Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

EfelinaAa - ja w ogóle nie używam tego patyczka ponieważ czułam b.duży dyskomfort przy aplikacji... Gdzieś czytałam, że w ciąży można z niego zrezygnować ale nie zweryfikowałam tego z moim ginem, ponieważ dopochwową luteinę stosuję od ostatniej wizyty a kolejną mam 29.09.
Nie wiem jakie globulki ani jakie kremy/maści. Pytałam kiedyś mojego gina to kategorycznie zakazał stosowania Clotrimazolum. Mówił o leku Pimafucin ale on jest na receptę więc teraz nie kupię. Co mogę zastosować do czasu wizyty aby choć nieco złagodzić objawy i nie narażać dzidzi?

https://www.suwaczki.com/tickers/1usa20mmvoelmoe3.png

Ajka sluzba zdrowia jest panstwowa a ciagle ktos narzeka i chodzi prywatnie do lekarza i badania tez prywatnie i płaci. To jakby bank byl panstwowy to tez by narzekali i pewnie do komercyjnych dawali ta krew.
Poza tym nie wydaje mi sie zeby osoby zamozne zawsze dawaly do banku krew, wydaje mi sie ze nie ma takiej zaleznosci.

----
A np jak ktos kupuje ubezpieczenie na życie to placi ok 100 zl miesięcznie. Samochod roczny koszt utrzymania to jakies 2000. Bilet na komunikacje miejską za rok to 1500. Wiec oplata za rok dla banky krwi yo w sumie niewiele porównując do tych oplat.
Takze sądzę ze roczny koszt nie jest wielki.

Marcoweczka - mysle ze jak poczekasz do lekarza to nic sie nie stanie. Mozesz pic lub jest sok/owoce zurawiny. A dziewczyny pisza ze lactovaginal biorą, chyba tak sie to nazywalo

Witam dziewczyny sobotnio :)

Muszę sie pochwalić ze czuje juz małego Fasolina :) od kilku dni cos czułam, ale nie byłam pewna. A dzis siedząc u teściów na ogrodzie upewniłam sie, czułam takie jakby łaskotanie od środka na wysokości wlasnie gdzie jest macica, wiec to jelita nie mogły byc :) przypomniałam sobie jakie to fajne uczucie.

My krwi pepowinowej nie bedziemy bankowac.

A jakie macie plany na weekend? Ja standardowo do pracy... ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

dzięki za odpowiedź co do spodni, zamówiłam dwie pary te z krótszym pasem na brzuch i te z długim pasem, zobaczę jak przyjdzie. Na zalando wygenerowałam sobie kod 40zł. więc będzie mniej o tyle, ale zostawie sobie jedną parę.

w h&m chciałam zobaczyć w sklepie stacjonarnym, ale nie znalazłam ciążowych ubrań,

Marcóweczka, czy nie pomoże czy pomoże to i tak jak najszybciej idź do ginekologa. Nie lecz niczego na własną rękę.

Zu2ia pogoda u mnie super, ale ja dziś leżę bo brzucho mi trochę doskwiera i czekam na męża z delegacji :) Obiadek już prawie zrobiony. Cielęcinka się tusi, ziemniaczki obrane czekają na sygnał i wstawienie, a buraczki zrobiłam wczoraj.
Jutro wybieramy się na targi, ja rekraacyjnie, mąż rekraacyjnie-slużbowo :) Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma.

kalae w H&M ciążowe ciuch są na dziale z niemowlęcymi. Nie rzucają się w oczy. Ja jak pierwszy raz weszłam to też nie znalazłam. Plus jest taki, że mierzysz i wiesz w któych fajnie wyglądasz. Ja przymierzyłam chyba z 6 par i dopier w tych czułam się komfortowo. Wszystkie były super ładne, ale nie wszystkie wygodne.

~Ernesto
kalae w H&M ciążowe ciuch są na dziale z niemowlęcymi. Nie rzucają się w oczy. Ja jak pierwszy raz weszłam to też nie znalazłam. Plus jest taki, że mierzysz i wiesz w któych fajnie wyglądasz. Ja przymierzyłam chyba z 6 par i dopier w tych czułam się komfortowo. Wszystkie były super ładne, ale nie wszystkie wygodne.

Masz rację, ja też sporo przymierzyłam i wziełam te z wysokim pasem, ale bez guzika bo mnie strasznie denerwuje, dodatkowo są takie gumowane, ładnie się rozciągają :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6ydmpbaj4io.png

Marcoweczka2016
EfelinaAa - ja w ogóle nie używam tego patyczka ponieważ czułam b.duży dyskomfort przy aplikacji... Gdzieś czytałam, że w ciąży można z niego zrezygnować ale nie zweryfikowałam tego z moim ginem, ponieważ dopochwową luteinę stosuję od ostatniej wizyty a kolejną mam 29.09.
Nie wiem jakie globulki ani jakie kremy/maści. Pytałam kiedyś mojego gina to kategorycznie zakazał stosowania Clotrimazolum. Mówił o leku Pimafucin ale on jest na receptę więc teraz nie kupię. Co mogę zastosować do czasu wizyty aby choć nieco złagodzić objawy i nie narażać dzidzi?

Moze sprobuj provag w zelu? Nie leczy oczywiscie ale lagodzi objawy. Stosuje sie go na zewnatrz+tantum rosa i baly jelen szare mydlo

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

leniwiec_leniwiec
Marcoweczka2016

Moze sprobuj provag w zelu? Nie leczy oczywiscie ale lagodzi objawy. Stosuje sie go na zewnatrz+tantum rosa i baly jelen szare mydlo

Marcoweczka, a mialas robiony posiew, zeby zobaczyc czy to grzybiczne czy bakterynje zapalenie ? To bardzo wazne, zeby nie leczyc na oko, bo jeszcze bardziej flora bakteryjna sie zaburzy. Juz nie pamietam ale wydaje mi sie ze i clotrimazol i pimafucin to takie typowo przeciw grzybiczne, ale nie jestem pewna!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

hej Marcóweczki :)

od półtorej godziny starałam się nadgonić Wasze wypowiedzi :)
U mnie już 16 tc, brzuszek nie jest jeszcze okrągły jak u Was a wręcz szpiczasty :( w spodnie ciążowe się już zaopatrzyłam co by dzidziusia nie cisnąć. na wadze od 4 tygodni wskazówka nie ruszyła a nawet waga lekko mi spadła. Mdłości czasem jeszcze męczą. Nie mogę się doczekać aż poczuje maluszka od środka ale mam łożysko ułożone na przedniej ścianie macicy także pewnie sobie jeszcze poczekam z 4 tygodnie...
Koncentracja ... ? u mnie kiepsko czasem gadam takie rzeczy, jakby wyłączało mi się myślenie.
Libido spadło już na początku ciąży miałam nadzieję że w 2 trym znów powróci do normalności, ale niestety nie ... Czasem trzeba się trochę zmusić ;D facet bez seksu jest jak ryba bez wody hehe
Na problemy kobiece typu upławy mój ginekolog poradził mi zakupienie lactovaginalu u mnie w miarę poskutkowało ale pewnie jeszcze do tego wróce :)

Miłej soboty dziewczyny :) Czas zabrać się za obiad bo niedługo narzeczony wróci pracy :p

http://www.suwaczki.com/tickers/m3sxyx8dq52khv5u.png