Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
rozesmiana

Współczesna niania

Rekomendowane odpowiedzi

Trudno w dzisiejszych czasach znalezć dobrą opiekunkę, nie wiem czy tylko ja tak trafiam, jedna nie miała podejscia do dzieci, druga ciagle miała jakies żadania. Nie wiem jak mam znalezc dobrą nianie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życie nie jest usłąne różami, jeszcze życie cię tego nie nauczyło? Zakręc się trochę ,popytaj koleżanek jak one znajduja nianie. Ja znalazłam nianię z ogłoszenia ale w czasie "rozmowy kwalifikacyjnej" dokłądnie ja przeswietliłam. Dodatkowo przez pewien czas kontolowałam jej poczynania za pomocą ukrytej kamerki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie ma się co certolić, trzeba dbać o dobro własnego dziecka. Ja kupiłam kamerę w Alfatroniku, powiedziałam konkretnie o co mi chodzi i chłopaki doradzili mi konkretny sprzet: www.alfatronik.com.pl/kamery-zamaskowane-nagrywaniem-rejestrator-detekcja-ruchu-ukryty-stacji-pogodowej-p-896.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nap oczątku praktycznie kamerka była włączona nonstop. Okazało się ze niania wykonywała swoje obowiazki bardzo dobrze, wiec potem włączałam kamerkę już sporadycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, też korzystałam z podobnej ukrytej kamerki, choc sytuacja była trochę inna, bo opiekunka przychodziła do mojej chorej babci. Uważam, że w takiej kontroli nie ma niczeo złego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałam, myślałam i wymysliłam taki sprzęt: www.alfatronik.com.pl/kamery-zamaskowane-nagrywaniem-rejestrator-detekcja-ruchu-ukryty-budziku-pv-fm20-p-1110.html Kasiu ty masz już pewne doswiadczenie, myslisz ze będzie dobry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, Rozesmiana, wygląda na calkiem dobre urzadzenie. Ja miałam kamerke ze znacznie gorszymi parametrami ale uzywałam jej parę lat temu to pewnie i takicj urzadzen jeszcze nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, pozwólcie że dołącze do dyskusji i podziele sie swoimi doswiadczeniami. Jak tam sprawuje się ten budzik? Jestem ciekawa. Swego czasu właśnie w Alfatroniku kupiliśmy z mężem (a raczej on kupił) rejestrator w stacji pogodowej, też do kontrolowania niani i byliśmy z niego zadowoleni, na szczescie okazało sie ze niania była kompetentna osobą. Od tamtego czasu minęło sporo czasu, dziecko wyrosło z niani, ale rejestrator nadal nam słuzy, teraz do monitoringu mieszkania, w razie nieproszonych gosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej Biedronka, jak na razie urządzenie sprawuje się dobrze, nagrania są nawet bardzo wyraźne. Na szczęście do tej pory nie zauważyłam niepokojacego zachowania niani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie tak :) teraz jak mam ogólny ogląd jestem spokojniejsza i mogę dawać niani wskazowki jeśli zauważe ze cos pownina zmienic jeśli chodzi o zajmowanie się moim dzieckiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biedronka43
Swego czasu właśnie w Alfatroniku kupiliśmy z mężem (a raczej on kupił) rejestrator w stacji pogodowej, też do kontrolowania niani i byliśmy z niego zadowoleni, na szczescie okazało sie ze niania była kompetentna osobą.

Niestety nie wszyscy mają tyle szczęscia. Info z wczoraj: http://metrocafe.pl/metrocafe/1,145523,18730632,niania-bila-dziecko-po-glowie-bo-probowala-je-uspic-szukaja.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gronka4
biedronka43
Swego czasu właśnie w Alfatroniku kupiliśmy z mężem (a raczej on kupił) rejestrator w stacji pogodowej, też do kontrolowania niani i byliśmy z niego zadowoleni, na szczescie okazało sie ze niania była kompetentna osobą.

Niestety nie wszyscy mają tyle szczęscia. Info z wczoraj: http://metrocafe.pl/metrocafe/1,145523,18730632,niania-bila-dziecko-po-glowie-bo-probowala-je-uspic-szukaja.html

No a nie tak dawno była też ta sprawa niani z Czeladzi która miała pobić 18-miesieczne dziecko tak że w ciezkim stanie trafiło do szpitala. Plaga przemocowa jakaś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No każdy uczy sie na błędach, tylko tu za błedy czasem płacą dzieci. Widziałyscie już tą strone z urzadzeniami przeznaczonymi dla ochrony bezpieczenstwa dzieci? www.alfatronik.com.pl/bezpieczenstwo-dziecka-c-61_62.html mi najbardziej podoba się ta maskotka z lokalizatorem gps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My zatrudniliśmy młodą dwudziestokilkuletnią opiekunkę z serwisu otoniania.pl. Jest z nami od pół roku, nie wyobrażamy sobie bez niej opieki. Dzieci ją bardzo lubią, dobrze się zachowuje, jest bez nałogów. Właśnie bardzo fajny jest ten serwis, bo tam są nianie z całej Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, kolmieVe, trzeba dobrze trafić na właściwa osobe.

Kasia74, no ciekawy gadżet ta maskotka. Ciekawe czy można w niej umiescic też dyktafon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem. Ale jeśli chodzi o dyktafony to spodobał mi się też ten ukryty w klipsie do paska: www.alfatronik.com.pl/dyktafon-w-klipsie-do-paska-p-295.html można przypiac taki dziecku i wiedziec co się dzieje w przedszkolu czy szkole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi