Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ann1eee

A u nas koszmarna noc! Nie pamiętam kiedy ostatnio tak się nie wyspałam. 3 zęby na raz nam idą, Młody obudził się o 2.30 z takim wrzaskiem i rozpaczą, że nie wiedziałam co robić. Wyrywał się, darł, wrzeszczał, prężył... nawet flaszeczka nie ukoiła jego rozpaczy. Dałam paracetamol i uspokoił się i usnął. Za godzinę powtórka z rozrywki. Wyjęłam z łóżeczka prztuliłam i usnął wtulony we mnie. I tak 3 razy... Biedactwo. Ale później dospaliśmy do 9.30.
Wczoraj teściowa została z Dawidem w domu w ramach sprawdzenia jak sobie radzą. Jak wyszłam na 11 do okulisty tak wróciłam dopiero ok 19 bo jeszcze zaliczyłam galerię. No i radzą sobie dobrze, także jestem spokojniejsza. Natomiast teściowa mi wyjechała z tekstem, że jak Dawid spał to jej się nudziło więc mi wymyła szafki w kuchni, bo takie brudne były !$#^#&$@ Fronty mam lakierowane, w dodatku na dole grafitowe, więc każdy odcisk paluszka widać... Masakra, będę musiała codziennie lecieć na szmacie, żeby nie usłyszeć potem, że coś było brudne... Może i powinnam się cieszyć, że chce mi pomóc, ale nie znoszę, jak ktoś coś sprząta w moim mieszkaniu...

Gość Czarna.anaa

Ann1eee to ja za Ciebie będę trzymać kciuki w poniedziałek ;)

Współczuję tekstu. Wiem że to ciężko coś powiedzieć ale ja chyba bym jednak zwróciła uwagę. Może coś w stylu niech mama/teściowa w tym czasie odpoczywa lub w ramach rewanżu ty pozmywasz jej szafki. Może taka sugestie zrozumie :)

Gość justyna_mama

Ann
U Ciebie teściowa teksty wali u mnie moja mama z tym, że ja jestem w domu a ona jak tylko wpada to jedzie na szmacie czuje sie jak brudas, autentycznie nawet dochodzi do tego że chowam ubrania z suszarki do szafek żeby nie widziała... Prośba groźba nic nie dociera chyba taki wiek.... Też sie wkurwiam no ale...

Gość kasiaamamussiaa

Cześć mamusie; )
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy;)
Dla mnie dzisiejszy dzień jest wyjątkowy, choć trochę smutny, mój synuś właśnie ma adenotomie i tonsilektomie. .... po około 2h będzie juz z tatą, W z nim pojechał, wiem, że będzie dobrze, ale i tak się martwię trochę, kasę pożyczyła teściowa, w miarę możliwości trzeba jak najszybciej oddać, bo bokiem nam to wyjdzie ; (
Oj tez bym chyba zawału dostała jakby dziecka nie było. ....
Jakoś tydzień temu poprosiłam synka by przypilnował siostrę dosłownie kilka sekund. .... od razu słyszę ryk, wylatuje ta się drze a W auto cofać zaczął, A nic tacie nie mówił, że N na dworze, ja tylko torebkę z domu chciałam zabrać; ( ile wrzasku narobiłam. ..na szczęście tylko na moich nerwach i krzyku się skończyło
Moja córka śpi ze mną i wcale mniej się nie budzi. ......

Kochane Mamusie udanego świętowania i pociechy z dzieci przez przez długie lata :)
Mi moje dziecko zrobiło prezent, godzinny koncert o 5 nad ranem, bo nie pozwoliłam, żeby z cyckiem w buzi dosypiał... :) A wcześniej 3pobudki były. Ale potem nadrobił zarwaną noc. Nie wiem kiedy to nocne karmienie i budzenie się skończy...
Kupiłam sobie dzisiaj butelkę cydru, może otworzymy wieczorkiem, ale potem zawsze mam stres kiedy mogę karmić.

Dzieeczynki WSZYSTKIEGO NAJlepszego z okazji naszego swieta!!!!!:D:D:D

A my z Mezulkiem chorzy jestesmy i ogarniamy 16 rzeczy na raz:( Az mi wstyd ze tak Was zabiedbuje. Nie wiem co u ktorej sie dzieje :( Przepraszam!!!

Jutro mam gosci a w niedziele idziemy na komunie:D Ale stylowe mamy cala 3 :D Powiem Wam ze az sie nie moge doczekac jak sie ubierzemy :D hehehe

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gość Alesandraa

I ja dołączam w tym wyjątkowym dla nas dniu z życzeniami: samych pogodnych dni, dużo uśmiechu i zdrówka dla całych rodzin :)
Ja dziś swoją mamę zabrałam na zakupy (przy okazji kupiłam też coś sobie :)) a od moich chłopców dostałam po czekoladzie:)

Odkąd wróciłam do pracy mam wrażenie, że nie wystarcza mi doby. Cały czas robię coś w pośpiechu. A najgorsza jest świadomość, że za mało czasu poświęcam dzieciom. Jednak brakuje mi siedzenia w domu, wtedy miałam wszystko poukładane.

Misiakowata, dobrze powiedziałaś byłemu szefowi, niech żałuje, że był tak głupi.

An1ee życzę udanego powrotu do pracy i szybkiego powrotu do domu na dłuższy odpoczynek:)
Nie wiem w jaki sposób teściowa powiedziała to do Ciebie, ale u mnie czasem mama zetrze kurze, albo tata uprasuje to co wyschło na suszarce (rzadko, ale zdarza się) i ja tego nie odbieram negatywnie. Sama lubię porządek i sprzątam często (według męża za często, nawet kilka dni temu groził, że schowa mi środki czystości), więc jak rodzice coś za mnie zrobią to i im dziękuję. Ale wiem też, że są osoby (np była niedoszła teściowa), które niby w dobrej wierze coś powiedzą, to aż człowieka gotuje w środku.

Madika życzę zdrówka!

Jeju strasznie mnie denerwuje ciągle wieszajace forum.
Nie było mnie kilka dni bo cały dzień jestem z Olisiem na dworze a tam biegam za nim i asekuruje na placu.
Olis przechodzi ostatnio faze ciągłego buntu złości się bardzo często i po prostu niekiedy wysiadam.
Byłam na prenatalnych w poniedziałek na USG wszystko dobrze, z krwi wyniki w przyszłym tygodniu i na 80% będzie dziewczynka.
Idę czytać co u Was.:))

Olija
Ja tez zazdroszcze weekendu bez malucha a precyzyjniej nocy. W ciagu dnia to lubie spedzac czas z dzieciem swym ale na jakis wieczor z nocą poza domem bym sie wybrala. 12.08 idziemy na wesele i planuje isc bez Neli. Zwlaszcza ze to blisko. Przyjadę przed spaniem ja nakarmic a potem bajla bajla :)
Alexann mamy skierowanie do oklusity. Gdzie Ty bylas z Kacprem? Po pierwsze nie kazdy okulista dzieciecy chce przyjac takiego malucha a jak juz chcą to terminy na listopad (katowice medykow czy ceglana) frustruje sie juz tym szukaniem

Ja byłam na ceglanej. Dzięki Tobie przypomniałam sobie o kontroli i bez zapisu takie małe dzieci.

Jola88
Olija
Ja tez zazdroszcze weekendu bez malucha a precyzyjniej nocy. W ciagu dnia to lubie spedzac czas z dzieciem swym ale na jakis wieczor z nocą poza domem bym sie wybrala. 12.08 idziemy na wesele i planuje isc bez Neli. Zwlaszcza ze to blisko. Przyjadę przed spaniem ja nakarmic a potem bajla bajla :)
Alexann mamy skierowanie do oklusity. Gdzie Ty bylas z Kacprem? Po pierwsze nie kazdy okulista dzieciecy chce przyjac takiego malucha a jak juz chcą to terminy na listopad (katowice medykow czy ceglana) frustruje sie juz tym szukaniem

Ja byłam na ceglanej. Dzięki Tobie przypomniałam sobie o kontroli i bez zapisu takie małe dzieci.

Jolu wlasnie ma ceglanej termin na koniec pazdziernika. Rejestratorka zapytala o wiek i powiedziała ze to najblizszy termin. Moze jesli bylo sie przed ulonczeniem roku z dzieckiem to hjest sie ich pacjentem i wtedy tak dlufo sie nie czeka ale my nie zalapalismy sie przed rokiem. W sumie nikt nas nie kierował wtedy :/

Z calego serca gratuluje dzieewczynki!!! Bedzie parka-swietna wiadomość!!!!

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Gość justyna_mama

Co za noc:( Mikołaj od 2 do 5 zrobił sobie przerwę w spaniu... Ostatnio tak było 4 razy przed szczepieniem myślałam że mamy to za sobą a jednak nie. Ciekawa jestem dlaczego tak może ząbki tylko, że nie płacze jak się obudzi, miałam już takie nerwy w nocy że teraz mam wyrzuty sumienia :| dzisiaj jedziemy na urodziny chrześnicy mojej chyba nie zbyt mi sie chce... Jutro komunia 150km od domu... Jeszcze od wczoraj Mikołaj jest tak dziwnie ciepły pewnie to po priorixie bo dzisiaj mienie nam 10 doba od szczepienia, temp ma tak do 37,5. Pożaliłam sie trochę, ulżyło teraz czas na kawę. Cieplutkiego dnia Wam życzę mamusie i poproszę na dzisiaj troszkę energii od Was:)
Jola super, że dziewczynka jak tak czytam sobie o waszych ciążach to też bym już chciała :) my starania zostawiamy na grudzień żeby w styczniu jak skończy mi sie wychowawczy to być już na l4:) ja bym chciała Gniewka :)

Olis też od 3 dni ma stan podgoraczkowy i jest tak marudny że nie wiem czasem jak reagować. i też minął tydzień od szczepienia.
Współczuje nieprzespanych nocy u nas Olis się budzi ale parę chwil i zasypia jak go przytule.
Lilijka jesteś??? Bo zniknęłas ostatnio.
Kiedy jakieś spotkanie śląskie?

Gość Misiakowata

Kochane moje!!
Nie mam jak Was poczytac..pracuje 6 dzien na rozne zmiany..dzis nawet 9 godzin. No nie mam jak Was nadrobic..
W domu zawsze jest robota i Mati..teraz mam dwa dni wolnego..jutro na grilla jedziemy..moze przysiade.
Mam nadzieje,ze u Was wszystko ok..
Caluje Was i Wasze dzieciaczki :* :*
Wybaczcie,ze nie mam czasu dla Was plis :*:*:D

Gość strrrunka

Bielskie spotkanie...

Dziewczyny, czy na spotkanie bielskie mogę zabrać moją dobrą znajomą? Czy będzie to Wam jakoś przeszkadzało?

Ale to też nic pewnego czy zabierzemy ją w trasę :) dużo zależy od pogody i zdrowia dzieci :)
Mimo wszystko wolę wcześniej zapytać mamusie.

Gość Ann1eee

Kiedy mija głupota ciążowa? Kupiłam młodemu dzisiaj w Rossku 4 słoiki Gerberki i pojechałam do domu. Tyle ze w domu już tych słoików nie miałam... I za nic nie mogę skojarzyć gdzie ja je mogłam posiać... Kosmos

Strunka, jak dla mnie spoko :)

Jestem nieprzytomna i wykończona. Kacprowi idą zęby w tempie hurtowym, i tak w 4 dni mamy obie górne czworki i dolna prawa dwojke. Na pewno przebija się jeszcze druga dwojka na dole i cholera wtóre wie co jeszcze.
Poprzedniej nocy nie spalam od 1, bo albo Hania, albo Kacper, który jak się rozplakal o 3, to 40 min go nosiłam na rękach. Boję się dzisiejszej nocy.

A tak to dajemy radę z dzieciakami :) wiekszosc to kwestia organizacji, idzie coraz lepiej :) chusta mocno mnie ratuje.

Jolu cieszę się że wszystko ok :) i gratuluję corki :)

Wszystkim wracającym do pracy życzę powodzenia i sily :)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jo7esm9i7df8f.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5so7esfvb0ei1q.png

Gość Ciaza3166

Widze ze coraz nas wiecej wraca do pracy. Dajemy rade:-) ale ciezko mi dotrzymac kroku tu na forum. Ostatnio Mala daje czadu przy usypianiu. Do tego mielismy 4 szczepionki na raz brr. Bidulka byla bardzo dzielna ale smok musiala dostac bo inaczej poplakiwala.
Mielismy kilka dni upalow i dzis jak zrobilo sie pochmurno to az buzia mi sie cieszyla. Oszalalam:-)
Martwi mnie ze Mala poplakuje czesciej jak ja zostawiam z siostra. Nie wiem czy to zeby czy cos jej sie tam nie podoba czy co... szukamy zlobka powoli
Nela mowi da a Mya am. Myslalam ze ona taka glodna ale teraz to na wszystko am czy jak chce jesc czy zeby jej cos podac:-) i kreci glowa np pytam sie czy chce pic a ona kreci glowa na tak lub nie:-)
Misiakowata Mati pewnie przy Tobie sie rozladowuje. Zawsze dziecko inaczej sie zachowuje przy poszczegolnych czlonkzch rodziny. Dobra mialas roznowe z szefem haha! Utarlas mu nosa:-) brawo za szybka reakcje
Czas spac. Dokoncze jutro. Spokojnej nocy wszystkim