Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

misiakowata30
w tej ciąży pierwszy raz robiłam..trzy lata temu miałam tez robione po dwóch stratach i wyszło,że w przeszłości chorowałam,ale obecnie nie miałam..
Pamiętam jak Kalae pisała,że jak się miało już,to już się ma przeciwciała..
ja jak widać ich nie mam:( no nic..nie martwię sie już tym dzisiaj,bo niuniek miał ze mną nerwowy dzień...wykończę się..
dobrze,że jutro już wizyta i połówkowe..modlę się o dobre wiadomości i fajnie,że zobaczę mojego szkrabka :)

a jaki ty masz wynik teraz a jaki miałaś?
bo to jest naprawdę niemożliwe, żebyś było chora ponownie, nawet mi to mój ginekolog mówił ostatnio.

Ewcia2016
U mnie podobnie jak u Lilijki miał był chłopiec a dzisiaj wyszło dziewczę! Lekarz był jakby zdziwiony ze ostatnio był niby chłopiec. Nawet w opisie juz płeć wpisał. Moje obawy co do szyjki na szczęście okazały się niepotrzebne bo podobno ok 35 mm i wszystko ok. Moje bóle mogą wynikać z zapalenia pęcherza wiec musze zrobić badania moczu. Ogólnie wszystko ok i dzidziuś waży 326g.

Rany jak się ta płeć potrafi zmienić hihi. Gratuluję :)mam nadzieje ze u mnie synuś pozostanie nie zmieniony (chociaż mam zdjęcia ptaszka wiec nie powinno) :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3k9a7suot.png

Ewcia2016 gratuluję :) wiem co czujesz :) na początku czułam lekkie rozczarowanie ale teraz się bardzo cieszę z dziewczynki :)
Reszcie też gratuluję dobrych wizyt.
Misiakowata podadzą Ci odpowiednie leki i będzie dobrze. Ty się niczym nie denerwuj bo któreś z badań musi być fałszywe, oby jednak to ostatnie!
Ernesto bardzo dobre podejście, a on będzie tylko żałował. A dla swojego dzieciątka będziesz najważniejsza!
Kalae my zamierzamy kupić łóżeczko dostawke, tylko wymierzymy czy się zmieści jak już nam szafę postawią bo sypialnia jest skromna w rozmiarach ;) to łóżeczko będzie tylko na noc, a w ciągu dnia będzie spać w swoim pokoiku, więc będziemy mieć dwa dla wygody.
Hmm nie wiem czy miałam coś jeszcze napisać i komu bo mój ciążowy mózg nie funkcjonuje jak należy :)

Misiakowata to zdrowia i odpoczywaj dla maluszka.

Ewcia gratuluje niespodzianki:) coraz wiecej dziewczyn nam sie pokazuje. I super ze lekarz Coe przepadal i wszystko sprawdzil - zawsze to spokojniejszym sie jest:)

Nika kupowalam na stronie producenta bobolider.pl - mial najtansze:P kupilam czesc ale docelowo chcemy miec jakies 20 pieluszek z wkladami plus 10-15 wkladow na zmiane roznych - na noc, mikrofibre, weglowe itd. No i zobaczymy co i jak wyjdzie. Podobno ze te niektore chlonne wklady sa porownywalne do pampersow no ale praktyka pokaze:) i takie jednorazowe wkladki sa sodatkowo np na kupki mleczne zeby nie brudzilo calej pieluchy.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvfone4cp2.png

Misiakowata też mi się wydaje że nie można drugi raz zachorować, może chodzi o to, że podczas ciąży jakbys nie miała toxo to byś znów złapała, bo gdzieś miałas z nią styczność drugi raz, ale że masz przeciwciała, to one z nią walczą i wynik tylko pokazuje to? Nie wiem, wydaje mi się że nie powinnas się martwić, ale daj znać odrazu i zdrowka :*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

W necie tez tak wszedzie pisze ze jak sie juz chorowalo to jest sie bezpiecznym, no ale net sobie ale mi tak lekarz ginekolog powiedziel i dodatkowo doktor z chorob zakaznych, ja tam jezdzilam poniewaz mialam niejednoznaczne wyniki Igg ujemne a Igg dodatnie.

Renia gratuluję dobrych wyników :)
Ewcia gratuluje dziewczynki :)
Miskowata bedzie wszystko dobrze kochana. Nic sie nie denerwuj. Dobrze,ze jutro wizyta. Bedziesz spokojniejsza.
Ja tez nie chce zbyt rozpieszczac dziecka. Okazyjnie napewno dostanie prezent. Podoba mi sie tez pomysl ze zbieraniem pieniążkow. W mojej rodzinie dzieci maja wszystko. Jak robie paczki na Mikolaja to nie wiem co kupic. Moj siostrzeniec codziennie dostaje jakies slodycze od mamy,ktora pracuje w sklepie i jak wraca z przedszkola to zawsze cos musi sobie zabrać ze sklepu a jakby mu nie dala to by byl płacz na podłodze. Nie podoba mi sie to,ale mi nic do tego. Jednak wszystko sie okaże (w praniu) narazie wole niczego nie zakladac :)

eh się przejełam i chyba nie zasnę
---
a tymi pieluszkami mnie zaintrygowałyście, na początku zamierzam pampersy używać w sumie z wygody, ale myślałam przejść na zwykłe później, bo wydaje mi się, że się dziecko szybciej nauczy do nocnika robić.

Wszystkim gratuluję dobrych wyników.
Nie wiem co komu miałam odpisać.
Misiakowata nie denerwuj się, oby do jutra i będziesz wszystko wiedziała oczywiście daj znać co i jak.
Jeżeli chodzi o rozpieszczanie dzieci to jestem takiego samego zdania jak większość z was. Uważam że dziecku nie można dawać wszystkiego co chce, ono wtedy nie będzie potrafiło niczego uszanować. Ale jak to będzie w praktyce to oczywiście się okaże.
Ja jutro idę na badanie połówkowe także trzymajcie kciuki mam nadzieje że wszystko jest w porządku. Czuje co prawda dzidzia ale mam wrażenie że ostatnio tak jakoś słabiej.
Teraz już uciekam spać. Dobrej nocy wszystkim.

Renatka super, że płytki krwi się poprawiły. I Niki też wyniki ok. Super. Dziwnie z tym toxo, też myślałam, że ma się już przeciwciała.

Też bym chciała wychowywać bez rozmieszczenia. To chyba nic dobrego nie wnosi. Mam nadzieje, że nam się uda. Tylko czy dziadkowie będą umieli się powstrzymać. Czas pokaże :)

Ja się nie przymierzam do pieluch wielorazowych. Myślę o Dada z Biedronki.

Kurcze dostałam jakiejś wysyłki na rękach. Od łokcia w dół takie czerwone jakby obtarte. Trochę piecze ale mocno nie swędzi. I następne zmartwienie. Zawsze coś :(

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0accustsf9.png

Ooo super nika dzieki wielkie to poprzeliczam ile mi brakuje i przy nastepnym zamowoeniu moze sie na nich skusze jak dalej beda miec taka promocje:)

Misiakowata medycyny nie konczylam, ale jak tyle jest opinii ze dwa razy ni mozna sie zarazic to kurcze moze faktycznie cos z wynikami jest nie tak?

Bylismy z mezem na spacerku i po swiezym powietrzu, cieplym prysznicu i kostce czekolady stwierdzam ze moge isc spac:P spijcie dobrze ciezaroweczki - do jutra:)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvfone4cp2.png

Ja tez nie spie juz od godziny.... Ale jest tego plus!!! Nadrobilam Was:)

Ja tez dostalam kataru zatokowego dzisiaj... Noi zdycham sobie bo juz mam gardlo obdrapane...
Najgorsze ze w piatek mialam isc do kosmetyczki bo w sobote mam rodzinna uroczystosc 80 urodziny babci.
Kurcze mam zatkana dziurke w nosie i tak mnie to wkurza...

Co do toxo to nie mozesz jutro powtorzyc tego badania? Moze rzeczywiscie popelnili blad w laboratorium.

Nie wiem co jeszcze mialam napisac... Moze mi sie przypomni :)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Ja tez juz nie śpię, mój syn wstal przez sen, pokrecil sie po pokoju i wrócił do lozka. A ja juz nie zasne :)
Te pieluchy wielorazowe to się pierze czy te wklady wyrzuca? Bo jak pierze to chyba by mi się nie chciało...
Misiakowata nie znam się, ja miałam oba wyniki ujemny, czyli nie chorowalam, ale trzymam kciuki :)
Co do rozpieszczania- na poczatku owszem, troche sie rozpieszcza bo dziecko jest małe, samo nie potrafi powiedziec co chce wiec instynktownie sami wybieramy mu to co nam sie wydaje ze chce ;) ale później, przynajmniej u mnie, to się zmieniło. Mój syn wcale nie prosi o dużo rzeczy i wiem ze nie robię mu krzywdy nie zasypując go toną zabawek. Które zresztą są tak drogie ze ręce opadają. Byle jaki większy zestaw figurek czy klocków to koszt 150-200 zl. Ja raczej co jakis czas daje mu pieniadze które zbiera i sam decyduje na co wyda.
A przeciez ubrania tez trzeba kupować, a dla starszych dzieci ceny porównywalne do cen ubrań dla dorosłych. Wiec chcąc nie chcąc nie ma tez nadmiaru pieniędzy na to rozpieszczanie ;) chociaż wiadomo, sytuacje finansowe są różne.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png