Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość CiemnaStronaMocy

Mąż i żona jadą przez wieś samochodem. Nie odzywają się do siebie, bo są po kłótni. Nagle żona spostrzega stado świń i pyta pogardliwie męża:
- Twoja rodzina?
- Tak, teściowie.

Niuska, zdrówka dla Marcinka!
Sylwia współczuję tych ćwiczeń :( nie słuchaj nikogo - może i by samo się naprawiło, a może nie, tego nie wiesz, a skoro możesz jej pomóc, to warto.
My na weekend jak się wybieramy, to już jest masakra, auto zapakowane, a co dopiero z jeszcze jednym dzieckiem... a chcemy mieć trójkę :D musze busa sobie kupimy :D
Misia, ja przed wyjściem na trening karmię i to mi wystarcza. Tak samo jak byłam na turnieju, to karmiłam normalnie i w międzyczasie biegałam i było ok. Tylko mam stanik sportowy, który mi dobrze trzyma cyce ;)
Jola jaki przystojniak! Ach te dzieci, jak by nie dawały w kość, to i tak kochamy je nad życie :)
Wczoraj wieczorem miałam twardą pierś nagle - nie wiem, czy pomyliłam się w karmieniu, czy co, fakt że rzadziej jadła, ale żeby aż tak... nakarmiłam ją z niej i od tamtej pory mnie boli :( zrobiłam sobie okład zimny wczoraj, a dziś mąż mi kapustę kupił i od rana robię okłady, może troszkę mniej boli, ale nie wiem sama. Jeszcze coś w gardle czuję i mam lekki katar, ale wypociłam się w nocy i tak jakby lepiej. Jak nie urok to...

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Gosia1001
Ja na codzien jezdze gondolka - jeszcze sie Marysia miesci. Stoi pod domem. Ale na wyjazdy potrzebne cos mniejszego i szybko rozkladanego. Pomimo ze mamy mini vana to i tak miejsca nam trzeba z taka rodzinka :) jak dojdzie trzeci to bedziemy na 7 os. zmieniac :)

Misia szalejesz :D ja jak bylam po 7 tyg. na cwiczeniach to z piersiami rady nie dalam, bolaly przy podskokach pomimo ze biustonosz dobry.

U mnie podskoki srednio wychodza... probowalam cwiczyc ale za wysoko i za szybko podskoczyc nie moge:P

U nas nocka fajna. 2 karmienia i nie bylo tragedii z zasnieciem, tylko ok 5 z godzinka dobra bez spania ale pozniej dalysmy rade do 10:-) tego potrzebowalam. Mala wczoraj w dzien jakos spac za bardzo nie mogla wiec moze dlatego spala dobrze w nocy? Kto wie. I wieczorem poczytalam z nia ksiazeczke:-) ale bylo fajnie
Milego dnia:-) u nas dzis fajna pogoda, trzeba sie na spacer szykowac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~przyjazna
Niuska i my trzymamy kciuki za zdrówko Marcinka :)!

Dziewczyny czy któraś używała taka poduszkę ortopedyczną dla maluszka?

Ja kupiłam jakis miesiąc ta podusie dla synka, bo z jednej strony ma bardziej płaską główkę. Z początku na niej spał ładnie, a teraz są wielkie awantury i nie chce na niej spac. Używam jej tylko do karmienia

Gość misiakowata

Sylwia921125
Hej :)
Gosia dzieki :) zaoszczędze dosc troche dzięki Tobie :)
Olija spanie jest super. Ja jestem spioch, mala spioch ( zwiazek idealny :D ) A propo spania. Fizjoterapeutka kazala mi Mala ukladac na noc na brzuszku wiec wczoraj jak twardo zasnela ja obrocilam i spala od 20.30 do 6 rano i jeszcze ja budzilam :D
Misia ja tez sie wybieram na zumbe. Zostały mi jeszcze 2 kg z przed ciazy, ale chcialabym zrzucic 9 kg :) tylko moja kondycja jest w opłakanym stanie. Tak to jest jak sie dupe wozi caly czas ;D
Ciaza ja mogę z nia cwiczyc tylko ona caly czas placze. W domu sie czepiaja, ze jej robie krzywdę ze kazde dziecko tak ma i wyrasta z tego :/

Sylwia ja bez auta,wszędzie z buta a forma też nie teges..ciągle coś boli coś strzyka :D
Gosia no mi zmalały teraz,laktacja się unormowała..ale i tak wrażenie jakby chciały się urwać :D
P.mówi,żebym chustą sie obwiązała :D

Jola sliczny twój łobuziak :)

Lilijka Ania podobna do Ciebie :)

~CiemnaStronaMocy
Mąż i żona jadą przez wieś samochodem. Nie odzywają się do siebie, bo są po kłótni. Nagle żona spostrzega stado świń i pyta pogardliwie męża:
- Twoja rodzina?
- Tak, teściowie.

buahahahaha :D

Nati no właśnie ja tez nakarmię Matiego przed samym wyjściem porządnie,no te z mam stanik sportowy..zobaczę jak to będzie,jak dalej tak kiepsko,to kupie sobie nowy :D

Z ta piersią czytałam wczoraj na fb,a dziś rano moja lewa wylała..Jak wzięłam Matiego o 4 do łóżka na środek tak karmiłam prawą dwa razy,a ta lewa bidula skamieniała..ale juz jest ok..
a nie przewiało Cię ?

Mateuszek dziś miał problem,żeby usnąć przed południem..smok be..tylko na rece..pomogła suszarka..pospał 40 min a wstał z takim krzykiem..jeju..poszłam siku to darł się jak szalony..a on cycusia znów chciał..już jest ok,ale nie ukrywam,że zmeczona juz jestem..ciagle trzeba sie z nim bawić :D
Paweł na remoncie u matki...
Siadam do obiadku..
ziemniary,jajezko i mizeria :D
a co u was dobrego na stołach ?:)

Gość Leniwieccc

~Monimonii
Lilika ale mnie rozbawiłaś!!! raczej trudno zapomnieć, co najwyżej można tampona nie do tej dziurki włożyć;)

Leniwiec jak chcesz kupić mleko na spróbowanie to proponuję Ci taką saszetkę bebilonu na jeden raz, wsypujesz i zalewasz:)

Monimoni, dzieki! A gdzie takie saszetki mozna kupic?
Dla zainteresowanych sportowymi ciuchami - od 11.07 sporo takich rzeczy w Lidlu :-)

Hej hej:)
Ja tez trzymam Kciuki za Marcinka... Moze wybierzcie sie jak wyzdrowieje troszkę na morze, super mu to zrobi.
Moja Wanda dzis wstawała z 4 razy a normalnie wstaje raz:) i za każdym razem śmiech:) jest niemożliwa :)

Powiedzcie mi kobiety mieszkające na piętrach 1+ jak wy dajecie radę z tymi wózkami:)?? Zajechać sie można . Ja to normalnie nosidło kupiłam bo inaczej musiałabym na kilka razy schodzić:/

Gość Monimonii

Misiakowata u mnie będzie barszcz czerwony i ryż z polędwiczką, maminy:)
ja przyznaje się że nie chodzę na zumbę. chodziłam miesiąc, a jak karnet się skończył to zaczęła się sesja u mojego męża na studiach i wyjazdy i nie kupiłam karnetu, teraz też już nie kupię, bo jak wrócę od rodziców to zaraz wyjeżdżam do tej mojej przyjaciółki babci na wieś, a w sierpniu przerwa urlopowa instruktorki. czyli pewnie pójdę znów we wrześniu. ale ja z piersiami nie miałam problemu, w sumie jak karmiłam Ksawcia to czułam lekki dyskomfort, miałam więcej mleka, a teraz nie mam takich napęczniałych piersi, nawet śpię bez stanika. no i moje nie są duże, normalnie c,a teraz d. Ja noszę staniki z taką usztywnioną miseczką, nie lubię innych, sportowych też nie i może właśnie takie sztywne lepiej trzymają taki biust karmiący?

Sylwia Trzymaj się, bądź dzielna, pamiętaj, że Ty masz rację i dobrze robisz. Mam ogromną nadzieję, że wszystko Ci się uda i tak Ci się życie ułoży, że będziesz jeszcze bardzo szczęśliwa i że zapomnisz o tych złych chwilach!!! Myślę, że jesteś bardzo mądrą i odważną osobą i dobrym człowiekiem:*

Niuśka ja też trzymam kciuki za zdrowie Marcinka!

Gość Lilijka87

Ciaza316
Lilijka87
Ojej niuska, trzymam kciuki by to nie było nic poważnego!

Jola jaki Oliś jest duży! A jak poważnie wygląda, jakby był starszy niż jest! Jest młodszy od Ani ale przy nim to ona wygląda na Mniejszą!

Ale jestescie podobne do siebie:-) super

Czyli jestem co najmniej ładna bo Ania to jest piękna! :) dzięki dziewczyny!

Leniwiec bawi się w sportowca?! :p też mi Leniwiec!

Haneczka a jakiej firmy masz nosidło? Bo ja lubię chuste ale mąż to nie chce się wiązać, leń! No i jak w ciepłe dni z małą, poci się od tego?

Gość Monimonii

Leniwiec dobry kawał - jak zwykle;)
Widziałam ostatnio w rossmanie, przy mlekach, nie wiem czy gdzieś jeszcze są, ja mam zapas od mamy tego mleka po 6m (chyba 2), ale raz kupowałam dla Zuzi jak miałam kryzys laktacyjny, kosztuje chyba ok 2 zł, do stałego karmienia się nie opłaca, ale takie 2 saszetki na wszelki wypadek warto mieć. A jest superwygodne, mam to szczęście, że Ksawcia wykarmiłam tymi saszetkami, tylko chyba dwie paczki normalne musiałam kupić, no i na Zuzkę już czeka, właśnie dostałam od mamy:)

Haneczka, ja mam windę:) u rodziców parter, a u teściowej 2p. to już masakra.

Dzięki dziewczyny! my po wizycie. Kaszel ma brzydki, zmiany są i mogą być od ulewania i krztuszenia się:( A Z tym od początku ma problem:( Dostał antybiotyk na 7 dni-Amoksiklav.
Ja też śpię bez stanika już dawno, pierwsze noce kiedy Marcin Przesypiał po 8 godzin to musiałam mieć stanik, teraz się unormowało i śpię bez.
Lilijka, jak ty młodziutko wyglądasz, a Ania cudna!

Właśnie Lilijka, śliczne z Was dziewczyny! :)
Misia, ja też czasem mam twardą pierś, ale po karmieniu robi się normalna i tyle. A teraz pierwszy raz coś takiego. Ale chyba już mniej boli, więc mam nadzieję, że niedługo wróci do normy. No jeździłam ostatnio samochodem z klimą, wczoraj też, więc jeśli już to przez to. Ale na cyca nie wiałam.
A dowcip przedni :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Lilijka Nosidło tula. Jest bardzo fajne... Chustę tez namyśle jak juz wspominałam dziecko czy upał czy zimno najlepiej na golasa i jej za gorąco:/ tata za obszerny nie ma cierpliwości do wiązania:) chustę tez mu zakładałam:) .
Koje dzieckonodkrylo magię krzyku:) tak sie teraz komunikujemy :) matkoooo :) jaj sa.

A co do staników to ja mam tyle pokarmu ze moge pożyczać :) bez stanika i wkładek sie topie w nocy w morzu mleka

~Leniwieccc
~Monimonii
Lilika ale mnie rozbawiłaś!!! raczej trudno zapomnieć, co najwyżej można tampona nie do tej dziurki włożyć;)

Leniwiec jak chcesz kupić mleko na spróbowanie to proponuję Ci taką saszetkę bebilonu na jeden raz, wsypujesz i zalewasz:)

Monimoni, dzieki! A gdzie takie saszetki mozna kupic?
Dla zainteresowanych sportowymi ciuchami - od 11.07 sporo takich rzeczy w Lidlu :-)

Dzięki Leniwiec:)przyda się informacja

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość arwena 89

Dziewczyny trzymamy kciuki za wszystkie chore maluszki, biedactwa...
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu 5w1 i pneumokoki. Misiek waży już 7380g i ma 67cm!! A urodzeniową wagę miał 2900g i 51cm, w piątek Miki kończy 4 miesiące :) powiem Wam że czuć tą wagę w rękach, rozmiar już zakładamy 74 i pampersy 4. Aż się wierzyć nie chce że tak niedawno był taki malutki :)
Strasznie się spłakał na szczepieniu, a teraz śpi już czwartą godzinę... Mam nadzieję że nop nas ominie...
Aga super że Pawełek był taki grzeczny w kościele mimo że był tam dopiero drugi raz. U nas w kościele jest dość ciemno i może przez to Miki był jeszcze bardziej niespokojny. Do tego Miki ostatnio nie lubi jak leży, może fotelik samochodowy wpięty na stelaż załatwi sprawę, albo spacerówka. Jeszcze mamy troszkę czasu, więc mam nadzieję że się przyzwyczai

Haneczkaa
Lilijka Nosidło tula. Jest bardzo fajne... Chustę tez namyśle jak juz wspominałam dziecko czy upał czy zimno najlepiej na golasa i jej za gorąco:/ tata za obszerny nie ma cierpliwości do wiązania:) chustę tez mu zakładałam:) .
Koje dzieckonodkrylo magię krzyku:) tak sie teraz komunikujemy :) matkoooo :) jaj sa.

A co do staników to ja mam tyle pokarmu ze moge pożyczać :) bez stanika i wkładek sie topie w nocy w morzu mleka

Fajne są te nosidełka;) nieźle się czyta twoje posty -trzeba trochę pomyśleć:D

Przyjazna czy twoje dziecię jeszcze tak robi, że witając się z mamą język wyciąga?Tak mi się ostatnio przypomniało:)

Wiecie ja tak narzekam na teściową... ostatnio była,akurat umówiłam się z koleżanką,ciuszki po jej córce odkupywałam...i mówię z kasą poczekasz...na co teściowa ile?to zapłacę:) ja wiem mam tych ubrań po Adasiu,ale takie dziewczęce też muszą być;)

Z tą teorią, że alergen 3tyg to by się u nas sprawdzało,u Nikoli...
Czy jest możliwe, że tylko buźka mocno wysuszona a reszta ciała nie?
Czy zastrzyk po gruźlicy już macie tylko ślad?My nie...i już do położnej dzwonilam czy to normalne... jeśli węzły chłonne są ok to niby może tak być...sama nie wiem...
My dziś zupa na mięsie... Ale obiad Monimoni i misiakowatej to mmmm pyszne,szkoda tylko , że te ogórki nie można:(
Jadłam wczoraj frytki,wieczorem wrzask bo mądra mama gazowany napój się napiła

Gaz mi się skończył,to obiad dogotowany u teściowej:D przy okazji bujałam się z Nikolką na fotelu bujanym ,dałam cyca i usnęła

A ja bez stanika i wkładek mogę też tylko pomarzyć...

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png