Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~Ann1eee
Dzień dobry :)
Strunka dlatego ja mojemu P. zawsze mówię na dobranoc śpij szybko zamiast śpij dobrze ;)

Ja też muszę szybko spać, bo mój ranny ptaszek nie ma litości, a niestety mój T też nie, dziś znowu się z nim rano pokłóciłam, bo dlaczego tylko ja mam ciągle wstawać o świcie, przecież to również jego dziecko. Obiecał mi że jutro on wstanie a ja sobie pośpię, raz do roku to szczyt łaski, no ale zobaczymy jak go jutro zmuszę do wywiązania się z obietnicy.

Ja mam 3 okres i jest inaczej niz przy 2 poprzednich. Wtedy jakos Mala mi wisiala na cyckach, czulam ze sa puste jakby a teraz cycki pelne i Mala super spi od kilku dni a tfuuu:-) tzn 2-3 pobudki ale ok i dzis rano spala do 7:15! Tylko ze moj budzik sie wlaczyl o 6:30 takze mam nadzieje ze w weekend pozwoli rodzicom pospac:-)
Ja przed ciaza mialam bolesny okres a narazie odpukac nawet tabletki ani 1 nie wzielam:D zastanawiam sie czy tak juz zostanie czy moze jak skoncze kp to bole wroca...
Nati 6htez niezle. Czas w pracy szybko leci.
Wlasnie siostra mi napisala ze Mya sie wywalila!! I pozniej zdjecia podeslala. Nic jej nie jest ale buuu ja chce ja przytulic
Wiecie ze moja kolezanka kp, nie miala okresu, Maly mial 6 mcy i trafil mu sie braciszek? :-)
Haha Strunka:-) a Ty?
Renia te facety to taaakie zmeczone ze glowa mala:-/
No to milego dnia;-)

Gość Misiakowata

Byliśmy rano z Matim w naszej przychodni po jedne skierowanie no i przy okazji ja pobralam w punkcie krew na tsh i morfo..Wjechalam do gabinetu z Matim..tlumaczylam mu,ze teraz mama bedzie miała kuj kuj..wszystko było dobrze,dopóki pielegniarka nie dała mu naklejki dzielnego pacjenta..Jeju jak się rozpłakał strasznie..Babka mi krew pobrała i dopóki nie ściągneła niebieskich rekawic, nie przestał..Bidulek mój :)
Tydzien temu mial szczepienie w tym gabinecie i jak pani go zaszczepila, a on plakal to mu naklejek wlasnie tych nadawala ,a on nie chcial..Biedactwo moje,jak skojarzył naklejki z bólem,jejuś..
Wrócilismy po 10 i po jajecznicy usnelismy i spalismy ponad dwie godziny :)dalej gnijemy hhee
Ojciec zaraz z roboty wroci a tu obiadu nie ma hehe
Strasznie sie wymarzlam jeju..zanim.usnelam tos ie rozgrzac nie moglam..musze kupic sobie przejsciowa kurtke jakas czy cos z kapturem najlepiej.

Kalae ja nie pamietam,a na dlugo przed powrotem do pracy poszlas na wychowawczy?
Bo wiem,ze mialas wrocic ale jednak zmienilas zdanie.
Jak to jest,bo Mamami mysli nad wychowaczym
A jak sie czujecie z Tosia?

Strunka :D to moja córka lepsza, wstaje ewidentnie niewyspana i marudzi, zamiast dalej spać... czyli szybko się nie wyspia :p
Jola, super wiadomość! :) trzymam kciuki dalej :)
A mój się dziś popisał.. krzyczy ostatnio często, bo Iza mega marudzi.. też mi brakuje cierpliwości, ale on strasznie przesadza. A dziś przegiął, bo trzasnął drzwiami tak, że szyba w nich pękła (a to taka na 75% powierzchni drzwi). Jedyne co, to faktycznie podziałało, bo od razu się uspokoił i zaczął przepraszać... no ale kurde.. Ja go trochę rozumiem, bo sama czasem tracę panowanie nad sobą, ale bez przesady. Chyba musimy iść na jakąś terapię, bez kitu... A Iza strasznie daje w kość... łeb mi pęka.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

~Misiakowata
A dobra!! Znalazlam Twoj wpis o urlopie i wychow.od maja :)

miałam wrócić dziś czyli 13.04 do pracy, wniosek złożyłam 31.03. Złożyłam też wniosek o urlop wypoczynkowy do końca miesiąca czyli 28.04 bo brakowałoby mi tych 21 dni, potrzebnych na złożenie wniosku. We wniosku napisałam że urlop wychowawczy od 1.05.2017 do 30.08.2017. A no i wcześniej rozmawiałam z moim że chce przedłużyć urlop i iść na wychowawczy. Tak w skrócie :)

Gość czarna.anaa

W moim przypadku to z karmieniem o którym pisalyscie się nie sprawdziło. Karmiłam wyłącznie piersią, wtedy przeważnie co 40 min przez 8 do 15 min bo były upały a i tak dostałam okres ;)

Za to znajoma nie miała okresu ponad rok poszła do gin czy wszystko ok a ten jej mówi że właśnie jest chwilę po jajeczkowaniu i zaraz drugi pęcherzyk pęknie więc mogą celować w bliźniaki ;) Okresu nie miała 1,5 roku po porodzie a owulację już tak.

I jeszcze przypomniała mi się znajoma ze studiów która regularnie miała minimalny tak jakby okres do 6 miesiąca ciąży i brak okresu 2 lata po porodzie, ale mówiła że wszystkie kobiety w rodzinie u niej tak mają :)

Jolu tak się cieszę, że wreszcie jakaś dobra wiadomość nt. ciąży :) na kiedy wychodzi Ci termin? Bo u mnie to by był 9 listopada...
Renia - dokładnie, trzeba walczyć o czas dla siebie. U nas jest tak, że w tygodniu ja wstaję do Dawida, bo mój ma codziennie na 8 do pracy. Ale w nocy z pt na sb wstaje do niego mój P. i rano w sb też, zgarnia Dawida z sypialni i idą do innego pokoju a ja sobie śpię :)

~Ann1eee
Jolu tak się cieszę, że wreszcie jakaś dobra wiadomość nt. ciąży :) na kiedy wychodzi Ci termin? Bo u mnie to by był 9 listopada...
Renia - dokładnie, trzeba walczyć o czas dla siebie. U nas jest tak, że w tygodniu ja wstaję do Dawida, bo mój ma codziennie na 8 do pracy. Ale w nocy z pt na sb wstaje do niego mój P. i rano w sb też, zgarnia Dawida z sypialni i idą do innego pokoju a ja sobie śpię :)

30 listopad/1 grudzień. Tak ni się chce spać że nie mogę oczu utrzymać. mój pracuje nocki ale w niedzielę i poniedziałek ma wolne to często ni daje pospać. ja jeż ostatnio często w dzień śpię z małym.

I dobrze Jola! Staraj się jak najwięcej odpoczywać, choć wiem, że przy Olisiu to ciężko ;) i uważaj na siebie :) ciągłe zmęczenie szczególnie przy małym dziecku jest upierdliwe, ale popatrz na to tak, że to dobry objaw rozwijającej się ciąży :)

Gość misiakowata

~Ciaza3166
Mati biedny. Ciocia przytula mocno:-)
Mya caluje. Ale ona to calusna sie zrobila... ma chlopaka! Chlopiec z paczki z pieluszkami:-) ciagle sie na niego gapi i caluje hahaha

haha ma swojego idola :)
Całkiem jak my,jak się wieszało plakaty np.Leo hehehe

Gość misiakowata

~kalae
~Misiakowata

miałam wrócić dziś czyli 13.04 do pracy, wniosek złożyłam 31.03. Złożyłam też wniosek o urlop wypoczynkowy do końca miesiąca czyli 28.04 bo brakowałoby mi tych 21 dni, potrzebnych na złożenie wniosku. We wniosku napisałam że urlop wychowawczy od 1.05.2017 do 30.08.2017. A no i wcześniej rozmawiałam z moim że chce przedłużyć urlop i iść na wychowawczy. Tak w skrócie :)

no właśnie hehe dziękuję :)

~misiakowata
~kalae
~Misiakowata

no właśnie hehe dziękuję :)

moim przełożonym miało być ;)

~kalae
Jola, a idziesz na l4 zamiast na urlop? Będziesz już pytała o możliwość cc? Cieszę się że wszystko d8obrze :)

Wiesz co dziś w ogóle byłam u innego lekarza. Kowalskiego mam 28 kwietnia. Urlop mam do 2 czerwca i nie będę go przerywać bo pracuje w piątki w studium i mam grupę oni mają ze mną dwa przedmioty kierunkowe i kończą koniec mają a nie chce ich zostawić nagle. i w srody często do Częstochowy jeżdżę bo kurs prowadze. więc mam w planach po prostu z piątek mi się skończy urlop a w poniedziałek dam l4. Muszę szefowej powiedzieć i to mnie bardzo stresujd ale jakoś w połowie mają jej dopiero powiem. nie będzie zachwycona. Też się cieszę że wszystko jest dobrze i ma maleństwu nic nie dolega. minus małej różnicy wieku że Olis jest bardzo energicznym dzieckiem a ja mu nie wytłumacze że nie mogę go wziąć itp