Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lilijka87

Golenie nóg w 9-tym miesiącu ciąży to jak teksańska masakra pila mechaniczną... moje nogi są jak biedronki, pełno kropek :p

Barcelona, a w jaki sposób można u Ciebie złożyć zamówienie, masz jakieś portfolio i cennik?

ja myślę, że gdybym miała ten dylemat dotyczący posłania dziecka do 1 klasy to poradziłabym się wychowawcy/ psychologa

moja koleżanka posłała dziecko do 1 klasy (6lat z grudnia) i ona sobie bardzo dobrze radzi jest zadowolona

Gość przyjazna

~Leniwieccc
Wlasnie zrobilam cos zalosnego - przeszukalam wszytskie szafki w poszukiwaniu czekolady...i nic:/ az nagle moim oczom ukazal sie mikolaj ze swiat !!!!!! Rozbilam go i zjadlam :p wstyd...musze gdzies ukryc zwloki :p

Hehe smacznego :D

Misiakowata :)postaram się nie schizowac za bardzo :D

misiakowata30
Aniia mąż ma świńską grypę ?matko..spokojnie,za tydzien myslę,że bedzie dobrze i mąż i dzidzia :)

Bad women własnie doczytałam,że mamy podobne plany na dziś :D

Haniutku,dobrze,że choc wieczorem możesz tv poogladac :)zawsze jakas "rozrywka"a jak Twój katarek?
Haneczka a Tobie coś przeszło??
Kamilla widze,że spisz duzo no i dobrze..jak człowiek spi to zdrowieje :)
Barcelona bidulka ta wasza kotka..jejciu serce się kraje normalnie,mam nadzieje,ze leki pomoga :)

RedNails hehehe jaka historia hehehehe haki facet w ogóle fuck :D Uśmiałam się hehehe dobrze,że wrócił :D
Sywlia no widzisz..mówilismy Ci,że nie musi się to skonczyć najgorszym..Piesiulce załagodzi ból i zobaczysz jeszcze doczeka się małej :D
Monimoni ale akcja :D

Tak jest lepiej dziękuje. Kaszel mam jak nałogowy palacz ale dzięki Bogu sie odrywa i juz sie czuje o niebo lepiej. Jutro znow KTG kontrolne.
Moj mi napisał wiadomość: Myszka spokoj torbę do szpitala na wypadek jakbyś miała zostać. Aż mi sie ciepło zrobiło.
Ale bedzie sie trzeba spakowac. Ciśnienie mi znow spadło poniżej 100 mam górne.

Robię sobie kapuśniaczek na obiad. Opyndrolilam croissanta mimo diety.
Ania nie martw sie to tylko kilka dni. U mojego oddziały pozamykane bo Ah1n1 i to w dodatku śmiertelny.
Lol

Barcelona i Sylwia mam nadzieje ze zwierzaczki jakos sie wykaraskaja. Moj piesio latami bral drogie tabletki, ciagnelo po kieszeni. Tutaj w Anglii ludzie maja ubezpieczenie na zwierzaczki bo jakby co to koszta sa masakryczne
A ja tak czytalam Was na lezaco i mowie no musze wstac. I zrobilam tiramisu i rafaello, tak po polowie:-) teraz juz naprawde leze:-)
RedNails szacunek w bloku:D trzymam kciuki:D
Aniolek, to juz tylko kilka dni:-)
Bad.Woman, jak wieszalas na scianie te lampeczki? Bo zastanawiam sie czy powiesic na gwozdziku czy haczyku na przylepiec, bo ja tylko 1 potrzebuje i bedzie zwisac
Kamila i jak kobietki sobie radzily? Ty ogladasz jakis serial czy to dokument?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Ciaza316
Barcelona i Sylwia mam nadzieje ze zwierzaczki jakos sie wykaraskaja. Moj piesio latami bral drogie tabletki, ciagnelo po kieszeni. Tutaj w Anglii ludzie maja ubezpieczenie na zwierzaczki bo jakby co to koszta sa masakryczne
A ja tak czytalam Was na lezaco i mowie no musze wstac. I zrobilam tiramisu i rafaello, tak po polowie:-) teraz juz naprawde leze:-)
RedNails szacunek w bloku:D trzymam kciuki:D
Aniolek, to juz tylko kilka dni:-)
Bad.Woman, jak wieszalas na scianie te lampeczki? Bo zastanawiam sie czy powiesic na gwozdziku czy haczyku na przylepiec, bo ja tylko 1 potrzebuje i bedzie zwisac
Kamila i jak kobietki sobie radzily? Ty ogladasz jakis serial czy to dokument?

wiesz co to w odcinkach jest na youtube, ogólnie jestem pod wrazeniem podejscia poloznych, ale jak sie zawsze nadziwic nie moglam ze tam to tacy wszyscy mili i w ogóle :P

w jednym odccinku dziewczyna przyjechala ale chyba miala za male rozwarcie, polozna mowi przespij sie nabierzesz sil przed porodem... jakis czas potem alarm z jej pokoju byl wlaczony, polozna biegnie do niej a ona z dzieckiem na rekach :D

druga tak to wszystko bolalo podczas porodu ze musialo kilka poloznych jej nogi trzymac, bo zaciskała uda a główka dziecka juz wychodzila...

ale otwarcie powiedzialy, ze kobiety teraz za bardzo licczą na porod bez bolu i staraja sie kazdą namawiac na porod bez zadnych znieczulen itp..

Torba.... No kiedyś Ja spakuje :) nie cierpię się pakować.poza tym jak ja spakuje nie mam gdzie jej trzymać :p
6 latki.... Dobrze że mój ma 5 i poprostu zostanie rok dłużej niż wg poprzedniej ustawy. Przeraża mnie to co się dzieje. Sytuacja jest jak za naszych czasów czyli 7 łatki do szkół a jak ktoś uważa że ma uzdolnione dziecko to się zastanawiał nad puszczeniem szybciej, teraz to się szumnie nazywa że dajemy wybór. Owszem 6 latki w 1 klasie to nie był super pomysł, Ale machina ruszyła i teraz na szybko zmiana ustawy, rodzice 6 latkow zagubieni, rodzice 3 latkow zalamani... Bo nie ma miejsc w przedszkolach. W przedszkolu koło mojego bloku 3 dzieci odchodzi do szkoły, kilkoro jeszcze dokoptuja do najmłodszych dzieci i koniec. A normalnie mają ok 60 miejsc rocznie... Te co się niedostana w tym roku za rok będą startować z kolejnym rocznikiem... Wiem ze dużo rodziców się cieszy Ale dla mnie mimo że mojemu jeszcze rok przedszkola nie zaszkodzi i mnie to nie dotyczy takie rozwiązanie to żadne rozwiązanie tak naprawdę, tylko przesunięcie problemu...

Super wiadomości Aniołek :)
Aniia, trzymaj się, już niedługo, dasz radę dla maluszka :*
Sylwia, Barcelona niech zwierzaczki się dzielnie trzymają. Trzymam kciuki, żeby wyzdrowiały!

Mnie rodzice posłali do szkoły w wieku 6 lat (jestem z lipca, czyli po prostu rok wcześniej) i uważam, że to była ich dobra decyzja - oczywiście nie mam porównania, ale nie czuję, żebym straciła dzieciństwo, czy coś. Ja się nudziłam w przedszkolu i myślę, że to najlepsze, co mogli zrobić. No ale wiadomo, że dzieci są bardzo różne i tu właśnie rola rodzica, żeby ocenił, czy dziecko jest już gotowe, czy nie. Bez sensu zrobili to zamieszanie, ale to jest nasz rząd - zrobić coś, aby nie było, że nic nie robią, a potem pomyśleć i cofać wszystko... a my za to płacimy :/
Także dziewczyny, jeśli macie wątpliwości, to dajcie dziecku czas, niech spokojnie w przedszkolu posiedzi, ale jeśli zastanawiacie się, czy nie zabieracie dziecku dzieciństwa, to zapewniam Was, że nie :) co więcej, potem dziecko będzie mieć rok w zapasie (ja na przykład z niego nie skorzystałam, skończyłam studia, wzięłam ślub i czekam na upragnione dzieciątko :))

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Oooo matko ale miałam nadrabiania. W weekend postanowiliśmy z M., że odpoczywamy od neta - ja nie wchodziłam na marcówki, on nue zaglądał do tej swojej gry. Fajnie było, posprzątaliśmy, był spacer, dobre jedzonko, film. Może to już ostatni taki weekend. Wczoraj rodzice mnie odwiedzili, dziś jeszcze wizyty i tak zleciało :)

Gratuluję nowym mamom. Na mnie pełnia i przytulania z M. Niestety nie podziałały i wciąż czekam....

Współczuję chorych zwierzaków, Sylwia dobrze, że mama pojechała z pieskiem. Barcelona trzymam kciuki za kotkę.

Aniolku super wieści o Antosiu. Zawsze czekam na info, co u Was i mocno kibicuję :)

Leniwiec te paski do ph można też dostać w sklepie akwarystycznym jeszcze jak na szybko potrzebujesz. Ja kupiłam na allegro za 4 zł.

No i ostatnio się zastanawiałam jak z tym seksem. Tak do finału bez gumki czy jak. Bo sperma też ma ph zasadowe, tak jak wody płodowe....

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0accustsf9.png

Gość Leniwieccc

Mikolaj prawie zjedzony- zostala najsmaczniejsza czesc ! :-D
Papierek tez oczywiscie zjem - jeszcze by T. znalazl w koszu jego stroj...

Mysle, ze jeden mikolaj w tym roku wystarczy, choc nie wiadomo co jutro przyniesie ;))) wiec Kalae trzymaj swojego !