Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

@Anna205 - ja się zdecydowałam od razu z uwagi na to, że zwiększa się wiarygodność całego badania z 85% do 95%, a to jest spora rozbieżność wg. mnie. Ale z takimi małymi przyziernościami chyba nie ma co szaleć, u nas jest w zasadzie na pograniczu (choć czytałam że ok jest do 3mm), dlatego tak czy inaczej bym zrobiła.

Dziewczyny, ja postanowiłam wyjść z domu, zrobiłam sobie wycieczkę samochodową, Odebrałam inposta, odebralam wyniki badan, zrobilam male zakupy. 1,5 godziny minely szybko i na koniec wyladowalam w McDonalda zaliczylajac frytki i chicken... samo zdrowie:) ale juz mialam mega odruch wymiotny, ze sie balam czy dojade.
Teraz odpoczywam, padam na twarz jakbym nie wiem co robila.
Też sie tak szybko meczycie nadal?

Ale najważniejsze, ze cytomegalie przechodziłam przed ciążą, awidność pokazała, ze miałam ją ponad 3 miesiące przed badaniem, czyli nie w ciazy, ufffffff do kwadratu!

Witaminy D3 mam na granicy dołu, wiec musze zaczac brac witaminy ciazowe... co u mnie równa sie rzygiem znowu... omg!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

@Secondtry - ciesze się i uff razem z Tobą! ja mam wizytę za tydzień w czwartek to będę pytać lekarza o tą cytomelagie, bo mnie nie skierował w ogóle.
McDonald spoko na akcje prawie rzygowe, mnie raz już uratował po stokroć! spróbuj sobie łykać ten Femibion 2, ja to biorę i jakoś mnie po tych tabletkach nie ciągnie :)

Miila no dziewczyno oblecialam te linki Niektore znalam ale teraz tez zrobilam sobie specjalna zakladke to szybko bede do nich wracac Nie moge ich pokazac mezowi bo zbankrutujemy i utonieniemy w tonie kocykow ;)
Mi lekarka powiedziala ze przeziernosci zalezy od tyg ciazy i dlugosci dzidzi tzw CRL i norma utrzymuje sie do 3mm
secondtry ja jak jestem na miescie i widze MC to poprostu lykam sline o smaku cheeseburgera Nie potrafie sie powstrzymac i choc jednego na smaka Tyle ze mam zwiekszony spust wiec wciagam 3-4 Juz nic mnie nie obchodzi zdrowa zywnosc jesli tylko cos nie wraca :)

@agabalbina - my też utoniemy w tonie kocyków :) wszystkie wydatki muszę też mężowi 'dozować' :) wczoraj mu pokazałam wstępną listę to się zapytał czy wszystko jest potrzebne :) a odnośnie Maka no to ja też przełykam ślinkę i na cheesburgera chyba nigdy nie przestanę mieć ochoty!

Z tym kurczakiem z Kcf albo McD to bardzo dziwne, bo w domu każdym kurczakiem nie zaleznie od sposobu przygotowania i ilosci puszczam pawie dalej niz widze, a tym w hamburgerach sieciowych jeszcze ani razu... ciekawe, moze jednak sprawdzaja jakosc tego miesa bardziej, zachodze w glowe dlaczego tak reaguje.

Miilatrzymam kciuki za jutrzejsze wyniki. A linki fajne, w moim stylu:)
Ja szczegolnie lubie rzeczy w mamassima, ten szary rozek z kokardką zamawiam:)

Ja teraz szukam koszul do porodu i karmienia jakis fajnych, narazie obciach.... bryy albo prawie 200 pln za koszule ktora przy porodzie wyplamie jak nic.... jak cos bedziecie maily na oku to linki poprosze

Dziewczyny na sam poród i 24h po kiedy najbardziej się krawi polecam męskie T-Shirt, no haute couture to, to nie jest, ale mi szkoda było tych koszulek za 200 pln, zostawiłam je na później i do domu.

Szalejecie z Mc :D ale jak Wam dobrze robi to nie ma co unikać … hehe ja ostanio byłam pół roku temu, jak z gór z dziećmi wracałam… w USA tyłu bezdomnych w McDonald, że nie fajnie wchodzić…inaczej jest przy trasach autostrady wtedy klimat jak w Polsce.

Co do kg, to dziś na wadze +3,5 :( i lekki szok… za to mąż się nawinął z pytaniem przy śniadaniu: " to tak z ciekawości, jak waga w tej ciąży Kochanie "… zachorowałam, ale skubany miał refleks i stwierdził, że pyta się bo świetnie wyglądam …szkoda tylko, że się w ciąży nigdy nie czuję tak, jak on mnie widzi, czyli atrakcyjnie.

Co do ręcznych robótek to zamierzam Klarze zrobić taką zawieszkę nad łóżkiem.

monthly_2015_10/kwietnioweczki-2016_37521.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Hej hej :)
My dzisiaj byliśmy na prenatalnych,wszystko wyglądało w porzadku,NT 1,5mm.Na wyniki krwi musimy jeszcze poczekać. A CRL 6,66-szatańska liczba :P
Termin mi sie przesunął na 21.04.
Następna wizyta 9.12|
Za nas wszystkie trzymam kciuki i życze dobrych samopoczuć ;)

Ooo dziewczyny tu kolekcje tu marki ja tak nie szalalam hehe ja w pietwszej wiekszosc mialam nowych ciuszkow ale tez z second handow oczywiscir ladne ciuszki. U mnie corka byla zazwyczaj na bialo zolto pastelowy roz ale dodatek a tak z\rozu\to mialam tylko jedna z 3 kurteczek i spiochy jedne. Ja mialam tyle ciuszkow ze mimo ze czesto zmienialam to pralam raz na\1,5 tyg. Dlatego nie szalalam ze smykami tylko zwykle dzieciece sklepy. Teraz wszystko\czeka na\2 dzidzie i jeszcze nada sie do sprzedania. Dziecko szybko\rosnie.
Ja mialam\2 kocyki pozniej goscie kupili i tak mialam\4 kocyki i jeszcze ze chrzcin mam 2 nierozpakowane wiec mam\dla drugiego.
Tam ktoras z Was pisala o luteinie mi lekarz jak mialam\zagrozona ciaze powiedzial ze luteine i zakladanie krazka\to\jest dla spokoju sumienia a jak ktos ma urodzic to i tak urodzi takze bralam byle brac.
Gratuluje dobrych badan.
Ja dzis po kilku nieprzespanych nocach przez corke juz padam, plus mdlosci\ktore nie\pozwolily mi na\kurczaka wiec zjadlam platki sniadaniowe, jogurtow nie moge dotknac a w 1 ciazy ciagle jogurty.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Ja już po wizycie. Wszystko o.k., chyba będzie dziewczynka ;)))) Na moje pytanie o usg prenatalne nowy lekarz (bardzo fajny, na pewno zostanę u niego) powiedział że decyzja należy do mnie. I że NT on już sprawdził i jest o.k. (bardzo dobry sprzęt miał w gabinecie). W tym momencie ogarnęły mnie wątpliwości, ale doszłam szybko do wniosku, że jak się nie zdecyduję, to mogę żałowac. Udało się mnie dopisac na sobotę, także szybciej niż wcześniej myślałam, yupi :)))
Chyba też sobie od razu pakiet z pappa machnę, a co sobie będę żałowac.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

A w ogóle, to jutro zamierzam byc ostatni dzień w pracy. Znów mnie zaczął męczyc kaszel. Jak się rozkaszlałam w tym gabinecie, chyba z nerwów, to aż mi się doktor w czoło popukał że ja do pracy chodzę. Ja sama jak się teraz nad tym zastanawiam to dochodzę do tego samego wniosku. Po 2 dniach w pracy jestem zmęczona jakbym tydzień tyrała po 12 godzin.
Secodntry, nie tylko Ty się tak męczysz. Ja mam dośc i nie będę się więcej naginac bo to i tak nie ma sensu.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Bardzo lubie mammasima, ale tak realnie kupie tam tylko kilka rzeczy, ceny sa takie sobie jak na ciuszki codzienne, do zachlapania, ulania, kupy albo sudkremu. Do takiej mniej rozowej rzeczywistosci i pokazywania dzieciecia na rodzinnych salonach, wybiore rzeczy z sieciówek, kiedys mothercare mial fajne 6 paki body czy pajaców, musze go odwiedzic po rebrandingu:)

Anna205 gratuluję zdrowej córci. U mnie też dziewczyna, wygląda że w kwietniu sporo się ich urodzi :)

pAleksandra świetnie, że wyniki bardzo dobre, gratuluję!

Miila i Secondtry wy to Dziewczyny szalejecie z zakupami. Dzięki Wam mam strony, żeby znajomym w Polsce prezenty robić :) dziękuję ślicznie za namiary Miila.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Cześć dziewczyny! :-)
nie było mnie tu chwilę a tu tyle stron do nadrobienia :-)
U mnie zaszły trochę zmiany. Jesteśmy już po ślubie. Naprawdę bawiłam się wyśmienicie! Bąbelek był grzeczny jak nigdy! Rodzice jak im puściliśmy filmik z podziękowaniami gdzie była scena w której piszemy 1+1=3 myśleli, że chodzi nam o pieska albo ilość przyszłych dzieci :-) jak powiedziałam mamą, że jestem w ciąży to się dopytywały czy na pewno ja ;-) ogólnie naprawdę wyszło wszystko super. Ale podobno tak każdy mówi o swoim ślubie :-)
My mieliśmy niestety małą przygodę i trafiłam do szpitala, jednak to tylko niepotrzebna panika lekarza i wszystko jest ok. :-)
Widzę, że rozpisałyście się na temat kocyków. Ja polecam stronę: www.kolorowodosnu.pl są tutaj bardzo fajne rzeczy i cenowo przystępne.
Osobiście zastanawiam się nad woombie . Czytałam wiele opinii i tych negatywnych jest bardzo mało. A oprócz dobrego snu nie trzeba już krasnalka przykrywać niczym i nie ma obawy, że sobie buźkę nakryje.
Widziałam, że ktoś wspominał również o whisbear. Również bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem tego cuda.
Mi póki co wymioty puściły. Tylko niestety muszę się pilnować co jem. I uważać bo jak nie zaparcia to biegunka....
Ale się rozpisałam :-) już powoli kończę. Mam jeszcze tylko jedno pytanie. Myślałyście już o tym jak chcecie rodzić? CC czy poród naturalny jak również ze znieczuleniem.

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png