urojenia,będę się potem samej sobie mocno dziwić.
2 kickowe poduszki na fotel bujany juz się robią :)

Fajnie ze tutek trafiony :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Pozdro z lozka szpitalnego.

Chyba juz się oswoilam troche z tym miejscem. Dzis moj foch stopniowo coraz mniejszy. Do niedzieli mam grafik gosci wypelniony po brzegi, gorzej bedzie w poniedzialek.
Ale to co najwazniejsze to jutro na 10 minut moge zjechac na dół zobaczyć sie z synkiem!!!!!

Ide poczytac co u Was:)

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Gość Takaona

I ja chętnie skorzystam z kalendarza szczepień Bbb. z góry dziękuje

jakie palny weekendowe? nudzi mnie ciągły pobyt w domu;(( dziś 2 godz pospacerowałam po sklepach w moim miasteczku, kupiłam koszule tą w gwiazdki do karmienia, super długość ( wiele z Was zamawiało je) ale kocyka ładnego nigdzie nie dostałam do łóżeczka

wczoraj na poprawe nastroju zamówiłam sobie pare rzczy z hm, i dla malej ciagle cos dokupuje, nie moge sie oprzeć.

ja do szpitala dla dziecka potrzebuje tylko pieluchy u chusteczki. plus ubrania tylko na wyjscie. widzę że Wy będziecie miały dzieciątka w swoich ubrankach codzien w ciagu tych kilku dni w szpitalu. u nas nawet rożka nie muszę brać, dobre to i nie w sumie..

szukam jakiejś ozdoby z sowa do kącika małej, z tym motywem mamy łóżeczko i komodę, wpadło Wam cos moze w oko gdzies?

U mnie to tez nie trzeba ubranek i rozka ale szczerze te szpitalne sprane i brzydkie a ja robilam duzo zdjec.

Tak mysle o tym co pisalas Vena na seden podklady, tylko gdzie takie cos np. Rossmann? Ja w szpitalu ukladalan pelno papieru na sedes ale lepsze te podklady.
Ja tez tylko dom i podworko, jedynie to gin i laboratorium a wtedy zahaczamy o galerie itd. My do mojej mamy co ktorys weekend.
Jeju jak mi.juz ciezko z brzuchem. Najgorzej jak mi sie napina i twardnieje to miejsca nie moge znalezc. Maskara. Tak ciesza mnie kopniaczki itd ale jednak ogladalam zdjecia z nad morza jak wyglupialam sie z corka na brzegu, kreculysmy sie a teraz myje glowe na kleczkach, bo nie daje rady ustac.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Kumi oby to byla tylko zapiekanka! Trzymaj sie dzielnie! Jesli nie masz smecty czy czegos takiego to pij chociaz przegotowana wodę lekko osolona. Tez pomaga, by sie nie odwodnic.
Takaona tak wspomniałas o tym motwie sowim, ze przypomniala mi sie taka kobieta w ciąży ktora ostatnio widzialam, miala dluga tunike czarną w szarobure sowy, lancuszek z zawieszka sowa, tirebke czarna wytlaczana w sowy i bransoletke z tymi dokladanymi koralikami i tam tez sie dopatrzylam sowy.. i stwierdzam ze latwo mozna przesadzic.. szczegolnie ze jej wszystkie sowy wygladaly disyc strasznie..
A co do kacika malej to moge polecic jedynie ozdoby robione z filcu przez dziewczyny no i te ktore robiejana szydelku z przepisu od Heltinne :) pierwsza wyszla mi taka maloscisla przez to duza i bedzie jako gadzet do lozeczka wypelniona celofanem wiec szeleszczaca :)

Secondtry super, że Ci troszkę lepiej i aklimatyzacja przebiega pomyślnie :) fajnie, że Cię odwiedzają i co najważniejsze - że będziesz mogła się zobaczyć z synkiem :)

Kumi jak rzygasz to pamiętaj o wodzie, żeby się nie odwodnić, bidula :*

Dziewczyny zdolniaszki, super Wam wychodzą te rzeczy :))
U nas postęp! sypialnia prawie gotowa by znów w niej zamieszkać, mąż dziś napiernicza odkąd wrócił z pracy, skręca teraz nowego, białego Hemnesa :D jutro i w niedzielę szkoła rodzenia.

Unatu kupiłam komplecik. Poduszka plus kocyk na otulinie 1.5 z minky i się super uprał! Tylko przy minky nie można za bardzo wirowania ale wszystko masz od nich na metce napisane.

Secondtry super ze juz lepiej no i ze uda się Tobie jutro na chwilkę chociaż z synkiem zobaczyć!

A mi dziś jakby gorzej.przeziebienie lekko wróciło. Mam wrażenie ze katar mam wiekszy:(((wykończe sie; ((((

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Szczerze to ja nie mialam czasu zeby tak sobie posiedziec a jak juz do karmienia to bralam poduszke pod pupe i dalam rade. Ale najgorzej bylo w szpitalu bo krzeslo twarde a z lozka zwisaly mi nogi wiec ciagnely szwy. Eh przypomnialam sobie te niedogodnosci, niby brzuch zniknie w kwietniu ale fizycznie bedzie super dopiero w czerwcu.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Gość Takaona

Bbbb sama nie wiem co chce-obrazki wskazane przez Ciebie bardzo ładne, te ptaszki i inne tez słodkie.

dzis mam rożne rozkminki. np piersi i ich pielęgnacja w trakcie karmienia. moje na razie nie zmieniły rozmiaru, rozstępów brak ale co jak mleko najdzie. można wtedy smarować je? co robić żeby za bardzo nie obwisły, zwiotczały?

Melly, serio dopiero w czerwcu? ja czułam się świetnie tydzień po porodzie, w 2 tygodnie miałam swoją nadformę .Szwy zdjęłam sobie sama , nie używałam kółka do siadania ani nic takiego.Może wiek zrobił swoje 23, 26 lat sięc wiek idealnie prokreacyjny.Teraz może być gorzej , liczę się z tym niestety...

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Takaona ja myślę, że na piersi nie ma złotego środka do smarowania i pielęgnacji, ew. chłodne prysznice + delikatne peelingi, ale najwięcej dadzą ćwiczenia na tą partię ciała, banalnie proste, a przynoszą efekty. Ja jak chodziłam na hydro cycling to były takie ćwiczenia ze styropianem pod wodą, w ręce styropianowe krążki, po miesiącu chodzenia piersi zupełnie inne. Moja mama ma brzydki biust po dzieciach, ja będę musiała o to zadbać, bo się boję, że mogę mieć tak samo.

Takaona Atta co do tych kółek do siedzenia to ostatnio rozmawiałam z koleżanką fizjoterapeutka która się specjalizuje teraz w urologii ginekologicznej i mówi że te poduszki czy obwazanki do siedzenia są w dłuższej perspektywie zdradliwe strasznie. Niby na początku wydaje się że łatwiej się siedzi ale wytwarza się wtedy duże napięcie na przepone moczowo płciową i może to zwiększać ( niektórzy nawet mówią ze jest główną przyczyną ) problemów z nietrzymaniem moczu po porodzie. Ponaddto może zwiększać dolegliwosci ze strony hemoroidów tez właśnie prze zwiększenie napięcia i nacisku narządów ( i jeszcze dość dużej wagi macicy po porodzie) na mięśnie dna miednicy. Oczywiście ćwiczenia trzeba robić zawsze i samo unikanie kółka do siedzenia nie gwarantuje że na pewno unikniemy problemu. Chciałam się jej poradzić odnośnie pasów poporodowych i tak nam rozmowa zeszła na ten temat. Tak nawiasem to fizjoterapeuci nie zalecają tych pasów bo wbrew pozorom rozleniwia ja mięśnie brzucha. Po cesarce jak najbardziej przynoszą duża ulgę i są mega pomocne ale też mówi się o używaniu max przez 2 tyg bo potem rana się goi i trzeba by zacząć ćwiczyć mięśnie. Trochę mi narobila mętlik w głowie bo też chciałam kupić jakiś gorset jak proponowały nasze doświadczone mamy.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png