Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam sie z Wami dziewczyny, ogolnie jak sie nie ma "jasnej" sytuacji to jest ciezki temat.dlatego chce to jak najszybciej załatwić , żeby zamknac sprawe.dzis jedziemy dogadac szczegoly w lokalu ;)
Dawid wstal.o 7.30 i jeszcze nie padl. Walcze z nim, bo chce isc pod prysznic wreszcie i umyc glowe ;)

Ann
Mój o dziwo o 12tej wciąż nie chciał spać, to go ubrałam i wyszłam na tą syberie tylko po to żeby zasnął. Uszliśmy z 200 m i mały smacznie chrapał więc zawróciłam do domu, rozebrałam i położyłam do łóżeczka i śpi. A ja robię w spokoju obiad.
Wy zapomniałyście do sklepu portfela a ja zapomniałam się uczesać i jeszcze czapkę zdjęłam w biedrze i dopiero w domu spojrzałam w lustro, no cóż.

Madika
Gratuluję postępów małej, mój jeszcze sobie tak nie radzi z jedzeniem, muszę mu częściej dawać próbować.
Jak nie miałam barierki na schody to też cały dzień ściągałam młodego ze schodów i byłam zmęczona i nerwowa bo on ciągle tylko właził na te cholerne schody a ja nie miałam chwili spokoju, a jak założyliśmy barierki to teraz sobie chodzi, bawi się a ja nie muszę za nim latać i się denerwować. Także zakładaj czym prędzej zanim osiwiejesz, nie warto z tym zwlekać.
Ja wczoraj zrobiłam grande mojemu T bo trzyma w przedpokoju w szufladzie jakieś narzędzia, śrubokręty i inne tego typu rzeczy, mały w tym grzebie, ja się denerwuję, mówiłam mu od jakiegoś czasu żeby to przeniósł to on czasu nie ma, ta jasne. I się wczoraj już wkurzyłam, przyniosłam wiadro i wyrzuciłam całe to badziewie i wystawiłam mu za drzwi to on że potrzebuje mieć pod ręką. To sobie miej, ale tak żeby mały nie mógł się do tego dostać, np w zamykanym pudełku którego mały nie otworzy. I nie ma, w szufladzie zostały tylko bezpieczne przedmioty.

Madika
Dziewczyny jestem mega do tylu bo nie mam chwili Wogole. A jak mam to już nie mam siły na nic...
Jeszcze tej bramki na schody nie mam zamontowanej :( Wiec ciagle na schody włazi smyk mały.

Ciąża nie martw się Hanula tez placków nie zjada więcej niż 1,5.

A teraz pochwale się :D Hanula załapała jak się pije ze słomki. Nie jest może jej fanka narazie ale powoli może się to zmieni :D

Ostatnio kuluseczki Hanula jadła widelcem (nie wiem czy Wam pisałam) i to sama :D Łyżeczkę sama do buziaka wkłada i to z kaszka tak zgrabnie ze może tez coś zjeść :D hehe

Co dalej... Chrzciny w parafii załatwiłam na 23 kwietnia. I powiem Wam ze chyba z księdzem gadałam (mówiłam proszę księdza) ale był bez koloratki nawet. I był taki miły i pomocny. I stwierdził ze jak nie uda mi się załatwić sali na 23 a na 2 by się udało kwietnia to on pokombinuje żeby zrobić ten chrzest w niedziele kiedy rekolekcje się kończą. Wiec jestem pod MEGA wrażeniem. Bo wcale nie był miły ksiądz a to był proboszcz. Noi oczywiście 300 zł co łaska :D

Hanulinie idą zeby i dzieją się cuda. Poliki ma jak by z mrozu wróciła paluchy w buziaku Noi szaleje w dzień. Masakra!!!

Nie wiem co jeszcze i nie wiem co u Was...
Ale Tule Was mocno!!!:*:*

To sie dzieje u Ciebie.
Tak naprawdeto raz zjadla 1,5:P i to ja takie malutkie, cieniutkie robie. Dzis mam w dupie. Latam to to to tamto daje i juz mam gdzies. Cyca moze jesc i tyle.
My mamy na dole bramke ale jeszcze szafki w kuchni niezabezpieczone i juz sie zaczyna dobierac do nich

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~kalae
Bo im (księżą) chodzi o to, że dziecko trzeba wychować w wierze. Tylko ja nie rozumiem założenia, że dziecko ze związku ze ślubem kościelnym zostanie wychowane w tej wierze, a to ze związku bez tego ślubu już nie i ksiądz musi się upewniać w tym.

Zadzwoniłam do parafii gdzie chciałabym ochrzcić, zapytałam o fakt braku ślubu, i pani mi powiedziała, że to nie jest wina dziecka i dziecko będzie ochrzczone.

Tego też nie rozumiem, że w jednej parafii nie ma problemu z chrztem a w innej jest

Jest jeszcze takie coś jak dogmat nieomylności papieża, a papież sam ochrzcił dziecko ze związku nieformalnego

To jestdla mnie niezrozumiale. Kazdy ksiadz niby postepuje wg tych samych zasad ale jednak jak przyjdzie co do czego to juz inna sprawa. W podstawowce ksiadz sie uwzial na moja kolezanke i ja do bierzmowania nie dopuscil. Jest wiele takich historii. duzo by opowiadac a mi sie nie chce:P

~strrumka
Hejka!

U mnie dziecię też często z krzykiem się budzi lub bez, ale mega często.
Chyba zeby idą, ale to nie w tym rzecz, bo wczoraj dałam lek i mimo,to,co,chwile pobudki.
Chyba skok rozwojowy. Między 41 a 48 tz... Takze Ciąża moze u,Ciebie też skok???
Mala wczesniej w okresie mniej wiecej skoków rozwojowych podobnie często się budzila. Nawet spanie z nią nic nie zmienia, takze trzeba przeczekać, przeboleć i,bedzie ok.

7 tygodni???? A idz Ty:P

U nas dzis tez kiepsko z jedzeniem i tez tylko mleko, a zjadla mus owocowy i tyle. Zrobie jeszcze te placuszki z manny tylko wytrawne, zobacze co wyjdzie.
A i caly dzien marudzi, a na wieczor pewnie dostanie motorka i spac nie bedzie chciala.

Peonia mialam pisac ale zapominalam, wspolczuje relacji z matka, ale tez jestem zdania ze dla wlasnego dobra trzeba odciac toksyczna relacje, a wsumie to chyba mozna tylko sydkac na tym

Rednails mam nadzieje ze zastrzyk nie bedzie nigdy potrzebny.

Renia74
Halooooo
Jest tam kto ?
Jeszcze pół godz i idziemy się kąpać. Melduję że mieliśmy dziś jedną drzemkę która trwała 1.5 godz.

U nas tez jedna 1,5 godz ale kapiel dopiero o 19.30 a o 20 flaszeczka i spanie :)

Renia74
Ann
Mój o dziwo o 12tej wciąż nie chciał spać, to go ubrałam i wyszłam na tą syberie tylko po to żeby zasnął. Uszliśmy z 200 m i mały smacznie chrapał więc zawróciłam do domu, rozebrałam i położyłam do łóżeczka i śpi. A ja robię w spokoju obiad.
Wy zapomniałyście do sklepu portfela a ja zapomniałam się uczesać i jeszcze czapkę zdjęłam w biedrze i dopiero w domu spojrzałam w lustro, no cóż.

Haha! Dobre

Gość ciaza3166

To u nas 2 drzemki po ok 35 minut i 2 razy probowalam zasnac, ale jak ja przysypialam to Mala sie budzila :P Zaraz kaszka, kapiel i spac pewnie bede kladla ok 18:15, to bedzie 4h po drzemce.
Kalae, otworzylam sloiczek, dalam pianinko i zjadla 100g obiadku ze smakiem. Tata przyszedl to dal corci nalesnika, zjadla... I jeszcze chce kaszke... Chociaz troche.

Gość Lili jka

To ja znów przebijam :p Ani drzemke trwała 3h! Ha! Zazwyczaj trwa do 1,5h a dziś takie cuda ;) i już od dawna ma jedną drzemke. Sporadycznie są dwie, jeśli noc była kiepska lub bardzo wcześnie wstała. Teraz już śpi na noc.

Ciagle mi sie wlacza ta przerwa serwisowa :/ ale udalo sie =)
Martynka jak skonczyla 2 miesiace zle zaczela spac przez dzień. 2 drzemki po 30 min góra. 2 tyg. Temu sie jej pozmienialo i spi 2 razy po 1- 1,5 h CzAsem sie zdarzy nawet, ze spi 2h =) w nocy dalej kolo 4-5 pobudek, ale ostatnio zasypia o 19- 20 a budzi sie po 8rano =)
Kalae ja tez nie rozumiem księży i ich rozumowania. Jestem wierzaca i praktykujaca i miedzy innymi dlatego wyszlam za maz, ale i tak z wieloma rzeczami sie nie zgadzam i nie ufam wielu księża. Nie wiem dlaczego wg jest cos takiego jak odmawianie dziecku. Dobrze, ze chrzest mam juz za soba. Teraz mam na glowie roczek i mi wystarczy =)
Red.nails ja tez mam nadzieje, ze Wam ani omdlenie sie nie przydarzy ani tez zastrzyk nie bedzie potrzebny.
Co.do mojej pracy to w przyszlym tyg siostra ma dostac plan zajec na studiach i koleżanka ma wpasc mi opowiedzieć o tej pracy. Przede wszystkim interesuja mnie zarobki zebym wiedziala czy ta opiekunka wg sie oplaca, chociaz i tak bierze grosze =)

Mały chyba przeczytał, że pisałyście o jednej drzemce i też chciał spróbować ;-) Efekt był taki, że zasnął o 15 na... 30 minut!!! I to wszystko przez cały dzień :-/ Wieczorem zasnął wcześniej, bo po 20 a nie 21-22. Nie wiem co się mu odwidziało z niespaniem koło południai

Hej dziewczyny :)
Daaaaawno mnie tu nie było, ale nie opuściła żadnej strony. Mam czasem kilkadziesiąt stron zaległości, a raz nawet ok 250, ale uparcie nadrabiam :)
Choć czasu na pisanie coraz mniej, bo i na fb też już mniej zaglądam.
Kto mnie zna /pamięta to wie że też mam wymagający egzemplarz i chyba jeszcze długo lepiej nie będzie.
Do ciągłego zmęczenia dochodzą inne trudy macierzyństwa... Łatwo nie jest.
A propo macierzyństwa, to nie wiem kiedy ten czas zleciał, jeszcze tylko pięć dni i koniec mojego urlopu macierzyńskiego.
A za tydzień moja Inga ma swoje pierwsze urodziny :)
No i w między czasie matka też się postarzeje ;)
To tyle na wstępie mojego powrotu na forum :)
Indzik puściła cycka, matka może dalej spać :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

Witam sobotnie. Michaś w nocy nadrabiał kp, wczoraj w dzień prawie wcale nie pił mleka.
No no Magdalena, już za tydz roczek, matko jak to zleciało, teraz już lawinowo posypią się roczki a potem powroty do pracy.
Muszę jechać z kotem do fryzjera, mam brytyjkę długowłosą i tak ją ostatnio zaniedbałam z czesaniem że cała się skołtuniła.