Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~justyna_mama
Kasiaamamusia
Kochanie niestety muszę Cie zasmucić, Mikołaj w dzień śpi w łóżeczku ale noc rządzi się swoimi prawami:)
Na Ptaku kupiłam synusiowi sandałki :) i sobie 4 pary butów bo tylko buty na mnie dobrze leżały :)
Po ciąży niby mam tyle kg co przed ale niestety wylewam sie strasznie:(
Mówiłam że po fryzjerze to takie duże dzieci się robią :) Mikuś juz nie płacze ale to była jego 3 wizyta i nawet byl ostatnio podgolony troche maszynką :)

Haha :D:D:D zabiłas mnie tym tekstem o butach :D:D:D na mnie jeszcze dobrze "leżą" torebki i biżuteria ;)

Kalae bo z tym lasockim podobno jest różnie, zależy od modelu. Tak pisały dziewczyny na fb, bo my w zasadzie zmierzyliśmy tylko jedną parę i od razu nam spasowały. Nasze akurat są mięciutkie zresztą oglądała je lekarka w poradni rehabilitacyjnej jak byliśmy ostatnio i mówiła że super są.
Misia Mati to taki dzielny chłopczyk! U nas nie działały ani bajki, ani ulubione piosenki. Mam nadzieję że następnym razem będzie lepiej ;)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, zobaczymy jak to wyjdzie i czy w ogóle :p :D

Jola, Misia dużo zdrowia dla Waszych koleżanek.

~Kalae
Bylam dzis przymierzyc buty Tosi, ale masakra jest z elephanten byl tylko jeden wzor, i do tego 20 za szeroka.
A lasocki kids to porazka jakas, strasznie sztywna podeszwa. Chyba Tosia bedzie bez butow.
Na eobuwie zamowilam tez, ale odeslalam wszystko.

Jak my kupowalysmy to tylko z dwoch modeli wybieralysmy. Niestety kolorystycznie nie jestem zachwycona ale podeszwa jest super i przewiewne i szybko sie wklada i Nela zaakceptowala. A po czym widzisz ze za szerokie bo ja w sumie nad szerokość nie sprawdzalam ale chyba jest ok. Aniieee chyba wiem które z ladockiego kupiliscie bo tam wiszualam tylko jedne z fajną podeszwa i tez sie nad nimi zastanawialam.

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

~Ann1eee
~justyna_mama
Kasiaamamusia
Kochanie niestety muszę Cie zasmucić, Mikołaj w dzień śpi w łóżeczku ale noc rządzi się swoimi prawami:)
Na Ptaku kupiłam synusiowi sandałki :) i sobie 4 pary butów bo tylko buty na mnie dobrze leżały :)
Po ciąży niby mam tyle kg co przed ale niestety wylewam sie strasznie:(
Mówiłam że po fryzjerze to takie duże dzieci się robią :) Mikuś juz nie płacze ale to była jego 3 wizyta i nawet byl ostatnio podgolony troche maszynką :)

Haha :D:D:D zabiłas mnie tym tekstem o butach :D:D:D na mnie jeszcze dobrze "leżą" torebki i biżuteria ;)

Kalae bo z tym lasockim podobno jest różnie, zależy od modelu. Tak pisały dziewczyny na fb, bo my w zasadzie zmierzyliśmy tylko jedną parę i od razu nam spasowały. Nasze akurat są mięciutkie zresztą oglądała je lekarka w poradni rehabilitacyjnej jak byliśmy ostatnio i mówiła że super są.
Misia Mati to taki dzielny chłopczyk! U nas nie działały ani bajki, ani ulubione piosenki. Mam nadzieję że następnym razem będzie lepiej ;)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, zobaczymy jak to wyjdzie i czy w ogóle :p :D

Jola, Misia dużo zdrowia dla Waszych koleżanek.

Ann1ee - możesz pokazać jakie macie, model?

Olija - w silesii byłam, chce z piętą i zabudowami palcami, mierzyła takie brązowe bo z nich była 20, widać było że but jest za szeroki i jeszcze człapał. A które macie?

Gość strrrunka

Olija
~strrunka
HPV obecnie jest obowiązkowa.

Ale... Sa kraje zachodnie, które wycofały tą szczepionkę z racji żniw jakie zbierała.

Co to znaczy?

Jest to szczepionka na raka szyjki macicy.
Ja malej nie będę szczepić. Odsyłam do lektury nt tej szczepionki.

Gość justyna_mama

Melduje sie o poranku mamusie, my już kolejny dzień na nogach od 5:) wina ewidentnie niewychodzącej ostatniej 4 i przebijającej się już dolnej pierwszej 3:)
Strunka
Rozmawiałam na temat tej szczepionki z moim ginem i nie zachęcał mnie zbytnio do niej... A co do szczepienia dziewczynek też czytałam w necie i chyba bym nie chciała żeby moja córeczka była szczepiona, ale póki co nie mam swojej Blanusi więc problem z głowy :)
Jola
Będzie wszystko dobrze z koleżanka moja teściowa miała raka szyjki i już dzięki Bogu prawie 7 lat żyje sobie bez tego paskudztwa jest pod stałą opieką onkologa. Dlatego tak ważna jest cytologia!!!! Moja bratowa 37 lat miała 3 lata temu i też wszystko skończyło sie dobrze w obydwu przypadkach obyło sie bez chemii.

Gość Ciaza3166

Szybka drzemka w aucie, oczy pomalowane, zaraz trzeba wysiadac:D Mala spala dzis 5,5h cyc 4h i pobudka 5:50:-) tak to ja moge spac:-)
Renia! dokladnie! Ty ekspresie! Ja to guzdrala jestem ale tez nie lubie rano sie spieszyc
Czesc Klaudia, co u Was? Buziaki. Fajnie ze wracasz i piszesz

Gość Ciaza3166

Alexann, musialabym spr w ksiazce ale my chyba szczepilismy Bexero. Tylko ze tutaj idziesz na szczepienie, dostajesz co jest i juz. No i wszystkie szczepienia mamy za darmo. Jak to wracasz do pracy???
Lilijka! Superrrr. Mya wczoraj dostala kaszke na kolacje, nie duzo, cycusia i spala 5,5h do pobudki. To u niej wyczyn. Ale nie jestem pewna czy to sprawka kolacji. Udanych wojazy:-)

Gość Ciaza3166

Zazdroszcze Wam tych przespanych nocek.
Anna, okropnosc z tym materacem. A zauwazylas jakies pogryzienia czy cos? Nie wiem czemu takie materace sa w sprzedazy w ogole. My mamy pianke i to drogi materac kupilismy na wyprzedazy akurat a juz jest jakis zwichrowany i nie wiem czy nowego nie zakupic

Gość Czarna.anaa

My mamy materac lateksowy. Dla mnie super i sądzę że się sprawdził. Pamiętam tylko że jak go kupowaliśmy to gdzieś czytałam że do lateksowych najlepiej aby łóżko miało deseczki a nie płytę na spodzie bo jest lepsza wentylacja. Ale jak jest naprawdę to tematu nie zgłębiałam bo i tak łóżeczko które mi się podobało miało deseczki :). O gryce słyszałam właśnie że mogą pojawic się robaki i jak się spytałam pani w sklepie to aż nie wiedziała jak odpowiedziec. Zresztą dla mnie one dziwnie pachniały wtedy jak byłam w ciąży i nie chciałam tego zapachu czuć :)

Gość justyna_mama

Czekałam na męża aż wróci z pracy żeby sprawdzić te robaki bo sama się bałam :| wyjęłam materacyk i okazało się że mam kokosowo lateksowy, nie wiem co mi sie uwaliło z tą gryką chyba dużo o tych materacach czytałam w każdym razie kamień z serca:) ja ze swojego też jestem zadowolona i też mam deseczki w łóżeczku :) polecam materace hevea one mają pełno certyfikatów i poleca je instytut matki i dziecka.

Strunka zmobilizowalas mnie do czytania postów jestem tydzień w plecy :/
Co do spotkania Krk no to chyba ten 2'07 bedzie odpowiedni tj. Niedziela. Fajnie jakby sie udalo zeby sie nas więcej zjechalo =) trzeba tylko ustalic godzine i miejsce =) ciesZę sie na to spotkanie i mam nadzieję, ze nic poważnego mi nie wypadnie =)
W pracy odpoczelam od Martynki bo czasami daje popalić :/ dzisiaj spadla z parapetu. To bylo straszne. Dobrze, ze spadla najpierw na lozko a potem na podloge bo nie wiem jakby sie to skończyło. A plakala tylko chwilkę.
Renia widze, ze macie problem z Michasiem a raczej z Wasza rozlaka. Mam nadzieje, ze szybko sie to ulozy
Strunka M siostrzenica ma miec ten drenaż uszu ale ciągle ma katar. Nic ciekawego :/

Ann1ee nasze.dzieci.sa.teraz na takim etapie, ze ciezko je upilnowac. Nie masz co sie winic =)
Madika super babeczki =)
Lilijka podpisuje sie Ania jest cudowna. Ma taka słodka twarzyczke i te włoski =) super, ze przesypia cala noc. Po niej sie tego nie spodziewalam ;)
Misia calkiem inne sa Twoje posty w porównaniu z tamta praca =) az sie serce raduje =) dobrze, ze jestes zadowolona =)
Martynka ostatnio przebudzila sie w nocy. Telewizor jeszcze chodzil. Wstala w lozeczku i patrzyla na nas. Ja udawalam, ze śpię. Po chwili usiadla, potem sie polozyla i spala do rana =)

Gość Ciaza3166

Jola straszne z Twoja bratowa. Zdarza sie. Oby wszystko dobrze sie skonczylo.
U nas zeby ciagle ida. Jeden po drugim ale powoli wychodza
Mala dzis tak sie zloscila. Wlazi gdzie nie powinna. Krzyczy. Widze ze to powszechne teraz:-)
Kalae, mowisz o tej szczepionce przeciwko wirusowi hpv? Obejrzyj sobie filmik z Danii, co tam sie dzialo po tych szczepieniach prawdopodobnie.
Kasiamamusia buziaki dla Adasia. Dzielny chlopiec

~Ciaza3166
~strrunka
HPV obecnie jest obowiązkowa.

Ale... Sa kraje zachodnie, które wycofały tą szczepionkę z racji żniw jakie zbierała.

Obowiazkowa jest w Pl? O matko!

Nie jest obowiązkowa!! wystarczy poczytać rządowy program szczepień. A wiecie, że teoretycznie można też zaszczepić chłopców na hpv, bo mogą być nosicielami i u nich też może powodować (bodajże) raka prącia i czegoś jeszcze.