Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Halo halo mamuski :*

Jestem jestem renatka 9010 :p Misiakowata mialas nosa ze pewnie jeszcze cos dzis strzele... Choc przyznam ze juz wiele godzin pròbuje was dogonic ...:) To dopiero wyczyn :D

Ja po cięzkiej walce z kartonami w końcu moge powiedziec ze prawie skończylismy się urządzać w nowym mieszkaniu :) Ale przez dwa dni to kończylam dzień tak polamana ze ledwo dochodzilam do lòzka :o ... Nawet o jedzeniu zapominalam bo tak bardzo chcialam juz ogarnąc ta graciarnie :o ... A wczoraj jak rozpakowywalam jedno z pudel to zaczelam tak kichac ze sie cala posikalam... Hehh potem Claudio sie mnie pytal czy aby mi wody nie odeszly :p hehh

Co do spania z poduchą laktacyjną to jak ja sobie zamòwilam na początku bylo mi cięzko z nía spac , trudno mi bylo sie z nía obrucic na drugi bok (a ja sie ejerce przed zasnieciem bardzo) ale z czasem sie przyzwyczailam i teraz bez poduchy miedzy nogami nie zasne. Mam jakos wrazenie ze mala ma wiecej miejsca jak mam nogi w takiej pozycji. A jak się przekręcam to oplatam sie jak mis koala i poducha sie obraca ze mną :p
Kamila ja zazwyczaj ta poduche wsadzam miedzy nogi takze jedna noge mam calkowicie opartą na poduszce, potem reszte mam kolo brzucha( ja nie opieram na niej brzucha, staram sie ja tak uformowac zebyoplywala brzuch) a do reszty na wysokosci piersi sie przytulam :)

Kamila dzieki za linka na fb tez sie dolączylam (Malwina) :) Choc na fb to jakos nie to samo. Tu jest taka swojska atmósfera:)

Olka super ze mala przybiera na wadze i masz ja ze soba caly czas :) juz niedlugo wyjdziecie do domku:)

Asik85 gratuluje powrotu w dwupaku :) Oby reszta szpitalnych wziela z ciebie przyklad :)

Haniutek smigasz na motorze po szpitalu ? Uoooo dlaczego mnie to nie dziwi ? :p Jak sie nie odzywasz to odrazu mysli ze albo rodzi albo juz na czwartek pieczesz pączki, szyjesz, sprzatasz no fakt oprucz tego znalazlabys jeszcze czas zeby zajrzec na forum...takze jedyne opcje to albo poròd albo padl internet :p :) A wogòle tez tak mam z jablkami! Przed ciaza jak kupowalismy to mogly lezec az sie popsuly a teraz znadam po cztery naraz i po jakims czasie znow mam ochote:D ciekawe co te jablka maja w sobie ze maleństwa sie tak ich domagają:)

BadWoman ja mam to sano z moim kotem! Boje sie ze jak sie mala urodzi to bedzie sie na nía pakowala do lòzeczka. A najgorsze jest to ze reaguje dosc agresywnie na halasy z nienacka, czyli jak mala nagle zacznie plakac boje sie ze bedzie chciala ja capnąc zębami... Ooh bedziemy musieli zwracac uwage na kazdy jej ruch. Albo poprostu odseparowywac od maluteństwa.

Ernesto z ta koncentracją mam to sano i chyba wiekszosc z nas! Nie jestes sama :p ja dzis sie obudzilam o 6 rano z mysla ze przeciez zapomnialam zjesc kwas foliowy wczoraj! I po zjedzeniu go sie zaczelam zastanawiac czy w takim razie moge wziac drugą tabletke w nocy skoro ta zjadlam za wczoraj ... No ale nic, jednak poczekam z kolejną do jutra...
Ojeej Ernesto jakie sliczne paputki dla Paulinki!!! Zdolna jestes!

Lilijka super historia o Agacie, hehh umiesz wciągnąc czytelnika :D i slicznie wyglądasz no i super owieczka z wytrzeszczem :p
MamaMi ale masz juz brzuszek niziutko!! :) ale podobno sie moze obnizyc juz na miesiac przed porodem ... Mi tez ostatnio ktos powiedzial ze mam juz nisko brzusio ;)
Betty! Sliczny brzyszek! Niewiele cię widac bo zdjecie robione pod swiatlo ale z pozycji widac ze juz umęczona tym szpitalem jestes, choc widze ze czujesz sie jak w domu :)

Ortoda tez mam kolezanke ktòra rodzi troche ponad miesiac po mnie i tez mi mowila ze przytyla jedynie 1,5kg!!! Jak to uslyszalam to sie mocno schowalam z moimi 10 kg :p Ale ona mi powiedziala ze skoro przed ciaza miala troche nadwage to normalne... I faktycznie widac po niej ze schudla w ciązy!

A co do prania, pakowania , prasowania to ja to dopiero jestem w lesie... Narazie poukladalam ubranka w szafie zeby zaplanowac gdzie co bedzie w nowym mieszkaniu a tu teraz trzeba bedzie wszystko zebrac i do prania :p

Jola!! Nie wracaj do poprzedniej wagi! Teraz wygladasz przeslicznie!!! Tak zdrowo!! I promieniejesz od ciązy:) zycze ci zebys juz nie zrzucila tych kg. Naprawde duzo ladniej wygladasz!!:*

No i dobrnelam do konca! Nie moge w to uwierzyc:D i juz pewnie wszystkue spią :p hehh

monthly_2016_02/marcoweczki-2016_43418.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nqps6ybasj0fr.png

Gość - misiakowata30

A ja obejrzalam dwa odc Z PAMIETNIKA POLOZNEJ i skonczylam tym samy caly sezon(7odc)..no piekny,cirkawy,wzruszajacy :)
Barcelona czekalam na Twoj wpis :) super , ze tak sprawnie poszlo i juz koniec..teraz prosze odpoczac ze dwa dni zanim zaczniesz prac dobrze ??
Piekny widok no i bajkowy plac zabaw :-)

Zazdroszcze Ci pogody ,ale teraz w ciazy bym nie chciala..ja najlepiej czulam sie jak byly mrozy..teraz mi jest za goraco ciagle :-p

Haniutek nie boj nic..trzymam kciuki za wizyte :-)
Matiemu zrobilam miejsce w brzuszku to szaleje..boze te dziecko przezemnie bedzie nocnym Markiem-nocnym Matim :) szok
Dobranoc :****

Gość - misiakowata30

A ja obejrzalam dwa odc Z PAMIETNIKA POLOZNEJ i skonczylam tym samy caly sezon(7odc)..no piekny,cirkawy,wzruszajacy :)
Barcelona czekalam na Twoj wpis :) super , ze tak sprawnie poszlo i juz koniec..teraz prosze odpoczac ze dwa dni zanim zaczniesz prac dobrze ??

Zazdroszcze Ci pogody ,ale teraz w ciazy bym nie chciala..ja najlepiej czulam sie jak byly mrozy..teraz mi jest za goraco ciagle :-p

Matiemu zrobilam miejsce w brzuszku to szaleje..boze te dziecko przezemnie bedzie nocnym Markiem-nocnym Matim :) szok

Gość - misiakowata30

Gość - misiakowata30

Gość - misiakowata30

Gość - misiakowata30

Gość przyjazna

Misiakowata sie kładzie a ja wstaje..u Was tez takie wiatry ze spać nie można? Makabra jakaś..

Słodkie mamy tak znów myślę o tych cukrach i glukometrach. W poniedziałek zmierzyłam glukonetrem na czczo i miałam 96 a po chwili oddalam krew i wynik byl 85 no qrde ??
To samo jak robili w szpitalu gluko na czczo 102 a z krwi łokciowej 82..
Ernesto naprawde te gluko są do dupy i to tylko zawracanie kijem Wisły..
W piatek wizyta u diabetologa poruszę ten temat i zamierzam jeszcze to przetestować.

To samo z owocami. Krzyczeli jeden dwa dziennie itd a ja wczoraj koktajl ze szpinaku z jabłkiem, gruszką, kiwi bananem i wynik 95. Jesli mówią ze można na raz zjeść tylko jedno jabłko albo 1\3 banana to jak to się ma do moich pomiarów.

Gość przyjazna

Miałam juz tematu glikemii nie rozkminiac i nie myśleć ale jakoś nie mogę bo nic się kupy nie trzyma..

Barcelona podziwiam za silę do przeprowadzki :-) !

Haniutek a Ciebie za chęć działania i moc energii :-)

Brawo dziewczyny :-)

M.pojechał zawieść rodzinkę na lotnisko a ja się turlam po łóżku zamiast spać ehh

Gość przyjazna

To znowu ja :D ktos ma jakieś prasowanie ? Bo swoje juz zrobiłam;) a wczoraj miałam wyrzuty sumienia ze leżę zamiast prasować:D jednak czasem się sprawdza "co masz zrobić dzisiaj zrób jutro " :D teraz jem śniadanie jak po tym nie zasnę to idę pod prysznic i się ubieram. Dzis mam gości na przedpołudniowej kawce to ukręcę jakies babeczki..

Gość Lilijka87

~przyjazna
u Was tez takie wiatry ze spać nie można? Makabra jakaś...

Nie no dziś kołdra leży spokojnie, zarówno po mojej jak i męża stronie. Jelita nie szaleją tej nocy :)

Kalae, Jola ale nie musicie mieć skierowania do konsultacji. Zadzwońcie do BOZ i się umówcie.

Barcelona, sadystko! Zazdroszczę okolicy i to bardzo! Co do kotów to polecam spróbować z tymi butelkami w łóżeczku, moje już nawet nie próbują.

Jola również uważam, że okrąglejsza na buzi wyglądasz bardziej sexi :)

Przyjazna wiem, że mamy teraz bardziej opływowe kształty ale zdradź mi proszę jak to robisz, że się turlasz na łóżku? :)

Mówicie, że swojsko jest na naszym forum? Czyli, że można "pierdzieć" bez skrępowania? Super!

~- misiakowata30
Nati tamtum rose polecam i.papierowy recznik do podcierania..pomaga tez niedopuszczenie do odrostu boberka :D

Moze te z fb byly grube i sporo schudly na diecie cukrzycowej..
Moja dobra znajoma jest w 32 i ma tylko 4 kilo na plusie...musiala schudnac na cukrzycowej i teraz rosnie w "dziecko"..a wazy 98 wiec sporo tego byla przy 184 :-)

MamaMi ja tez 20 kg..ale u ciebie poszlo w brzusio a u mnie dupa łapy i brzuchol :-)

Eee nie, poszło w piersi, ,brzuch i cale nogi jak balony. Tylko ma zdj. Nie widać;-)
Ale z 1 córcia przybrałam 24kg a jak wyszliśmy ze szpitala było -16 kg. Także zrzucałam potem te 8.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

Haniutek nie chcesz mi pomoc uzupełnić tych papierów? :P niby kierunek z papierologia mam, a jednak mnie to przeraża jak widzę to wszystko :o

Kurcze co Was nadrobie to Maja się budzi a to jeść a to przytulic, teraz będę coraz rzadziej, ale będę Was czytać i co jakiś czas się odzywać co u Nas :) ps. Waga Majki z wczoraj wieczorem 1990, w ciągu lekko ponad doby przybrała 6dkg!! :)
:*
Zaspana :D

monthly_2016_02/marcoweczki-2016_43419.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Gość przyjazna

Lilijka87
~przyjazna
u Was tez takie wiatry ze spać nie można? Makabra jakaś...

Nie no dziś kołdra leży spokojnie, zarówno po mojej jak i męża stronie. Jelita nie szaleją tej nocy :)

Kalae, Jola ale nie musicie mieć skierowania do konsultacji. Zadzwońcie do BOZ i się umówcie.

Barcelona, sadystko! Zazdroszczę okolicy i to bardzo! Co do kotów to polecam spróbować z tymi butelkami w łóżeczku, moje już nawet nie próbują.

Jola również uważam, że okrąglejsza na buzi wyglądasz bardziej sexi :)

Przyjazna wiem, że mamy teraz bardziej opływowe kształty ale zdradź mi proszę jak to robisz, że się turlasz na łóżku? :)

Mówicie, że swojsko jest na naszym forum? Czyli, że można "pierdzieć" bez skrępowania? Super!

Czary mary moja droga :D przez chrapkowanie od miesiąca cale lóżko 180cm moje :D

U mnie na czwartym piętrze tak fiździ za oknem ze te spod kołdry wymiękają!! ;-) wstajeeeeee!!! Udanego dnia wszystkim.

PS.Barcelona uważaj na wirusy!
I zazdroszczę palemek za oknem :-)

Olkaaaaa,, zakochałam się w Twojej córeczce :) juz tak bardzo chciałabym swoją królewnę przytulić!

Ja zasnąć bez męża podpórki nie moglam.. Dobrą godzinę się kręciłam po łóżku. Teraz wstalam, bo mój wrócił z nocki i poleciał znowu do pracy:( chociaż śniadanie mu zrobiłam..
Idę leżeć dalej, może usnę:)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgeli2cuo5h.png