Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~kalae
Dzis pobudka 2.16, dawno tak wczesnie nie bylo. Ciekawe.od.czego to zalezy raz o 6 raz o 2.

Moja tez roznie ma pobudki. Idzie spac o tej samej godzinie mniej wiecej, a pierwsza pobudka z reguly miedzy 1 a 4. Raz sie zdarzyla 5. No ale po pierwszej pobudce jesli jest o 1 to jeszcze troche snu bedzie a jak pozniej to z reguly juz krociutko

My wczoraj zmienilismy pieluszki na Pampers. I 2 razy w nocy cale plecy mokre! Kur*e kiedys jak mialam Pampersy tez tak bylo. Niby za luzno moze byla zakladana, ale teraz scisnelam no bez przesady. A kupilam bo akurat w sklepie byly i chcialam inne niz uzywamy bo troszke jej sie zaczerwinila skora kolo Mandolinki :D i chce zobaczyc czy to pieluszki wina.
pije wlasnie herbatke a Mala wkoncu zasnela... Ja juz z moim snem sie poddalam na dzis :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość Lilijka87

Kalae nie pytałam ale ćwiczę dalej bo mówiła, że asymetria jest na tyle mała i wcześnie wykryta, że prawdopodobnie wystarczą dwa tygodnie ćwiczeń. Także mam nadzieję, że za tydzień na kontroli mi powie, że już jest w porządku.

Ciąża mnie śmieszyło jak Ania była noworodkiem i u taty dziobała w poszukiwaniu sutka :)
Co do mandolinki to wiem o co ci chodzi i tak czyszczę ten serek.

Leniwiec się leni!

Olka dla ciebie :) dla porównania moje paluchy

monthly_2016_06/marcoweczki-2016_48411.jpg

Lilijka87
Kalae nie pytałam ale ćwiczę dalej bo mówiła, że asymetria jest na tyle mała i wcześnie wykryta, że prawdopodobnie wystarczą dwa tygodnie ćwiczeń. Także mam nadzieję, że za tydzień na kontroli mi powie, że już jest w porządku.

Ciąża mnie śmieszyło jak Ania była noworodkiem i u taty dziobała w poszukiwaniu sutka :)
Co do mandolinki to wiem o co ci chodzi i tak czyszczę ten serek.

Leniwiec się leni!

Olka dla ciebie :) dla porównania moje paluchy

100 zabaw z tatą wydaje się być fajne:)

Tosia już ogląda 2 rączki, trzyma na wysokości oczu i się nimi bawi, już w ogóle nie bawi się tylko jedną, także wydaje mi się że działa, w ogóle wydaje mi się, że już prosto leży.
Ale wczoraj już strasznie beczała znów, aż mi się też chciało.

Ja właśnie jej usunełam ten 'serek', ale ciężko to szło i jeszcze okruszek jakby do pochwy wpadł, ale wypadł, uff, ja to się tak boje żeby jej coś tam nie zaszkodzić. I jak to między wargami sromowymi wyciągać z góry na dół jak wtedy do pochwy może wpaść? eh

Ciaza316
A co do karmienia to Moja jak lezy i jej wskaze palcem na cycka to juz nie moze sie doczekac karmienia :) nie musi widziec nawet golego. Zreszta raz taty cycucha tez probowala possac :D a jak glosno jej to wyszlo wtedy :)

moja jak jest w pozycji do karmienia to otwiera buzię i się rzuca nawet mi brzuch próbuje ssać jak jej jeszcze nie dam,

a w ogóle to te uśmieszki są takie słodkie, że nawet wstając w nocy jak się uśmiechnie to od razu lepiej wstawać :)

a w sumie to facet też mógłby mieć mleko i podkarmiać od czasu do czasu.

~kalae
Ciaza316
A co do karmienia to Moja jak lezy i jej wskaze palcem na cycka to juz nie moze sie doczekac karmienia :) nie musi widziec nawet golego. Zreszta raz taty cycucha tez probowala possac :D a jak glosno jej to wyszlo wtedy :)

moja jak jest w pozycji do karmienia to otwiera buzię i się rzuca nawet mi brzuch próbuje ssać jak jej jeszcze nie dam,

a w ogóle to te uśmieszki są takie słodkie, że nawet wstając w nocy jak się uśmiechnie to od razu lepiej wstawać :)

heheh też o tym wspomniałam kiedyś P. heheh powiedział,że gdyby miał to by dawał :)
Kiedyś zrobilismy experyment i P.stwierdził,że spróbuje dostawić go do cyca hehehhe Mały próbował zassać sutka,ale coś mu nie pasowało bo był wklęsły hehehe a nie taki jak wentyle od stara(moje) he he he

Leniwiec się nie leni,bywa na fb :)

Bylismy na mega długim spacerze..Byłam w Biedronce pełno tych projektorów było..nie brałam bo my mamy..jeszcze gdyby grał czy coś to był brała za 39,99 ale nie gra,to taki milczący to ja mam :)
Kupiłam mu fajne naklejki nad łóżeczko..a w Bobasiku smiejącą się owieczkę zawieszkę..
szkoda ,że wczesniej nie kupiłam w necie,bo przepłaciłam dyszkę..ech trudno,ważne ,że mały wpatrzony :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość kamillaa

Ehhh bylam w szpitalu po duplikat książeczki. Wychodząc sprawdziłam czy informacje o szczepieniu z 1doby są. Nie bylo wiec sie zawrocilam, babka powiedziała żebym poszła do poloznych one uzupelnia. I bylam na piętrze na ktorym bylam z mala:) i widziałam te slodkie noworodki... Az się zachciało takiego maluszka!!:)

Co do czyszczenia pipulki to ja tak samo jak wy, raz dziennie to na pewno a jak kupa jest to tez po. Z tym ze ja się boje strasznie jej tam gmerać.i ciężko to białe usunąć.tez tak ciężko u was??

Z pobudkami u nas masakra.przez ten gorąc chyba. Poszla spać dzis po 20 obudzila się o 1.30 i ryk niesamowity, na stojąco do cyca ja przystawiłam i spokój byl. Potem o 3czy 4 a potem o 5.40 I juz po spaniu. Po 7 zasnela to I ja poszlam spac. Tak mnie glowa boli od kilku dni.

maqdallena
Inga też się szczerzy do cycków :) Jak ciągnie cycka i już jest najedzona, a nie chce jej się spać to spojrzy się na mnie z cyckiem w buzi i się śmieje :) Puszcza go, śmiej się i bierze znów, pocycka z trzy razy i znów się śmieje i ten sam schemat. I nie raz z kilka razy tak porobi pod rząd :)
A w ogóle to moc ssania jej się zwiększyła :) Nie raz jak się zassie to aż pisnę i podskocze na łóżku. Raz to się mnie przestraszyła jak tak drygłam, rozłożyła rączki, zrobiła wielkie oczy i już chciała płakać.

Uwielbiam jak Moja tak ciagnie cyca i spoglada na mnie i sie usmiecha :)

Och moja tez tak uroczo spoglada na mnie gdy sie karmimy :) albo jak konczy jeść i ja sie odezwe to z sutkiem w buzi mnie zaczepia, guga :) rozczula mnie to strasznie.

Wspolczuje Kamila tych nocnych pobudek :( Mania juz w nocy nie wstaje, kladzie sie miedzy 21 a 22, wstaje kolo 6:30. Potem jeszcze drzemka. Dzis jak wyslalam starszaka do szkoly to spalysmy jeszcze do 11:15.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

~kalae
Ciaza316

Dlatego Moja tylko mozna trzymac na klacie bo inaczej to kojarzy jej sie z jedzeniem.
Tak faceci gdyby mieli choc odrobinę to by bylo ekstra

Biedne jesteście dziewczyny z tymy cwiczeniami. Ale przynajmniej wiecie jak dzieciaczkom pomoc:-)

My na spacerze mimo ze pogoda pod psem bo w domu nie szlo wyrobic. Apo 20 min spacerowania wkoncu sie poddala i spi:-)

~kamillaa
Ehhh bylam w szpitalu po duplikat książeczki. Wychodząc sprawdziłam czy informacje o szczepieniu z 1doby są. Nie bylo wiec sie zawrocilam, babka powiedziała żebym poszła do poloznych one uzupelnia. I bylam na piętrze na ktorym bylam z mala:) i widziałam te slodkie noworodki... Az się zachciało takiego maluszka!!:)

Co do czyszczenia pipulki to ja tak samo jak wy, raz dziennie to na pewno a jak kupa jest to tez po. Z tym ze ja się boje strasznie jej tam gmerać.i ciężko to białe usunąć.tez tak ciężko u was??

Z pobudkami u nas masakra.przez ten gorąc chyba. Poszla spać dzis po 20 obudzila się o 1.30 i ryk niesamowity, na stojąco do cyca ja przystawiłam i spokój byl. Potem o 3czy 4 a potem o 5.40 I juz po spaniu. Po 7 zasnela to I ja poszlam spac. Tak mnie glowa boli od kilku dni.

Tez ciężko i boje się ze jejcos tam narusze

~kamillaa

uuu czesto te pobudki wspolczuje..
Głowa boli pewnie od ciśnienia i niewyspania..u nas tez duchota,nie pada,potem pada,potem burza i takie zachwiania co chwilę..

Mówisz zachciało Ci się noworodka heh

Wczoraj z P.rozmawiałam i mówię,że Matiemu brat by się przydal(ogladalismy zwałowa najnowszą komedie Sashy Barona Cohena)...a P.,że no fajnie by było..jak siostra tez fajnie:)
No proszę 2 miesiace po porodzie juz takie mysli :)
Do tej pory nie było mowy hehe :)
Za dwa lata może sie postaramy :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość Lilijka87

Kalae ja też widzę poprawę u Ani. Nie krzywi już tak głowy, owszem zdarza jej się ale jak już to jest mniej przechylona ale głównie ma ją prosto. Jak leży na brzuchu płasko to obydwie rączki idą obok głowy. A jak robi foczke to trzyma ładnie ręce pod ramionami choć trzeba jej to korygować bo jeszcze się zdarza że się rozjeżdżają na boki, a nogi już nie latają tylko są blisko podłoża lub całkiem leżą.

Hej. Dzisiaj mialam sen marcowkowy. Snilo mi sie, ze Miskowata zaprosila mnie, Kamile i Olke do siebie żebyśmy wymyslily jak dostac 500+ bo mamy tylko jedno dziecko i trzeba zrobic strajk. Poszlysmy nad morze a tam Monimoni kapala sie w morzu i nie chciala wyjsc. Potem poszlysmy na wino i do mieszkania Miskowatej, ale schody byly za waskie i nie moglam sie zmiescic z moja tusza wiec poszlyscie.
Ja sama nie wiedzialam jak sie ochodzic z Mandolinka. Czytalam na necie i wydaje mi sie, ze robie cos zle. Boje sie infekcji bo sama czesto przechodzę. I nie chce zeby miala przeze mnie problemy w przyszlosci.

Gość misiakowata

Sylwka jaki sen :D usmialam sie :)
Spokojnie schody nie sa za waskie,zmiescisz tylek :) zapraszam :)

Niuniu dzis marudny troche...godzine temu juz poprosilam P.zeby troszke sie zajal bo juz padnieta jestem.fajnie,ze przerwal prace nad zepsuta karuzelka i sie zajal :) lubie jak jest w domu :)

Gość misiakowata

W biedronce sa fajne baklejki dekoracyjne do pokoiku dzieciecego :)
Przykleilam na sciana nad lozeczkiem samolocik,lodke,autko i balon i Mati lubi sie na to patrzec :)
Lezyvteraz,wietrzy pupcię i sie gapi i cos gada :)
A ja leze..jakas taka slaba jestem,senna...z okazji dnia dziecka opitolilam kinder czekolade :D mniam fajnie byc dzieckiem jeszcze :)

Ja miałam te naklejki przy Starszaku, tylko nie pomyslalam że dinozaury (z reguły zielone) na zielonej ścianie to kiepskie połączenie :D

Sylwia, sen rewelacja, szczególnie z tymi wąskimi schodami :D

Ja z okazji Dnia Dziecka zrobiłam ostatnie ciasto które sama jem. Rafaello z truskawkami omnomnomnom :))
Ale od jutra postanowiłam nie jeść słodyczy. (Oprócz domowych lodów :D) Jak nie rzucę całkiem słodkiego to nigdy nie zrzuce tych paru kilo które dzieli mnie do pełni szczęścia :Da za 3 tygodnie wyjazd nad morze!

Coś jeszcze miałam.. ale mózg nie ten teges :P

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png