Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie wiem czy przesadzam czy co ale jakby Mala byla glodna to chyba by nie spala od 20 do 5 rano. Mam strasznie miekkie piersi, ale dzisiaj mi sie laktator popsul i odciaglam reka 120. Odciagalam chyba z godzine :/ do tego okres dostalam i jestem zla na caly swiat :D a 7.06 byla rocznica i dupa :/
Monimoni dziękuję :*
Mąż nie widział Malej caly tydzień. Tyle co jak jechaliśmy na rozprawe to pobawil sie z nia na chwile jak zostawialam ja u jego siostry. A bardzo za nia teskni i ona daje mu sile zeby walczyl ze swoim problemem.

Kalae najlepiej jakbym robila ttak jak Ty w nocy ale ona czasem ulewa i staram sie ja odbic i przytrzymac w pionie ok 10 min. Jakos mam opory odlozyc od razu. Ale musze dac jej drugiego cyca jak nie zasypia. Z reguly nie chce ale czasami pociumka minutke i spi. Musze o tym pamietac.
I tez smoka na noc i w nocy dajemy.
Kalae my jak bylismy w szpitalu i Mala zaczela plakac bo chyba ja bolalo i nie mogla sie uspokoic na rekach to pielegniarka powiedziala zeby wsadzic ja do fotelika. Ze nie poleca na dlugo ale zeby ja uspokoic. I od razu bylo lepiej.
Oj Sylwia, to ci sie nalozylo troche... 120 reka? Wow! Zdolniacha:-) pielegniarka w szpitalu tez mowila zeby sie nie przejmowac czy dziecko glodne czy nie. Jak bedzie glodne to na pewno da nam znac
Monimoni. Cisza w domu a i cisza na forum:-)
Moja poszla znowu spac. Ziewala to polozylismy do koszyka. Nie zasypiala i wkoncu zaczela marudzic, ale ja zostawilismy... Wlaczylam dzwiek suszarki i zaraz zasnela:-) moze teraz ten dzwiek jej pomaga. Przetestuje. Dzieki za podsuniecie pomyslu i komentarze:-)
Uszy do gory ;-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Mojemu dobrze się spi w leżaczku bujaczku :D
Dziś już pare drzemek miał..przebudzi sie bujnie i znów kima..
Przy cycu zaśnie to go w leżaczek i spi...a tak jak do łóżeczka to nic bym dzis nie zrobiła:)
Ma swoje motylki,karuzelka gra i to go usypia ale tylko w bawialni
Zrobiłam zupę,pomyłam z grubsza szafki z wierzchu,pozamiatałam całą chatę i wywiesiłam pranie..Miałam poukladac w szafach ,ale w dupie,juz mi sie nie chce..biorę Matiego,bo własnie woła na szamę i lezing odpoczning :D

Ciaza a jak malutka sie czuje ?:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość przyjazna

Ciąża:-) u nas dźwięk suszarki działa od początku, ale nie nadużywam :D włączam w nocy lub nad ranem no i czasem sprawdzał się w wózku:)

Sernik na zimno gotowy i
właśnie robię dżemik truskawkowy :D, potem prasowanie. Jutro chrzciny :) i wiecie ...Skurcz Dupy :D:D

U mnie niespokojna noc :P zresztą co jakis czas, ale miniona kumulacja !!!! Dzieki paniom w przedszkolu "hartującym" dzieci :(

Ciaza, spróbuj oprocz smoka dawać tez np tetrę. Czasem dzieci lubią sie do czegos przytulic. Moja mala tak odlatuje - smok w buzi i tetra,przy buzi.

Ale jestem wkur... umowilam sie z M. Ze dzisiaj przed poludniem przywioze mu Mala. Ladnie ja ubralam, spokowalam i dzwonie do M. A on wyłączony telefon. Potem dzwonilam kilka razy to samo. Odezwal sie dopiero o 15.30. Mnie moze olewac, ale dziecka nie pozwole. Z tego co wiem od jego siostry to nic sie nie zmienil. Tylko mi kity wciska przez telefon... no trudno jak ma nas w dupie to niech dalej tak robi. Dzisiaj juz wybuchnelam placzem bo nie mam sily. Na szczęście Malutka spi. Bo bym nie dala rady :(
Przyjazna powodzenia jutro.
Misia moja przez dzien tez tylko w bujaczku by chciala. Ale boje sie ja tak dlugo zostawiac ze wzgledu na te bioderka.

jak to panie hartują dzieci??

Tetra musi być :) Dostalismy tez taka przytulankę myszkę Miki..Wyprałam i niuniu z nia spi..pomymla ją,poociera i tak śpią mychy :D

Kurcze jak bym sie przespałaaaaaaa uuuuaaaaaa padnięta jakas jestem..Niuniu zasnął to ja juz tez oko zamknęłam..10 min i już bawione..także do 22 trzeba wytrwać :)

Przyjazna powodzenia ze skurczem dupy :D

Sylwia921125
Ale jestem wkur... umowilam sie z M. Ze dzisiaj przed poludniem przywioze mu Mala. Ladnie ja ubralam, spokowalam i dzwonie do M. A on wyłączony telefon. Potem dzwonilam kilka razy to samo. Odezwal sie dopiero o 15.30. Mnie moze olewac, ale dziecka nie pozwole. Z tego co wiem od jego siostry to nic sie nie zmienil. Tylko mi kity wciska przez telefon... no trudno jak ma nas w dupie to niech dalej tak robi. Dzisiaj juz wybuchnelam placzem bo nie mam sily. Na szczęście Malutka spi. Bo bym nie dala rady :(
Przyjazna powodzenia jutro.
Misia moja przez dzien tez tylko w bujaczku by chciala. Ale boje sie ja tak dlugo zostawiac ze wzgledu na te bioderka.

To sie nie dziwię,że tak robi..skurw...rczybyk :* Tule mocno :*
Badz twarda niech on teraz sie opamieta i zawalczy o corcie

Gość Lilijka87

Ciąża u nas zasypia tylko przy cycu lub na rękach. Raz jak już była mega zmęczona to zadziałała metoda z książki język niemowląt. Położenie na boczku, poklepywanie po plecach i szumienie. Później już była histeria jak próbowałam tej metody. Widzę, że pod tym względem kiepsko u nas :( ale naprawdę próbowałam różne metody i kończy się to okropnym wrzaskiem, przez który się zanosi, że nie raz trzeba dmuchnąć jej powietrze, potem ma też problem z przełknięciem śliny, prawdopodobnie boli ją gardło :(

Byłam dzisiaj na samotnych zakupach spożywczych, do tego Rossmann, pepco i apteka. Cudownie! No i znów nakupowałam ciuszków małej, sprawia mi to wielką przyjemność :)

~strunkaa
U mnie niespokojna noc :P zresztą co jakis czas, ale miniona kumulacja !!!! Dzieki paniom w przedszkolu "hartującym" dzieci :(

Ciaza, spróbuj oprocz smoka dawać tez np tetrę. Czasem dzieci lubią sie do czegos przytulic. Moja mala tak odlatuje - smok w buzi i tetra,przy buzi.

Hartuja?jak?
Też miałaś wymioty i kaszel?U nas tak było przy starszym,potem małej coś,eh
Moja teraz na mnie śpi,starszy usnął,mąż też ...
Niuska super,ze lepiej już teraz;) rozumiem, że już w domku?
Czy to normalne, żeby starszy cały dzień nic nie jadł?Chyba pogotowiem się to skończy....albo jakaś jelitowa
Powodzenia ze "skurczem dupy" :D
Moja teściowa na wycieczkę jedzie we wtorek,aż 10dni!
Wymyśliła,abym ja na 7:30 zawiozła do miasta,zrywajac dwójkę dzieci ok.6rano dla jej widzimisię,ta jasne już Lecę,a samej było ciężko rano z niunią 5min być !No sama z siebie nie pomoże przy wnukach a ja mam być miła?

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość strunkaaaa

Pseudohartowanie polega na tym, ze ubierają dzieci nieodpowiednio do warunków panujących na zewnątrz. A daję komplet ciuchów do wyboru i mimo to robią jak uważają. Np. Wieszam w szatni kurteczke osobno i bluzę osobno żeby e razie W miały co wybrać. Raz dalam kurtkę spiętą z taka bluzą, to dzieci jadac do teatru miały ubrane kurteczki, katany. Nie bylo wtedy za ciepło. A mojego mlodego ubrały w koszulkę z długim rękawem, bo nie chciało sie pomyśleć. Dlatego teraz wszystko wieszam osobno. Ale i tak cóż z tego. Przedwczoraj pogoda nie byla super - moze w słońcu grzalo, ale tylko chwilami jak nie wialo. A paniusie idąc na plac zabaw młodemu nic nie ubraly i na dodatek jak sie zgrzal, spocil (taka ma naturę po tatusiu, ze się bardzo poci), to kazaly na tum chlodnym wietrze usiąść na lawce zeby odpoczął.
Takie to hartowanie!
A na dzien mamy i taty wymyslily przedstawienie na zewnątrz budynku gdzie my dorośli byliśmy w długim rękawie, a dzieciaki w krótkim i na dodatek byl nieprzyjemny chlodny wiatr. Niby 20 stopni, ale temp pdczuwalna wtedy byla nizsza...

Jeszcze jeden przykład. Jednej nocy deszcz padał. A na drugi dzien dzieci bawily sie w zimnym, mokrym piasku, który nie mial szans sie zagrzać i wyschnąć, ponieważ nie bylo za ciepło, a do południa blok zaslania słońce i plac zabaw jest w cieniu.

Moze przesadzam, ale jakos dziwnie po takich numerach mlody choruje... A tu urlop przed nami i chyba juz do konca czerwca nie będzie chodził do przedszkola. Podejrzewam anginę, a ostatnio dlugo sie kurowal. Takze chyba na tydzień nieboplaci sie go wyslac do przedszkola.

Gość strunkaaa

Kasiamamusia, a ma gorączkę? Moze gardło boli stad nie chce jeść?

U nas byla grypa jelitowo-żołądkowa. Mlody przyniósł od kogos i ja przechodziłam. Na szczęście młodej nic nie wzielo i lubego tez. Ale jazde miałam.
Kilka razy mlody chorował i na szczęście max katar brak.

Czasem zdarzal mu się kaszel z wymiotami, ale wtedy gdy np kataru duzo polykal lub w gardle mu zalegalo i prowokowalo kaszel. Wtedy najczęściej flegmę wymiotował.

No współczuje strunka. Jak to czytam aż boje się pomysleć kiedy będę musiała MAla oddać do przedszkola.

Lilijka ale masz przekitrane :( Moja mama gdzieś wyczaila gryzaki Tommee teppee tak jak smoczki. Jeszcze nie testowałam ale jestem ciekawa jak bedą działały na Mała.

Sylwia współczuje sytuacji w domu. Ten twój zachowuje się trochę jak dzieciak. Może potrzebuje czasu by dorosnąć. Wierze ze będzie dobrze, trzymam za wasza rodzinkę kciuki.

Wiecie podczas dzisiejszego prasowania doszlam do wniosku, ze ciuszki z pepco nie zachwycają mnie jakością. Strasznie się deformują podobnie h&m. Na pierwszym miejscu póki co F&F nie deformują się nie kulkuja nie tracą kolorów i ładnie się odpierają. Smyk tak średnio wypada, a jak wy oceniacie ubranka?

Gość przyjazna

~Ernestoo
No współczuje strunka. Jak to czytam aż boje się pomysleć kiedy będę musiała MAla oddać do przedszkola.

Lilijka ale masz przekitrane :( Moja mama gdzieś wyczaila gryzaki Tommee teppee tak jak smoczki. Jeszcze nie testowałam ale jestem ciekawa jak bedą działały na Mała.

Sylwia współczuje sytuacji w domu. Ten twój zachowuje się trochę jak dzieciak. Może potrzebuje czasu by dorosnąć. Wierze ze będzie dobrze, trzymam za wasza rodzinkę kciuki.

Wiecie podczas dzisiejszego prasowania doszlam do wniosku, ze ciuszki z pepco nie zachwycają mnie jakością. Strasznie się deformują podobnie h&m. Na pierwszym miejscu póki co F&F nie deformują się nie kulkuja nie tracą kolorów i ładnie się odpierają. Smyk tak średnio wypada, a jak wy oceniacie ubranka?

Najlepsze Next, Cocodrillo, Wójcik.
A 5 1015 , H&m, smyk,tesko podobnie jakościowo.
Jeszcze jest taka firma Pinokio super jakość.

Ernesto, co do pepco masz absolutną rację. My natomiast większość ubranek mamy z SH (kupowanych przez teściową, ktora wcześniej się spytała, czy nie mam nic przeciwko) i muszę przyznać, że są świetne. Żałuję tylko, że Szymon tak szybko rośnie i sporo ubranek nawet nie założył, mamy już odłożoną dużą torbę próżniową a kolejna się zapełnia.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09klvyn2j4t.png

KasiaMamusia tesciowa Ci nie chce przypilnowac dzieci a Ciebie chce wykorzystać zebys ja zawiozla ?? Maskara :/
Ernesto masz rację nie jest dojrzały do posiadania rodziny. No coz jego wybor. Zeby sie tylko nie obudzil jak bedzie za pozno. Ja jak Mala skonczy roczek zaczne sie rozgladac za praca. A od października przyszlego roku chcialabym zaczac studia zaoczne i zobaczymy czy cos bedzie z tych mieszkan Rządowych. Bo chetnie bym sie odseparowala. Musze sie wziac za moje życie bo idzie w zlym kierunku. A bede robic wszystko zeby Malej zapewnić godne życie i bardzo chce zeby byla szczęśliwa.
Co do ubranek. Ja lubie pepcowe. Zawiodlam się na dysneyu a tak poza tym to chyba nie mam innych :D:D ja większość ubranek dostaje. Bo siostra ma szajba na ich punkcie. Zawsze chciala ubierac coreczke a ma synka i odbija na Martynce :)

ooooo przed 18 tak mi się strasznie juz spać chciało..mały usnął przy cycku ale za chwile sie obudził to juz nie pospałam myslę..ale położylam go obok siebie,rece połozyłam pod głową,choć na chwile oczy przymknę..otwieram oko a Mati patrzy na mnie i się usmiechnął..zamknęłam oko,za chwilę otwieram a ten też się uśmiecha..uspokoił się i usnął tak jak ja z raczkami w górze :) Budziłam się co jakis czas sprawdzić czy brzuszek się rusza(oddech)i spałam dalej..uwaga do 19.05 :)
Jeju jak mi tego trzeba było..Jednak jak P.nie ma w ogóle w domu to jestem zmeczona,mimo tego,że mam dobre dzieciątko :)no a malutki spał do prawie 20stej :D

Ciąża cieszę się,że córcia ma się dobrze..jeszcze troszkę i wszystko sie zagoi ładnie :)
No kocham ten bujaczek,zwłaszcza,że widzę,że Mati go uwielbia :) na trawienie dobry i do zabawy i do drzemki :DStaram się też dużo kłaść go na kocyku na brzuszek,no ale odwraca się zaraz na plecki :)
Jak wietrzymy pupe to fajnie się na boczki kładzie i wietrzy porządnie :D

Strunka masakra co piszesz..nieodpowiedzialne babki jejku
wspolczuje choroby
Kasia mamusia i u Ciebie tez tam zdrowka :*

Lilijka toz to miałas niezłe wychodne:)
Z Pepco lubie ciuszki,ale większość mam podarowanych po dziecku i z ciucholandów(te wygrywają-next,primrk,ff)..Dostaję tez w prezencie..teraz od dziewczyn nad jeziorkiem dostalismy dwa pajace z ff..wyprałam i ok sa :)
Fajne sa tez z Lidla :)
Sylwia :*

Gość Lilijka87

Ja też na pepcowe nie narzekam, może zbyt "agresywnie" pierzecie je? Za wysoka temperatura czy zbyt mocne wirowanie?
Fakt, że next. George, early days itp. Są chyba nie do zdarcia ale ja mam używane z tych firm bo szczerze mówiąc to są drogie jak na coś co zaraz będzie za małe. Lubię pepcowe i z f&f, c&a też. Ze smyka nic nie mam bo nie raz słyszałam, że jakość kiepska a też się cenią.

Oj męczą ją te dziąsła męczą :(