Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Madika
Renia74
Misia
Mi się paznokcie nie łamią ale też nie znoszę mieć długich i ścinam na krótko. W pracy w ogóle sobie nie wyobrażam z takimi pazurami, a moja młodsza siostra chodzi do pracy z długimi i pomalowanymi pazurami.

Ja nigdy nie nosilam palek... Zawsze (tak gdzies od 12rż) nosilam dlugie i nie ma dla mnie znaczeni czy siedze w ogrodzie i cos robie w ziemi czy w kuchni. Ja poprostu czuje sie zle jak nie mam dlugich paznokci:D I obowiazkowo zawsze pomalowane:D

No ale co zrobic.... Mam takiego chopla na tym punkcie bo moja mama z tata mi tak wpoili ze paznokcie musza byc zawsze zadbane rozno opilowane i przyciete (tak jak kto lubi).

To super, kobieco :) Ja pałek też nie noszę, tylko takie 3 mm, równo wypiłowane tak, ale już pomalowane nie.

misiakowata30
Madika
misiakowata30
Weselicho udane mega !!Wybawilismy się na 102..Pięknie było,pysznie,super kapela,mega towarzystwo..no super :) Przed 4 bylismy w domu.Mati pieknie spał babci,nawet na mleko obudził się dopiero rano,o 7.
Tak więc mega nie wyspana,na mega kacu jakoś dotarłam z chlopakami na poprawiny :D Pojadłam na maxa,to i wszystko przeszło i dobrze się czułam :)
Mati był oszołomiony glśna muzyka i światlami,to płakał..a potem chodzil sobie wzdłuz stolu i posylam uśmiechy :D
Dziś wrócil do żłobka.Jechalismy po 7,bo na 8 miałam do pracy.Rozpłakał sie dopiero na rekach u cioci..o 12 odebral go P.Ponoć zjadł caly obiad i nie płakal :D

Hanulka mam nadzieję,że juz lepiej Madika.Nie doczytalam.
Pozbyłam sie własnie hybrydy i nalozylam odzywke na pzanokcie.Laska sie uczy,zrobila pieknie,ale odpryski mnie denerwuja to ściągnęłam cholerstwo :)
a takie były :)

Taka kanapke sama bym zjadala:D hehe Wyglda smakowicie:D

Paznokietki wygladaly super:D i do tego elegancko:D

Super ze sie wybawiliscie :D Troche glowa odpoczela i w takich momantach kozna poczuc sie jak za dawnych lat. Mysli die o sobie i tylko co jest TU i TERAZ:D Uwielbiam momenty kiedy nie musze myslec o Hanuli bo wiem ze ktos sie nia zajmuje a ja moge sie wybawic :D

Ciesze sie ze tak fajnie Wam bylo:D

A Hanula juz lepiej tylko mnie wczoraj rozlozylo no ale walcze. Dzis juz lepiej niz wczoraj ale Hanula nie pozwala nam spac normalnie bo budzi sie i do nas do lozka musimy ja brac.

Od dzis zaczynamy odzwyczajac Hanule od chodzenia spac z mamunia. Ona nikogo nie dopuszcza do siebie jak ja jestem w domu. Musimy tobic to stopniowo bo sa awantury przeokropne a nie chce jej tak rozkrecac na noc.
Ciezko bedzie cos czuje...

nie do końca nie myślałam o Matim,bo nasi przyszli sąsiedzi,co razem sie bawilismy mają synka 5 miesiecy starszego i nawijaliśmy o dzieciach hehe
a koleżanka tydzień temu odstawiła od piersi i miałysmy tematy hehe

Renia no dokladnie,tak jak pisze Madika...my raptem mielismy siłe na zabawę..kurcze...sama byłam w szoku..to chyba sprawka super zrobionego wesela no i ludzi,z którymi siedzielismy..wesoło było achh :)

Madika kuruj się !!!

Obudzilam sie i jest lepiej niz bylo wczoraj. Przynajmniej na razie :D hehehe

A co do tematow dzieciowych to sie ich nie uniknie:D
My na weselu tez gadalismy bo znajomi byli co maja 3 miesiace mlodsza core od Hanuli wiec sie dopytywali o rozne rzeczy:D

No tak jest jak ludzie maja podobne "zainteresowani":D heheheh

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Peonia
Madika
W kwestii paznokci mam podobnie. Muszą być zrobione. Inaczej czuję się jakbym się nie umyła, no jakoś tak... Taki "freak"... Od jakiegoś czasu chodzę do bardzo fajnej babki, ładne rzeczy robi. Recznie pedzelkiem piękne rzeczy wymaluje, albo jakie gadżet użyje, że zawsze jest oryginalny efekt. Nie lubię bardzo długich paznokci bo mi przeszkadzają, noszę takie od 2 do max 5 mm poza opuszek palca ale nadrabiam sporą wrodzoną długością płytki. I te jej hybrydy są bardzo trwałe, domowe roboty im nie straszne, nawet moje ostatnie parę dni grzebania w glebie przetrwaly bez większego szwanku :-))

Misiakowata
Super że się wybawiłaś:-)) jakoś rzadko mi się udaje na weselu tak super bawić. Chyba meczą mnie te obowiązkowe tańce ze starszyzną :-)) ale śluby bardzo lubię, głównie za zazwyczaj niecodzienną oprawę, troszkę zawsze czuję się jak minionych epokach a poza tym to zazwyczaj bardzo radosne uroczystości. Takie poprawiające nastrój :-))

No ja niestety dlugiej plytki nie mam... ale od dluzszego czasu tez nie chodze w takich meeeeega dlugich paznokciach:D Tak naprawde to od momentu kiedy sie dowiedzialam ze moge rodzic a bylo to na poczatku lutego 2016:D hehehe

Ja ostatnio mam fiola na punkcie stepelkow:D Ja jakos mam tak ze sama musze zrobic sobie paznokcie po ok 2 tygodniach. Bo nie lubie odrostu na hybrydzie.
Ostatnio mam fiola na punkcie czarnego lakieru. No tak sie dobrze z nim czuje i z bialymi wzorkami na nim ze to juz jakas paranoja:D heheheh

Ja uwielbiam wesela i uwielbiam tanczyc :D Tylko nam sie zdazaja czasem mega beznadziejne wesela. Bylismy na takich 2 gdzie lipa byla nie mozliwa... az zal bylo panstwa mlodych- choc im sie podobalo i byli mega zadowoleni. Przynajmniej Ci jedno:D

Renia74
Madika
misiakowata30
Kasia super,że Adaśko na 4 :D brawo :)
Madika nasza okulistka nic nie widziala a pediatra pytal czy widzimy,ze Mati niesymetrycznie patrzy hehe..my nic nie widzimy tam hehe

Pocieszylas mnie :D dDziekuje :*

Renia wybawila bys sie :D Bo bys wreszcie odziapnela :D Przestala myslec zupka, kupka i posprzatac tylko byc sie wytancowala i najadla i miala wszystkoe w .... nosie :D

Nooo... czad...:) tyle że my musimy młodego wziąć ze sobą na tą imprezkę, więc dupa blada z wybawienia. Moja rodzina idzie przecież też, A rodzina T mieszka daleko i nikt się nie zgodzi przyjechać, zresztą młody nie za bardzo ich zna, w dzień spoko ale w nocy by się zaryczał. No cóż, będziemy się bawić we trójkę do samej 21, potem pojedziemy spać :)))

Oooo no to kiepsko:( Ale na takich imprezach czasto ciocie czy inne tam dzieciaki zabawiaja sie z dzieciakami wiec moze tez bedziesz mogla sie wybawic bez ciaglej gonitwy mysli co robi Michas :D

Renia74
Madika
Renia74
Misia
Mi się paznokcie nie łamią ale też nie znoszę mieć długich i ścinam na krótko. W pracy w ogóle sobie nie wyobrażam z takimi pazurami, a moja młodsza siostra chodzi do pracy z długimi i pomalowanymi pazurami.

Ja nigdy nie nosilam palek... Zawsze (tak gdzies od 12rż) nosilam dlugie i nie ma dla mnie znaczeni czy siedze w ogrodzie i cos robie w ziemi czy w kuchni. Ja poprostu czuje sie zle jak nie mam dlugich paznokci:D I obowiazkowo zawsze pomalowane:D

No ale co zrobic.... Mam takiego chopla na tym punkcie bo moja mama z tata mi tak wpoili ze paznokcie musza byc zawsze zadbane rozno opilowane i przyciete (tak jak kto lubi).

To super, kobieco :) Ja pałek też nie noszę, tylko takie 3 mm, równo wypiłowane tak, ale już pomalowane nie.

Przedewszystkim rece musza byc zadbane bo sa baaaardzo wazne :D

A czy ktos maluje czy nie to juz jego wlasna wola.

Ja akurat nie lubie u siebie nie pomalowanych paznokci. Chocby jakis frencz czy jasny kolorek nawet transparentyny.

Madika
Dziewczyny czy macie jakies sposoby na obtarty nos od kataru???
Bo jakiedys masc taka stosowalam (byla rewelacyjne- nie ma nic lepszego) ale ja wycofali:(

A juz mnie tak nos boli ze chyba sobie go odkrece :D

A krem nivea nie pomaga?
Nad morzem byliśmy ze znajomymi którzy mają 4 dzieci i one tak same z siebie zajmowały się Michasiem że w szoku byłam :)))

Polecam zwykla masc z witamina A :)
Ja mam czyste dlonie..w pracy niestety czesto mam brudne i ratuje sie zelem antybakteryjnym,w domu lubie wyszorowac :)
Kazdy chwali ze mam takie koncowki paznokcia jakbym sobie french robila..no ale lamia sie strasznie.Choc poki co te z wesela sie trzymaja...ale niedlugo bedzie po nich hehe..bo ile w pracy mozna "damować" hahahaha :D
Renia z dzieckiem tez moze buc fajnie.Z.poprocznym Matim bawilismy sie do 23 :)
Teraz byloby trudniej,bo Matiego oszalamia glosna muzyka i zwyczajnie by sie nie bawil.Ciesze sie ze moglismy zostawic go z babcia ;)teraz latziej bo juz nie kp ;)
Odwiozlam Matiego do zlobka.Dzis juz nie plakal..ale boje sie,bo wydaje mi sie ze mial zapchany nosek w nocy..oby to tylko tak o bylo,a nie infekcja.Zastrzele sie w koncu..trzymajcie kciuki hehe
Dzis na 15 do roboty
Mamy 4 rocznice zwiazku z P.zrobie spagethi.Zjemy jak zawsze i tyle.Prezentow nie robilismy sobie..
Smutno..no ale coz..wesele ma to do siebie ze kase trza dac i sie ubrac..i takie tam.Buziaki

~Misiakowata
Polecam zwykla masc z witamina A :)
Ja mam czyste dlonie..w pracy niestety czesto mam brudne i ratuje sie zelem antybakteryjnym,w domu lubie wyszorowac :)
Kazdy chwali ze mam takie koncowki paznokcia jakbym sobie french robila..no ale lamia sie strasznie.Choc poki co te z wesela sie trzymaja...ale niedlugo bedzie po nich hehe..bo ile w pracy mozna "damować" hahahaha :D
Renia z dzieckiem tez moze buc fajnie.Z.poprocznym Matim bawilismy sie do 23 :)
Teraz byloby trudniej,bo Matiego oszalamia glosna muzyka i zwyczajnie by sie nie bawil.Ciesze sie ze moglismy zostawic go z babcia ;)teraz latziej bo juz nie kp ;)
Odwiozlam Matiego do zlobka.Dzis juz nie plakal..ale boje sie,bo wydaje mi sie ze mial zapchany nosek w nocy..oby to tylko tak o bylo,a nie infekcja.Zastrzele sie w koncu..trzymajcie kciuki hehe
Dzis na 15 do roboty
Mamy 4 rocznice zwiazku z P.zrobie spagethi.Zjemy jak zawsze i tyle.Prezentow nie robilismy sobie..
Smutno..no ale coz..wesele ma to do siebie ze kase trza dac i sie ubrac..i takie tam.Buziaki

Misia to daj Matiemu Neosine zawsze go troche uchroni jak nawet cos sie przyszwenda. Lekarz znajomej tak kazal podawac synkowi (ale on ciagle cos lapal i prawie jie chodzil do przedszkola). Ja od pon tez Mezulkowi zapodaje neozine zeby od nas sie nie zarazil.

Nie mam ani masci z vit A ani kremu Nivea. Po jedno i po 2 musialabym pobiec do sklepu. Wiec w co warto zainwestowac :D

Renia dzieci super sie zajmuja mniejszymi dziecmi:D szczegolnie jak rzadko sie je widzi :D heheh

Misia trzymam kciuki zeby pazurki utrzymaly sie jak najdluzej :D Nie raz w marketach budowlanych widzialam kobitki z pasurkami zrobionymi wiec pod tym wzgledem nie mozesz czuc sie teraz "inna":D

~Misiakowata
Zobacze jak bedzie czul sie po zloblu..tzn tata zobaczy..Kupimy te neosine.
Kurcze jak to wszysko kosztuje.Jestesmy wrakiem finansowym w tym miesiacu.nie potrzebna nam znow choroba.
Pospalam do 12..ja cieeeeeee..szybko kawka i biore sie za obiad :)

Nooo Ty to potrafisz pospac :D hehe

Neosine powinno zablokowac wirusy. Tylko kupcie ta forte bo mniej ml trzeba podawac i na dluzej starcza.

No niestety... ja cale szczescie zawsze mam cos co bierze Hanula jak jest chora. Wiec czesto jest tak ze nic nie kupuje.

Madika
Jola88
Niesamowite jest to jak dzieci są różne i że każde dziecko trzeba traktować indywidualnie.
Ja byłam wczoraj na kontroli mały już 2kg także duży chłopak i pod tym kątem wszystko ok. Niestety nerka znów szwankuje i już jest zator. Co tydzień będę miała wizytę i zobaczymy jak to będzie.
Dałam zaświadczenie do cc obawiałam się tego, ale ok kazał trzymać i się przypominać. problem jest taki że dalej wyniki mam źle praktycznie nic się nie poprawiła morfologia pomimo suplementacji i diety

Jejku Jolu wspolczuje tego bolu... Trzymam mocno kciuki zeby jednak bylo lepiej a przynajmniej sie nie pogarszalo.

Powiedz mi a to nie jest wskazanie do wczesniejszej cc? Jak to jest?

A u nas ostatnio duzo sie dzieje. Hanula zaczela powtarzac rozne rzeczy i taka sie duza zrobila juz :D Taka dziewczynka:D

Ja ostatnio mialam troche roboty przed 30 tesciow. Wymyslilam sobie ze zrobie ciastka w ksztalcie gitary :D Bo tesciowa chciala tort w tym ksztalcie tylko tesciu cos nosem krecil i widzialam ze jej bylo przykro. A oni poznali sie dzieki gitarze i tak chciala.

Wiec co zrobila Madika? Poprosilam mojego tate i zrobil mi taki wycinak w ksztalcie griary:D powyginal blache troche pospawal tylko niestety nie mial nierdzewki wiec musze na wode uwazac :D heheh
Ale ciastka wyszly cudne :D szkoda ze im zdjecia nie zrobilam i Wam nie pokazalam :(

Teraz za to z budowa szaleje. Troche zaluje ze Hanula do zlobka nie chodzi bo bym mogla wiecej ogarnac ale z 2 str wtedy bym chodzila do pracy wiec nic by to nie zmienilo :D heheh

Witam po przerwie. ja byłam na kontroli w piątek i od razu mnie skierował do szpitala bo płytki znów spadły. Generalnie pomału mam dość stresu i często też bolu. Kilka dni na szpilkachm czy trzeba rozwiązać ciążę a to dopiero której 34tc. Od 4 dni płytki nie spadają, wyszlam do domu- ciekawe na jak długo. Strasznie mi szkoda maleństwa bo on ma się świetnie. Dziś mam kiepski dzień strasznie boli mnie nerka i nadgarstek. Czekam jak na szpilkach coo znów badania nie spadną wtedy od razu cc bo i tak mam strasznie niskie. ok czytam co u Was :)

Jola88
Madika
Jola88
Niesamowite jest to jak dzieci są różne i że każde dziecko trzeba traktować indywidualnie.
Ja byłam wczoraj na kontroli mały już 2kg także duży chłopak i pod tym kątem wszystko ok. Niestety nerka znów szwankuje i już jest zator. Co tydzień będę miała wizytę i zobaczymy jak to będzie.
Dałam zaświadczenie do cc obawiałam się tego, ale ok kazał trzymać i się przypominać. problem jest taki że dalej wyniki mam źle praktycznie nic się nie poprawiła morfologia pomimo suplementacji i diety

Jejku Jolu wspolczuje tego bolu... Trzymam mocno kciuki zeby jednak bylo lepiej a przynajmniej sie nie pogarszalo.

Powiedz mi a to nie jest wskazanie do wczesniejszej cc? Jak to jest?

A u nas ostatnio duzo sie dzieje. Hanula zaczela powtarzac rozne rzeczy i taka sie duza zrobila juz :D Taka dziewczynka:D

Ja ostatnio mialam troche roboty przed 30 tesciow. Wymyslilam sobie ze zrobie ciastka w ksztalcie gitary :D Bo tesciowa chciala tort w tym ksztalcie tylko tesciu cos nosem krecil i widzialam ze jej bylo przykro. A oni poznali sie dzieki gitarze i tak chciala.

Wiec co zrobila Madika? Poprosilam mojego tate i zrobil mi taki wycinak w ksztalcie griary:D powyginal blache troche pospawal tylko niestety nie mial nierdzewki wiec musze na wode uwazac :D heheh
Ale ciastka wyszly cudne :D szkoda ze im zdjecia nie zrobilam i Wam nie pokazalam :(

Teraz za to z budowa szaleje. Troche zaluje ze Hanula do zlobka nie chodzi bo bym mogla wiecej ogarnac ale z 2 str wtedy bym chodzila do pracy wiec nic by to nie zmienilo :D heheh

Witam po przerwie. ja byłam na kontroli w piątek i od razu mnie skierował do szpitala bo płytki znów spadły. Generalnie pomału mam dość stresu i często też bolu. Kilka dni na szpilkachm czy trzeba rozwiązać ciążę a to dopiero której 34tc. Od 4 dni płytki nie spadają, wyszlam do domu- ciekawe na jak długo. Strasznie mi szkoda maleństwa bo on ma się świetnie. Dziś mam kiepski dzień strasznie boli mnie nerka i nadgarstek. Czekam jak na szpilkach coo znów badania nie spadną wtedy od razu cc bo i tak mam strasznie niskie. ok czytam co u Was :)

Jola kochana sie nacierpisz w tej ciazy tak jak Misiakowata ze swendzeniem... Tylko u niej to nie mialo wplywu na porod. Ale pamietam jak siedziala po nocach i plakala ze juz nie wytrzyma.

Trzymam mocno kciuki zeby jednak sie unormowalo wszystko i zebys mogla siedziec w domku z Olisiem.

Jak to jednak jedna ciaza do 2 nie jest podobna... i nie mozna nic przewidziec.

Ja dlatego nie chcialam sie decydowac na szybka 2 ciaze bo w razie bym musiala lezec to nie chhcialam obarczac swojej mamy na calodzienne bycie z Hania. Jak bedzie wieksza i bardziej samodzielna to juz inaczej.

Mysle o Was cieplutko!!! A Hanuli kaze tez trzymac kciuki:D

Imie juz wybraliscie dla malenstwa?:D

Dziewczyny widze ze ile osob tyle sposobow na ten zakichany nos:D heheh

Ja wkoncu posmarowalam bepanthenem :D hehehe

Mialam tez masc majerankowa chyba w domu... musze sprawdzic:D

Dzisiaj czuje sie o wiele lepiej tylko mam jeszcze katar... no ale moze minie:D

Wczoraj Hanula dostala wysypki na plecach zadzwonilam do pediatry i przyjechal... Diagnoza: 60% stawia na alergie a 40% na szkarlatyne.

Ale dzis raczej potwierdza sie alergia bo ja swedzialo i jezyka nie ma malinowego. Noi po lekach schodza te kropeczki.

Dzisiaj Mezulkowi powiedzialam kto ma byc na sylwestrze (bo znajomi mieli miejscowke znalezc) i ten jak uslyszal o moim bylym przyjacielu to powiedzial ze nigdzie nie idziemy i ze koniec i kropka.
Powiedzialam mu ze ja mam zamiar sie bawic i mam w nosie obecnosc tego kolesia. To Mezulek powiedzial ze moge sama isc.

Tak mnie wkurzyl ale to na maxa!!!! Jak bylam w lazience to przyszedl mnie przeprosic i powiedzial ze pojdziemy ale wkurzylo go ze nasi przyjaciele ich biora znajac nasz stosunek do siebie.

Jola trzymaj sie,jeszcze troszke kochana i mysl pozytywnie :*:*

Madika podalam wczoraj Neosine,w nocy tez paracetamol,bo budzil sie co chwile,plakal,lapal za dziasla.To sie zasiusial,to przytulic to cos..ech ciezka noc.
Rano zawiozlam Matiego do zlobka,a sama odpoczelam,pospalam.Dzis P ma wyjscie do wujka na piwko,oby noc byla lepsza,bo jutro do pracy.
Dam rade :) weekend ranki a potem odpoczywam do 9 listopada :D
Mati katarek ma raczej od zebow to luzik :)
Czekam wlasnie az chlopaki wroca i zjemy pomidorowa :)
Pociesze sie wolnym dniem jeszcze.pozdrowko

Czesc:-)
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie:P A te dziewczyny ktore pamietaja czy maja ochote ze mna jeszcze gadac:P
Troche sie opuscilam na forum, tak troszeczke:-) ale zyje. Po prostu brakuje mi czasu ostatnio. Postaram sie zagladac
Pozdrowionka. Mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze

Hej
Co tam porabiacie ? Cisza tu jak makiem zasiał.
My spędziliśmy przedpołudnie na dwórku, Michaś się wyhasał, pozbieraliśmy liście. W nocy padało więc mega mokre było wszystko, pół taczki wody napadało to mały zrobił sobie zabawę w statki z kawałków styropianu i szyszek :))) Rękawy miał mokre prawie do łokci za to jaką miał frajdę.

Czesc Renia. Rzeczywiscie cisza tu. Chociaz wczoraj jak napisalam to kilka razy nie moglam wejsc na forum... troche mnie to zniecheca.
U nas Mala smieszna i gadula straszna. Spi tak samo jak spala czyli malo. Ostatnio mamy od ok 22do 2 jakies placze, przerwy, pobudki co 20 min. Czlowieka to wykancza.
Do tego niedlugo sie przeprowadzamy.
i tak czas leci