Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gosia1001
Przyjazna, Ortoda gratulacje! :)

U nas pierwsza noc w domu. Maluch kochany choc kolędował troszke w nocy - od 1 do 3:30 ale potem do 7 spala :) i juz ssa tylko cycusia. Kochana jest, faktycznie napatrzec sie nie mozna.
Moja tez wydaje przez sen rozne dzwieki :)

Eff powodzenia :)

moja w momencie wyddawania dzwiekow się kitosi, nie wiem czy ją coś wybudza, czy co...

hej :)
Bezsenna noc,w końcu wstałam..
Pół nocy skurcze z twardnieniem brzucha...ale no włąsnie..mały cały czas naparza i nie wiem..boli mnie w pupie..nie wiem czy to jakas mega niestrawność czy co..teraz siedzę i też co chwilę mi sie napina i wrażenie jakbym miała puścic ogromnego bąka..
a żeby było miło usnęłam o 6 ,a 6.45 mega swedzenie całego ciała mnie wybudziło...Piękny poranek..
słoneczko swieci..zastanawiam się czy nie wyjść na dół do sklepu..może coś ruszy..tzn poród albo rozwolnienie..sama nie wiem już..

Eff powodzonka:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

MamaMi1
Witam porannie.
Stunka 7777 my bylysmy umówione, ale moja Antosia raczej na randkę z nami się dziś nie wybiera-póki co :-)

Eff powodzenie, oby sie rozkreciło!

Witam!
Nasze dzieci moga podać sobie rękę ;) gdzie malej nie bedzie tak dobrze jak w brzuchu mamy? :D jeść dostaje, z piciem tez nie ma problemu, nie musi do ubikacji biegac, cieplutko, milo i przytulnie. :)

kamillla
Ortoda gratki ;) Eff, powodzenia :D

dziewczyny, moja mała je 10min z jednej piersi, potem już nie chce jesc. Połozna powiedziała ze to norma,każde dziecko jest inne. Jak postrzymac nawal pokarmu?? normalnie leje sie ze mnie jak sa pełne :O chce ją na zmiane przystawiać raz do jednej raz do drugiej.

i eszcze jedno pytanie. Czy wasz maleństwa też wydają rózne dziwne dzwięki?? Tosia teraz spi i co jakiś czas tak jakby wysilała się... rózne jęki i odgłosy :O

Kamilla mój synek też je cyca 10 minut jak z zegarkiem w ręku. Czasami czekam aż mu się odbije i próbuje dać jeszcze drugiego. Że wydaje dźwięki,to normalne:)
My dziś idziemy na ważenie do przychodni w bloku:) a popołudniu całą rodzinką na sesję zdjęciową - koleżanka taki prezent nam chce zrobić:)

Gratuluję wszystkim mamusiom- przyjazna,anorka, ortoda. Cieszcie się swoimi skarbami. Eff, trzymam kciuki za rozwój akcji.
A ja z racji że synek jeszcze śpi,lecę się kąpać:)

monthly_2016_03/marcoweczki-2016_45230.jpg

Ortoda, Przyjazna gratulacje.
Ja z małą Elżbietka dziekujemy za gratulacje. Wczoraj to wszystko poszlo piorunem, balam sie że nie zdążymy, bo skurcze najpierw byly co 10 min, a od połowy drogi co 3 i te wody ciekly caly czas, ja nie wiem ile ja ich tam mialam, z 5 litrow chyba. Rozwarcie okazalo sie na 2 palce. Potem mnie podlaczyli do ktg i wypisywali papiery chyba z godzine to trwalo, skurczybyki co 3 min i rozwarcie 5 cm. Zaprowadzili mnie na sale, bo obie porodowki zajete byly, tam skurcze sie zaczely co 2 min i tak bolesne że wylam jak wilk do ksiezyca, maż mi masowal plecy co troche pomagalo. Potem stwierdzilam że juz dluzej nie wytrzymam i chcialam znieczulenie, zbadali rozwarcie pelne, na porodowke i za 15 min mala juz byla po tej stronie. Musieli naciac, ale nie boli. Tylko na razie pokarmu malo mam, w nocy dokarmili, bo by sie nie dalo inaczej. Mala spala od 1 do 4, a ja zamiast spac to patrzylam na ten mały cud. Oby sie rozkrecila laktacja.
Trzymam kciuki za nierozpakowane marcoweczki, Lilijka szczególnie za Ciebie. Ps. mi wczoraj dopomogl chyba poranny sex ;-)

http://global.thebump.com/tickers/tt1d0300

KotkaB
Cześć Mamuśki w dwupaku jak i z maluszkiem u boku ;-). Jestem sporo stron do tyłu. Niestety mój maluszek pochłania mój prawie cały czas. Niby śpi całkiem dobrze. Budzi się co 2,5-3 godziny. Karmię piersią ale strasznie mnie bolą piersi :-( czasami to aż płaczę podczas karmienia, ale czego nie robi się dla takiej małej kruszynki;-).
Ernestopytałaś o poród w klinice. Jestem bardzo zadowolona z lekarzy jak i pielęgniarek. Rano po cc przyszła pielęgniarka pomogła wstać mi z łóżka, zaprowadziła do łazienki pomogła przy prysznicu później pomogła ubrać się i dojść do łóżka. Później dostałam maluszka. A około 21 zabrali maluszka. Często zagladali zarówno do mnie jak i do dziecka. Wyczerpująco odpowiadali na moje pytanie. Pokazali jak zająć się maluszkiem, jak przewijać jak dbać o kikucik.

Gratulacje dla wszystkich mamuś ;-)

KotkaB jaki sliczny tygrysek :D No slodziak jak ta lala :D

Ja wczoraj padlam jak kawka po 21 i mezulek zajmowal sie Hania.

Widze ze stron napukalyscie...

Lilijka wywolywanie porodu zawsze bedzie nastepnego dnia bo musza Cie przyjac i zrobic badania. No chyba ze jest sytuacja zagrozenia zycia.

Lece czytac dalej:D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

aanuleczka87
Witam szczęśliwe mamusie i te które wkrótce nimi zostaną:-D
W piątek nasz syn nas zaskoczył i wyszedł na świat 7 dni wcześniej. Nikodem 2800g i 53cm siłami natury.
Zaczęło się od skurczy co 18 minut, później 12 i 8. Przy pierwszych Skurczach odszedł mi czop i szybciutko do szpitala. Spanikowana bo mam gbsa zostałam przyjęta na oddział z rozwarciem 3. Później ktg i kroplowki antybiotyk. Po ruchach okreznych na piłce skurcze zaczęły się nasilac całe szczęście że były krótkie bo niedalabym rady. I po 6 minutach partych synek był już na świecie. Po 2 dobach wyszliśmy do domu.
Trzymam mocno kciuki za dwupaczki.

No to u Was widze ekspresowe tempo :D Baaaardzo gratuluje!!!!!! Chowajcie sie zdrowo!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Ernesto
anuleczka gratuluję !!!

Kotka, śliczny synuś. Już się swojej nie mogę doczekać. Ile dni po porodzie CIę wypuścili? Mały przechodził żółtaczkę? Jestem ciekawa jak wygląda w prywatnych klnikach jak są problemy z dziećmi. Czy zatrzymujądzieci do naświetlania czy kierują do DSK.

Wyszłam po 48 h. Przez miesiąc mają opiekować się mną i dzieckiem jeśli coś by się działo. Przechodzi zoltaczke. Dzisiaj pielęgniarka ma przyjść i powiedzieć czy będzie wysyłać na naświetlania czy samo przejdzie. Naświetlania będą jak coś to w klinice.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png

Kurczę dziewczyny. Moja mala ladnie zasypia przy piersi ale w momencie przenoszenia do łóżeczka sie pobudza. Leży sobie i niby przysypia,ale zaraz otwiera oczka i wydaje z siebie dźwięki. Siostra mi powiedziała ze to tez jest sen tylko ta taka płytka faza. Wasze maluchy maja tak?? ..drugie pytanie to czy pielęgnujecie nos maleństwa? Zakraplacie sol fizjologiczna?? No i ostatnie, czy to normalne ze malej zdarza sie otwierać buźkę tak jakby cos miała w gardle czy na języku i chciała sie tego pozbyć i mlaskala przy tym?? Bije sie ze się udusi:/ kurde

Dzieeeeeń dobry słonecznie!

Ortoda, gratuluję maleństwa! :-*
Zdrówka Wam życzę :-))

Po wczorajszym tym "czymś" na wkładce dzisiaj śladu nie ma.

Ale ale...... poranny sms od mojego gina: "jutro ktg w klinice, przyjęcie do szpitala w piątek 7.00" oł jeeeee, lalalala, yeahhhhh :-D :-D :-D
Zaraz chyba się posikam z radości! :-)
Mimo iż cieszę się jak głupi z bateryjki, to troszkę się boję.
Jak to będzie wyglądało?
Na początku badania (krew, mocz, vdrl, hbs i gbs mam z zeszłego tygodnia, więc tego nie będą mi robić) to jakie badania będą wykonywać? Usg, ktg? I lekarz mówił o baloniku, czyli założą mi go po badaniach? Jesuuuu może zobaczę Gabryśkę już w piątek :-D :-D :-D

Mamuśki, które ze skierowaniem stawiały się w szpitalu jak to było u Was?

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

kamillla
Dzieki niuska. Juz myślałam ze mija mala jest jakimś wyjątkiem. Jak nie chce drugiego cyca to na następnym karmieniu przystawiasz do tego drugiego nie?

Kurde dawalam malej witaminę kd, i w ostatniej chwili sie poruszyla i czesc witaminy wylala sie po poliku.. Chyba nie bede dawać jej drugiej nie?? Jutro dopiero

Tak,przy następnym karmieniu daje mu drugiego cyca. Ja jak witamina wypłynie to biorę na palec i mu daje do Buzki spowrotem.

Dzien dobry
Cala noc snily mi sie Marcoweczki. Tylko imiona mi sie przewijaly.
Dziewczyny podpowiedzcie bo rozum mi odbiera :P wstalam, poszlam do kibelka i wydzielina jakby bardziej zolta, jakby ciemniejsza niz zwykle. Potem pozniej czuje ze cos polecialo. Wydzielina napewno lekko ciemniejsza i czerwona niteczka.
Cos sie dzieje? Stresuje sie bo sama w domu pol dnia.
Ide Was poczytac.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]