Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Marta jak się objawia u Twojego dziecka alergia?
Ja też mam do oddania takie mleko, więc jak ktoś potrzebuje to zapraszam.

Dziewczyny z dziećmi ze skazą białkową jakie mieliście objawy, co was zaniepokoiło i co potwierdziło skazę?
Moja Misia wciąż jest wysypana, wszyscy mówią, że to potówki. Ostatnio te krosteczki (niektóre wyglądają jak trądzik z białymi kropkami) pojawiły nie tylko na twarzy, uszach, głowie (we włosach) i szyjce, ale też w zgieciu ręki w łokciu (w wewnętrznej stronie). Wszyscy mówią, że to potówki. Zastanawiam się czym to smarować żeby znikało szybciej.

Paulinka teraz dużo mniej śpi w ciągu dnia. W nocy jest karmienie o 23-1-3-7. W ciągu dnia to max. śpi 2 h. Dziś pospała od 11 do 13 na dworku :) a ja w tym czasie wypucowałam auto :) Lśni, że hoho :D Chciałam kupić nowe dywaniki, ale już nie bylo tych co sobie upatrzyłam :(

Misiakowata mnie ostatnio też męczyły migreny :( Mówi się, że to najwierniejsza przyjaciłka :( No moja nie zawiodła przyszła w odwiedki i siedziała 3 dni i już tak od porodu 2 razy :( Mi picie wody na migrene nie pomaga. Czekam do konca karmienia piersią i borę się za bóle głowy. Póki co ratuję się okładami z lodem i apapem.

W tym tygodniu wybieram się na szczepienie Małej. Strasznie się boję i mam mieszane uczucia. Boję się, że Mała jeszcze nie do konca jest wyleczona. Czasami pokasłuje :( zwłaszcza rano.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Sylwia kochana wiesz że żadna powtarzam żadna marcoweczka zle o tobie nie pomyśli a jak jakies inne panny nie znaja sytuacji to lepiej niech nie oceniaja. Mi ostatnio tez zrobiło sie smutno jak rozmowa zeszla na rozszerzenie diety oczywiscie rozmowa na fb i wypowiadaly sie mamusie ktore nie znają sytuacji a tak naprawde iles lat w stecz nasze mamy i babcie dawaly swoim dzieciom mleko krowie i kasze manne o wiele wczesniej niz my naszym i czy ktoras z nas jest chora z tego powodu? Wiec nie przejmuj sie my znamy Cie i sytuacje oczywiscie tyle ile sama nam piszesz ale i tak nie oceniamy ewentualnie doradzimy a wybor i tak jest twoj. A patologia to Ty napewno nie jestes mocno tule.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ew3p8xvbj.png

Ernesto! U nas alergia objawila się jako drobne czerwone krostki na początku tylko na twarzy potem na brzuchu i szło dalej na plecy. Skóra byla sucha i swędziała. Do tego córcia byla niespokojna. Ciągle machała rączkami nie spala. Z tego co opisujesz to moze byc atopowe zapalenie skóry. Moze skonsultuj córkę z alergologiem. My byliśmy prywatnie u pediatry alergologa. Najpierw pani doktor zalecila kąpiele w nadmanganiane potasu i smarowanie bepanten extra a potem emolienty. Po kilku dniach kiedy objawy nie ustepowaly a wręcz pojawiały sie nowe krosty zmielismy mleko na nutramigen. Do mleka dodaje taki proszę latopic. Po ok miesiącu objawy ustąpiły.

Gość misiakowata

Sylwia kochana ja tez czasem zaluje ze cos napisalam..ale w dupie tam.a na fb jestesmy my i pare zaufanych.byle kogo nie przyjmujemy :)
Przestan sie przejmowac.Tak samo Aniolku nie przejmuj sie tamtymi babkami :)
Przynajmniej Danonkami nie trujesz nakucha :D

U nas fajna burza..fajna no chlodniej bedzie..ale burzy boje sie jak smierci wrrr :)
A niuniu raz sie wzdrygnal jak cycusiowal :)
Ernesto ja tez bede konsultowac te migreny...

marta33
Ernesto! U nas alergia objawila się jako drobne czerwone krostki na początku tylko na twarzy potem na brzuchu i szło dalej na plecy. Skóra byla sucha i swędziała. Do tego córcia byla niespokojna. Ciągle machała rączkami nie spala. Z tego co opisujesz to moze byc atopowe zapalenie skóry. Moze skonsultuj córkę z alergologiem. My byliśmy prywatnie u pediatry alergologa. Najpierw pani doktor zalecila kąpiele w nadmanganiane potasu i smarowanie bepanten extra a potem emolienty. Po kilku dniach kiedy objawy nie ustepowaly a wręcz pojawiały sie nowe krosty zmielismy mleko na nutramigen. Do mleka dodaje taki proszę latopic. Po ok miesiącu objawy ustąpiły.

Dzięki Marta za odpowiedź. AZS to raczej nie jest, bo były by raczej takie czerwone place. Krostek nie ma na brzuchu i plecach, ale zastanawia mnie, że wciąż wogole się utrzymują. Tylu lekarzy ją widziało, ale nikt nie zlecił konsultacji z alergologiem. Którym bepantenem smarowałaś? Tym samym co do pośladków?
Myślę, by bez skierowania odwiedzić alergologa. Byłaś w białym czy w suwałkach? Możesz kogoś polecić?

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Sylwia921125
Ja wlasnie zdalam sobie ostatnio sprawe po jednym z postow Kalae, ze to moga wszyscy czytac. A ja tu opisalam sytuacje ze starym i wg inne tez. Teraz niektore z Was znaja moj profil na fb i tez sobie moga myslec, ze z jakiej ja patologii pochodze. Dwa dni temu wyrzucilam meza z domu. I jak sie czuje podle!! Ale jak ma potem ktos opisywac na forach, ze ta se dziecko zrobila mieszka z ojcem alkoholikiem a meza wyrzucila z domu. Ja tego specjalnie nie zrobilam. To nie moja wina,że mi sie w zyciu nie chce udac chociaż bym bardzo chciala.
Wiec bede starala sie pisac tylko o Martynce. Przepraszam,że Wam zawracalam glowe.

A z ciekawosci to po jakim?

Sylwia a ty sie nie przejmuj opiniami ludzi, ty najlepiej znasz swoja sytuacje relacje z mezem, rodzina i nikomu nic do oceniania ciebie.
Potrzebowalas sie wygadac obcym ludziom to tu napisalas. Wiesz czasem wygadanie sie obcym daje duzo wiecej niz roZmowa z bliskim, bo ma chlodne spojrzenie, nie angażuje się az tak emocjonalnie.

Gość mmarta33

Ernesto! Smarowałam maścią cholesterolowa. My byliśmy u dr Zagoreckiej w Bialymstoku w prywatnej przychodni Lux Med. Mysle ze pomogła zmiana mleka i podawanie latopicu do mleka. Z tej serii jest tez krem emulsja do smarowania. Od dziś zaczynamy używać raczej profilaktycznie bo juz krostek takich nie ma.

Jestem. Miesiąc nic nie pisałam, co do czytania tez jestem w tyle ale mam nadzieję że wybaczcie :)

Dzięki Sylwia za pozytywnego kopa :*

Mój Jasiek,najmłodszy członek marcóweczek jest bardzo wymagającym zawodnikiem. Tak inny od starszego brata, że aż czuje się odrobinę zawiedziona :P nie sposób zostawić go samemu sobie na choćby 5 minut, każdy mój poranny prysznic kończy się tak samo-szybkie splukanie w mega stresie a i tak jak wychodzę to on już płacze. Jedyny spokój jest podczas spaceru,ale tylko podczas jazdy. Bujanie to oszustwo :D
Tak więc między 10 a 19 non stop łażę, oprocz przerwy 2godz na obiad, potem łazimy razem ze Starszakiem i mężem. Nogi mi włażą do dupy. Gdyby nie to że zre słodkie na kilogramy to byłabym szczuplutka :D

Idę poczytać najbardziej bieżące sprawy i już wracam do Was :D

monthly_2016_05/marcoweczki-2016_48324.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Dziekuje dziewczyny. Ja absolutnie nie pomyslalam o zadnej dziewczynie z forum tylko tych ktore nas moga czytac z poza niego.
Kalae kiedys ktos na forum napisal, ze jesteś tajemnicza i Ty napisalas, ze nasze forum jest publiczne i tak naprawde kazdy może to czytac. I wtedy uswiadomilam sobie, ze nasze forum to nie jest tylko nasze grono Marcoweczek tylko tak naprawde kazdy moze na nie wchodzic.
Ernesto Kubus jak byl Maly to tez podejrzewali u niego AZS mial krosteczki na buzi pleckach i lokciach. I mówili, ze testy to dopiero po 3 r.z. i takie tam. Teraz okazalo sie, ze ma alergie na trawy, pylki, plesnie itp. I jak teraz wszystko pylilo to zaczely mu sie robic placki na zgieciu reki i to takie okropne. Oczy ma czerwone jakby mu ktos poprzecinal i strupki na nich. Kaszle caly czas i nic nie pomaga.
A od kad wyszlysmy ze szpitala Martynka tez kaszle nad ranem czasem raz czasem dwa. Przez dzien raczej nie. Zglaszalam to przed szczepieniem. Powiedzial, ze mozna szczepic. A ze to normalne, ze dziecku cos czasem zaleci slinka jak lezy caly czas. A ona sie ostatnio strasznie slini. Katarku nie ma.

Gość magdalenka851

No troszkę lipa z tym że każdy może nas czytać ale i tak tutaj milej jest Niż na fb. Swoja droga Misia i pozostałe marcoweczki skąd wiecie kto jest kto tu i na fb. Ja rozkminiam już dobre 2mies i ciężko idzie...myslenie mi nie służy hihihi

Ernesto u nas skaze podejrzewa położna i pediatra po krostkach na czole, suchych, szorstkich policzkach i suchej skórze na brzuszku ale nie mam jeszcze diagnozy od alergologa. Z moich obserwacji-trzymam dietę bezmleczna-po zjedzeniu np tortu kupa jest wodnita ze śluzem czasem piana no i więcej ulewa. A wie ktoś może jakie badania alergolog zleca zeby wykryc skazd-z krwi, kału czy jak?

Sylwia ja mam do Ciebie ogromny szacunek właśnie dlatego, ze mając niełatwą sytuacje Ty dajesz rade, starasz się i kombinujesz zeby wszystko pogodzić i scalic. Jesteś super marcoweczka, wysłuchasz wspierasz a to, ze podejmujesz takie a nie inne decyzje to nie nam to oceniać a już napewno nie negować! Głowa do góry i więcej wiary w siebie.

cos do misi miałam ale zapomniałam wiec pozdrawiam Cię czule:D

Gość magdalenka851

Was mojemu zaczynała się ciemieniuszka i pol godz przed kąpielą posmarowalam parafina ciekla i tadam nie ma jej:D tylko nie pamiętam dokładnie czy ktoras z Was nie pisała ze nie powinno się parafina czy mi się coś pokrecilo?

Ooooo rany burzaaaaaa!!!! No właśnie Misia to to miałam napisać ja też się boje burzy!!!! Pewnie nocka z głowy juz:( umrę jak nie od porażenia piorunem to na zawał!
Kolejne 500+idzie na rolety zew! Stworze bunkier żeby nie widzieć burzy a do uszu zatyczki i może się jakoś przetrwa...
Czy jest tu jakiś terapeuta, który mi przetłumaczy albo podpowie co zrobić zeby się tak panicznie nie bać burzy ???

Ciąża dziękuje! :) mam plan zdać za pierwszym razem, bo chce gdzieś na wakacje pojechać. :))
Przeprowadzka ok, nie wiem czy wszystkie czytały, że rodzina moja spontanicznie stwierdziła że jadą mnie pożegnać w Kamieniu no i pojechaliśmy na 3 auta :D to wszystko było kwestią dwóch minut :)
Ale nie czuje się tu dobrze, tesknie za moimi dziećmi, a przede wszystkim za miastem.... Tu to jest totalna wieś, a ja jestem nie przyzwyczajona i watpie że się przyzwyczaje,a będzie też cierpieć Maja, bo tu to nie ma nawet gdzie ma spacer iść :(

Michał jutro pierwszy dzień w nowej pracy :) ciężko was czytać bo tu NET.. Masakra , ale będę Wi-Fi zakładać, póki co mi Michał udostępnia ze swojego:)))

Chyba mnie coś rozbiera, co proponujecie na drapiace gardło i początek kataru? :(+

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Gość magdalenka851

Dziewczyny a nie macie wrażenia ze to pokasływanie dzieciaków to takie udawane jest? Mój dobre 2tyg juz tak pokasluje ale czasem jak go przedrzezniam to on mi kaszle na zawołanie...moze to nowa umiejętność...tak sobie to tłumacze chociaż sama mega chrype mam po chrzcinach aż do tego stopnia, ze wieczorem to się ze mną już nie pogada...maz ma spokój

Olka ja zawsze tantum Verde na gardło i spray wodę morska do nosa kilka razy mnie uratowało, polecam. Chociaż Ty karmisz chyba mm wiec możesz spróbować strepsils intensive na mnie działało już po 2tab.

misiakowata30
kamillla
tak ja mam pamiec do takich rzeczy, usmialam sie jak kon czytajac jej posty.. dlatego mi zapadaja w pamiec :D wczoraj jescze napisała, ze jest u mamy, chce załozyc konto w banku i pyta w jakim banku załozyc?? ma 2 tys w portfelu, zeby wplacic na to konto. (aa, pieniadze chyba z kosiniakowego?) no i zginela jej 100 z portfela, maatka jej ukradła. to nie pierwszy raz, ale nic nie powie. no i ten mąz co ja wyzywał i ponizał ją wspiera

:D

tam jakaś patologia jest bo i wnuczce kase zajumała babcia..

hm a co z ta co ją mąż kapnął co tam ja nie szanowal i ona uciekla z dzieckiem??odzywa się??

Ona potem do niego wróciła.... A ostatnio dodała z nim zdjęcie że tak spędza weekend z synkiem, tak jakby tylko w weekendy się widzieli. :)

Gość magdalenka851

Rednails milo, ze jestes:D chłopaki slodziaki jakbym swoich widziała. Mój śpiewa małemu- kocham Cię i zawsze bede:D i oby tak im brayerska miłość pozostała bo to aż się serce raduje. A imię Wawrzek to skrót od jakiegoś imienia?-przepraszam za moją niewiedzę.

Sylwia! Coś Ty, ja też pisałam o tym, że mój ojciec jest alkoholikiem, choć ja mam z nim dobry kontakt. Wcale nie myślę że Ty i ja pochodzimy z patologicznych rodzin, nie przejmuj się! :*

Moja Majka też chora, katar, kaszel :( a jeszcze drugiego szczepienia nie mieliśmy :/

Dziewczyny, dajecie buziaki w usta waszym dzieciom? Spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat :)

Gość przyjazna

Ernesto
Marta jak się objawia u Twojego dziecka alergia?
Ja też mam do oddania takie mleko, więc jak ktoś potrzebuje to zapraszam.

Dziewczyny z dziećmi ze skazą białkową jakie mieliście objawy, co was zaniepokoiło i co potwierdziło skazę?
Moja Misia wciąż jest wysypana, wszyscy mówią, że to potówki. Ostatnio te krosteczki (niektóre wyglądają jak trądzik z białymi kropkami) pojawiły nie tylko na twarzy, uszach, głowie (we włosach) i szyjce, ale też w zgieciu ręki w łokciu (w wewnętrznej stronie). Wszyscy mówią, że to potówki. Zastanawiam się czym to smarować żeby znikało szybciej.

Paulinka teraz dużo mniej śpi w ciągu dnia. W nocy jest karmienie o 23-1-3-7. W ciągu dnia to max. śpi 2 h. Dziś pospała od 11 do 13 na dworku :) a ja w tym czasie wypucowałam auto :) Lśni, że hoho :D Chciałam kupić nowe dywaniki, ale już nie bylo tych co sobie upatrzyłam :(

Misiakowata mnie ostatnio też męczyły migreny :( Mówi się, że to najwierniejsza przyjaciłka :( No moja nie zawiodła przyszła w odwiedki i siedziała 3 dni i już tak od porodu 2 razy :( Mi picie wody na migrene nie pomaga. Czekam do konca karmienia piersią i borę się za bóle głowy. Póki co ratuję się okładami z lodem i apapem.

W tym tygodniu wybieram się na szczepienie Małej. Strasznie się boję i mam mieszane uczucia. Boję się, że Mała jeszcze nie do konca jest wyleczona. Czasami pokasłuje :( zwłaszcza rano.

U nas tez byly takie krostki i wyleczył je Latopic krem. Polecam :)

Dziekuje Magdalenka :* ja chcialabym tylko żeby moja corka miala inne zycie niz ja. Inne dzieciństwo. A historia sie powtarza :/
Olka ja Cie podziwiam. Tyle kilometrów od domu. Zostawilas cale swoje dotychczasowe życie i zaczelas nowe. Wiadomo,że potrzeba czasu az poznasz nowych ludzi i sie zaklimatyzujesz. Ale trzymam kciuki. Szybciutko Michal znalazl nowa prace.
A ta dziewczyna co Ty o niej piszesz to ta co chlopak czy maz ja skopal z lozka bo sie brzydko odnosila do dziecka??