Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ann1ee
~ANikod
U mnie też trójka non stop leci. A tv to wieczorami, zazwyczaj te odmóżdżające pogramy, których nie trzeba oglądać od deski do deski, co przy małym jest raczej niewykonalne. Dlatego też dawno nie oglądaliśmy porządnego filmu ;-( A czy Wasze dzieci też są takimi maniakami tv? My nie pozwalamy oglądać, ale jak przypadkowo zerknie na tv czy ekran telefonu albo laptopa to od razu lepszy humor i zawias ;-)

Moj tez sie dosłownie "gapi" i tez nie pozwalamy mu ogladac, ale czasem jak sie bardzo wydziera i niczym nie moge go uspokoić to wlaczam na chwilę i wtedy się zawiesza i zapomina o płaczu. :) a tak to u nas terlewizor tez bardzo rzadko gra, jak juz to wole potem obejrzec cos na ipli lub playerze, bo nic mnie tak nie irytuje jak 15 minutowe bloki reklamowe choc w sumie wtedy w miedzyczasie mozna ogarnac mieszkanie ;)

Reklamy najgorsze i tez wole obejrzeć coś w necie na spokojnie,zwłaszcza jak moje chłopaki spią i mam czas dla siebie :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Dzien dobry :-)
Ja juz prawie na biezaco
Wszystkie moje posty ucinalo :-( te buzki recznie robione chyba sa ok.
Wspolczuje tych szczepien. Napewno sa bolesne i bardzo nieprzyjemne. My za pol roku dopiero nastepne
Fajnie z tymi chustami i nosidlami. Fajnie by bylo miec jakies ale kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac. A wozek na dlugo nie jest bo co? Bo parzy w pupke :P
Dziewczyny Mala juz nie budzi sie co godzine ani czesciej! Ale co 2-3h max. I karmie ja bo wtedy przynajmniej zasypia. Ja z reguly tez;-) Strunka a jak myslisz, czemu nasze pociechy tak sie czesto budza?
Zaczelam dawac Malej sloiczki bo jak jej sama gotowalam to nie bardzo, a sloiczek nawet je. Narazie 2-3 lyzeczki. Pozniej daje cyca do popicia. Pisalyscie o ulewaniu wiec moj post chyba o tym ucielo to napisze znowu. Dalam troche papki z kaszki ryzowej z mm. I po tym caly dzien ulewala, albo po brokule ktory dostala dzien wczesniej. Po innych rzeczach narazie nie ulewa. Nie macie pojecia jak mnie to cieszy. Teraz tylko za buldoga robi bo slina cieknieee ze hej. Zabkow narazie brak
Tangoya, chyba Cie przebije z dlugoscia postu i zdobede pierwsze miejsce na podium:-) dobrze ze nie te dla Skurczy:D
Chce dac Malej kaszke manna. Kupilam taka zwykla. Jak robicie i kiedy dajecie?
Alexan ciesze sie ze maluszek rosnie:-)
A wczoraj pojechalam do sklepu. Mial byc baby event. Mysle kupie cos Malej i zrobie zakupy. W polowie zakupow kiedy nie widzialam zadnych rzeczy dla dzieci, zorientowalam sie ze to w czwartek za tydzien! Potem wieczorem maz do mnie ze przeciez jest sroda! Nie moglam mu uwierzyc ze nie czwartek:-) zakret totalny
Ide czytac dalej bo Mala widze drzemke ciagnie:-) czyzby po kabaczku i cycusiu lepiej sie spalo? Wczoraj az 2h
Milego dnia najlepsze forumowiczki na swiecie;-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Ann1ee
Ann1ee
Ufff nadrobilam ;) i juz Was nie zameczam moim pisaniem, pora spac, wszystkim Marcoweczkom życzę spokojnej i przespanej nocy :)

Odpisze sama sobie, niczym ta dziewczyna z innego forum, o ktorej któraś z Was pisała ;) noc koszmar, pobudki co 1,5 godz, glowa mi peka, a juz nie dospie, bo musze sie ogarnąć na wizytę u endokrynologa.
Mam nadzieję, ze faktycznie niedługo zacznie przesypiac noce, bo chodzę na rzesach :(

na pewno bedzie lepiej :D
Daj znać co tam u endo :)

maddalena82
Rednails super że macie już Wawrzka w domu i to z pompą :)
Dziewczyny współczuje Wam tych pobudek:(Mateusz też wydaje mi się dość wymagającym dzieckiem,faktycznie cały czas trzeba go zabawiać i zapewniać rozrywki,być z nim ale przynajmniej śpi całe noce i drzemki w ciągu dnia też ma takie po 1,5 godziny.
Byliśmy wczoraj na pierwszej wizycie u alergologa i powiem Wam że jak rzadko kiedy po wyjściu z gabinetu miałam poczucie że w końcu wiem za co zapłaciłam te ciężkie pieniądze (wizytę na nfz pierwszą po szpitalu mamy w połowie stycznia u tej samej pani doktor). Wizyta długa-dobrze ponad pół godziny,Mateusz dokładnie zbadany obejrzany,wywiad zrobiony bardzo dokładnie. No i przede wszystkim widziałam chęć pani doktor na odpowiadanie na nasze 1555 pytań nt rozszerzania diety,pielęgnacji skóry itp. Naprawdę super:)
A co do jajka to mówiła nam to co wcześniej Rednails napisała -że pomimo nowych schematów że niby można całe to ona jednak zaleca wprowadzać osobno bo to są silne alergeny z różnych grup i w razie czego trzeba wiedzieć co uczula.Żółtko można dawać już teraz (po skończeniu 6 mż) a białko jednak dużo później -9-10 mż.

Super ,że lekarka taka rzetelna i konkretna :D
Dzis znaleźć dobrego lekarza,nawet prywatnie graniczy z cudem ..Pozdrówki dla Matiego od Matiego :D

Wczoraj dałam Maluszkowi kawałek bułki. Pierwszy i ostatni raz jak na razie. Buła mu smakowała, a jakże! W teście polegającym na zabraniu smakołyku w chwili widocznego zainteresowania, poziom krzyku oceniam na 9 ( w skali 0-10)), więc spoko. Tylko, że za niewielką chwilę odgryzł wymemlany kawałek i zaczął się krztusić, więc na razie bułki idą w odstawkę, bo "dostanę zawała".
Nessquik, z tym kinem to przypomniałaś mi moje pierwsze wyjście samej, w czasie kiedy siedziałam z malutkim Starszakiem. Wtedy opiekę w domu znosiłam dużo gorzej niż teraz. Pamiętam, że była niedziela i było strasznie zimno. Pojechałam sobie do kina. Ale nie żadnego multisreksu (których nie znoszę) tylko takiego normalnego. Grali "O północy w Paryżu". Na seansie byłam tylko ja i 3 emerytki :D Najpierw wystrzeliłam do tyłu ale staruszki zaczęły komentować już same reklamy, więc przesiadłam się na środek sali i czułam się jakbym była zupełnie sama. Uwielbiam filmy Allena, a ten dodatkowo jest bardzo klimatyczny, więc te kilka godzin wspominam do tej pory jako coś super-fajnego. Wracałam do domu naładowana pozytywna energią na długo:)

Ciąża hehe Mati tez za buldoga robi,ale ząbków nie widać :)
Ale zakręt jesteś :D Wyobraź sobie,że ja też ha ha :)
Tez się upewniam w lapku co mamy za dzień,bo bym jak potłuczona myślała,że jest inny dzień :D
To normalne,mając małe dziecko :D hehehe

Tangoya musisz mieć bardzo romantyczna duszę i wrażliwość :D Podziwiam :D Ja do kina lubię chodzić z kimś :)
Jak tylko Mateuszek bedzie szamał konkretnie słoiczek i bedzie można go zostawic z babcią(dam radę dam radę ) to wybierzemy się z P.do kina :D
Ja kupiłam wczoraj chrupki kukurydziane i zamierzam dać na dniach,żeby ten gluten zaliczyć,ale sie boję własnie zachrztuszenia..chyba ,że dam pomymlać na chwileczkę :)

Mateusz zaczął kaszlec takim mokrym kaszlem juz wczoraj..temperatury nie ma,zachowuje sie jak zawsze..ciekawe od czego..mozliwe,że jedzenie gdzies tam wpadło..
tak samo po jedzeniu tak charczy mu w nosie..normalne to..a co z tym kaszelkiem jak nie wyglada na chorobowy?

Sylwia, ja też się czasami na siebie wkurzam, ze za dużo czasu zabiera mi net, więc siadam do kompa rano/przed południem jak pije kawę i Mały śpi, a potem wyłączam komputer (z telefonu się nigdzie nie loguję), bo inaczej to ciągle zerkam, a jak jest wyłączony to zawsze duzo zrobię w domu.
Ann1ee, rozwaliłaś mnie tą opowieścią o lasce z innego forum. To zdecydowanie wyższy lewel poj...nia :D
Ciąża, super że napisałaś dzisiaj coś więcej, poza "cześć mamusie" :D Już myślałam, że testujesz wirtualny lęk separacyjny zabawą w "a kuku" :D:D:D A tak na serio, to super że Mya chociaż troszkę lepiej :)

Witam :-)A my już po szczep.
Dzisiaj jednak była żółtaczka. Za 3-4 tyg bexero i mamy długą przerwę w kłuciu :-D Moje szczęście waży 8400... U nas też ostatnio coraz częstsze pobudki w nocy-dzisiaj 5, pani doktor stwierdziła, że warto dawać na noc kaszkę (np z Hipp - ma serię "na dobranoc"). Trochę jestem sceptycznie nastawiona, bo gdzie tu wyrabianie zdrowych nawyków żywieniowych ale może troszkę spróbuję mu dać...

A przewraca się tylko z brzucha na plecy (2 razy przypadkowo obrócił się na brzuch). Na brzuszku też coraz chętniej leży i zaczyna się kręcić wokół własnej osi. Od ponad miesiąca chodzimy na rehabilitację, żeby pobudzić go do większej aktywności i wygonić lenia ;-)

Misia, kukurydza nie zawiera glutenu, więc chrupki możesz dać pociumkac, ale z glutem to musisz popróbować orkisz, pszenicę, owies czy najprościej kaszkę manną.
Ciąża, ja kaszkę manną mam taką klasyczną i dodaję do obiadków. Gotuję na parze warzywa, odlewam trochę wody i na niej oddzielnie dotuję łyżeczkę manki. Potem wszystko razem miksuję.
Do kaszek (u nas na tapecie jaglana i owsiana) dodaję owoce ze słoiczka. Na 120ml. mm dodaję kaszkę i do tego pół słoiczka owoców. U nas wytrawna kaszka nie wchodzi. Ale w sumie to ok, bo ja już potem nie podaję w ciągu dnia owoców.

misiakowata30

Ja kupiłam wczoraj chrupki kukurydziane i zamierzam dać na dniach,żeby ten gluten zaliczyć,ale sie boję własnie zachrztuszenia..chyba ,że dam pomymlać na chwileczkę :)

Chrupki kukurydziane są bezglutenowe ;) U nas wygląda to tak, że ja trzymam chrupka i kontroluje ile on wkłada do pyziorka, a Dawid memla i fajne to jest na dziąsełka. Proceder odbywa sie w pozycji siedzacej w bujaku lub pionowej na moich rekach.
A co do glutenu to też nie mam pomysłu jak to wprowadzić. Dodajecie kaszkę z glutenem do zupek, czy jeszcze jakoś inaczej? Dałabym skórkę chleba, ale zebów póki co brak ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3oflw1ihhgb5gn.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5edd0lm1s2.png

Sylwia, w ciagu dnia staram sie byc z cora lub cos w domu robic. Teraz spi dlugo to siedze na forum
Dziewczyny wspolczuje tych nocek. U nas jak pisalam troche lepiej. Tylko ja chora czy alergia, juz nie wiem i szczegolnie w nocy jak sie budze to gardlo czuje a z nosa jak z kranu leci:-(
Krokodupa:D pamietam ja :P hahaha
Moja tez katar jakis chyba ma. Moze od zebow bo to ze nie widac nie znaczy ze nie ida.
Szefowa wstala, lece. Bede pozniej ;-)

Misiakowata u endo ok, przed ciażą miałam tsh 3,7 i brałam Letrox 50, żeby zbić do poziomu <2. W trakcie ciąży doszłam do dawki 100, po porodzie stopniowo zmniejszałam i teraz od 2 tyg nie biorę i mam tsh 2,7. Endo kazała mi narazie zupełnie odstawić i w styczniu sprawdzić jaki będzie poziom. Jak będzie w normie czyli do 4,2 to dajemy szansę tarczycy, no chyba że będę myślała o 2 dziecku, albo będę się źle czuła, tyła itp. to wtedy trzeba będzie znowu prochy włączyć, ale to już będzie leczenie przewlekłe. Teoretycznie nie mam niedoczynności, przeciwciała w normie, ale u takich młodych kobiet jak my :D w wieku reprodukcyjnym tsh nie powinno być większe niż 2.

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3oflw1ihhgb5gn.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5edd0lm1s2.png

Znowu muszę odpisać przed nadrobieniem =D Rednails jak ja sie ciesze, ze macie ta pompe i bedzie Wam lzej =) jestescie super mocni i Wawrzus jest bardzo dzielnym maluchem =*
Alexan dobrze, ze umowilas sie do innego lekarza =)
Dziewczyny ja sie bardzo ciesze, ze tyle Was dołączyło bo dzieki Wam to forum ozylo =) i juz koniec gadania kto jest dlugo a kto krotko bo za 10 lat to i tak nie bedzie mialo znaczenia =D
My mieliśmy szczepienia na nfz 3x3 i Martynka sie raz poplakala, ale zaraz ja uspokoilam =) a karmie przed w domu =)
Co do spania to my miałyśmy trudne 2-3 tyg teraz już budzi sie 2-3 razy. Takze jest lepiej =)
Ciaza tam były wszystkie nickami jak tu a ja dolaczylam jako gosc =)

~Tangoyaa
Sylwia, ja też się czasami na siebie wkurzam, ze za dużo czasu zabiera mi net, więc siadam do kompa rano/przed południem jak pije kawę i Mały śpi, a potem wyłączam komputer (z telefonu się nigdzie nie loguję), bo inaczej to ciągle zerkam, a jak jest wyłączony to zawsze duzo zrobię w domu.
Ann1ee, rozwaliłaś mnie tą opowieścią o lasce z innego forum. To zdecydowanie wyższy lewel poj...nia :D
Ciąża, super że napisałaś dzisiaj coś więcej, poza "cześć mamusie" :D Już myślałam, że testujesz wirtualny lęk separacyjny zabawą w "a kuku" :D:D:D A tak na serio, to super że Mya chociaż troszkę lepiej :)

Ja tez sie ciesze ze nspisalsm wiecej:-)

~Tangoyaa
Misia, kukurydza nie zawiera glutenu, więc chrupki możesz dać pociumkac, ale z glutem to musisz popróbować orkisz, pszenicę, owies czy najprościej kaszkę manną.
Ciąża, ja kaszkę manną mam taką klasyczną i dodaję do obiadków. Gotuję na parze warzywa, odlewam trochę wody i na niej oddzielnie dotuję łyżeczkę manki. Potem wszystko razem miksuję.
Do kaszek (u nas na tapecie jaglana i owsiana) dodaję owoce ze słoiczka. Na 120ml. mm dodaję kaszkę i do tego pół słoiczka owoców. U nas wytrawna kaszka nie wchodzi. Ale w sumie to ok, bo ja już potem nie podaję w ciągu dnia owoców.

Ale juz duzo dajesz. Fajnie. My narazie na etapie "ktoredy z ta papka"

Tosia mi dziś nie spała od 0.20 do 2 godziny tylko ciągle płakała, w końcu jak zasnęło to do 8 spała.

Nie wiem czy to zęby? Nawet na rękach jej źle było.

Choć trochę się przyczyniłam do jej pobudki, bo ubrałam jej śpiworek, i jej nie podpasował w rezultacie jej go ściągłam i ubrałam półśpiochy, ale i tak już było rozdrażniona.

czarna.ana
Ciąża uwielbiam Twój tekst ze szefowa wstała :D

Nam pediatra powiedziała żeby gluten wprowadzać w formie kaszy mannej - takiej zwykłej: 90 ml wody i na tym ugotować 3g kaszki, a potem dodać odciagnietego mleka bo my KP. Ale młode moje z mlekiem nie chce woli taka gęsta na wodzie samej.

My tak na zmiane w szefowanie sie bawimy.
Np teraz jestesmy na spacerze, w tym nudnym wozku, z ktorego nic nie widac! Wiec czas drzemki, Mala marudzi, wozek zaczyna parzyc, a pogoda piekna. To szefowa-ja, dala smoka, powozila po cichych alejkach i 20 minut poznie ta dam! Spi! Nie pamietam kiedy ostatni raz spala w wozku! I kto tu jest szefowa teraz :D