Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Olis na forum jest jednym z najmłodszych chyba:)
Ja na urodziny teraz od męża rolki dostalam:)
Ja co do daty zie dopasuje byle nioe środy bo jeden dzien pracuje i w ten piatek mąż ma 30:) wiec mi tez odpada. Ciekawe czy się ucieszy z prezentu:)
Hmm ja tez Kato jakos nie znam ale byłam tez ba 3stawach tam jest piękny park i niiedaleko chyba duże CH w razioe deszczu jakies kawiarnie, chociaż w parku chyba też cos jest. Ale ja moge wszędzie podjechac najwyżej pobłądzę.
Ernesto szkoda ze partner nie wykorzystal szansy...
Sylwia ja wierze ze karma wraca i los do Was się usmiechniie, trzymam kciuki :)
Ciaza super ze z mala wszystko dobrze.
Kalae wspolczuje ze musisz z mala na reh chodzic ale przynajmniej bedzie zdrowa.
Tyle tu Was o tym napięciu i asymetrii pisze ze sama sie boje o małego. Wcześniej Malo o tym sie slyszalo w ogóle....

Ej! Rozpisalam sie i nic nie dodalo. Pisalam min ze Mala tez kladziemy troche wczesniej i wstaje ok. Dzis karmilam 2 razy i zasnela i nie obudzila sie nawet przy przekladaniu do lozeczka! Szok! W ogole dzis spala caly czas.
Mam nowy tel i nie moge sie przyzwyczaic i jestem do tego chyba 2 dni do tylu takze lece czytac
Aha! Babeczki pycha. Maz byl zachwycony. Wlasnie je wcinam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~kalae
ciąża - a w uk przyjmują lekarze prywatnie? Bo u nas po wizycie u neurologa okazuje się, że jednak jest niewielkie napięcie mieśniowe i niewielka asymetria i będzie rehabilitacja. Dobrze, że wziełam to skierowanie już od pediatry, bo teraz trzeba by znów czekać. I tak pomyślałam, że skoro myślisz, że Mya mogłaby to mieć, to może pójdź do neurologa w UK lub Polsce jak niebawem masz tu być.
U nas jest to napięcie, a Tosia rzadko zaciska piąstki, generalnie ma otwarte dłonie, leży prosto i przekręca się na boki i nawet coraz sprawniej z pleców na brzuch. Łapie zabawki w obie rączki. Ponoć za wysoko trzyma głowę, cokolwiek to oznacza. Wspiera się już na dłoniach to chyba ma związek z tym trzymaniem wysoko głowy.

A i już druga osoba mająca związek z postawą niemowląt mi się dziwi, że fizjoterapeuta metodą bobath nie rahabilituje sam, tylko każe ćwiczyć w domu, bo tak robi się voitą, a nie tą metodą tu powinien rehabilitant ma ćwiczyć.

Chuba przyjnuja ale musi to kosztowac fortune. Juz nie wiem do jakich lekarzy pojsc w Polsce:P tuttaj twierdza ze wszystko jest w porzadku. Ze jak dziecko szczesliwe to wszystko ok... Wszystko w swoim czasie dziecko zrobi niby

Madika
Ciaza316
Moja sie szarpala z cycem troche w dzien. Nie wiem o co chodzi. I maz jak ja wzial to caly czas jak byla w foteliku to ulewala...
Moje dziecko poszlo spac o 20 i przez ten czas obudzila sie juz z dobre 4 razy i oczywiscie trzeba smoka podac. I tak wiekszosc nocy bedzie. Przeciez to sie zajechać idzie!
Jak czytam ze Wasze dzieciaczki spia, ze same zasypiają, ze karmicie i spia to az nie wierze. Dzisiaj sie zastanawiam czy nie zaczac spac z Mala w lozku, bo sie wykonczymy.
A propos, ide spac... tzn sprobuje. Jutro nadrobie:-)

Ciaza to spuj z Maya w lozku. My tak na poczatku robilismy. Ktore sie przebudzilo jak Hanula grymasila to reka tylko szukalo smoka zapychalo dziecko i spalo dalej. Dla nas to bylo idealne rozwiazanie. Inaczej bym sie zajechala chyba tak jak mowisz.

Noo! Zobaczymy. Jak pisze dzisiejsza noc byla super. Moze Mala uslyszala i nie chce ze mna spac:-)

~kalae
Miejsce juz podawalam, a termin tez mniej wiecej, jutro szczepienie, a od 09.08 rehabilitacja to nie wiem jak to bedzie rozpisane. Moze niech kazdy poda co mu bardziej pasuje i cos sie ustali.
Ja w sumie tylko wiem gdzie sa te 2 parki a co tam w nich jest to juz nie, choc pewnie drzewa i lawki sa

Jak drzewa sa to dzieciaczki beda przeszczesliwe:-) my nawet jak autem kolo drzew przejezdzamy to Mala sie ekscytuje:-)

Gość Lilijka87

AsiaR
Lilijka87
Jola88
Nadrabiam dziś. Ale moze soe uda dac zdjęcie rozpierduszki malej!

Zaklepuje zięcia!

Lilijka, hola hola, nie widziałaś jeszcze Szymonka, zastanów się nad tym zięciem :-P

Nie widziałam i dalej nie widzę. Gdzie zdjęcie? :)

Jola88
Olis na forum jest jednym z najmłodszych chyba:)
Ja na urodziny teraz od męża rolki dostalam:)
Ja co do daty zie dopasuje byle nioe środy bo jeden dzien pracuje i w ten piatek mąż ma 30:) wiec mi tez odpada. Ciekawe czy się ucieszy z prezentu:)
Hmm ja tez Kato jakos nie znam ale byłam tez ba 3stawach tam jest piękny park i niiedaleko chyba duże CH w razioe deszczu jakies kawiarnie, chociaż w parku chyba też cos jest. Ale ja moge wszędzie podjechac najwyżej pobłądzę.
Ernesto szkoda ze partner nie wykorzystal szansy...
Sylwia ja wierze ze karma wraca i los do Was się usmiechniie, trzymam kciuki :)
Ciaza super ze z mala wszystko dobrze.
Kalae wspolczuje ze musisz z mala na reh chodzic ale przynajmniej bedzie zdrowa.
Tyle tu Was o tym napięciu i asymetrii pisze ze sama sie boje o małego. Wcześniej Malo o tym sie slyszalo w ogóle....

no 3 stawy też fajnie,
mi chyba najbardziej nie pasuje ten w centrum katowic powstańców

my dziś szczepienie i nawet mało płaczu było.
możemy rozszerzać diete jak skończy 5 miesięcy czyli za tydzień, ale nie wiem, chciałabym jednak żeby siedziała.

Ciaza316
~kalae
ciąża - a w uk przyjmują lekarze prywatnie? Bo u nas po wizycie u neurologa okazuje się, że jednak jest niewielkie napięcie mieśniowe i niewielka asymetria i będzie rehabilitacja. Dobrze, że wziełam to skierowanie już od pediatry, bo teraz trzeba by znów czekać. I tak pomyślałam, że skoro myślisz, że Mya mogłaby to mieć, to może pójdź do neurologa w UK lub Polsce jak niebawem masz tu być.
U nas jest to napięcie, a Tosia rzadko zaciska piąstki, generalnie ma otwarte dłonie, leży prosto i przekręca się na boki i nawet coraz sprawniej z pleców na brzuch. Łapie zabawki w obie rączki. Ponoć za wysoko trzyma głowę, cokolwiek to oznacza. Wspiera się już na dłoniach to chyba ma związek z tym trzymaniem wysoko głowy.

A i już druga osoba mająca związek z postawą niemowląt mi się dziwi, że fizjoterapeuta metodą bobath nie rahabilituje sam, tylko każe ćwiczyć w domu, bo tak robi się voitą, a nie tą metodą tu powinien rehabilitant ma ćwiczyć.

Chuba przyjnuja ale musi to kosztowac fortune. Juz nie wiem do jakich lekarzy pojsc w Polsce:P tuttaj twierdza ze wszystko jest w porzadku. Ze jak dziecko szczesliwe to wszystko ok... Wszystko w swoim czasie dziecko zrobi niby

wiesz u nas pediatra też twierdzi że jest ok, nawet dziś tak stwierdziła, że minimalnie coś jest, ale to nic takiego.
Więc może coś w tym jest, że dawniej dzieci z niewielkim odchyleniem od normy same z tego wychodziły, a teraz jak się modna zrobiła rehabilitacja to takie dzieci też dają. Co jak co nie zaszkodzi. A może przez to, że się nie rehabilitowało tych dzieci to potem w szkole chodziły na gimnastyke korekcyjną?

Gość Lilijka87

No kalae może coś jest z tą gimnastyką. Sama chodziłam, jak i sporo innych dzieci.

3 stawy znam tylko od strony Roździeńskiego i Murckowskiej i tam ciężko zaparkować. A może ten chorzowski ale wejście od strony stadionu gieksy? Tam, gdzie jest przystanek kolejki ELki. Sam przystanek jest dobrym punktem orientacyjnym. Jest też parking.

Park chorzowski pod wzgledem pogodzenia parkingu, mozliwosci posiedzenia na trawie i w wypadku złej pogody dostępności restauracji zwycięża. W centrum bedzie trudno zaparkowac + platny parking. Dodatkowo po długiej drodze np Sylwia pewnie bedzie chciala skorzystać z wc lub cieplej herbaty/kawy. Super byloby gdyby byla ladna pogoda bo opcja kocykowa jest super no i zawsze wygodniej karmic na kocyku niz w restauracji. Ladna pogoda ma byc sr czw pt w tym tygodniu a w nastepnym troche zimniej 23stp ale tez ladnie pon i wt. Chetne byly Lilijka Kalae Jola Strunka Sylwia Karolaa i ja. Ktos jeszxze? Ja proponuje wt zeby byl czas na dogranie szczegolow tylko moze juz nie na forum tylko na privie. Jesli park chorzowski to popieram propozycje Lilijki ze start od strony stadionu. Ja po drodze moge kogos zgarnąć. Co prawda mam 3drzwiowy samochod ale przeciez Marcoweczki ładnie ćwiczą:)

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Dzień doberek. Jasiek śpi, Wawrzek ogląda bajkę (bardzo to pedagogiczne ;)) więc mamuśka czyta i odpisuje :)

Lilijka, póki co używamy penow, czyli tych zastrzyków. Pompa sama "podaje" insulinę przy pomocy dwóch rureczek doprowadzonych do takiego czegoś jak mini wenflon. Trzeba tylko nacisnąć przycisk i ona ma zapamiętane dawki. Ale najpierw musimy przejść szkoleniw z pompy, 3 dni jazdy do Wrocławia. Mamy zamiar zainstalować pod koniec sierpnia.

Tangoya, tak, pompa jest refundowana dla wszystkich dzieci poniżej 18 r.z. a do 5 lat bez kolejki. Naszą dostaliśmy juz w szpitalu. Koszt identycznej bez refundacji (np.dla 25latka) 16 tyś zł...

Arwena, a propo teścia. Podobną sytuację miałam 4lata temu. Ogólnie jak zaszłam w ciążę studiowałam, Marcepan pracował w jakimś gównie za przeproszeniem, z moimi rodzicami miał dobre stosunki a ja jeszcze przyszlego Skurcza nie widziałam na oczy. No i rodzice zaproponowali żebyśmy zamieszkali u nich. Miesiąc po urodzeniu Marcepan zaczął coś swirowac (dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze jak jego rodzina zaczyna się do niego odzywać, on do moich zaczyna mieć "wąty"...), więc mój ojciec mu powiedział ze mieszka u niego i jak mu się podoba to może wypier.alac. Ostro ale cóż. Uspokoiło się. Po kolejnych 2mscach zaczęliśmy organizować chrzciny. I wtedy Skurcz stwierdziła ze sorry ale ona nie przyjedzie. Dlaczego? Bo to będzie u moich rodziców. A oni chcieli jej syneczka wyrzucić. I nie żeby ona sama wcześnie go chciała wymeldowac jak się poklocili żeby nie miał gdzie wracać... I nie było jej u wnuka na chrzcinach. Co dla mnie jest niepojęte. Nie dla mnie ani dla moich rodziców przyjeżdża tylko do wnuka. Ale nie i koniec.
Uff, chyba nie będę wyciągać więcej historii Skurcz owych bo podium braknie :P

A tak wogole, co na wagry? Bo Jaśkowi wyskoczyły na policzkach :/

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png