Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przyjazna

~strunkaaaa
kamillla
Przypominam ze od jutra do 9maja -49% na wszystkie szminki blyszczyki kredki do ust, lakiery i produkty do stylizacji paznokci w rossmanie

Strazniczko promocji! Thanks!!!

Dzięki o pani :D

Ernesto masakra... Naprawde wspolczuje :) zycze zeby Paulinka jak najszybciej wyzdrowiala.

Kamila super info! Tez wydam kase :D napisz jeszcze jutro dla przypomnienia ;)

My juz w domku - bylo fajnie, pospacerowalismy, chlopcy park linowy zaliczyli, rekonstrukcje bitwy. Nosilismy z tatuskiem na zmiane w chuscie Marysie :) obowiazkowo grilowanie.
Nawet pies sie w nowym miejscu odnalazl ;)
Teraz ogarnianie tobołków, pranie i ogarniecie domu.

Co do okresu to ja kp i jeszcze nie mialam. Tylko podczas pologu nawracajace krwawienia. Teraz juz spokoj.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

~przyjazna
Ernesto dużo zdrówka dla Was !

Olka i co z uchem ?

Dziecię śpi:) trza sie kłaść bo pewnie za 2 h mlekoooo :D

Inny antybiotyk dostałam, jeśli nie przejdzie w ciągu 3 dni (tzn nie zacznie się poprawiać) to czeka mnie zabieg, czy tam operacja (nie słyszałam co mówi) wrr

Na same matury wszystko się zrzucilo.

Co do CC to tak samo jak po SN to co kamilla mówi, do 6 tygodni nie jest to okres, tylko pologowe jeszcze :)

Mam strasznie obfite okresy po porodzie :(

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Jak nie zapomnę ( marne szanse! Od rana zamówienie bede kompletować;D) to przypomnę.

A jeszcze podobno moze byc tak ze po pllogu wróci miesiaczka np tylko raz sie pojawi, a potem juz moze dlugo nie być.,

Jak mnie wkurza ta osemka wychodzaca, wszystko wokół mnie drażni zamknąć gęby nie moge bo boli. I ucho troche

Hej Dziewczyny
Ernesto życzymy dużo zdrówka dla Paulinki i współczuję tych wszystkich przejść, buziaki dla Malutkiej :-*
ja jutro do Rosska też podskoczę po lakiery choć już obiecywałam wiele razy sobie że zrobię post od zakupów malowideł na jakiś czas bo ostatnio się obkupiłam chyba na 4 lata do przodu ...
a z hemoroidami też walczę, ale lipa ... staram się unikać zaparć, piję kefiry na litry i dzięki temu jako tako daję radę. U mnie to jeszcze dodatkowo jest przepuklina pępkowa więc jak nie z tej to z tamtej problem ..... ech sypię się po porodzie po całości

Ernesto współczuję ogromnie całej sytuacji... To jest jakas masakra co opisujesz...
U nas dziś lepszy dzień, malutka pospala na spacerze, choć na początku płakała za drugim razem jak ululalam to usnela, w sumie 1,5h w między czasie syn szalał na wesołym miadteczku - na te okazję rozbił skarbonke :) potem jeszcze 1,5 h spała w domu w nosidle :) zdążyłam obiad zjeść i krótka drzemkę zaliczyć :) a później chyba wyczuła że brat chce wyjść w piłkę pokonać bo usnela na drzemkę przed kąpielą, tatuś prasowal a ja poszlam z synem piłkę pokopac pod blokiem, Ale był sszczęśliwy!!! Po kapaniu malutka usnela, przebudzila się więc obrucilam na brzuch i usnela na 2h już ją chciałam budzić bo bym jej nie zostawiła tak na noc, ale po puszczala bąków i się wybudzila, właśnie się karmimy
Ola współczuję zapalenia ucha, sama miałam przewlekłe za dzieciaka, okazało się ze to jakąś chorobą itp zakończone dość poważna operacja.
A i trzymam kciuki za mature.

Moze i tak Izabel,jak spelnia sie warunki ktore wymienilam :)

Zanim co musze dojsc calkowicie do siebie.Moj P.dzis sie mna zajal,wszystko fajnie pieknie,zwlaszcza ze juz nie plamie,moze i bym zgrzeszyla..no wlasnie...tylko wystarczylo,ze mi sie tam zakradl dlonia i koniec.Sparalizowalo mnie..w glowie porod i wspomnienie tych paluchow poloznych,nie tak delikatnych....wrrr zmrozilo mnie.Za tydzien kontrol..a ja calkowicie nie gotowa..
Takze Ciaza wiem o czym mowisz...
Podziwiam dziewczyny ktore nawet przed kontrola zgrzeszyly..
Tu by alkohol pomogl..ale no wlasnie nydy rydy.
Moj P.to..zrozumial.ale widze jak teskni "za mna".

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Kochane moje, mam pytanie odnośnie czegoś, co wy już dawno za sobą macie. Otoz dwa dni temu odleciał nam dopiero pępek - pytanie co dalej??? Jak pielęgnować tą powstałą dziurkę???Dalej psiukam octaniseptem ale między zmianami pieluch ta dziurka jakby zarasta a przecież nie powinno tak być. Help!

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09klvyn2j4t.png

Asia teraz możesz tylko psiknac octeniseptem i wietrzyć toi szybciej dojdzie do siebie :) dzięki za kopniaki! Mamuśka karmi dziecko i przypomina sobie coś na maturę - żeby wiedzieć o co w ogóle chodzi :D

Misiakowata eh a ja bym chciała, a nie mogę bo z Michałem klops!
Zaczął mi robić sceny zazdrości, matko! :))
Kolega napisał mi że mam seksowne ciało, jak się idziesz ucieszyłam (w głębi duszy)
A on żebym mu napisała żeby mi tak nie pisał, a ja do niego, że skoro tak sądzi, i przynajmniej mi prawi komplementy, a Ty ostatnio tylko byś narzekał na mnie i "przynieś wynieś pozamiataj"

Zatkał się, przytulil mnie jak zasypialismy (!!!) i powiedział że mnie kocha, może się w końcu coś zmieni, jak wyczuł zagrożenie którego tak naprawdę nie ma :D

Izabel też właśnie miałam operacje :(
Jak do piątku mi nie przejdzie to mam (tak czy siak) się zgłosić do swojego laryngologa i ustalić termin operacji, tak się boje... Bo poprawy po wczoraj nie ma, nawet nie słyszę jak Majka się ksztusi!!! Dobrze że tu mam was i tylko piszemy, bo było by 'co?co? Powtórz? Nie słyszę? " :D

Lilijka87
Ciaza316
Lilijka87
Karolaa ja tak pięknie parłam, że miałam dziady! Dla mnie to była tragedia, nic tak mi nie przeszkadzało w połogu jak one. Nawet nie chodzi o ból bo nie bolały ale sama świadomość, że się je ma :/
w szpitalu położna mi poleciła procto glivenol czopki i maść. Zrobiłam im zmasowany atak jednym i drugim dwa razy dziennie z myślą "die madafakers!", do tego robiłam sobie okłady z wacika nasączonego wyciągiem z kory dębu. Po 6 tygodniach już ich nie mam! Muahahaha! (diaboliczny śmiech)

Co?! Po 6 tygodniach? A ja uzylam kremu kilka razy, czopki od czadu do czasu i myslalam co ja robie zle ze mi wracaja... Tylko czopkow nie jestem pewna czy tak sobie mozna do woli przy kp?

To co ja stosowałam to ma w ulotce info, źe jest też dla kobiet po porodzie. Czopki to zużyłam jedno opakowanie i więcej nie kupowałam ale maść cały połóg. Jestem niezmiernie wdzięczna tamtej położnej za polecenie tego środka. Myślę, że w jUKej też to będzie. No i ten wyciąg z kory dębu też polecam.

Ciąża nie chce być nie taktowana ale co się u ciebie działo przy porodzie, że tak źle go wspominasz? Nie pamiętam byś zdawała relacje. Rzecz jasna jeśli nie chcesz to nie pisz o tym.

Musze zaczac znowu smarowac
Ogólnie to boje sie szpitali.
Porod byl dlugi, bolesny. Wiem brzmi znajomo ale ten bol, pobyt w szpitalu zamiast kilka godzin to kilka dni, sposob w jaki rodzilam. Jedynie poczatek i koniec mozna przezyc, ale wszystko co dzialo sie w srodku przez ok 15h to koszmar. No i potem te kilka dni w szpitalu stresujace na maxa.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość arwena 89

Aleee fajnie sobie pospałam :D Miki jak był wykąpany i nakarmiony o 20 to spał aż do 4:30! Teraz spowrotem z pełnym brzuszkiem śpi w swoim łóżeczku. Mąż szykuje się do pracy, a ja mam nadzieję jeszcze trochę pokimam :D

misiakowata30
Moze i tak Izabel,jak spelnia sie warunki ktore wymienilam :)

Zanim co musze dojsc calkowicie do siebie.Moj P.dzis sie mna zajal,wszystko fajnie pieknie,zwlaszcza ze juz nie plamie,moze i bym zgrzeszyla..no wlasnie...tylko wystarczylo,ze mi sie tam zakradl dlonia i koniec.Sparalizowalo mnie..w glowie porod i wspomnienie tych paluchow poloznych,nie tak delikatnych....wrrr zmrozilo mnie.Za tydzien kontrol..a ja calkowicie nie gotowa..
Takze Ciaza wiem o czym mowisz...
Podziwiam dziewczyny ktore nawet przed kontrola zgrzeszyly..
Tu by alkohol pomogl..ale no wlasnie nydy rydy.
Moj P.to..zrozumial.ale widze jak teskni "za mna".

Moj tez juz by chcial. Ja czasami tez ale ani tam gotowa nie jestem ani w glowie jeszcze nie wszystko przetrawione...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość Leniwiecccc

My juz dostalismy zielone swiatlo od gina 12.04. Jednak uprzedzal,ze na razie wspolzycie moze nie nalezec do najprzyjemniejszych chwil (stwierdzil cos w rodzaju nadzerki i przepisal nawilzajace globulki) i...sie nie mylil ! ;)
Glowa by chciala, jednak cialo nie jest jeszcze gotowe:/ i najlepsze, ze obawialam sie bolu rany po nacieciu, a boli z drugiej strony... no zobaczymy. Podobno dopoki sie kp i jest zwiekszony poziom prolaktyny (=Sahara) stosunki moga byc nieorzyjemne...ale zeby az tak???;)

Co do hemoroidow, potwierdzam typy Lilijki (jak zwykle!). Procto Glyvenol ocalil mi .... dupe!