Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Jejku dwa dni nie czytałam i ponad 30 stron do nadrobienia. Ja niestety dostałam opryszczke na ustach i strasznie się tym martwię. Lekarz powiedział ze nie powinno się nic stać ale gwarancji niestety nikt mi nie da. Strasznie się boje że wpłynie to jakoś na dzidziusia. Czy miała któraś z was we wcześniejszych ciążach opryszczke? Moja to jest pierwszą ciąża więc strasznie się martwię.

Nika 32 dziękuję Ci za ten artykuł. Bardzo dużo artykułów na ten temat już czytałam i co niektóre przerażają. Mój lekarz kazał smarować zoviraxem ale na ulotce jest informacja że nie jest to wskazane w trakcie ciąży dlatego staram się to zaleczyć domowymi sposobami ale mimo wszystko bardzo się boję.

Hej
Ja miałam opryszczkę w poprzedniej ciąży i teraz tez juz miałam. W pierwszej ciąży miałam w II trymestrze i smarowałam hascovirem. Teraz miałam w I trymestrze i próbowałam też domowych sposobów. Lekarka mnie za to wyzwala bo virus jest w organizmie i trzeba szybko działać. Kazała smarowac też hascovirem 2 dni smarowalam i bylo po. Dodam ze przy pierwszej ciąży miałam innego lekarza a taka sama decyzja.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09kwa3zcvri.png

Czesc dziewczyny! :-) wlasnie znalazlam to forum i rowniez mam termin na 21 marca :-) wlasnie zaczynamy 13 tydzien ciazy :-) dlugo z mezem staralismy sie o dzidziusia i wkoncu wyszlo :-) okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy i to "trzymalo" ze nie moglam zajsc, wkoncu tarczyca spadla do swojego poziomu i bum 2 tygodnie pozniej jest dzidzia :-)

Witam Beata:-)
Dziewczyny z opryszczka dam wam rade ktora sama odkrylam i jak zaczelam sie tym interesowac to przyznano mi racje. Tisane. Poczytajcie sobie o nim. Mi kiedys pojawiala sie opryszczka w lecie, zawsze w tym samym miejscu. Te wszystkie zoviraxy i inne sprawialy ze moje usta wygladaly okropnie i te suche miejsce bylo straszne. Nie pamietam jak to sie stalo ale raz jak czulam ze cos mi tam zaczyna sie dziac zaczelam smarowac Tisane. I opryszczka nie wyszla. Od tej pory, czyli wiele, wiele lat nie wyskakuje mi. Tfu tfu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Mi tez czasami twardnieje brzuch. Mam uczucie takiego wypychania i jak dotknie brzucha to czuje twardą wypchnietą macie. U lekarza nie bylam wizytę mam 22 wrZeśnia. A jakie łóżeczko kupujecie? Klasyczne drewniane czy turystyczne? Jakie polecacie?

Witajcie dziewczyny...mam taką radochę że muszę sie i z Wami tym podzielić :D dziś rano mój maluszek obdarzył mnie dwoma solidnymi kopniakami:D i choć czułam już wcześniej delikatne ruchy (muśnięcia) to, to co poczułam dziś, to nieporównywalne uczucie...pod dłonią poczułam te kopniaczki:D żałuję tylko że mój mąż nie mógł tego doświadczyć, bo niestety musi byc w pracy...uśmiech nie schodzi mi z dziuba:D pozdrawiam ...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72106.png

Gość margonia30

witam wszystkich :) twardnienie brzucha to nic dobrego - u mnie skończyło się pobytem w szpitalu i decyzją o szwie . Gdy brzuch mi twardniał zaczęła się skracać szyjka teraz aby temu zapobiec lykam nospe 3 x 1 ( ale czasami biorę forte) i magnez 3*1 , do tego luteine 2 x 100 i leże, leże...21.09 mam kontrolę i zobaczymy czy szew pomógł i jak tam moja szyjka . Co do lozeczka to mam drewniane ale teraz dziadka naciagnę na turystyczne full wypas bo nie będę biegać z piętra na piętro z lozeczkiem :) .

Joanna a to twoja pierwsza ciaza czy nie? Napewno fajny moment, namacalny znak dzidziusia w srodku:-)
My kupujemy drewniane lozeczko, nie za drogie, kolezanki mi radza nie szalec, nie ma sensu.
Nie wiem co zrobic z opcja na dzien zeby miec dzidzie w salonie. Podobaja mi sie kosze, w uk sa popularne ale na dlugo nie wystarczaja. Znowu turystycznego nie chxe miec w salonie bo troche duze jest. Nie wiem jak to rozwiazac.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny chcialabym was sie zapytac czy tez mialyscie robione w ciazy badanie CMV (cytomegaliawirus) wyszlo mi ze przeszlam tego wirusa ponad 3 miesiac temu i niby wszystko ok z dzidzia jest bylismy na prenatalanych ostatnio i lekarz powiedzial ze dziecko swieci oznaka zdrowia :-) czy ktorez mamusie tez mialy albo maja tego wirusa?

Ciąża316...to nie ne moja pierwsza ciąża...jestem "weteranką" z pewnością najstarszą na wszystkich tu forach :D mam czworo dzieci (w tym troje dorosłych 25,24 i 19 lat i 12 letnią) i kochanego wnusia Mikołaja (2.5roczku) :D i teraz ta "pchełka" mi się przytrafiła....a co do ruchów tych konkretnych...to zareagowałam jakbym pierwszy raz w życiu je czuła...:D cudowne uczucie ...:D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72106.png

~majka16
Jejku dwa dni nie czytałam i ponad 30 stron do nadrobienia. Ja niestety dostałam opryszczke na ustach i strasznie się tym martwię. Lekarz powiedział ze nie powinno się nic stać ale gwarancji niestety nikt mi nie da. Strasznie się boje że wpłynie to jakoś na dzidziusia. Czy miała któraś z was we wcześniejszych ciążach opryszczke? Moja to jest pierwszą ciąża więc strasznie się martwię.

Hej...mi pomaga maść Erazaban..tubka 22 zł ale warto ! i jest bezpieczna w ciąży :)
ja wolę od razu zasmarować ,niż męczyć się z bomblami..
Opryszczka jest groźna jak wystąpiła u Ciebie pierwszy raz..Jeśli już miałaś to nic nie powinno się stać :) zapytaj lekarza jeszcze co robić..ja osobiście używam tej maści :) Zdrówka :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Ja nie mogę doczekać się ruchów już :-)
Tak bym chciała już czuć te moje maleństwo,miałabym pewność ,że wszystko idzie w dobrym kierunku...
Za trzy dni genetyczne,nie mogę się doczekać :)
Trzymajcie kciuki za dobre wyniki :-D
Zmykam robić obiadek:) Dziś kurczak pieczony,ziemniaczki i buraczki własnej roboty...mniam
Miłej niedzieli :-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Joanna70 super ! zazdroszczę Tobie i sama nie mogę się doczekać tego uczucia. Muszę jeszcze ponad miesiąc czekać.

Beata21 80% kobiet ma tego wirusa. Mi też wyszło, że go przechodziłam. Nawet jeśli dojdzie do infekci wtórnej to nie jest taka groźna dla dziecka jak pierwotna. Z toxo jest tak, ze jak już raz się miało to są przeciwciała i nie jest groźna z CMV jest tak, że zawsze może się powtórzyć przy osłabieniu.
A CMV jest bardzo łatwo się zarazić, nawet dając buziaka w policzek. Często tego wirusa przynoszą dzieci z przedszkola.

Pomimo, że jeszcze mieszczę się w stare spodnie to dziś postanowiłam kupić nowe. Odwiedziłam H&M choć osobiście nie lubię tego sklepu, bo ma ubrania kiepskiej jakości (kiedyś były super, teraz tragedia). Znalazłam tam fajne spodnie jeans :) kosztowały 199, ale pani poradziła mi zdać jakieś stare to będa 20% tańsze :) Dla 40 PLN opłaciło się do domu pojechać :D

Czy może orientujecie się czy w Polsce w którymś Espricie można kupić ciuszki na ciążę?