Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Flawia wydaje mi sie ze kupilam wkladki ktore sie przykleja do stanika, drugie ze musze zmieścić w nim wkładkę formujaca brodawki oba dodaje ok 2 cm! Na grubość ze tak powiem..
mam dokladnie 85B i 85C, ten sztywniejszy mam 85B i jest ciasny w obwodzie ale miseczka ma lekki luz, teraz nosze zwykle z h&m z dwupacka, rozmiar 85D, i miseczka tez jest lekko luzna, a przed ciążą nosilam 75B z h&m, a z innych firm 70C i gdyby nie obwod to bylyby raczej dobre.. Jeszcze dodam ze ten do karmienia usztywniany jest wielkosci jak te co nosze teraz i jak ten miekki C a mniejszy miekki jest teraz dobry. Do tego 85C z dwupacka byl na teraz za ciasny. Moj wniosek: trzeba mierzyc.. bo ja nie zauwazylam zadnej sensownej zależności...

Miila ... masz chyba twój facet nosi za ciebie tę ciąże.. nie dziwie się ze cię ludzie nie przepuszczają w kolejkach, sama bym się nie zorientowała..
..
co do staników... jak mówiłam ja kupiłam 2-pak z H&M takie sportowo-babcine miękkie http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0266769004.html
kupiłam 80C na mnie na razie za duży trochę, ale materiał bardzo elastyczny i z tyłu spora regulacja... chociaz ja ze względu na rozmiar zakładam stanik tylko jak wychodzę do ludzi, zastanawiam się czy w domu dam radę, zwłaszcza nocą, nie wiem czy nie skończy się z pieluchą za koszulą:)

Co do ruchów... ja tak miałam przedwczoraj... nie czułam ruchów tylko takie wstrząsy brzucha, dziś się Iwuś zadomowił nóżkami pod lewym żebrem i zmiana pozycji na prawo niestety nie pomaga... dostaję szału..

Ale miałam sen... śniło mi się ze jestem na wakacjach w ciąży, na jakiś mega dużych basenach, koleżanki mi się pytały czy czuje ruchy dziecka, ja wynurzyłam sie z wody żeby im pokazać a tam pod strojem kąpielowym takie wypchnięte rączki i twarzyczka jakby pod samym materiałem... ja wpadłam w panikę że pękła mi macica i sie dusi i pod skórą samą próbuje wyjść... masakra.. tachykardia z rana przy pobudce przy mega kopniaku...

Co do wakacji... chyba będą u nas w tym roku przy baseniku dmuchanym na podwórku u mojej mamy:)
no chyba ze nie wytrzymamy i pojedziemy na pare dni do gdańska bo najszybciej... ale najfajniej byłoby własnie w jakimś domku ze znajomymi/rodziną żeby na cały hotel nie było wycia w razie jakby Iwo okazał się płaczkiem:)

W takim razie muszę się zaopatrzeć w pedicetamol na wszeli wydpadek... a na kolki słyszałam ze najlepsze sab simplex... czy jakoś tak...

Gość Paulina Noo

Majtynka, Mila piękne brzuszki, ja może tez mój wrzucę jak bede miała chwile żeby zdjęcie zrobić :)
Co do staników to tez muszę sie jeszcze zaopatrzyć w jakiś, bo mam dwa do karmienia, jeden z h&m czarny lekko usztywniany taka pianka jakby, a drugi zakupiony w sklepie położnej w Polsce jak byłam( ohh ile ja tam u niej kasy zostawilam :o) ale jakoś tak uważam ze w żadnym sklepie mi tak nie doradzili jak ona, polozna z 30letnim stażem. Na kolki dała mi tak jak mówi majtynka Sabsimplex, a i jeszcze dodatkowo jak to ona powiedziała 'jeżeli dziecko bedzie płakało przez trzy godziny, a ty zrobiłaś juz wszystko co możliwe i najchętniej wyszłabys z domu' to dała mi takie plastikowe a'la gwizdki, które wkładamy do pupki maluszka i przez świstek w środku uwalniają sie gazy, ciezko to opisać ale jak sie dokopie do nich w stercie rzeczy na małego to wrzucę zdjęcie :)
Heltinne mój mały tez od wczoraj jakoś taki markotny, słabo sie rusza, a jak juz to tylko przeciąga. Chociaż jak go troche pozaczepiam i porozmawiam to odpowiada, może tez spróbuj :)

Co do wakacji to my tez mamy juz plany min. na tydzien nad morze jechac w sierpniu :) ale to przy okazji tego ze brat męża ma ślub na koniec lipca i musimy byc jechac, a co za tym idzie to gdzieś w maju będziemy musieli jechac 550km do Oslo z naszym maluszkiem żeby złożyć wniosek o paszport, wrócić a jeszcze potem go odebrać, masakra... Ale co zrobić, nikt sie w sumie z tym nie liczy..

Ale sie rozpisałam, hoho :D buźka!

Secondtry przykro mi, też byłam zła i czuła się odsunięta na drugi tor … niby można to zrozumieć, ale chyba jeden sezon nart można sobie odpuścić…

Co do staników to mam hotmilk i alles mama są nie do zdarcia, pół usztywniane też są bardzo wygodne. Kupuję swój rozmiar na początek 9m ;)
http://www.lovemum.pl/categories/biustonosze-do-karmienia

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Paulina sprawdź dobrze konieczność osobistego odbioru, bo wniosek musiałam osobiście z dzieckiem i mężem, ale już gotowy z LA wysłano do mnie pocztą.
Poza tym może masz bliżej jakiś polski konsulat honorowy, bo często mają raz na parę miesięcy dyżury i co prawda trzeba się umówić z wnioskiem paszportowym, ale bywa wygodniej.

Gość Paulina Noo

Vena konsulat honorowy jest u nas w mieście, ale dyżur konsula jest raz w roku, w zeszłym byl w lutym wiec to za wcześnie. A na ten rok jeszcze nie ma nic napisane, ale na pewno zadzwonię i sie dowiem :)
Na stronie ambasady pisze ze odbiór chociaż przez jednego z rodziców, ale czytałam tez opinie ze ze względu ze jest to paszport tymczasowy to czasami udaje sie ze jest do odbioru po dwóch-trzech dniach wiec moglibyśmy zostać w jakimś hotelu i poczekać ale to tez sie muszę zapytać..
Najgorsze jest to ze nienchce żeby mój maluszek sie męczył samochodem tyle czasu, ehh..

dzięki dziewczyny za miłe komentarze (miłe, bo mi się i tak wydaje, że brzuch jest już spory i czasem się czuję jak mały słoń :) ).

Takaona zapisałam sobie tą listę od Ciebie, pewnie kupię część z tych rzeczy, bo to prawda, że potem w nocy szukać apteki to masakra jakby coś się działo, choć nie lubię robić takich zapasów.

Staniki coś poszukam, mam ten temat nieruszony jeszcze, muszę na spokojnie przymierzyć a nie kupować online a tu problem, bo niby mi nie wolno łazić, może przy kolejnych badaniach pójdę bo już i tak będę w mieście, a tam akurat mają h&m mama - może coś się nada.

Nat34 jak zdrowko dzisiaj? Choc troche lepiej?

Tak w skrocie na temat mojego Slubnego, chyba go dzis czegos pozbawie...w dniu dzisiejszym laskawie wyszedl z psem na spacer, wzial prysznic i znow spi.A ja sprzatanie, pranie, jedzenie, dzieciaki + jedno na noclegu (ehe, od 14.00...)
no i malowanie, no bo w koncu to moj poroniony pomysl....
Wrrr...jestem wsciekla. Ja sie juz nawet nie ludze, ze mogloby byc inaczej... Niby powinnam byc wyrozumiala, bo on zapier..a nie pracuje, ale brakuje mi choc odrobiny zaangazowania z jego strony. Zwlaszcza, ze wrocil z trasy przedwczoraj i zdazyl juz odpoczac...
O wyprawce nawet nie mysli :( Zapytalam go czy mialby ochote zmontowac lozeczko, probuje go jakos delikatnie wciagnac w przygotowania, a on na to, ze czemu nie, jak juz wszystko pomaluje i ogarne.... Kochany ten moj luby....

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

jeszcze mnie dzis zainteresował temat pasa poprodowego
okazało sie ze w wakacje ide na wesele bo śliskiej mi osoby. Fajnie tylko, że moja waga bedzie jeszcze na górke no i ten brzuch... zaczęłam na allegro przeglądać pasy. Chce kupić przed porodem. Kiedyś pisałyście chyba, że lepsze sa takie z majtkami od razu całościowe, tylko gdzie je dostać?

No tak jeśli będzie konsul w lutym to lipa …
Hmmm…, ale ciekawe że moja ambasada wysyła pocztą … może to ustalenia odrębne z uwagi na wielkość kraju … i dystans do pokonania, żeby odebrać.
Starszemu jechałam i robiłam, młodszy ma tylko amerykański na razie, bo robi się go na … poczcie ;) Klarę chyba przed wyjazdem do polski też tylko w amerykański wyposażę. Przy okazji jak będziemy w Los Angeles wyrobię obu.

Miila taki brzuch był u mnie 2 miesięce temu ;) wspominam z nostalgią…

Nat gdybym sie dobrze czula i ciaża bylaby ok i bez zagrożen, to nie mialabym nic przeciwko temu zeby pojechali. Tez chce dobrze dla Adasia, wiem ze mąż zmeczony (chociaz jest niania i tesciowa i mam na zmiane, wiec nie ma takiej tragedii, ze wszystko sam robi)
Ale sytuacja z mną nie jest taka latwa, im dalej tym wieksze ryzyko odklejenia sie lozyska... Niby jest karetka, ale zawiezie mnie do najblizszego szpitala, a nie do tego gdzie mam lekarzy i ustalony plan dzialania... itd.

Znam meza i widze ze chce wyjechac, poprostu... Tym bardziej mi przykro, ze chce mnie tak poprostu zostawic. Dla mnie ciaza tez jest wielkim trudem i stresem, to nie tak ze sobie leze i pachne i poprostu odpoczywam...
Z checia bym sie zamienila na zapieprz w domu i pracy, zeby nie czuc sie tak jak sie czuje...

Pewnie hormony mi nie pomagają, ale co na niego spojrze, to plakać mi sie chce, a on celowo ucieka, zeby nie zacząc tematu...

Milla dzis ja mam ochotę trzepnąć drzwiami i wyjsc na kilka godzin...

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Gość Paulina Noo

Heltinne ah ci faceci.. Ja jak zaproponowałam mojemu ze może pojedziemy do Ikei, zobaczyć dokładnie łóżeczka i może wanienkę kupić to mi mówi, ze po co i to dopiero za miesiąc będziemy robić :O a bez łóżeczka i komody to nawet poprac i poprasować nie mogę bo sypialnia jak magazyn.. Ja od poniedziałku 31 tydzien zaczynam a o torbie to nawet nie pomyslałam bo bez tego wszystkiego nie mam jak :/ ale według niego mamy jeszcze kupę czasu..
Takaona ja kupiłam pas poporodowy wlasnie w sklepie u tej położnej, chyba Firmy Pani Teresa czy jakoś tak ale jest to tradycyjny pas a nie z majtkami. Taki mi poleciła ta polozna, najwyżej kupie z majtkami jak ten nie zda egzaminu. Tez mam wesele na koniec lipca jak pisałam i chciałabym chciał wyglądać względnie..

Gość Paulina Noo

Heltinne, Vena w sumie to wiem ze tak jest bo znajomi wszyscy z dziećmi musieli jechac. Ale tak jak mówi heltinne zadzwonię w poniedziałek i zapytam sie dokładnie co i jak :) może nam sie uda. Bo jak zgubiłam prawo jazdy to wystarczyło ze poszłam do konsula honorowego i on potwierdził moja tożsamość i mogłam wniosek wysłać listem. Ale dowód osobisty i paszport to dokumenty których nie można złożyć poczta wiec nie wiem. Zadzwonię, zapytam :)

Heltinne, dzięki Kochana za troskę, gardło boli mnie jak fix, próbuję wszystkiego skutek mierny, muszę przeczekać :(

Mnie też dziś mój luby tak wkrewił, że pomimo obolałego gardła karczemną awanturę mu urządziłam...faceci są czasem tak bardzo inni, że aż niestrawni :(

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Hej dziewczyny:) ale sie rozpisalyscie;)
Bylam dzis na wizycie i pierwsze pytanie lekarza brzmialo: czy Pani cos jadla w swieta? Malo przybralam na wadze ale niemmowil zebym cos wiecej jadla. Ogolnie jem sporo;)
Z szyjka ok, mala odwrocona glowka ale wiadomo moze sie jeszcze przekrecac - dzis mam 30 tc i 1 dzien. Waga malej to 1100 g. Zapomnialam zapytac czy to nie za malo ale nastepna wizyta za 3 tygodnie to zobaczymy jak wtedy bedzie.

Pisalyscie wczesniej o mezach, myslalam, ze tylko moj taki jest ale troche mi ulzylo, ze wasi tez tacy czasami chlodni sa. Moj jest programsta i bez kompa nie ma zycia. Wraca z pracy, da buziaka, zapyta jak sie czuje i wlacza kompa. A jak nie komp to bieganie. Teraz np. siedzi i planuje jutrzejsza trase. Jutro wychodzi juz z domu o 6:30, wroci pewnie dopiero na obiad.

Co do sexu to u nas tez kiepsko...na poczatku bylo wszystko ok ale pozniej jak brzusio urosl to maz sie bal a ja nie mialam mega ochoty a teraz troche pobolewa tam i odpuscilismy.

Zazdroszcze Wam urzadzania pokoju, kacika dla dzieci. My niestety na razie wynajmujemy mieszkanie - cale 38m i nie mam jak podzialac ale cos bede musiala wykombinowac dla mojej ksiezniczki:)
Marze o wlasnym M...

Milego i spokojnego wieczoru Wam zycze

Secondtry i Heltinne ja to bym chętnie Waszych mężów tak konkretnie w dupe kopnela! Tak na otrzezwienie. Rozumiem ze jeden ciezko pracuje a drugi tez zestresowany cala sytuacja, ale obie nie macie latwych ciąży do tego Heltinne ograniczenia ze strone reki i biodra, jesli dobrze pamietam, i takie zachowania, faceci sa słabi! Najgorsze jest to ze Wy macie prawo byc zle, ale nie powinnyscie bo to szkodzi dzieciaczkom..
Secondtry a jakbys tak mu napisala, toco nam przed chwilą o swoich obawach, skoro ucieka bo nie chce sluchac? Sama nie wiem...

dziewczyny dziekuje za wypowiedzi w sprawie farb. Milo.
Kinia oj nieładnie Ci mąż powiedział, przeciez masz lezec.

W poprzedniej ciazy moja tesciowa biegala myla okna zebym rak nie podnosila a raz sie spieszyla i zebym powiesila jej pranie. Sznurek wysoko wiec zadna roznica od okien;D teraz w sumie normalnie wieszalam swoje pranie i nic mi sie nie odkleja a tak strasza.
Secondtry hmm sama nie wiem co myslec o Twoim mezu, z jednej str super tata, z drugiej zawalil na linii mąż - żona.

A ja Wam sie przyznam ze jak lezalam w szpitalu i maz latal do mnie duzo mial na glowie i praca itd. I gadalismy ze juz nie mamy sily a w jedna ndz nie odbieral ode mnie tel a juz bylo poludnie. Ja juz mialam mysli ze moze zabalowal chcial odreagowac bo juz byl na wykonczeniu. Bylam zla. Myslalam ze moze wypil w najlepsze z kumplami a ja w szpitalu (oczywiscie on tak nie robi). Sygnal byl. Okazalo sie ze zmarla babcia i wszyscy siedzieli razem. Ah nie spodziewalismy sie. Jaka ja glupia odrazu juz głupie mysli itd.
Moze po prostu sytuacja nie zawsze jest taka na jaką wyglada.
Yh. Ale nie powiem czasami tez cos walnie. taka prawda ze kocham go za wszystko, ale nigdy nie dam sie olewac i ponizac.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Paulina niestety pewnie masz rację. Mi się nie śpieszy więc odpuszczę sobie jazdę do ambasady, bo bardzo nie lubię Los Angeles…
agulaaa mój też programista … przybij piątkę, wiem o czym mowa :D

Co do wakacji to temu dofinansowanie, że jedzie cały wydział męża i mają wynegocjowane promocyjne ceny plus lot w obie strony męża jest za free … niestety jeden termin … trudno najwyżej pojedziemy na jakiś długi weekend w innym czasie. Niestety walnie nas koszt podróży do polski pod koniec roku :/

Agula, Vena, Nat to i ja przybijam piątkę, bo mój też programista :P chwała, że ja nie programuję, bo przepadlibyśmy w świecie komputerów (też skończyłam informatykę).

Secondtry nie wychodź, nie ma sensu, to nic nie da, a wiesz dobrze, że się do tego nie nadajemy teraz :) choć jak ja o tym pomyślę to mi zawsze przykro, że mąż by za mną pewnie nie poszedł tylko czekał aż wrócę, ech :P zaszyłam się ostatnio zamiast tego pod kołdrą, możesz dać mu do zrozumienia co i jak, ja bym na pewno sobie nie odpuściła, ale tak by Adaś nie wiedział, że masz coś przeciwko, on na pewno się cieszy. Tule mocno :*

Ten pas poporodowy ma mocno obciskać Vena? zakładamy go od razu czy po zdjęciu szwów?muszę się w to zaopatrzyć koniecznie.

Jejku zaczynam się denerwować, tak jak mówicie dziewczyny - sypialnia to kompletny magazyn, wszędzie kartony... wsadziłam co prawda ubranka małego do komody ale cała reszta jest po prostu wszędzie :(