Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej trudno uczulic sie od braku chemii raczej od jej nadmiaru,zwlaszcza na wczesnym etapie....
Przetestowalam rozne pampersy czy dzidziusie na swoich. Jestem za woda, ewent.z odrobina mydelka przy kupce. To dla mnie jak wybor jak np.miedzy sokiem wyciskanym z owocow a napojem. To moje bardzo subiektywne zdanie,nie trzeba sie z nim zgadzac.
A i znalazlam chusteczki przeze mnie osobiscie testowane na dziesiatkach maluchow. Namoczone w wodzie miekna, sa b.delikatne. Niewiele sie ich zuzywa bo sa b.wytrzymale i dosc duze. Nie wirm tylko jaka jest ich dostepnosc w PL.Wklejam foto

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39121.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Byłam wczoraj z mężem w Ikea. I kupiłam przewijak stojący. Przy synku tego nie miałam i przewijałam go na łóżku.mój kręgosłup to odczuł. Kupiłam taki najtańszy bo i tak jest na parę miesięcy wiec nie ma co przepłacać i zobaczyłam super rozwiązanie. Na ten przewijak idealnie pasuje wanienka wiec nie trzeba kupować stojaka.a do tego kupiłam tez serię pojemników zawieszanych na bokach przewijaka.jest jeszcze półka pod blatem gdzie można trzymać podręczne rzeczy w koszyczkach.nie mogłam się też powstrzymać i dokupilam do kompletu przewijak dmuchany i prześcieradło na przewijak.

miila ja robie zamówienie w internetowej aptece z dostawą do domy;) wychodzi dużo taniej i bez kolejek;) kupuje pudelkami np opakowanie gazikow jałowych czy soli fizjologicznej.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

o, Flavia ja tez lubie Ikea ze wzgledu na wiele genialnych rozwiazan, niskie ceny, ale niestety nie ze wzgledu na jakosc ;)
Ja kupilam dla Malenstwa mebelki z serii Hensvik, a do jedenego z 2 regalikow mam dostawke-a dzieki temu przewijak. Tylko lozeczko wydaje mi sie dziwnie niskie...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Bry,

Nie wymiotuje od 5 dni! Szkoda tylko ze mnie mdli nadal i caly czas czuje rzyga pod gardlem... Zazdroszcze Wam ze mozecie juz zyc normalniej...

Co do kosmetykow, to moglo sie wszystko zmienic przez ostatnie 6 lat. Ja bardzo chwale sobie dzieciecą linie SVR szczegolnie plyn do kapieli zamiast Oilatum parafinowego oraz kosmetyki i chusteczki Mustela Bebe. Jedyny mankament tu to cena chusteczek wiec zamiennie uzywalismy pampers sensitive. Mimo dobry wynikow u sroki rossmanowe kosmetyki i pieluszki podrażnialy skore nawet jak mlody mial juz rok.

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

heltinne masz racje ze jakość Ikea pozostawia wiele do życzenia ale przekonałam się ze wole zmieniać meble co 5 lat niż wkurzać się patrząc na meble za parę tysięcy które wyglądają po 5 latach tak samo jak te z Ikea ale wyrzucić juz szkoda.no i się nie znudzi wystrój bo co kilka lat bez żalu można wszystko zmienić.
secondtry to jest już postęp! Mdości da się już jakoś znieść. SVR stosuje mój mąż.dostał kiedyś na próbę od kosmetyczki i tak już mu zostało ale nawet nie wiedziałam że jest seria dla maluszków.

Heltinne piękny masz brzuszek :-) u mnie 20 tydz. i prawie nic nie widać...
secondtry już jakieś postępy :-) na mdłości spróbuj wypić pół szklanki coli. Wiem, że niezdrowa, ale położna mi tak zaleciła i pomagało :-)
Co do Ikei również uwielbiam ich rozwiązania. Myślałam nad przewijaniem, ale póki co mieszkamy w małym mieszkanku i ciężko będzie wszystko pomieścić.
aaa wrócę do wątków na temat kołderek. Dość dużo czytałam o tym i postanowiłam zaopatrzyć się w woombie. Wtedy już kołderka nie jest potrzebna :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Dziekuje Ansta :) U mnie tez nie bylo dlugo widac przy 1 ciazy, drugiej troszke...a przy 3.... ciezko przeoczyc ;)
Co do braku miejsca, cos o tym wiem, bo mielismy w PL kawalerke 32m kw....
Przewijalam przewaznie na sofie, a czasem w lazience na pralce. Coz, trzeba bylo sobie jakos radzic.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Anna 200% potwierdzam zalety wynikające ze wzmocnienia mięśni głębokich kręgosłupa. W ciąży, jeśli nie mamy ich wcześniej wyćwiczonych to masaże są dobrym ratunkiem, ale wrzucę później kilka ćwiczeń, które nawet przy zagrożonej ciąży można robić, bo są mało inwazyjne. Polecam piłkę tenisową ;) działa cuda w ręku faceta, a kiedy nie ma nikogo w okolicy to idealnie pomaga dotrzeć do "tego" punktu przy pomocy ściany ;)
W ciąży jeszcze dowala kręgosłup owi relaksyna…
Co do wszystkich rozwiązań i akcesorii to naprawdę na początek sugeruję minimalizm i notowanie pomysłów/rozwiązań, które wydają się dla nas pasujące i wprowadzanie ich w miarę potrzeb … bo to, co sprawdza się u innych nie musi u nas … klin wygodna sprawa, ale u mnie za niego robi złożony koc, bo mam mało miejsca na trzymanie takich rzeczy… ręcznik z kapurkiem, tylko na pierwsze tygodnie życia, bo chłopcy w ciągu 2 pierwszych miesięcy osiągają wzrost na 96-99 percentyli i muszę ich wycierać normalnym, super miękkim ręcznikiem kąpielowym itp. itd ;) a szczotka do włosów dla dzieci robiła za gryzak :D
Tak z mnie natchnęło z rana na pseudo mądrości życiowe, wybaczcie :)

Flawia ja też bardzo sobie chwaliłam przewijak dobrze dobrany do swojej wysokości to jest duża ulga dla pleców.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

anna205 najtanszy;) za 89 zł. Sniglar. Ale zadziwiająco bardzo stabilny bo porządnie go obejrzałam w sklepie.jak wejdziesz na dzial "stoliki do przewijania i pielęgnacja" w Ikea dla dzieci to jest ten przewijak i inne akcesoria o których pisałam.
haltinne u mnie królują komody Malm;) i to biale bo kurzu nie widac i bo sa najglebsze. Kupiliśmy wczoraj jeszcze jedna dla małej i mój mąż chyba z 20 razy przy składaniu wypowiedział slowo"dziadostwo".ale sam widzi co się stało z naszym stołem i ławą z litego drewna dębowego. Żeby go przekonać sprawdziłam cenę komody z tej serii z litego drewna- 4 tys.;)

@Heltinne - piękny brzuszek, zazdroszczę! :)

@Madzia_M - ja mam tą samą serię i uważam, że olejek jest genialny. Sroka o której wspominałam już sto razy, zrobiła analizę Babydream dla maluchów - Tekst linka

@Secontry - Dzień dobry! mi dziś mąż policzył, że też nie rzygam od 4 dni (ostatnio w sobotę), więc chyba jest progress :) rano też mi niedobrze, ale jak już zjem to względnie. Trzymam za nas kciuki :D to SVR zaraz sobie zobaczę i poczytam składy. Mi się zdaje, że i tak nie da się chyba kupić idealnie, żeby wszystko pasowało. Chciałabym zachować zdrowy rozsądek i nie robić zapasów, bo nie lubię wyrzucać.

Ikea ja mam czarną Hemnes w sypialni, ale to dwóch latach wygląda fatalnie i będę się jej pozbywać. Muszę kupić większą z myślą o maluchu, bo jego rzeczy i łóżeczko na początku będziemy mieć w sypialni. Jak będę robić pokoik to wizji mam milion, na pewno kupię starą szafę z drewna, sama wezmę w rękę szlifierkę i przerobię ją na swoje potrzeby i wizję (chcę zrobić coś podobnego do załącznika). Póki co nie mam pomysłu na łóżeczko tak by względnie pasowało do sypialni (to akurat moje cacuszko zrobione od początku do końca tak jak chciałam, dominuje kolor szampana, granat i czerń, podłoga zaś jest czysto biała).

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39144.jpg

Hej dziewczynki ja to się opuszczam na forum .Jeju piszecie tyle o wyprawkach a mi się tak nie chce biegać po sklepach i tego wszystkiego kompletować. Myślę że zacznę tak coś około stycznia,lutego.
Dużo rzeczy mam,ale dużo oddałam,sprzedałam lub wyrzuciłam. Mój partner upierał się że skończymy na 1 dziecku.Jakoś udało mi się go przekonać ,włącznie z groźbą zmiany reproduktora. Powiem Wam że ostatnio miałam takiego stracha,dostałam biegunki i do tego zaczął mi się stawiać brzuch .Na szczęście magnez i no spa pomogły.
Dziewczyny z Wrocławia znalazłam coś takiego.Ja osobiście nie idę bo mam cc ale może któraś się skusi
http://mamagaja.pl/wroclaw/terminy-i-zapisy.html

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

@Kodomo ja czytałam o tej mama gaja, opinie nie są zbyt dobre, więc polecam dziewczynom z Wrocławia jednak udać się gdzie indziej. Moja koleżanka była na kursie weekendowym tam i ja chyba też wybiorę się tylko na taki - tak jak i Ty, będę miała CC. A Ty kochana zdecydowałaś już gdzie będziesz rodzić? Dobrze, że już dobrze, może te drobne skurcze to już te przepowiadające?

Widzisz ja widziałam że to moja koleżanka poleca z kolei .Co osoba to pewnie opinia.Ja tak jak ostatnio mam cc na klinikach bo tam mój lekarz przyjmuje i robi mi osobiście. Gdybym miała rodzić naturalnie to wybrałabym Kamińskiego i zapłaciłabym położnej.Wszystkie koleżanki które tam rodziły były zachwycone i żadnej nie nacinali krocza.
Któraś ostatnio pisała o lękach dotyczących macierzyństwa.Ja też mam przemyślenia jak sobie poradzę z dwójką ,szczególnie że mój syn strasznie choruje i już widzę jak zarażają siebie nawzajem.
Do tego nie wiem jak pomieszczę wszystkie ubrania,zabawki,kosmetyki itp... Raczej nie jestem pedantkom co ma wszystko poukładane...ehhhh Na wszystko mi brak czasu,zwłaszcza że dorabiam w domku i tak 2-4 h mi to zajmuje.

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Vena, Miiladzieki, moze ja rzeczywiscie troche przesadzam, a brzuch nie jest taki wielki..? Ale po tym jak polozna zmierzyla i powiedziala:o duzy, moze blizniaki? tylko utwierdzilam sie w przekonaniu, ze jest ponad norme.

Ja traktuje Hemnes jako baze, podklad, bo jest b.neutralny. A ze uwielbiam dodatki, zmieniam czesto zaslony, poduszki i inne drobiazgi, w zaleznosci od pory roku moj dom wyglada inaczej(aktualnie w szarosciach i pastelowych fioletach)
Bialy to podstawa , nawet psa mam pod kolor :-D
Miila komodka jest slodka
Chyba nie mialabym serca przemalowywac antykow, gdyby to nie bylo absolutnie konieczne. Bylam w posiadaniu cudownej ponad 200-letniej komody, sprzedalam ja jakis czas temu gosciowi, ktory stwierdzil.ze ja przerobi na bialo, mialam ochote wycofac sie z transakcji....

Kodomo przeciez duzo prosciej jest kupowac przez internet, czesto duzo taniej. Ja przed laty oddalam wszystko i musialam teraz zaczac od zera.
Ale kupuje przede wszystkim uzywane, tak jak np.mebelki o ktorych pisalsm, caly komplet w cenie 1 nowej szafki, stan idealny, bez najmniejszej rysy.
Przy trojce dzieci wydatki sa spore, zreszta nie trzeba wydawac fortuny na wyprawke...

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39151.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆