Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Jolu, super wiesci :) teraz trzymamy kciuki żeby wszystko było ok do samego porodu :)
No niestety z tym niewytlumaczeniem dziecku że mama nie może to Cię aż za dobrze rozumiem :D Jak pomysle, że miałabym być 3 raz w ciąży szybciej niż za 10 lat, to mi się słabo robi :D

Kacper ostatnio zachowuje się jak zbuntowany dwulatek. Jak mu czegoś nie pozwole, czy np. zabiore coś, zaczyna tupac, kopac, plakac i urzadzac histerie. Nigdy tak nie robił, nie wiem skąd mu się to wzięło :/ Z jednej strony wydaje mi się, że zrobił się dużo bardziej samodzielny i świetnie się bawi sam, a z drugiej to nadal taki maleńki gluptasek, probujacy zjesc każdy napotkany papier.

Fajnie zaczyna sam chodzić :) chociaż zazwyczaj coś musi trzymać w prawej ręce, bez tego równowagi nie łapie :D

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jo7esm9i7df8f.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5so7esfvb0ei1q.png

Gość misiakowata

Alexan hehe to samo u nas..Mati chodzi to z poduszka,to z kartonem,ostatnio w obu roczkach trzymal swoje butle z mlekiem a w drugiej z soczkiem he he
Slodziaki male :)

Mam nadzieje,ze mojemu synowi w koncu wyjdzie ten zab..biedny wyrywa sie ze snu ze strasznym krzykiem i od 1 spi z nami..skomle dalej,ale spi spokojniej :)

Korzystajac z okazji zycze Wam moje Marcoweczki WESOŁYCH ŚWIĄT..aby u kazdej z Was bylo spokojnie,milo,z dobrym jedzonkiem,zeby dzieciaczki byly radosne a mezowie chetni do pomocy :***

hej wszytskim
Renia moja mała ma tak samo jak nawet siedze na podłodze to sie czyms zzajmie a jak tylko wstane np i uside do patopa to wielkie darcie i szarpie mnie za spodnie ehh :(
moja urodzona w wielką sobote (26.03) wiec jutro przypadnie taka inna rocznica :)pewnie pójdzie z koszyczkiem.pozatym juz od miesiąca biega i tylko dupke rozbija,mówi niewiele umie tylko halo i udaje zee trzyma telefon, papa robi i mówi i czasem mama i baba i czasem na kota powie kici i w sumie to tyle.
Misiakowata trzymam kciuki za twoje prace pisaneczki zgrabniutkie hhehe,co do wózka kupiłam 4 baby croxx czerwony
olija pytałas od kiedy was czytam wiec czytam codziennie pisze rzadko ale jestem z waami od 2 msca ciązy najbardziej pametam własnie misiakowata i jej walke z toxoplazmoza :) czasem kamiila zagląda jeszcze ,ania, felccia była i jeszcze pare pare innych.
z okazji swiąt pozdrawiam was serdecznie
trzymaam kciuki za kolejne ciąże dla dzieciacków zdróweczka a dla mam cierpliwosci :)

hej laseczki.
renia-u nas mała to samo jak z nią siedze na podłodze to jest ok, a jak tylko usiade na laptopa to wielki ryk i szarpanie za spodnie ehh.
Misiakowata-trzymam kciuki za prace,ja kupiła wózek 4baby croxx czerwony nawet fajny a i fajne pisanki hehe takie jędrne hehe
-
-

nati91
Co do okresu, to ja jeszcze nie mam. Gdzieś czytałam, że prawie pewność masz, że nie wróci miesiączka, jeśli karmisz co najmniej 8x na dobę i ssanie trwa w sumie nie mniej niż 1,5h. Niestety jak widać jak się karmi mniej, to nie znaczy, że na pewno wróci okres. Coś czuję, że będę musiała przestać karmić, żeby móc się starać o kolejnego bobasa, a Iza tak lubi cysia :( ale to jeszcze kilka miesięcy, na razie cierpliwie czekam.
Ciąża, ja też nie będę na cały etat :) teraz 6h i mam nadzieję, że tak zostanie jak najdłużej. Niedobrze, co piszesz z tą cierpliwością... no trudno, jakoś to musi być.

Tak myślę o tym co piszesz..... to by się zgadzało,bo karmię często bardzo często czy w dzień czy w nocy i okres ostatnio był w lutym.....
Staraj się i karm:)
Ostatnio koleżankę odwiedziłam , wiedziałam,że ma córkę starszą od Nikoli o pół roku;) nagle z pokoju słyszę małe dziecko, mówię maleństwo macie:)a koleżanka mi tak! Poczuła ruchy jakos w maju a w sierpniu urodziła:D dziś Oliwier ma 8 miesięcy;)

W środę zamówiłam online prezenty dzieciakom...... Przyjdą po świętach ;( szlak mnie trafia a miało być wysyłka w 24h,
Co ja teraz dam do koszyczka i schowam by mogli szukać?Same słodkie?Przestałam dawać dzieciom słodkie

Jak robicie mazurka? Macie jakieś sprawdzone przepisy?

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość Misiakowata

Gotuje buraki i warzywa,dzieć dosypia w wozku..kurcze super miec wozek w domu :D
Zakupy zrobione,ciasta kupione,wyzsza dawka Letroxu zapisana.Moje tsh wynosi 3,500 czyli idzie ku lepszemu :)
Z P jakos dziwnie cos jakos..ja jakas nie wiem..denerwuje mnie.dobrze,ze jest w pracy hehe

Kalae okres i choroba to masakra..bardzo Ci wspolczuje !!!
Anna no ladnie tylko z toxo mnie pamietasz ehhe
Madika to z ministrantami mnie ciagle kojarzy hehehe

Tulę kalae :*
A ja sobie wykrakałam - dziś dostałam okres :D także nie muszę już się zastanawiać, jak to będzie, teraz trzeba jakoś zacząć ogarniać, kiedy owulacja, żeby jeszcze kilka miesięcy nie zajść ;)
Ale się dziś nalatałam po mieście, miałam do załatwienia kilka rzeczy, na szczęście wszystko załatwiłam.
Zaraz do kościoła, a jutro jedziemy już do moich rodziców i zostajemy do poniedziałku. A Iza dziś jest kochana :) i całe szczęście, bo by mnie mąż nie wypuścił i bym nic nie załatwiła.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Mój Olis też z Wielkiej soboty :)))
Kalae współczuje kumulacji :(( kuruj się :)) tak myślałam i chyba zagdadam do Kowalskiego żeby być spokojna tylko jakoś tak boję się co on powie. Ale może zapytam czy oni tu uznają wskazanie do cesarki jako lek przed porodem. Chyba wyjścia nie mają ale wolę zapytać.
Mój Olis jak zaczynal chodzić to też trzymal coś w ręce to było bardzo urocze.
Misia może masz przesyt P. :)) ale pisanki :))
Wam również życze mokrych radosnych świat i super atmosfery :))

Jola88
Mój Olis też z Wielkiej soboty :)))
Kalae współczuje kumulacji :(( kuruj się :)) tak myślałam i chyba zagdadam do Kowalskiego żeby być spokojna tylko jakoś tak boję się co on powie. Ale może zapytam czy oni tu uznają wskazanie do cesarki jako lek przed porodem. Chyba wyjścia nie mają ale wolę zapytać.
Mój Olis jak zaczynal chodzić to też trzymal coś w ręce to było bardzo urocze.
Misia może masz przesyt P. :)) ale pisanki :))
Wam również życze mokrych radosnych świat i super atmosfery :))

a może lepiej inaczej go zapytać? coś w stylu, że po ostatnim porodzie masz traumę i wolałabyś już nie rodzić naturalnie. O ile będzie pamiętał twój poród (a myślę, że będzie) to może też sam coś zapyta i wtedy pociągniesz. Niemniej tak znając jego to nie pytałabym 'czy uznają wskazania' tylko jakoś inaczej :)
Jak byłam na kontroli u niego po porodzie to zapytałam o to że nie szło rozwarcie i że położne pytała czy miałam jakiś zabieg bo są jakieś jakby zrosty. On mi powiedział, że każdy poród jest inny i nie jest powiedziane, że kolejny też bylby taki.
Chyba mówiłabym mu prosto z mostu, bo jeśli on uznałby, że mogę rodzić sn to szukałabym lekarza który zrobiłby cc.

Masz jeszcze czas na przemyślenia :) ale myślę, że lepiej już w pierwszym trymestrze wiedzieć na czym się stoi.

Byłam u lekarza i mam antybiotyk, no nic może mi pomoże :)
A byłam dziś w biedr (po lekarzu) i był sok jabłkowy z tymbarku i tak mi się skojarzyło że z żubrówką na święta całkiem by mógł być. No, ale z antybiotykiem to już nie ;)

Zrobiłam nawet dziś mazurka, ale takiego zwykłego kruche z kajmakiem i orzechami, bo rodzynki to nie moja bajka.

Gość Alesandraaaa

Czarna.ana też dziś robiłam mazurka, tylko moje dekoracje to jak u przedszkolaka :) Za to cały wieczór męczyłam się z sosem karmelowym do sernika. Zaliczyłam 5 podejść, choć i tak nie wyszło do końca tak jak powinno.

Michasiowi nareszcie wyszła prawa dwójka (ma 8 zębów). Co prawda noce mamy coraz lepsze i prawie je przesypia, za to w dzień był marudny i wpychał piąstki do buzi (i nie tylko, wczoraj wchodzę do sypialni, a tam wszystkie jego kosmetyki wyrzucone z szafki, a on z buzią wypchaną chusteczkami do pupy).
Też robi się z niego straszny złośnik, piszczy, aż robi się czerwony jak coś jest nie po jego myśli, a jak nie wychodzi mu układanie klocków to rzuca nimi.

Nie pisałam Wam, ale w środę byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i mam nową pracę:) Zaczynam za tydzień, więc bardzo szybko. Z jednej strony się cieszę, a z drugiej tak szkoda mi zostawić mojego maluszka. No i obawiam się jak ja się zorganizuję, praca, obowiązki w domu i czas dla dzieci...

Wszystkim Marcóweczkom i ich rodzinom życzę zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych.

Pustki, widać, że przygotowania do świąt pełną parą :) Wesołych Świąt Wam wszystkim życzymy!!! :-)
My już właściwie gotowi, możemy świętować. Byliśmy z koszyczkiem, Niko był bardzo zainteresowany co jest w środku, najchętniej by wszystkiego popróbował ;) Idziemy dziś do rodziców na noc, więc musimy się spakować. Nie wiem jak to jest ale ten mały szkrab musi wziąć 3 razy więcej rzeczy niż my ;)

Gość misiakowata

Moze i przesyt,ale bardziej to mnie denerwuje..tzn..schudl 7 kilo i sie szarogesi..i nie rozumie,ze komus(mi) ciezej sie zawziasc za siebie wrr i mi troche dopiekl ostatnio hehe

Bylismy z koszyczkiem i w Biedronce..Karmiacze po 1.99 to zapasik zrobiony :D wrocilam z Matim,zachaczylismy nosidlem o koszyczek ,ktory postawilam na polce i no coz..jajka na szczescie dobrze,ze sie gotowane swieci hehe bez tragedii :)

Dostalam okres gigant..zdycham na maxa..chwile poleze i biore sie za przyprawianie miecha:) wieczorem upieke :)

Aleksandra bardzo Ci gratuluje nowej pracy !!!! Na pewno super sobie poradzisz :)! A co bedziesz robila?
Ja po swietach dzwieki na maxa bede miala wlaczone w tel..moze oddzwonia :)

Hej, jak tam wam idzie świętowanie ? Mała przerwa na pogaduchy z koleżankami z forum ???
My wczoraj już zrobiliśmy dwa ciacha i trzy sałatki i zaraz zaczęliśmy jeść :))) Dziś ugotowałam żurek z białą i jajami i zjedliśmy sobie to na obiad, a na jutro udka. Ja tam się nie spinam tradycjami, niech tam każdy świętuje po swojemu.
Moja siostra była dziś u spowiedzi i trochę się zszokowała bo ksiądz na bezczelnego grał sobie w gre na telefonie podczas słuchania spowiedzi :O także ten...
Jajek nie maluje, nie chce mi się :)
Kupiłam dziś młodemu buty Reebok w martesie za 99,99 :) niebieskie z pomarańczowymi wstawkami na rzepy, wyglądają super, zobaczymy jak mu się będzie w nich chodziło.

Niech Jezus, ktory zwyciężył śmierć, zwycięża w życiu codziennym. Niech daje siłę płynącą ze zmartwychwstania, a co za tym idzie nowe zycie- pełne miłości, nadziei i pokoju. Błogosławionych, pełnych pokoju, zdrowych świąt zmartwychwstania Pańskiego!!!!

Gość Misiakowata

Renia super zakup..oby malemu buciki pasowaly :))
Ja leniuchowalam,obejrzalam Przyjaciolki na ipla,upieklam karkowe na jutro..wieczorkiem pocwiczylam troszke..Mati marudzi mi wiecej,postanowilam odreagowywac cwiczac..bo cierpliwosc u mnie krotka hehe

Maly lata po calym domu..po 17 zeobil sie zmeczony i jak to wtedy bywa wiecej upadkow,spadkow...w woziu zwsnal raz dwa :)
Jutro moj P ma wolne..leci do mamy popoludniu..a mielismy sobie posiedziec sami..no nic niech leci..ponoc golabkow narobila he he
Moze nie bedzie lalo to tez sie wybiore z malym.a moze wysle chlopakow samych..a ja poleniuchuje w samotnosci..hmmm dobry plan :)

Lilijko jak tam u Ciebie?
Kalae lepiej cos po antybiotyku?