Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwia921125
Hej =)
Izulko wszystkiego najlepszego ode mnie Martynki =) :* <3<br /> Madika super, ze impreza sie udała =) a o co chodzi z tym wybieraniem bo na fb nie za bardzo skumalam =D ??
Kalae super, ze impreza roczkowo- chrzcinowa sie udala. Ale racja jak Martynka miala chrzest to przespala wszystko w kosciele i na sali bo mala byla =D
Misia trzymam jutro mocno kciuki :*
Maqdalena to niezle Ci Inga zasypia. To p której ona sie budzi?? U mnie Martynka zawsze zasypiala o 20 po zmianie czasu zasypia o 19- nastej a budzi sie okolo 8. Wspolczuje :/ a przesypia chociaz noce.
Alexan trzymaj sie kochana. Mam nadzieję, ze masz kogoś do pomocy abys mogla odpoczywac ( chociaz wiem, ze to nie latwe) rosnie nam kolejna Hanulka a jak czytam o Twoich wizytach to wspominaja mi sie moje. Kurcze to bylo tak dawno- niedawno =)
Strunka zdrowka duzo :*
Ciaza trzymam kciuki =)

Dzieki dziewczyny za kciuki, Wam wszystkim:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Peonia
Ann1ee
Serdecznie gratuluję :-))

Renia
Młodego zamierzam szczepić najwcześniej w kwietniu, ale priorixem bo po nim mniej powikłań. Bardziej czysty preparat. To szczepionki z żywym wirusem i u nas szczepią nie wcześniej niż po 13 mcu życia.
Na razie zrobiliśmy ospę.

U nas w przychodni też szczepią po 13 miesiącu, dzwonią i umawiają na szczepienie, ale chciałbym najwcześniej w maju. I muszę się spytać którym u nas szczepią.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

~Lili jka
~kalae
Lilijka87
Kamilla daj wam chwile, zaraz się siebie nauczycie :)

Obym się myliły ale coś czuję, że dzień kobiet będzie dla mnie inny niż zwykle...

czyżbyś się szykowała na porodówkę?

Hahaha... Ha-ha-ha... Haha... Ha! Nie wiem co mnie bardziej bawi: to czy moje ciążowe przemyślenia o spaniu Ani w swoim łóżeczku... W swoim pokoju ;)

Czyli co? Cieszyć się mam, że Ania wciąż raczkuje, tak lepiej? Jakieś nieśmiałe kroki robi, ale 2-3 i pada w ramiona ;)
A wiecie co się nauczyła? Na słowa "tuli, tuli" przychodzi się przytulić ;) w ogóle od jakiegoś czasu jest bardzo chętnie dzieli się czułością z rodzicami ;)

Kamila, wszystkiego najlepszego dla Tosi! Niechaj rośnie w zdrowiu!

tak tak do 18 mc na spokojnie, niech raczkuje jak najwięcej :)
ale jak już tak próbuje to miesiąc i myślę, że będzie chodzić, szybko się zorientuje, że tak szybciej i łatwiej, a dodatkowo ręce wolne i można coś przenieść

Tosia też się zrobiła przytulaska, a jak jej mówię choć połóż się koła mnie to przychodzi i się kładzie i robi tam mmmmm

Niesamowite to wszystko jest

~Misiakowata
Mati lubi kanapki z zoltym serem :) Dzis zjadl na kolacje polowke bulki z maselkiem i serem..daje mu tez z Bieluszkiem,jajem,raz z wedlina z kurczaka o dobrym skladzie.

Wlasnie padl..Wypil cala butle trzymajac ją sobie sam..po czym odlozyl i spiocha obok mnie :)) czekam chwile,odloze i zaraz tatus wroci..Obejrzymy serial i lulu..jutro ciezki dzionek.

Ciaza powodzonka !!!! Oby Mya dala pospac i zebys sobie swietnie poradzila i byla zadowolona..daj znac jak wrocisz jak bylo :) oczywiwcie po tym jak sie wytilisz ze steskniona corcia..kciukasy zacisniete.Good Luck !!!:*

Moja myszka musi czekac w kolejce bo jak przychodze do siostry to siostrzenica leci i wiesza mi sie na szyje a Mya taki usmiech piekny strzela i chce ja przytulic natuchmiast ale ktos mnie blokuje:P hihi

Madika
KasiaMamusia
Misia przykro mi z pracą,oby szybko udało się dostać cokolwiek;) właśnie twój przypadek pokazuje,że chcesz pracować a ciężko znaleźć

A ta osłonka baby to za zgodą lekarza pisze,a Dicoflor wiem,że mogę bez porozumienia z lekarzem
Biogaia też ponoć dobra

Przy problemach z kupka lepsza jest biogaia. My wlasnie od lekarza ja dostalysmy ale potem kazal wrocic do dicofloru:D

Wrocilysmy z kontroli od rehabilitanta i wszystko jest super:D Rozwija sie juz normalnie:D Mamy tylko kontrole pod koniec kwietnia jeszcze:D

No i brawo :-) tak trzymac

Ciaza316
~Misiakowata
Mati lubi kanapki z zoltym serem :) Dzis zjadl na kolacje polowke bulki z maselkiem i serem..daje mu tez z Bieluszkiem,jajem,raz z wedlina z kurczaka o dobrym skladzie.

Wlasnie padl..Wypil cala butle trzymajac ją sobie sam..po czym odlozyl i spiocha obok mnie :)) czekam chwile,odloze i zaraz tatus wroci..Obejrzymy serial i lulu..jutro ciezki dzionek.

Ciaza powodzonka !!!! Oby Mya dala pospac i zebys sobie swietnie poradzila i byla zadowolona..daj znac jak wrocisz jak bylo :) oczywiwcie po tym jak sie wytilisz ze steskniona corcia..kciukasy zacisniete.Good Luck !!!:*

Moja myszka musi czekac w kolejce bo jak przychodze do siostry to siostrzenica leci i wiesza mi sie na szyje a Mya taki usmiech piekny strzela i chce ja przytulic natuchmiast ale ktos mnie blokuje:P hihi

ale fajnie :)

~misiakowata
Witajcie!*
Mam zdrowe dziecko:) wyniki super,tarczyca zdrowa :)))
Ja po wyrwaniu osemki..z doktorem niezle sie nameczylismy..wzielam mocne znieczulenie..mam tez brac 6 dni antybiotyk.Niestety kp musze odlozyc na pare dni..Na szczescie karmilam tylko w nocy a Mati mm pije..Bede sobie odciagala,zeby nie zaniklo.Wiem,ze damy rade..oby tylko zasypial przy butli jak przy cycu :) po kapieli sie to udaje to zeby w nocy tez tak bylo..
Ząb byl olbrzymi,jestem spuchnieta i wzielam teraz ibuprom mocniejszy.P zabral Matiego z babcia na cmentarz to sobie odpoczywam w wyrku..zaraz hakas zimna kawa i na 16 jade na rozmowe kwalifikacyjna.Trzymajcie kciuki :*
Milego dnia :*

Ty to jednak szalona kobieta jestes;-) buziaki

Madika
maqdallena
Nie dość że od zmiany czasu na zimowy moje dziecko chodzi spać między 23:00-0:30, sporadycznie zdarza się wcześniej a raczej nie przed 22, to od około tygodnia nie może zasnąć przy piersi :( A inaczej też nie umie :(
Oczywiście zaśnie, prędzej czy później, ale wcześniej pocyckała, pokręciła się trochę i spała. A teraz wycycka jedną, wycycka drugą, kręci się, wstaje, marudzi, znów cycka. Piersi już puste, po niej widać że zmęczona a zasnąć nie może. I tak mnie przy tym pogryzła w tym tygodniu że jak ją karmię to zaciskam zęby z bólu bo tak mnie sutki bolą :(
U nas też jest problem w tym że wszystko dzieje się w jednym pokoju, nie ma tego wyciszenia wieczorem.

Zawsze jest troche latwiej jak sa chociaz 2 pokoje.
Mi trudno cos doradzic bo ja musze zawsze polezec z Hanula zeby usnela. Ale tak robie od poczatku i ona albo sie przytuli albo dupskiem odwroci ale musi czuc ze jestem.

Jak musialam ja bujac (pozdrawiamy ciocie Ciaze w pracy:D ) to odrazu pomyslalam wlasnie o Ciazy ze ma tak codziennie. Ale cale szczescie byl to wybryk jednorazowy.

U nas wazna jest melodyjka na dobranoc. A sprawdzalas czy jej sie jie chce pic po prostu?
Innych pomyslow nie mam:(

Tak, ciocia sie tak meczy od 8 mca malego klocuszka:-)

Gość Kamillaaa

dzięki dziewczyny. świętujemy w sobotę, prawodopodobnie ognisko zrobimy, jeśli będzie pogoda. dotarł akurat dziś prezent, piaskownica do ogródka. Zrobiliśmy zbiórkę, i zamiast mnóstwa zabawek, kto ma ochotę to może się dołożyć do placu zabaw. no więc piaskownica już jest. :)

Tosia chodzi szybko wzdłóż mebli, ścian, zaczęła z pchaczem- ale ten nadal za szybki, choć już jest lepiej, bo okleiłam kolka klejem na gorąco. sama długo stoi i zrobi 2 kroczki. ale nadal raczkuje. a czemu im pozniej, tym lepiej??

Tosia nie mówi. tzn ma swój język, bardzo uroczy, uwielbiam to :) od tygodnia dwóch nawija w swoim jezyku jak szalona. ostatnio też stała się nie odkładalna. gotuje zazwyczaj z nią na rękach. wyje, zawodzi dosłownie jak chce ją odłożyć. Już od dawna reaguje na "myju myju" odrazu wskazuje na ręcznik, odrazu się cieszy na to słowo :) tuli tuli robi już od około 2miesięcy myślę. do tego stopnia, ze potrafi do klapka się przytulic jeśli trzyma go w rękach, i wypowiem "tuli tuli". Aha, i robi "cacy cacy" zaczęło się 2miesiące temu razem z tuli tuli, praktykowała na kocie. teraz jak widzi w ksiązeczkach nawet kota czy tygrysa, to robi cacy i tuli. Przeurocze to jest.

Gość Kamillaaa

za to z jedzeniem jest kompletna klapa, bardzo mało stałych posiłków je. zje pare lyzeczek czegoś lub kilka szt makaronu, tylko cycy jej w głowie ( nawet juz zaczęła próbować powiedzieć cycy dziś) chciałam rozszerzać diete prawidlowo wg who, i tak do dupy wyszło. :)

maqdallena
Peonia
Ann1ee
Serdecznie gratuluję :-))

Renia
Młodego zamierzam szczepić najwcześniej w kwietniu, ale priorixem bo po nim mniej powikłań. Bardziej czysty preparat. To szczepionki z żywym wirusem i u nas szczepią nie wcześniej niż po 13 mcu życia.
Na razie zrobiliśmy ospę.

U nas w przychodni też szczepią po 13 miesiącu, dzwonią i umawiają na szczepienie, ale chciałbym najwcześniej w maju. I muszę się spytać którym u nas szczepią.

Może nie być żadnej reakcji ale jakoś wolę poczekać. W sumie planuję szczepić po 15 mcu. Tylko u nas nie ganiają a w niektórych przychodniach bardzo.

o148j44jsuj4r1nc.png

Ciąża, ja tu już nawet nie liczę na to że coś się poprawi ze spaniem w najbliższej przyszłości, ale mogła by ta moja diabolina dać matce choć dwa razy w tygodniu się wyspać ;)

Im dłużej dziecko raczkuje tym lepiej dla jego kręgosłupa.
Inga ładnie chodzi przy wszystki czym się da, ale sama tylko czasem zrobi jeden kroczek, jeszcze nie czuje się pewnie. Ale lubi sobie wstać i postać :D
I gada też głównie po swojemu. Ładnie mówi tylko tata :)
Jak nie chce już jeść to mówi "ne" albo "nene" :) czasem powie "dada" jak ktoś do niej mówi żeby zrobiła dada.
Jak pytam jak robi bocian? to mówi "ke ke" :D A kurka "ko ko"
I czasem gdy coś chce i pokazuje palcem to mówi "daje" czyli daj :)

Gość Kamillaaa

a to ze dla kregosluppa lepiej, to wiadomo. Ja widze ze jeszcze nie jest w stanie utrzymać az takiej rownowagi :) jak bedzie gotowa to pojdzie. :) Tosia ani mama ani tata nie powie, mowi do kotów kici kici, a na pytanie jak robi swinka robi "phryyy" tak chrycha :D

~Kamillaaa
za to z jedzeniem jest kompletna klapa, bardzo mało stałych posiłków je. zje pare lyzeczek czegoś lub kilka szt makaronu, tylko cycy jej w głowie ( nawet juz zaczęła próbować powiedzieć cycy dziś) chciałam rozszerzać diete prawidlowo wg who, i tak do dupy wyszło. :)

U nas z jedzeniem tak samo a nawet gorzej, nie raz po jednej łyżeczce się kończy :/

Kalae dobrze że rozszyfrowałas:))
Ania ja po prostu od zawsze chciałam mała różnice wieku. mam siostrę 1.9 msc młodsza i zawsze wszędzie razem. dodatkowo jak mój Olis jest tak strasznie za mną ciężko mi go zostawić. nie mogę słuchać jak płacze. Dziś byłam w pracy bo koleżanka z dzieckiem przyjechała i poszłam od razu urlop podpisać. Chciałam tylko ręce umyc i wziąć mała koleżanki i urlop wypisać a mały tak strasznie płakał. nie umiem na to zaradzić. W każdym razie do 5 czerwca jak coś wracam do pracy. co będzie to będzie.
Mój Olis świadomie na pewno mówi daj, mama, tata, baba i idę. Zresztą mam wrażenie że jednego dnia mówi więcej a za parę dni mniej. Od jakiegoś czasu w ogóle z towarzystwie innych osób jest taki hmm chichy jeszcze większy przytulak.
Alexan bardzo mocno trzymam kciuki oby Hania zaczekala jeszcze z przyjściem na świat;)
Olis już prawie w ogóle nie raczkuje. Nie wiem jakbym miała go zatrzymać jak on taka torpedka. Jak już dziecko pozna świat na dwóch nogach wydaje ni się że ciężko a my małego nie zachęcaliśmy. Ja tylko raz pie spotkałam że dziecko zaczęło chodzić w 18 msc. Ja się cieszę że mały raczkowal bo się bałam że przeskoczy ten etap a zależało mi na tym raczkowaniu

Jola88
Kalae dobrze że rozszyfrowałas:))
Ania ja po prostu od zawsze chciałam mała różnice wieku. mam siostrę 1.9 msc młodsza i zawsze wszędzie razem. dodatkowo jak mój Olis jest tak strasznie za mną ciężko mi go zostawić. nie mogę słuchać jak płacze. Dziś byłam w pracy bo koleżanka z dzieckiem przyjechała i poszłam od razu urlop podpisać. Chciałam tylko ręce umyc i wziąć mała koleżanki i urlop wypisać a mały tak strasznie płakał. nie umiem na to zaradzić. W każdym razie do 5 czerwca jak coś wracam do pracy. co będzie to będzie.
Mój Olis świadomie na pewno mówi daj, mama, tata, baba i idę. Zresztą mam wrażenie że jednego dnia mówi więcej a za parę dni mniej. Od jakiegoś czasu w ogóle z towarzystwie innych osób jest taki hmm chichy jeszcze większy przytulak.
Alexan bardzo mocno trzymam kciuki oby Hania zaczekala jeszcze z przyjściem na świat;)
Olis już prawie w ogóle nie raczkuje. Nie wiem jakbym miała go zatrzymać jak on taka torpedka. Jak już dziecko pozna świat na dwóch nogach wydaje ni się że ciężko a my małego nie zachęcaliśmy. Ja tylko raz pie spotkałam że dziecko zaczęło chodzić w 18 msc. Ja się cieszę że mały raczkowal bo się bałam że przeskoczy ten etap a zależało mi na tym raczkowaniu

Znaczy siostra starsza o rok i 9 msc
Gość Lili jka

Ze słów wypowiada mama, tata, nie (ma), jeeeeeeest. Kilka ma takich, które przekręca po swojemu. Z odgłosów zwierząt to, część po swojemu, wypowiada kota, psa, wilka (te trzy brzmią podobnie), krowę, sowę, malpę. Hitem ostatnio było syczenie węża :p ale teraz zastąpił go komar :) ma jednak etapy, że coś umie, a potem jakby zapomina, nie powtarza czy nie robi by potem znów to zacząć mówić, robić.
A tak na marginesie, z tego co słyszałam, to mistrzem w naśladowania zwierząt jest Eliza :) pozdro 600!

Ania wcześnie zaczęła raczkować, gdy miała 6 miesięcy. Myślałam, że zacznie też wcześnie chodzić, że jak ja na roczek będzie biegać. Nie zapowiada się, w takim razie na szczęście :) parcia na to też nie mam.

Czemu chcecie odraczać szczepienie MMR? Ania ma wyznaczone 4 dni po urodzinach. Już się trzęse z tego powodu ;( raz, że wiem, że będzie płacz przy wkłuciu. Dwa, że będzie gorączkować.

nati91
No, Madika, tak mi się fartnęło :) choć był plan, żebym nie wracała do pracy, ale no nie było jak nawet zajść w ciążę... a teraz już mniej karmię od prawie miesiąca i nie wiem kurde, może się okazać, że będę musiała całkiem przestać karmić, żeby mi okres wrócił, a nie chciałabym tak. No ale jak trzeba będzie, to trudno.
My będziemy szczepić mmr na początku maja - rok i dwa miesiące, odraczamy chwilę ze względu na ospę.
Kalae, ja też dostałam info o prezencie za grosz, także muszę się wybrać do rosska :)

Ejjjj ja nie mialam info ze mam do odebrania cos. A Wy moze przez neta cos zamawialyscie czy jak? Bo ja tylko do rosska stacjonarnie chodze.

Nati Ize tyle juz karmisz ze to co najlepsze juz jej dalas:D Wiec jak nawet to nie mozesz miec jakis wyrzutow.

No wlasnie ja caly czas sie zastanawiam nad ta szczepionka i nie wiem jak to rozegrac. Jakies jeszcze pomysly? Kalae i Lilijka Wy zawsze oczytane w tych sprawach :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Kalae, sto lat dla Tosi! Niech rośnie zdrowo :*
To coś tam mówią Wasze dzieci :) Iza to ostatnio się strasznie emocjonuje przy oglądaniu książeczek i tylko "dadedebeba" albo "nanenene" takim krzykiem wręcz. Może czyta, co tam jest napisane :D
Madika, wiem, dlatego w razie co nie będę mieć wyrzutów ;) a masz kartę rossnę?
Iza niedawno zaczęła się przytulać, najpierw do zabawek, a potem do nas. To jest takie super, jak przychodzi i się przytula :) ale tylko wtedy, kiedy ona chce, jak nie chce, to odpycha mnie, jak ją próbuję przytulić - zupełnie jak kot :D
Klaudia dla Ciebie też wszystkiego najlepszego! I dla wszystkich kobietek małych i dużych :*
Ciąża, oby Mya się szybko przestawiła! Ja to się boję jak to będzie, jak Iza zostanie z moim tatą, bo my ją usypiamy w łóżeczku, a on jak na razie uśpił ją ze trzy razy i za każdym razem na rękach. Boję się, że mi ją zepsuje :D jutro ma przyjść ją uśpić, bo ja mam wizytę u lekarza, a w piątek zostaje z nią na cały dzień, bo mam wyjazd integracyjny z pracy :D wyjdę koło 9 z domu i wrócę późno - planuję koło 22-23, no chyba że będzie awaria. Pierwszy raz nie będę widzieć córci tyle czasu!

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Gość Lili jka

Wszystkiego dobrego ;)

JA, KOBIETA:

1. Nie czytam żadnych instrukcji. Wciskam guziki, aż zadziała.

2. Nie potrzebuje alkoholu, żeby narobić sobie obciachu. I bez alkoholu daję radę:-)

3. Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"!

4. Najpiękniejsze słowa świata: "Idę na zakupy"

Wszystkim wspaniałym kobietom, tym dorosłym, i tym maleńkim, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :)

Tosiu - Tobie życzenia podwójne, sto lat!

Pozwolę sobie coś wam skopiować z profilu na fb Nie mogę, trzymam dziecko: "Bycie kobietą jest z wielu powodów trudne. Ale to co wydaje mi się najtrudniejsze, to to, że bycie kobietą obliguje do bycia matką. Jeśli tego nie chcesz narażasz się na krytykę, jeśli chcesz, też nie jest zbyt prosto. Przecież nie ma instrukcji obsługi do tych małych stworów, a nawet jak wydaje nam się, że jest, to może się okazać, że do innego modelu niż nasz ;)
Oczywiście rodzicielstwo jest cudowne, co do tego nie mam wątpliwości ale jest też cholernie trudne. Spotkałam się z opinią, że kobiety tylko gadają o tym jaka to ciąża jest straszna i że robią wielką łaskę, że rodzą dzieci. I wiecie co? Jeśli tak "gadają", to moim zdaniem mają do tego pełne prawo :) Najpierw trzeba znieść ciążę (mniej lub bardziej dokuczliwą), poród i połóg bo przecież nie ma innego wyjścia, to kobieta musi urodzić.. Później nie jest prościej. Dodatkowo, nagle u innych ludzi, pojawia się dziwne przeświadczenie, że mogą cie oceniać i stwierdzać czy jesteś dobrą czy złą matką. Przecież urodzenie dziecka nie sprawia, że przestajesz być człowiekiem. Nadal masz prawo do własnego zdania, decyzji i życia :) Powinny być jakieś odgórne nagrody dla mam, chociażby za dobre chęci (myślę, że dodatkowe ręce ucieszyłyby każdą matkę ;) ) Jeśli nie nagrody, to wielki szacunek! W życiu nie jest się tylko matką, jest się człowiekiem, tyle, że z super mocami ;) Matki to kobiety super-bohaterki i zasługują na pełen podziw! :)"

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jo7esm9i7df8f.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5so7esfvb0ei1q.png